icon

Muž prehral na tipovaní polovicu pôžičky

17. apr 2023

Kocky pisem anonymne, lebo vela vas ma tu pozna. Neviem co robit, som v koncoch. Bola som si ista, ze take nieco sa mi nemoze stat. Kupili sme pred rokom dom, starsi a prerabame. S muzom mame velmi pekne vyplaty, no ja som ostala minuly rok so synom na dlhodobej OCR, cize tahal peniaze len manzel. Ukecal ma na pozicku na prerabku, 20 000 eur. Nechcela som, prave kvoli tomu, ze som bola doma, no ukecal ma...on polovicu tych penazi prehral na tipovani!!!! Doma som mu spravila peklo, slubil ze to uz neurobi. Baby on cez tento vikend minul dalsich 8000. Mame vacsiu sumu na ucte, lebo sme predavali druhu nehnutelnost a on len tak minul 8 litrov!!!! Kricala som, plakala a povedala som mu, nech caka rozvodove papiere. Rano siel na 10 dnovu sluzobku a povedala som mu, nech sa odtial ani nevracia. Teraz si sype popol na hlavu, ale vo mne sa to uz zlomilo, neviem ci chcem mu dat sancu.

doriiis
17. apr 2023

Aj som chcela poradiť,ale ako vidím,je to zbytočne.Autorka ideš mu dať kolkiatu to že šancu? Druhá,ani tretia to nebude,však? A vieš jak sa hovorí...dať druhú šancu je ok.Ale dat tretiu,štvrtú,desiatu už je čisté zúfalstvo a sprostosť.
Poviem to takto...však daj tomu ešte šancu,ale odteraz,čo sa stane bude tvoja zodpovednosť,nie mužova.On nemá rozum a je chorý.Potrebuje odbornú pomoc.Tvoja láska a šanca sú pre neho veľké nic,ktoré zahodí zas a znova šmahom ruky.
Takže ak budeš ešte vo väčšej riti,ako si teraz tak dakuj iba sebe.

laila22
17. apr 2023

Autorka ešte jeden postreh. Známy mojich znamych.. ús pešný podnikateľ prepadol hazardu. Prehral firmu.Dom v NR na Zobory manželka nejakým spôsobom zachranila. Manželka sa s ním rozviedla, dom ostal jej. On si našiel priateľku, kočka zobrala nejaký úver , že si kúpia byt. Chlap bol po liečení, on jej tie peniaze prehral... Ostal z neho bezdomovec. Ex ho zobrala bývať do pivnice.. Do domu prístup nemal. Chlap šiel na ďalšie liečenie. Brat sa nad ním zlutoval. Kúpil chatku v zahr.oblasti a tam ho ubytoval. Brat si nechal chatku napísanú na seba. Myslím, že ten chlap bol asi 2x na liečení. Skončil v záhradnej chatke. Každý deň chodil do BA busom do práce. Viem, že ho potom vyhodili odtial.. Ako žije dnes neviem. Myslím, že je stále v tej chatke a to je už pár rokov. Možno 7_8.

maribell
17. apr 2023

Tiež sme si tým prešli. Kľudne napíš ip.
- Okamžite rieš BSM, pretože to trvá dlho, čiže čím skôr to treba podať.
- Manžel smer liečenie, inak by som mu ani šancu nedala (to by bolo úplne zbytočné). Ak tvrdí, že nemá 3 mesiace, tak tu platí jedna veta - na liečenie sa treba pozerať pohľadom, čo ním získa, nie čo ním stratí.
- Zrušiť manželovi prístup k účtu, peniaze nech chodia tebe na účet.
- Kľudne povedať aj rodine a známym, nech mu v žiadnom prípade nikto nepožičiava.
- Ak stávkuje cez mobil, tak nech prejde na tlacitkovy.
Toto sú len také rýchle rady, no nech volá na liečenie, najlepšie hneď. Lebo je dosť možné, že nebude pre neho voľné miesto a bude musieť čakať v poradovníku. Keď na to nepristúpi, tak dovi dopo.
Ver mi, pomôžeš mu jedine tak, že ho necháš padnúť na dno. Ja som to pochopila bohužiaľ dosť neskoro, ale radšej neskoro ako nikdy. Manžel momentálne 8 rokov abstinuje (klop klop) ✊ držte sa

