Muž nikdy nie je doma
Ahojte maminky. Som zufala. Manzel nastupil koncom minuleho roka do noveho zamestnania. Financne zaujimaveho, ale to nebola hlavna motivacia, ta praca, jej napln bola jeho sen. Zial cestuje privela. Chodieva domov len na vikendy, niekedy len na jeden den a zvysok travi bud v aute alebo na letisku, na sluzobke. Ja som sama na celu domacnost, dieta, obe rodiny na druhom konci republiky. Citim sa sama, vycerpana, vyhorena,
Sú rôzne ženy, aj také čo im nevadí, že muž je často preč a je to z rôznych dôvodov. Ale sú ženy a ja som tiež taká, že nevydávala som sa preto, aby som bola sama a dieťa má otca v podstate iba na papieri. Takúto prácu by mali brať slobodní chlapi, alebo rozvedení. Zadaní muži by sa v prvom rade mali poradiť a dohodnúť s manželkou, resp.
partnerkou. Keď ma prácu a touto novou by si chcel splniť svoj sen, aj keď je to na úkor rodiny, tak je sebec. Ma čisté svedomie, keď príde domov a vidí smutnú manželku, hlavne že on si plní svoj sen? V takom prípade je len otázka času, kedy príde k odcudzeniu a problémom.
U nas je to v niecom podobne. Mame tč. druhe dieta. Manzel pracuje v rodinnom biznise so svojimi rodicmi. Jeho pracu uz nevie nikto vo firme robit ( z malej firmy spred 20 rokov sa vypracovali na vacsiu a otec uz technicky a jazykovo nestaci). Cize je 24/7/365 dni na telefone, maily, skype a neviem kde este. Chodi sice vecer ( 21.00) domov ale to uz vela nepomoze. Nic si nemozeme naplanovat, lebo staci 1 telefon a je prec. Doma je len v nedelu, aj to nie vzdy. Vikend niekde mimo domu nehrozi, na dovolenku odchadzam s tym, ze az ked budem v lietadle nad zemou tak uveriim ze ideme. Aj to vyberam len last minute. Ale pracuje blizko, tak vie odbehnut ked treba, na chvilu. Ale lubime sa a zvladame to nejak.niekedy je to slucku, nevravim. Nastastie mam obe rodiny blizko tak sa to da.
A ty daj manzelovi cas, kym sa zabehne a ty sa trocha prisposobis zmene.
@martinuska takže, ak potrebuješ pribehne a máš pri sebe obe rodiny.Vecer spi pri tebe.Je to veľký rozdiel.
@luccija maly ma vsetko. Ja som ta co vychovava, manzel ten co rozmaznava. Samozrejme ze som mala na vyber a ja som si aj vybrala. Sme spolu uz 5 rokov tento rok co takto fungujeme a vies co ? Nemenila by som. Keby to nebola viac menej rodinna firma, uz davno nerobim ale je rodinna, cize musim. A nemam pocit aby sme sa s manzelom nehadali, nepreberali veci. Totizto aj ked je v praci, stale spolu volame a aj sa s laskou pohadame. Zapnem videochat a volame, vidi maleho co robi, rozprava sa s nim aj pocas soferovania. Naucili sme sa tak fungovat a hlavne, mne to vyhovuje. Nemam v plane sa rozvadzat alebo co. Moj oco s mamkou tak funguju uz 9 rokov a krstny s krstnou 21 a stale sa lubia rovnako. Je to len o tom, ako sa clovek nastaví.
odcudzíte sa,peniaze nie sú všetko,ozaj mu tá práca stojí za to,že je len víkendový manžel a otec?..a ešte ti okolie bude závidieť,lebo ste bohatí....
@janinah nie sú bohatší ako bez práce... Čítala si to? Náplňou práce si nasiel vysnívanú prácu , čiže mu to za to asi stojí...
