Muž prehral na tipovaní polovicu pôžičky
Kocky pisem anonymne, lebo vela vas ma tu pozna. Neviem co robit, som v koncoch. Bola som si ista, ze take nieco sa mi nemoze stat. Kupili sme pred rokom dom, starsi a prerabame. S muzom mame velmi pekne vyplaty, no ja som ostala minuly rok so synom na dlhodobej OCR, cize tahal peniaze len manzel. Ukecal ma na pozicku na prerabku, 20 000 eur. Nechcela som, prave kvoli tomu, ze som bola doma, no ukecal ma...on polovicu tych penazi prehral na tipovani!!!! Doma som mu spravila peklo, slubil ze to uz neurobi. Baby on cez tento vikend minul dalsich 8000. Mame vacsiu sumu na ucte, lebo sme predavali druhu nehnutelnost a on len tak minul 8 litrov!!!! Kricala som, plakala a povedala som mu, nech caka rozvodove papiere. Rano siel na 10 dnovu sluzobku a povedala som mu, nech sa odtial ani nevracia. Teraz si sype popol na hlavu, ale vo mne sa to uz zlomilo, neviem ci chcem mu dat sancu.
Kontroluj pohyby na jeho bankovom účte (nech ťa pridá ako disponenta aspoň na sledovanie pohybov), či naozaj pravidelne platí réžiu za dom.
Aby vám neprišli odpojiť elektrinu, vodu, plyn.
18.18.
Ale tvoj chlap ma tvoj raj na zemi u prdele.
Teba tiež.
Syna snáď nie.🌞
Jemu sa len vlni dopamin v pokazenom mozgu
ako nekompenzovanemu diabetikovi glycky. 🌪️
Tak to pochop už....
@anonym_autor @anonym_autor zdravím, síce po dvoch rokoch, no chcela by som sa opýtať, ako tou vás s mužom dopadlo. Predvčerom som sa dozvedela, že som v rovnakej situácii. Pre ilustráciu. Som rozvedená a druhýkrát vydatá. Z predchádzajúceho manželstva mám 3 deti, ktoré môj súčasný manžel vychováva ako svoje. Dvaja sú síce pubertiaci, dáva to zabrať aj mne, ale snaží sa. Spoločne máme malé dieťa, som s ním na materskej. Bývame v manželovom rodinnom dome. Vzal si hypotéku, aby ho prerobil, keď sme sa k nemu nasťahovali. Ja som si vzala hypotéku, aby som vyplatila bývalého muža z nášho domu. Neskôr som dom predala a zvyšné peniaze som použila na zníženie manželovej hypotéky. Aby sa nám ľahšie žilo, keď budem na materskej. Na revanš som od neho odkúpila časť jeho domu, v ktorom bývame.
Manžel je veľmi inteligentný, robí špecifickú prácu, zarába nadpriemerne. Vždy sledoval športy, stávkoval odmlada, no nikdy neprehral väčšiu sumu peňazí.
Pred dvomi mesiacmi zblbol, vzal si pôžičku - spotrebný úver, cez mobil si ju vybavil v banke, potom druhú a tretiu a všetko prehral. Nakoniec našťastie nepokračoval, lebo ďalšie peniaze by mu v banke dali, ale už by som musela prísť aj ja podpisovať. Tak sa mi s tým priznal. Ja som úplne v šoku. Pôžičky sa snaží skonsolidovať navýšením hypotéky, ktorá bude mať po navýšení hodnotu polovice domu. V banke sa dohodol, že všetky spotrebné úvery sa musia vyplatiť.
Manžel mal svoj účet, ja svoj. Dali sme si po svadbe navzájom dispozičné práva. Teraz trvám na tom, že z banky budú chodiť notifikácie o pohyboch na účte mne, manžel s tým nemá žiaden problém. Budem mať prehľad o všetkom. Doteraz som nemala, netrvala som na tom, lebo mi o všetkom vždy hovoril, o všetkom sme sa radili, o každom nákupe. Manžel mi nikdy žiadne minuté peniaze nevyčítal, mojim deťom sám platí krúžky a dáva peniaze, lebo výživné na ne by všetko ani zďaleka nepokrylo.
Sype si popol na hlavu, že zblbol, doteraz to mal vždy pod kontrolou. Sám je zo seba sklamaný, ja sa z toho spamätavam ozaj ťažko. No je to veľmi dobrý clovek6, vraví, že ho ani nenapadlo, že to takto skončí. Chcel nás zabezpečiť.
