Muž sa nechce posunúť inam
Ženy ja sa musím vyrozprávať, lebo ma asi drbne, je mi až do revu 😞 neviem či len ja mám takého lenivého muža, alebo to máte niektoré tiež 🤷♀️ ide o to že pracuje roky v jednej firme v ktorej prešiel nejakým posunom len minimálne, mzda tiež nieje bohviečo. Nehovorím že ma minimálku, ale rozhadzovat si tiež nemôžeme dovoliť. Máme 3 deti ,ja som momentálne na materskej. No za 2 m už budem mať len rodičak. No a tu je ten kameň úrazu, môj muž má možnost ísť do inej práce kde by zarobil viac, ale on proste nechce. Lebo treba robiť kurz, na ktorý by sa musel učiť a to sa jemu nechce. Má 36r a hovorí to akoby bol už nejaký dôchodca ☹️ štve ma to, lebo nepozerá na nás, na deti že by nám to pomohlo. Ja som sa začala normálne zamýšľať nad tým ako to bude ďalej, keď on už teraz takto zlenivel a proste mu vyhovuje tá práca ktorú robí roky. Posledné dva roky v nej už nedostávajú ani vianočné odmeny, čo predtým mali každý rok. Pritom na tú prácu často nadáva, no odísť z nej nechce, nechápem 🤦♀️ Ja to v tej jeho práci už tiež nevidím perspektívne a štve ma, že on sa nechce posunúť niekam inam. Práve sme sa kôli tomu brutálne pohádali, samozrejme mi vyčítal že keď sa mi nepáči mám ísť do roboty.. Fakt už neviem ako to riešiť 😔
@lucia147852 konečne jeden rozumný komentár 👏👏👏👌👌👌
@lucia147852 autorka nemá mužovi čo vyčítať, keď chce zvýšiť prijem v rodine a kariérne rásť nech to robí sama, ešte keby to písala žena, čo maká na sebe a má tie isté očakávania od muža, tak to celkom beriem, niektorí ľudia nechápu, že nie sme všetci cez kopirak, ale niekto, kto je už tretí krat na materskej a som si istá že bude ťahať aj rodičovskú, takže bude 9 rokov doma, nemá čo druhému vyčítať, že sa nehrabe na lepšie platené miesto. By ma nielenže urazilo, ale vyslovene nasralo, keby sa mi muž začal montovať do mňa, že čo mám robiť, ake kurzy si porobiť a kde sa mám uchádzať o prácu, lebo jemu sa nezdá, že dosť zarábam …
Ak nám príjem nestačí, tak sa pozriem na seba a netlačím na toho druhého… v živote by som si nedovolila mužovi vyčítať príjem, keď by som ja prispievala úplným minimom, však to je úplne na hlavu.
A ešte úplne logicky, riskovať a hľadať nové zamestnanie, keď má muž na krku ženu a 3 deti a všetko stojí a padá na jeho príjme je dosť riskantné. Kto ich bude živiť, keď to v novej práci nevyjde?
@sisaka píšeš bludy, nepoznáš ma, nevieš akú mám prácu. Ako si môžeš dovoliť napísať "som si istá že bude ťahať rodičovskú" sa spamätaj láskavo!!! Ja som popri rodičaku pracovala pri starších deťoch a tak to bude aj teraz. Rozoberám tu svojho muža, ktorý je lenivý urobiť niečo pre seba a pre nás. Tak láskavo nerozoberaj mňa keď ani netušíš 😉
@sisaka Ja to nedokazem pochopit. Nikdy by ma nenapadlo riesit pracu niekoho ineho aby sa zvysila moja zivotna uroven.
@lucia147852 vo všetkom by som ti možno dala za pravdu, keby ...