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tosomja
17. apr 2023

@maribell u vás to dopadlo našťastie dobre

oblecenie99
17. apr 2023

Ja len opatrne dodám, že ak má prístup k peniazom zamestnávateľa či nebodaj klientov, neviem, tam už visí vo vzduchu aj sprenevera.. :/

kristi40270
17. apr 2023

Bože som v tej istej situácii manžel stavkuje vo veľkom .dostane výplatu za dva dni 800 e preč z výplaty nemám ani cent .Prestavkoval 2500 prídavky zo zahraničia čo prišli naraz po dlhšej dobe ,dlhý mal 3000 no hrôza proste už veľa peňazí .A keď to riešim povie že sa nemám starať

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
som_realistka
17. apr 2023

Pomáhať mu môžeš aj keď budete rozvedení, akurát jeho dlhý nebudú aj tvoje. Koľko máte deti? Uvedom si, že každé euro co prehra znižuje životnú úroveň tvojich deti. Lebo TY budeš splacat.

tosomja
17. apr 2023

@kristi40270 no tak sa nestaraj, podaj o rozvod a nebude mať ani prídavky, ani daňový bonus a bude platiť výživné, a keď prehra aj tiež pôjde do basy, keď nebude platiť. Potom sa bude starať len on.

autor
17. apr 2023

@som_realistka len jedno, syna vdaka ivf. Trapili sme sa dlho kym sne ho mali. Dom mozme mat v pazi, nejde mi do hlavy, ze je schopny prist o syna....

muchotrafka298
17. apr 2023

Uvedom si, ze on je chory clovek, pre neho je gambling viac ako vlastny zivot, viac ako rodina, syn, cokolvek. On potrebuje prachy na hranie, nic ine nema v hlave. Ano, ma mozno svetle chvilky, kedy naslubuje ale dojde den, ked Ti zaklope na dvere exekutor so slovami "Dobry den, exekucia majetku". Teraz mas poslednu sancu zachranit aspon nieco a neostat s holym zadkom a dlhmi.

kristi40270
17. apr 2023

@elizabet173 nedokážem sa rozviesť snim ,ľúbim ho.Uz sme dokonca riešili rozvod pol roka dozadu ,mám papiere všetko kvôli nevere ...Bola som rozhodnutá nakoniec ma uprosil .A teraz keď je zle kvôli tomu typovaniu stále nad tým premýšľam .

tosomja
17. apr 2023

@kristi40270 nevera a ešte aj tipovanie a ty si stále s ním. Už pri nevere by sa mi uľavilo od neho.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
bu1bu
17. apr 2023

@kristi40270 tak to potrebujete liečenie obaja, on od gamblingu a ty od závislosti na ňom...
Tebe už asi nieje rady a ani pomoci... Chudák deti...
🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

som_realistka
17. apr 2023

no vidiš, v tejto chvíli musíš myslieť na syna a seba, a možno to poviem materialisticky, ani dom nemôžeš mať v paži, je to vaša strecha nad hlavou, a nedajbože ak by ste ho museli predať tak aspoň financie na ďalší začiatok. Rieš to čím skôr.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
maxalla
17. apr 2023

Ja uplne chapem, ze to moze byt tazke a aj to, ,e zeny sa nechaju uprosit, pretoze ked na to zena pride, a ten muz place, slubuje, ze sa polepsi, tak on to v tej chvili moze mysliet skutocne vazne. Nemusi mat vobec umysel vodit zenu za nos. Moze byt z toho nestastny, zdrveny, moze mu to byt luto a sypat si popol na hlavu.
To ale nezmeni fakt, ze ak sa naskytne prilezitost, ta zavislost skratka prevazi a racio ide do uzadia. Preto by mala byt nekompromisna a racionalna zena, lebo muz zavisly od tipovania to len tak nezvladne, aj ked chce.