Opustiť ho nechcem, je naozaj skvelý človek a výborný otec pre nášho spoločného syna. Súhlasil s liečbou, pokiaľ bude ambulantná. Nad účtom budem mať plnú kontrolu ja. Požičať si peniaze inde by síce mohol, jedine však od rodiny, a to by nespravil. V banke by som sa to dozvedela. Tvrdí, že s tým skončil a mám mu veriť. Liečbu neodmieta. Momentálne nemám kam ísť, moji rodičia bývajú ďaleko, deti sú tu doma, opustiť ho by bolo ťažké. Preto ma zaujíma, ako to dopadlo u vás .
@anonym_autor @anonym_autor zdravím, síce po dvoch rokoch, no chcela by som sa opýtať, ako tou vás s mužom dopadlo. Predvčerom som sa dozvedela, že som v rovnakej situácii. Pre ilustráciu. Som rozvedená a druhýkrát vydatá. Z predchádzajúceho manželstva mám 3 deti, ktoré môj súčasný manžel vychováva ako svoje. Dvaja sú síce pubertiaci, dáva to zabrať aj mne, ale snaží sa. Spoločne máme malé dieťa, som s ním na materskej. Bývame v manželovom rodinnom dome. Vzal si hypotéku, aby ho prerobil, keď sme sa k nemu nasťahovali. Ja som si vzala hypotéku, aby som vyplatila bývalého muža z nášho domu. Neskôr som dom predala a zvyšné peniaze som použila na zníženie manželovej hypotéky. Aby sa nám ľahšie žilo, keď budem na materskej. Na revanš som od neho odkúpila časť jeho domu, v ktorom bývame.
Manžel je veľmi inteligentný, robí špecifickú prácu, zarába nadpriemerne. Vždy sledoval športy, stávkoval odmlada, no nikdy neprehral väčšiu sumu peňazí.
Pred dvomi mesiacmi zblbol, vzal si pôžičku - spotrebný úver, cez mobil si ju vybavil v banke, potom druhú a tretiu a všetko prehral. Nakoniec našťastie nepokračoval, lebo ďalšie peniaze by mu v banke dali, ale už by som musela prísť aj ja podpisovať. Tak sa mi s tým priznal. Ja som úplne v šoku. Pôžičky sa snaží skonsolidovať navýšením hypotéky, ktorá bude mať po navýšení hodnotu polovice domu. V banke sa dohodol, že všetky spotrebné úvery sa musia vyplatiť.
Manžel mal svoj účet, ja svoj. Dali sme si po svadbe navzájom dispozičné práva. Teraz trvám na tom, že z banky budú chodiť notifikácie o pohyboch na účte mne, manžel s tým nemá žiaden problém. Budem mať prehľad o všetkom. Doteraz som nemala, netrvala som na tom, lebo mi o všetkom vždy hovoril, o všetkom sme sa radili, o každom nákupe. Manžel mi nikdy žiadne minuté peniaze nevyčítal, mojim deťom sám platí krúžky a dáva peniaze, lebo výživné na ne by všetko ani zďaleka nepokrylo.
Sype si popol na hlavu, že zblbol, doteraz to mal vždy pod kontrolou. Sám je zo seba sklamaný, ja sa z toho spamätavam ozaj ťažko. No je to veľmi dobrý clovek6, vraví, že ho ani nenapadlo, že to takto skončí. Chcel nás zabezpečiť.
Opustiť ho nechcem, je naozaj skvelý človek a výborný otec pre nášho spoločného syna. Súhlasil s liečbou, pokiaľ bude ambulantná. Nad účtom budem mať plnú kontrolu ja. Požičať si peniaze inde by síce mohol, jedine však od rodiny, a to by nespravil. V banke by som sa to dozvedela. Tvrdí, že s tým skončil a mám mu veriť. Liečbu neodmieta. Momentálne nemám kam ísť, moji rodičia bývajú ďaleko, deti sú tu doma, opustiť ho by bolo ťažké. Preto ma zaujíma, ako to dopadlo u vás .
@anonym_e1bffa zruš čo najskôr BSM, požičať si môže od nebankoviek, kamarátov.
@anonym_e1bffa
klamal ťa cely čas, ma už formu zavislosti, lebo požičat si uvery v banke na gembling, ktory prehra cely je už duševna choroba
ešte by som pochopila, ked niekto zaraba, ma zaplatene šeky, domacnost, bol dovolenke, našetrene a z toho nadbytku vezme 5000, čo minie a prehrá - i ked by bola za to paradna dovolenka, ale este ma na učte 50 000 odloženych- ok, predychala by som to a vynadala
ale priamo si zobrat 20 000, 30 000 a este dalši uver na gembling - to už je choroba a šialenstvo
samu seba neklam, že to ma pod kontrolou, lebo nena, na koniec založi vaš dom
vzhĺadom na to, že mas 3 deti - navštívila by som psychiatra a spýtala sa na dalši postup
@anonym_e1bffa bolo to 20 000, 30 000? či viac?