Keby autorka nenapísala, že toto čo je v jeho robote, je už dva roky... Ak to teda tak je, tak načo išli do tretieho dieťaťa ? Tým pádom by teraz nemala doma maličké dieťa a aj ona mala vyšší príjem a nemuseli riešiť, že majú nižší spoločný príjem.
priserne komentare od niektorych, tu sa presne ukazuje ake dokazu byt zeny k zenam nepriatelske, vsetci tu ofukujete autorkinho muza a prevelice ho chapete ake je narocne urobit si kurz a niekam vpred sa pohnut, keby ste mali doma cosi take som si ista ze by ste take chapave neboli, autorka pise ze popri detoch pracovala a nesla z materskej do materskej, v kazdej diskusii tu na MK zeny masovo pisu ake je nevhodne ist do prace a supnut dieta do jasiel z dovodu vyvinu a vyvoja dietata, radsej sa uskromnit a sediet doma pri dietati a potom clovek narazi na tuto diskusiu a chce sa mu smiat lebo zrazu ked zena od muza ocakava aby si prilepsili a jemu staci si urobit kurz zrazu ju vsetky posielaju od roboty od parmesacneho dietata, totalne absurdne, ak viete citat s porozumenim tak ste sa urcite docitali ze v sucasnej praci je jej muz nespokojny, nadava na nu, ano lahsie nadavat a stazovat sa ako cosi urobit, zmenit, podporit rodinu, tvoj muz autorka je zial prototyp Slovacika co bude buchat pastou do stola, ale pri tom to zostane….mezostava ti nic ine len ho diplomaticky vmamevrovat do tejto zmeny, tak sa to deje vo vacsine slovenskych domacnosti….to iba na MK si zeny deti robia same, musia makat aj za 3 a muzi su tu len na ofukovanie, lutovanie a chapanie…
Ako ho nakopnut? Tazko. Ak sa neciti komfortne s tym, ze opusti stare (i ked upadajuce) istoty. Niektori ludia su taki.
Druha vec je, ze ho mozes nakopnut, on sa navela-navela odvazi a zachuti mu to tak, ze ho budes potom chciet pre zmenu brzdit. To je riziko, s ktorym treba tiez pocitat.
Kazdopadne, vo vasej aktualnej situacii prestan ryt do neho, ked je to bezvysledne a zacni premyslat, ako zarobis viac ty.
Jednoducho tlacit na riesenie typu “ako dokopat jeho k niecomu” nema zmysel, ak to nie je vasa jedina moznost zlepsenia prijmu (ze napr. ty nemozes robit, lebo si dlhodobo pn, invalidna, atd.). Ak je aj ina, treba sa obzriet po nej.
Netlacit na prvu moznu vec a zbytocne sa hadat. Cim len zvacsujes nechut k tomu.
Mozno, ked mu predostries plan, ze mas moznost teda ten schodok v prijmoch vykryt ty, lebo mas moznost dobre platenej prace, ale nebudes ju stihat, ak mas byt este aj plnohodnotnou gazdinkou a matkou akoby si stale bola doma na RD a potrebujes teda, aby cast veci prebral na seba, tak mu zrazu jednorazove ucenie sa na skusku mozno nepride tak narocne.
Skus mu predostriet, co vam lepsi prijem prinesie. Ist na to pozitivne.
Peknu dovolenku (o rok-dva, napr. len pre vas dvoch, ako oddych od deti, ak ich mate s kym nechat. Niekam, kam chcel vzdy ist. Len sa nevratte so stvrtym na ceste. 🙂 ).
Alebo prerabku niecoho, co mate zastarale. Kupit nieco lepsie, krajsie do byvania (chlapov takmer vzdy potesi technika).
Mozno nove auto.
Vacsie uspory bokom na “keby nieco” (ze sa vam bude lepsie spat).
Atd.
@babulkomale Neviem ani ja. Ja som žila v UK 15 rokov a tam som mala aj lekára, aj zubára aj operácie, aj som tam rodila. Netreba hádzať všetkých do jedného vreca. Ale ťa to tak veľmi zaujíma, tak, čo ja viem, na SK chodili, lebo je to oveľa lacnejšie ako v UK. Zubár v UK je len prehliadka cca 50 libier, vytrhnutie jedného zuba 200 libier atď. atď. atď. Ja osobne som tam išla z rodinných dôvodov ako 19 ročná, tam som chodila do školy, tam som žila, pracovala a aj míňala peniaze. Ale väčšinou tam ľudia chodia, drú jak otroci, každú "korunu" si odkladajú, bývajú v sharehousoch, kde sa tlačia aj 20ti v jednom dome, na SK chodia k lekárom atď., len aby neminuli peniaze, lebo nie je všetko také ružové ako si niekto myslí 🙂
Podotýkam, NIE JE TO MÔJ PRÍPAD. Ja som len napísala názor na tú materskú, to je všetko 🙂
@lucia147852 Presne. Ja som normálne zdesená z tejto diskusie. Chudáčik chlap nevďačná žena. Samé dokonale ženy, ktoré mali dokonale odklepnutého muža od začiatku, vedeli vopred, ako sa bude správať do budúcna. Vyfabulovane predpoklady o tom, že autorka 9 rokov trčí na rodičáku. Ešte očakávam vetu "my nepoznáme príbeh z druhej strany".