@martinuska vieš čo? s odstupom času a s pribúdajucimi rokmi ti to bude ľúto,ten stratený čas,ked ste boli mladí a zdraví a s malými deťmi a mohli ste byť min. jeden víkend v mesiaci spolu ako rodina kdesi v Tatrách na výlete a bez mobilu a venovali sa jeden druhému,,,a tráviť spolu verery,len tak obyčajne,deti okúpať,jesť spolu,pohár vínka pri tv..----čas letí príliš rýchlo,mať ja zas znova 30 a dnešný rozum,tak muža ťahám k rodine všetkými možnými prostriedkami,deti vyrástli,on ani nevie ako,keby nie ja,tak sme nikdy nikde neboli,lebo robota....už sm estarí,deti veľké,vzťah,hm,je aký je,niežeby zlý,ale otca oslovia,len ak musia niečo riešiť..dlhé písanie,prešla som tým a radím rodina má byť spolu,otec aj mama majú mať riadny prac. čas aj za cenu menšej výplaty..opýtaj sa muža,či bude raz na smrteľnej posteli spomínať na čas s deťmi alebo na rokovania s obch. partnermi....
@simca06022011 hej,vymenil rodinu za vysnívanú prácu...no,ďakujem pekne,ak je to za takú cenu,tak egoizmus mu asi nebude cudzí....
To ze vravím, že "fnukas" neprotireci tomu, že sa ľudia môžu odcudzit... Všetko záleží od toho ako sa tomu prispôsobite vy... Ak ťa to až takto zranuje, že sa cez to neprenesies, je asi nutné sa o tom porozprávať s polovičkou a vyriešiť to. Nemyslím, ze sťahovanie za rodinou by to poriesilo, ako tu navrhuje niekto, lebo takúto samotu bez milovanej polovičky nevykryje.
@luccija doba? Mňa vždy toto dobové porovnávanie " naštartuje" ☺️ Mohlo to byt aj pred 50 rokmi ( možno aj viac) co môj nevlastný dedo robil dlhodobo v zahraničí.. Doma nebol aj rok... Aj dva... Nelietalo sa hore-dole ako chceli. A doma mal 4 deti a ženu a obrovsky dom a aj keď to určite nebolo ľahké zvládli to všetci a všetci boli spokojní... Moji starý rodicia/ rodicia pracovali... Mama bola skôr doma ako otec atď. Nemyslím, ze je to dobou.. Vždy boli ľudia čo neboli " stále doma", na skok od domácnosti... Len sa pôsobili situácii tak aby bolo dobre... A teraz? sú rodiny, kde otec spáva v práci alebo pracovni a je to ešte horšie ako keby tam nebol týždeň vôbec nebol. Vo vzťahu k deťom je podľa dôležitý ten čas co sú spolu, treba ho využiť najlepšie... Vo vzťahu k partnerke je to ťažšie. To chce veľa obetavosti a trpezlivosti.
@saskia_98 cez video ani od volantu otec syna neobjíme,teba tiež nie,neverím,že vám to obom nechýba...človek zvykne na všetko,len ho to poznačí....môj muž mal raz prácu len 80km od nášho mesta a už zvažoval,že keby tam ostal nastálo,tak sa sťahujeme,aby sme boli všetci spolu každý deň....
@janinah prečo egoizmus? Ľudia sú rozny a majú rozne ciele a priority. Niekomu nestačí sa realizovať iba pri deťoch, berie ako normálne ze nie je doma tyzden... Ja zase neodsudzujem. Jedine, nad čím by som sa pozastavila je, ako k tomuto, že je v tejto novej práci vôbec došlo... Ci sa s manželkou o tom rozprával a ako sa dohodli... Lebo keby mi chlap zo dna na deň toto spravil a bez porady a prebrania plusov a minusov a krízového planu... 🤦♀️.. Porazilo by ma.