@anonym_e1bffa
klamal ťa cely čas, ma už formu zavislosti, lebo požičat si uvery v banke na gembling, ktory prehra cely je už duševna choroba
ešte by som pochopila, ked niekto zaraba, ma zaplatene šeky, domacnost, bol dovolenke, našetrene a z toho nadbytku vezme 5000, čo minie a prehrá - i ked by bola za to paradna dovolenka, ale este ma na učte 50 000 odloženych- ok, predychala by som to a vynadala
ale priamo si zobrat 20 000, 30 000 a este dalši uver na gembling - to už je choroba a šialenstvo
samu seba neklam, že to ma pod kontrolou, lebo nena, na koniec založi vaš dom
vzhĺadom na to, že mas 3 deti - navštívila by som psychiatra a spýtala sa na dalši postup
@karolinakr presne to plánujeme, navštívime psychiatra a budeme zvažovať ďalší postup. Muž svoj problém nepopiera, momentálne pre mňa nie je výhoda rozviesť sa, určite to budeme riešiť a potom sa uvidí.
@anonym_e1bffa bolo to 20 000, 30 000? či viac?
@karolinakr dokopy cca 38000. Suma je hrozná, avšak pre nás nie devastačná. Keby sme predali dve autá ( máme tri - jedno moje, jedno jeho a jedno je veľké, keď cestujeme s celou rodinou), tak by sme dlh splatil
@slovanka2508 to je strašne veĺa, ale myslela som si, že tak 15 000, 20 000 uvery
za to by už bola polka garsonky niekde
minule som počuvala podcast USA a tam mal dlh 400 000? a poslednych 7 000 išiel davat na nejaku hru, takeho človeka len zavriet do komory a nepustit na vzduch
mne to jeden sazkar vysvetl9val, ale on len vsadzal zapasy za 2 - 3 eura každy deň 30 rokov, ževraj ked nevsadza, ruky sa mu trasú
a vtedy som pochopila, že to je normalna zavislost jak cigarety, alkohol
@karolinakr dokopy cca 38000. Suma je hrozná, avšak pre nás nie devastačná. Keby sme predali dve autá ( máme tri - jedno moje, jedno jeho a jedno je veľké, keď cestujeme s celou rodinou), tak by sme dlh splatil
@anonym_e1bffa teraz čitam, že to viete splatiť, ok tak to je dobré, len ako ti zaruči, že sa to nebude opakovať?
toto treba podchytiť, pre mna by to bolo pol garsonky niekde, alebo cesta okolo sveta atď..never mu na pekne slovo, budeš musiet ho kontrolovať
@anonym_e1bffa teraz čitam, že to viete splatiť, ok tak to je dobré, len ako ti zaruči, že sa to nebude opakovať?
toto treba podchytiť, pre mna by to bolo pol garsonky niekde, alebo cesta okolo sveta atď..never mu na pekne slovo, budeš musiet ho kontrolovať
@karolinakr manžel je finančne veľmi gramotný, to on skôr požičiaval peniaze kamarátom, rodine, keď to potrebovali, vie sa pohybovať vo financiách a finančnom svete, je výborný v štatistike, vedel zarobiť aj na stávkovani, raz sa upravovalo pravidlo pri stávkovaní, lebo prišiel na medzery stávkoviek. S najväčšou pravdepodobnosťou by tok tak zle nedopadlo ani teraz, keby mal na stávkovanie čas. Ale momentálne nemáme žiaden čas na nič. Sme obaja radi, keď sa nám darí zabezpečiť chod rodiny, plus naše spoločné dieťa je veľmi aktívne, dáva nám zabrať. A v tom sa prepočítal. No a pôžičky navyšoval, lebo to chcel späť. Našťastie sa však zastavil skôr, než stihol prehrať celý majetok. Aj tak som z toho všetkého sklamaná. On liečbu podstúpi, je si vedomý, že to zašlo priďaleko. A zveril mi plnú moc nad účtom. Nikdy predtým mi v ničom neklamal, vždy som sa naňho mohla spoľahnúť, preto to chcem riešiť a nie hneď ho radikálne opustiť.

Lebo clovek, co sa nechce liecit, chce dalej hrat, hoci tvrdi, ze nie.
@karolinakr Tazko povedat, vacsinou to zacne nevinne ako zabava ci vzrusenie. Nie kazdy co tipuje sa stane zavisly, ani nie kazdy, co pije alkohol bude alkoholik. Su ludia, co to robia len v dakej miere. Rozdiel medzi zavislym a beznym konzumentom je jedine - nevie si urcit hranicu. Dost tam inak hra rolu povaha, predispozicie atd.
Drogy su uz ina kategoria