To mi už je sakra brutálna ambicióznosť a hnanie sa za kariérou, urobiť si jeden kurz a využiť možnosť zarobiť si viac. Hlavne, že naco mala ona tri deti! A on si načo urobil tri deti? Načo robí tri deti niekto, kto ani nemá záujem im dať viac? A čo bude ďalej o pár rokov? Deti pôjdu na strednú, výlety, školy v prírode, doučovania, krúžky, atď. Kto to bude ťahať? Či sa to bude riešiť vtedy, lepšie bude meniť si prácu za lepšiu a zvyšovať kvalifikáciu pred päťdesiatkou? Toto nie je o rovnocennosti partnerov. Ona je dočasne na materskej, predpokladám muža neznasilnila, tak pardon, ze práve teraz nezarobí, ale na druhej strane, on nebodaj robí niečo navyše, niečo iné a viac ako predtým? V čom sa prejavuje ta obrovská starostlivosť o rodinu, kým jej dočasne vypadol príjem? Nabral si na hlavu o to viac, aby to vykryli? Ak nie, tak v čom je zrazu ťa druhá strana tým veľkým hlavným živiteľom rodiny? Nie je to vtedy skôr o Tom, že dočasne sa uskromnia? A keď sa autorka vráti do práce, po úžasnej oddychovej dovolenke, tak kto bude vo vzťahu ten, kto bude musieť pridať, aby bolo dosť?
Nejak si tu emancipáciu vykladame veľmi čudne.. nám chlapi zleniveli, lebo preberáme všetko na seba a najhoršie je, že ešte pôjdeme aj proti sebe v tomto. Ako som spomínala vyššie, vyrastajú nám tu neschopní hnili chlapi, čo majú odmakane to nevyhnutné, nadávať na prácu to hej, na malo peňazí hej, ale zvýšiť si aspoň o kúsok kvalifikáciu tak to nieeeee. Lebo vo veľkej väčšine, a čím ďalej, o to viac si to všímam: Kto uteká od malého decka späť do práce? Kto rieši jasle, škôlky, všetkých lekárov? Kto sa učí s deťmi? Komu volajú ako prvému zo škôlky, keď dieťa ochorie? Kto volá opravarov, kto rieši a vybavuje rodinné dovolenky? Kto stráži, aby všetky úhrady boli včas urobené, či rovno to aj zaplatí? Kto má na starosti domácnosť popri práci? Riešime akurát predaj bytu a v banke mi len tak btw hovorí zamestnankyňa, že sranda, v poslednom čase si všíma,že automaticky komunikujú skôr so ženami, lebo zeny riešia iniciatívne inzeráty, ohliadky a všetky vybavovačky okolo hypo. A vnímam to aj ja takto vseobecne. A keď náhodou žena chces, aby sa pohol aj ten chlap a bolo to aspoň vyvážené a povinnosti rozdelené, tak ešte dostaneš na hlavu. To ty máš vždy v kuse všetko vedieť dopredu, počítať s každou možnosťou, zariadiť sa ako super stroj, všetko vedieť zabezpečiť a od druhého nič ani len neočakávať.
@mira0611 nie, nie som uradnicka. Aj tak nerozumiem, preco si mnohe myslite, ze by vas mal zivit stat. Tvoj syn ma predsa aj otca. A plat mas kraaasny. Predstav si, ze ja som to v zdravornictve po 25 rokoch dotiahla na 750e v cistom.😉 A zijem v Ba. Teraz sa nam to ale od noveho roka zvysilo. Aj tak este nemam na teba a nikto by mi hypo nedal. Aj tak si myslim, ze kazdy je zodpovedny sam za seba a necakam, ze ma stat bude zivit.
Človek, ktory odmietne viac peňazí, je divný zvlášť, ked su mu dané na zlatej tácke.A jediná, neprekonateĺná prekážka je k tomu kurz..ja chodim na kurzy od 18, takže pre mňa to neni koniec sveta, ale priležitost sa niečo naučit.A keby mi to niekto zacvakal a dal o 300 eur potom viac, neni o čom.