Ahoj necitala som cele. Poradim prakticky. Najdi si raz, dvakrat do tyzdna nejaku aktivitu s dietatom v kolektive napr. joga mama plus dieta, plavanie, montessori vzdelavanie, keramika, co len chces. A min. dvakrat do tyzdna si na dve hodiny zaplat operku k dietatu a ty si dopraj cas pre seba. Ci si zaplavas, pojdes na prechadzku ci sadnes do kniznice je jedno. Nebudes sa citit taka,sama ani vystavena. S muzom sa dohodni napr. pol roka ze si date a ak to nepojde zacnete hladat ine riesenie.
@simca06022011 j môjho muža dedko tak pracoval v cudzine,tu nechal ženu a tri deti..potom sa dozvedeli,ked zomrel,že aj tam mal ženu a syna...takže tak je to s tými chlapmi v cudzine,s kamionistami,robotníkmi v UK...i vtedy i teraz je to rovnaké...chap bez ženy,teplej večere a bez čistej košele je ako kôl v plote,tak hľadá kde sa oprieť.....česť výnimkám....
@janinah no moj je 1600km a nie nechyba mi to. Za ten tyzden co je doma si to vynahradime. Chodime 3 krat do roka na dovolenky a tam si spolocne oddychneme. Je to o vzajomnom rešpektovani. Ano aj ja mam stavy ked mi chyba a kedy preklinam jeho robotu (ked som musela ist do Luxemburska dat vyoperovat maternicu a on nemohol byt pri mne) vtedy som jeho pracu neznasala ale to preslo. Dokonca pri porode maleho bol, co je pre mna zaklad. Ja sa nebudem stahovat do Luxu alebo Belgicka alebo kde momentalne toči turnus. 🤦🏻 A nechcem aby bol smutny kvoli práci. Ja stastna som, viem do coho som sla a ked som stastna ja, je stastny aj on. Ked pride domov vie dokonalo fungovat okolo maleho, maly ho vola tata. Tesi sa ked je doma, cize ja som velmi spokojná.
Ono zas mat pracu co ta naplna je dar. Urcite by som skusila, hlavne ak slubil, ze sa to zlepsi. Nehovoriac o otcoch co pridu z roboty, mobil, telka, gauc a dieta ich akurat tak vidi na zivo. Alebo taki co chodia domov neskoro vecer, ci sice pridu, ale utekaju sportovat, do jazykovky, ci sa inak vzdelavaju lebo to potrebuju k praci. Ak sa vam venuje na plno, ked je s vami. Dala by som tomu sancu.
Povedz mužovi, porozprávajte sa o tom...nie všetko sú peniaze ja mám radšej menej a mám doma muža každý večer...
@janinah napisala si mi od srdca..
@nyusika dufam v to.. ale mozno nas moja oraca este viac odcudzi... uprimne poviem, mam sice peacu zaujimavu, ale ze by ma extra bavila.. praca, z povinnosti. On ma ten luxus, ze ma co ho bavi.. ja sa v tomto "obetujem". Vyhovuje mi prac cas, plat, napln prace zvladnem ale nenaplna ma... snad to raz pochopi, ze jeden z nas mal turo devizu....
@sara07 mas pravdu v tom, ze ked ho bude praca ubijat, budeme mat doma tatka, ale ptraveneho :/
@saskia_98 to mas super, ze pracu mozes aj z domu. Mne to zial neumoznili, tak po md a rd musim naspat do "office" :(( hoci sa to sa zvladnut aj domu...
@marca12 to ma mrzi... a viem , ze rpiviest novy zivot do tohto prostredia je velmi narocne rozhodnutie.. rozpravali ste sa o tom?
@nefertiti5843 zlaticko, mne naozaj nejde o peniaze, pisala som to uz x krat v komentoch vyssie. Ja si financujem.vsetko sama, zo svojej karty, svojho uctu, svojich prostriedkov ked tu cez tyzden nie je. Uprimne, nech zarobi aj 500mes, ja som na tej sume s VS a zaujimavom sektore zacinala a viem sa obracat, som zo skromnych pomerov..neklamem ak povoem ze mne je naozaj jedno kolko zarobi, ak budeme spolu.....