miadi
17. apr 2023

Strasne si naivna prepac. Ty si myslis ze ked si mu nakricala vynadala ze on teraz lutuje a uz to bude ok ??? Este o kolko € Musis pri nom prist kym pochopis ze tu uz len rozvod zachrani vase dieta od materialnej nudze? Ty ho lutujes ?!!no na vasho syna nemyslis? Komu niet rady tomu niet pomoci - plati na teba.

retatka
17. apr 2023

Čudujem sa ti ,že s takým zavislákom chceš ostať.Jeto taka istá závislosť ako alkoholik , drogovo závislý človek .
Už len kvôli synovi by som podala o rozvod ,chránila by som ho pred takým otcom .Nakoniec aj tvoj syn bude gembler keď si zoberie vzory od otca .
Uvedom si ,že každá závislosť je cesta do pekla .
O to viac keď máš syna ,aby ste neskončili na pokraji spoločnosti , ako trosky.

tosomja
17. apr 2023

Nemôžeme jej hovoriť, že je naivná, hlúpa...lebo len taký, čo to zažil vie, aké ťažké je pozerať sa na to a chcieť pomôcť. V tej chvíli si myslíme, že musíme s takým človekom zostať, pomôcť mu, chrániť ho. Lenže až neskôr uvidí aké to bude ťažké odísť, keď nebude mať kde, keď sa bude báť odísť, keď nebude mať za čo. Preto som napísala, že nech sa rozvedie, ale zostane s ním, predsa 17 rokov nie je málo. Keď samozrejme on pochopí, že je to aj pre jeho dobro.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evelyn246246
17. apr 2023

.. dlhy ve narobit aj inak ako cez banku ..ste manzelia tak to padne aj na teba , tak sa maj na pozore ..aby si nesplacala ty jeho dlhy alebo rovno aj vas syn ..vyries si to v banke tak aby si k financiam mala pristup ty .. alebo zrus BSM.. mozno je toho viac ako vies ..

maxalla
17. apr 2023

@evelyn246246 BDSM by som nerusila, len to BSM 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
miadi
17. apr 2023

@tosomja mozeme. Pisala ze nechce prist o ten dom. Je vacsia sanca ze o dom pride ked snim ostane. Moze sa rozviest on tam moze ostat byvat docasne ) majetok si nejak rozdelia = kym je co delit. Ved pomahat mu moze aj po rozvode. Mozu byt aj par ak chce. Ale kym su manzelia do Vianoc moze byt vdaka nemu bezdomovec. Ale mala by sa poistit aby jeho dlhy neboli aj jej. Aby ich syn mal kde žit. On sa liecit nechce ze nema 3m . Radsej jej v noci kradne kreditku. On sa vobec neplanuje dat do poriadku. Bude len hladat inu cestu k rychlim € . Ostat snim v manzelstve Je nezodpovedne.

aurora33
17. apr 2023

Autorka, čo sa týka dĺžky vzťahu mám to podobne ako ty. Tento rok nás čaká desiate výročie svadby, poznáme sa samozrejme dlhšie. Nadovšetko lubim svojho manžela ale kebyže urobí to čo tvoj tak môže plakat koľko chce, môže sľubovať hory doly ale toto by som nepredýchala. Mysli na seba a na dieťa. Mám taký blby pocit že manžel vás stiahne dolu.

tosomja
17. apr 2023

@miadi to isté som písala aj ja, rozviesť sa a môžu žiť spolu, ale nech pre dobro všetkých dá všetko na ňu, aby zachránil aj svoju existenciu. Nedať mu šancu dostať sa k peniazom, všetky karty zrušiť, zavolať do roboty, urobiť opatrenia. Ja píšem z vlastnej skúsenosti. Mala som v rodine, nie je ľahké ho len tak kopnúť do riti, nech si žije sám. Ale treba chrániť aj seba, deti, lebo on môže skončiť veľmi zle a nakoniec aj tak všetko zostane len rodine. Všetky dlhy, problémy, strach o život.