Tvoj muž nevie aka drahota je? Nepozna cenovky? Napr. vaječny liker stal v pondelok 5 eur a v stredu som bola v obchode, stal 5.80 Mne uz aj tych 5 sa zdalo vela, tak buduci rok bude stat aj 7
Tvoj muž zaspal na vavrínoch? On byva v časti, ktora nepatri k Slovensku? Tu na dennej baze sa potraviny zdražuju o euro, dva..Nam behom 2-3 rokov o 100% zvyšili najom
Som prekvapena, koĺkým ženam tu vyhovuje muž zaseknuty na nejakom zárobku..a v dnešnej dobe. ..Ja som si tiež musela zvyšit laťku..Za peniaze, čo som šla robit pred rokom by som už dnes nešla, lebo tymto smerom sa ubera ekonomika.Nič sa nedá robiť
A ty si sa ako velmi karierne posunula? Ako to mas s pracou ty? V akej firme je muz spokojny? To chces, aby zmenil pracu len preto, ze jeho zene vadia vianocne odmeny a plat? A co keby ste si to vymenili? Muz na RD a ty sa zacnes karierne splhat. A budes spokojna.
#autorka. Nečítam všetko, ale úplne ťa chápem.
Môj ex si našiel v IT sfére veľmi dobrú prácu keď sa nám dcéra narodila. 10 rokov len hudral ako ho to tam nebaví henten je drbo tam ten jebo proste furt nespokojný, ,,,ale žeby sa začal vzdelávať a šiel vyššie tak to nie...a príležitosti bolo ajajaj....každému len závidel ...vo chvíľkach sebaľútosti sa priznal že to tam fľaka a jemu to tam vyhovuje za svoju výplatu si (zamestnávateľ) nezaslúži aby sa viac snažil...prešlo takmer 18 rokov on má skoro tú istú výplatu pritom zo svojim logickým myslením by ľavou zadnou mohol zarábať aj 4000...nikam sa neposunul stále ten istý uhundrany lenivý všetci sú na vine...teraz má 45 uvedomuje si že hlava už nie je tak rýchla ako predtým ( alkohol a cigarety sú jeho každodenný spoločník)..s prepáčením predrbal všetok potenciál lebo je lenivý a ustráchane celý život..ex je kvôli alkoholu a lenivosti a neschopnosti chcieť pre svoju rodinu viac ...nikdy hypo lebo on sa nebude zadlžovať ...tak starý chlap s takým potenciálom úplne teraz len prežíva ...sedí si na svojom tepluckom miestecku už 18 rokov stále za tie isté peniaze,,,keby ho vyhodia asi nie je schopný sa inde zamestnať...lebo však za 1400 robiť nebude ...no čo už...ak má tvoj iné kvality tak len to akceptovať že je pokakany začínať na novom mieste a ty sa musíš viac snažiť...čo iné ti zostava? Možno keď začneš viac zarábať ako on tak ho to naserie a začne sa snažiť...a možno nie...
Len aj napriek tomu čo som vyššie napísala nemá cenu chlapovi vyčítať (aj keď chápem ako to prežívas) že je neschopný...on to vie...keď mu to povieš viac ho zakopes to zemi lenivosti a strachu...chlap je jesitny tvor..ak iné problémy nemáte skús ho chváliť a podporovať..povedz že chápeš že sa bojí ...rozprávajte sa v kľude...lebo keď sa budete hádať a on v tvojich očiach bude neschopný trtko zabezpečiť rodinu tak pre chlapa je to psychická smrť...budete sa len vzďaľovať..a on bude loserom už nadobro...sebavedomie nulové. Týmto my ženy dokážeme chlapa úplne odrovnat..
prečítala som si niekoľko posledných komentárov a nestíham žasnúť.