@sasa1310 moja ja uz ani neviem :( on zozaciatku pocital, ze len prvy mesiac bude narocny, myslim, ze mu to az teraz cele dochadza. Otazka je, ako sa k tomh postavi...zatial nema tendenciu to riesit radikalne :(
@luccija dakujem za podporu... citim sa nemkzna. Nespim dni noci, nemam nikoho na pomoc, pozalovanie.. kamosky su bezdetne, makaju na kariere, smeju sa mi, ze som celw dni doma, ako mozem nezvladat ked mam este aj pokoj od chlapa. Mne tiero reci len spustia slzy a smutok....
@terezka1947 tak..... ako pises..... :(
@bettymacd ahojcek, on praveze druhe dieta velmi chce, to ja stom snazenie zabrzdila odkedy je stale prec. Necitim sa na to.....
@miss_pavlova suhlas..
@katkabg ajoj... len u mna je problem, ze muz vecer domov nepride... je pred pondelok-piatok, niekedy pondelok-sobota... mne by psychicky velmi.pomohlo uz len vedomie, ze je v noci doma..... :( mozno som psycho, mozno nezrela, neviem...citim sa strasne sama
Preco ti to vlastne nepovolili z domu ?
Aj keď to bude možno netaktne, čo napíšem ale tak chces pomoc možno ti to prinesie nejaký iný pohľad nestranný ...nepripadá ti to že to druhé dieťatko chce aby ťa "zamestnal" a nemala si čas riešiť jeho?
@katkati tiez moj nazor.... :( pripadam si sebecka potom
@martinuska ahoj, ako dlho uz takto fungujete? Resp ako.dlho sa.manzel 100% angazuje vo.firme? Super ze mate aspon rodinu pobliz, my vobec... a spite pri sebe.. to je uzasne...
@janinah okolie anj mema.co zavidiet. Zijeme priemerny zivot. Ziadne znacky, drahe auta, buvanie vo vile. Nic. Nie sme.bohati.
@simca06022011 k zmene peace doslo tak, ze sme mysleli, ze cestovanie bude docasne.. rozumej mesiac dva..kedze zamestnavatel zahmlieval vela.veci, krystalizuje sa to az teraz po novom roku ;(
@janage to.planujem, dakujem..
@bettymacd som.velmi.podozrievavy clovek, ale toto nie je podla.mna dovod. On je jedinacik a vravi, ze cely zivot zavidel.kamaratom surodencov.... ze velmi chce, aby jeho dieta nezazilo.pocit, ze sa raz nema.o koho opriet (jeho ocko uz nezije, mama.je komplikovana povaha, vzdy spomenie, ako musi byt uzasne mat surodencov). Toto je podla mna hlavny dovod, od zaciaktu chcel aspo 2 deti.....
@saskia_98 mozem, ale len 1x do tyzdna...cize akoby ani nemozem :D :(
Bez urazky , mne to pride akoze sa dost nudis na tej materskej..najdi si nejake hobby,kamosky, vylety, program treba vyplnit a nielen doma s dietatom.muz ma vysnivanu pracu ,podporovala by som ho v tom maximalne.Urcite radsej ako nespokojny chlap unaveny doma kazdy vecer z prace, ktora ho nenanplna.
Mam pocit ze poslednu dobu ludia ako keby nevedeli co su tie skutocne hodnoty vo vztahu..kazdy sa snazi druheho len obmedzovat a vlastnit,nerespektuju sa potreby partnera atd,zeny na materskej sa velmi upinaju vo vztahu na chlapov,ti sa potom dusia a utekaju inam...

@luccija píšeš ako keby plánovala rodinný výlet do Zakopaného🤷a muzova pracovná zaneprázdnenost jej to nedovoľuje. Mňa ten motív v jej popise zaujal a vidím v ňom možný dôvod problému...