ja patrím k tým, ktorí sa naozaj snažia objektívne sa pozrieť na danú vec, obzvlášť, ak je v diskusii dostatok informácií. v tejto diskusii tieto informácie sú. autorka sa o seba vie postarať. autorke postačujú financie, ktoré v rozpočte majú na život, nemusia si požičiavať. autorka vidí možnosť, aby mohol manžel zarobiť viac (nikde nepíše, že preto, aby mohla ísť ona ku kaderníčke či na nechty, aby z toho profitovala ona, ale práve aby mohli viac dopriať deťom a sebe vo všeobecnosti - ako rodine - výlety, zážitky, dovolenku). autorka hľadá rady a cestu, ako nakopnúť manžela. sama uvádza, že ona popri RD pracovala v minulosti a plánuje aj teraz. a z autorky ste urobili totálnu lenivú sviňu, ktorá si má zvýšiť kvalifikáciu a konečne niečo do tej domácnosti priniesť, pretože doteraz hovno robila, len odrodila 3 deti....
ja osobne sa mnohokrát zastanem chlapa v konkrétnych témach, keď na základe autorky vytuším, že je to tam možno aj inak. tu na základe reakcií autorky tuším, že nekecá, nevykrúca sa, nevyhovára, nepíše inak na 2.strane ako na strane piatej, atď. atď.
autorka: asi ti neostáva nič iné, než sa s ním porozprávať. nech ti presne vymenuje dôvody, prečo to nechce urobiť. ty mu vymenuj dôvody, prečo by to bolo fajn urobiť. ak máš subjektívny pocit, že tvoje dôvody prevyšujú jeho a on napriek tomu odmietne urobiť zmenu, hoci má možnosti, navrhni mu, nech sa stará o bábo a ostatné dve deti a ty budeš v práci 8 hodín denne a potom si prídeš domov oddýchnuť. lebo akosi predpokladám, že aj on doma oddychuje, ale možno sa mýlim. ak je to však tak, tak mu to takto aj povedz. ak ti doma pomáha, tak ok, rieš len prácu. ty doma muž môj, ja do roboty. a riešiš všetko za tých 8 hodín. dieťa, choroby, domácnosť.... tak, ako som to robila doteraz ja. a ja idem zarábať, lebo ja sa nebojím ísť do nových vecí a za lepším príjmom.
ja ti držím palce,lebo viem, že s takými "zadubencami" je ťažko pohnúť.
ešte jeden postreh z tejto strany, ktorý uviedla
@ljzozv že škoda, že keď si videla, ako sa on nehrnie do zvyšovania vašej životnej úrovne, že teda si šla do toho tretieho dieťaťa. jasné, je to tvoja osobná vec, ale ak bude muž hnilý celý život, ľahšie by sa ti riešilo deti dve, než tri. ale čo už, je tu a máš iste z neho radosť a ja vám prajem len to najlepšie. rozhodne však daj pozor na to, aby nebolo dieťa štvrté, už som ti to písala v mojom prvom príspevku.
drž sa teda a všetko dobré!
@marsmykkok vo Švajčiarsku je bezplatná.
@oblecenie99 och, máš svätú pravdu.... pri čítaní tvojho príspevku sa mi zjavil film z minulosti. ja a môj ex 😀 😀
Mne sa nechce verit, ze kurz je taky problem.Ked to je v oblasti jeho prace, len si rozsiri znalosti a nejake zakony z praxe.Možno dostane brožuru s 20 stranami a s tym mu možes aj ty pomocť, predčitat a potom sa ho pytať otazky, to musi mat zmaknute lavou zadnou Ked som islaprvy x do Anglicka a nevedela ceknut, tiež sme robili testy a museli sa naučit predpisy, a vselijake smernice, dokonca som mala dost vela bodov aj s mizernou angličtinou, tak nechapem, akoby tvojmu mužovi nejaky test mal branit v rozlete.Este ked je v starej praci nespokojny.
Muža nenakopneš, prečo by si aj mala?
V prvom rade by to asi mal chcieť on sám, alebo? On si bude musieť zvykať v novej práci, nie ty?
A kde berieš istotu, že by ho vzali a nevyhodili po nejakej dobe?
Ani môj manžel nie je ambiciózny, plus k 5omu renovácia bariéra s ktorou on nechce nič urobiť, somranie na prácu (to je asi ich bežné hobby) atď. Ja ho mám nútiť, niečo s tým robiť? Ani vlastne deti nebudem nútiť do školy, do ktorej nebudú chcieť ísť, aj keď si ja budem myslieť, že si tým v budúcnosť prilepšia
Vy biedu asi netriete, keď máte tri deti. Tebe ide len o prilepsenie. Vydrž kým dieťa pôjde do jaslí a prilepšite si.
Ja som tiež musela ísť po 6 mes.po pôrode do práce, lebo chlap sa nemal k ničomu. A malo to pre mňa aj výhody. Deti majú s otcom úžasný vzťah, pri deťoch sa striedame.
Tak si môžeš na prilepené nájsť napríklad job na čas, kedy on bude môcť byť doma s deťmi.
Tebe by sa autorka páčilo, keby ta manžel núti do.niecoho, čo nechceš? Ppchybujem, že áno.
Mam tam nejaké preklepy, ale nedá sa mi to.opravit. ale podstatu určite pochopíš.
Jasne, ze “len” odrodi a deti si uz idu vsetko svoje a zena sa doma vala…fakt sa divim, ze toto pisu matky (zeby to ony tak mali?)
Potom zena ma robit este karieru, ked chce pre rodinu viac (opat srat na deti, vsak oni si idu opat svoje).
Tak mi povedzte naco je v rodine ten chlap?
@hederamonstera vies co, mam pocit ze fakt niektore sa na materskej len valali, inac sa to ani neda chapat co tu pisu. Asi tie, co cumle macali do medu alebo vodky a deti spali cele dni a noci, ony sedeli na balkone s vinom a svet gombicka.
Lebo ja som si skusila aj pracu popri dvoch detoch aj byt doma a poviem ti ze stokrat unavenejsia som bola s detmi cele dni plus prve styri roky nonstop nevyspata, ako ked som v praci vybavovala, zariadovala, chodila, komunikovala s dospelymi príjemnými ludmi ktorym netreba tisickrat pripomenut aby sa naucili do skoly alebo im vysvetlovat matiku 😃
To som mala este energiu v noci si studovat do prace veci popri vareni na druhy den.
Takze kazdy to ma uplne rozdielne, ine deti, ina praca, ina narocnost na seba a uroven domacnosti napriklad.
Úplne ta chápem a príspevky o tom, ze ty máš ísť do práce a on na RD sú úplne scifi.Ved ak je niekto lenivý trochu sa poučiť na kurz, tak isto nebude kmitat okolo 3 deti a domácnosti, kým by žena zarábala.Aspon sa venuje deťom a porobi doma bez toho,aby si ho musela do vsetkeho naháňať? Lebo keď aspoň toto funguje ,tak počkaj par mesiacov /rok a keď pôjdeš do práce bude lepšie, ale teda veľmi pochybujem , lebo by si ho neoznacila ako lenivca, keby aspoň doma kmital ,keď už v práci sa mu moc nechce.
@panelacikova Len tu ide o to, že nie každý sa chce stať riaditeľom zemegule a budovať si postupne kariéru. Áno je super inšpiratívne ak sa niekto vypracuje, či muž alebo žena. Ale sú aj ľudia, čo sa kariérne neposunu a treba to akceptovať. On je svojpravny človek, ona ho môže maximálne podporovať že by na to mal. Ale nie sa s ním hádať a tak kvôli tomu. Prečo by mal ísť do niečoho čo má pocit že nezvládne alebo nechce?
A prezradis nam aj v akej praci momentalne je, o aky kurz ide a aku lepsiu ponuku ma?
Odpovede by boli mozno objektivnejsie.
@marsmykkok ale podľa toho, čo píše autorka, jemu sa nepáči ani v súčasnej práci. Tak nerozumiem, čo má akože ona urobiť. Nepáči sa mu v práci, nechce ísť do novej... Celé zle
Tak ja neviem, ja čo poznám chlapov v okolí, vrátane môjho, sa snažia pre rodinu získať peniaze aj druhou prácou, popri hlavnej a to sú starší aj o pár rokov. My máme 1 dieťa a druhé na ceste, ale robí aj navyše, aby sme sa mali dobre, aby sme aj na nejaké výlety a dovolenky mohli ísť a takisto nemuseli stáť pri regáloch v potravinách a rozmýšľať, či si môžeme dovoliť drahú zeleninu a ovocie alebo nie. Je pre mňa nepochopiteľné, že sa mladý otec rodiny 3 detí viacej nesnaží vás zabezpečiť, keď píšeš, že by šlo len o nejaký kurz navyše, čo by bolo tiež dobrým prínosom aj pre budúcnosť. A tie, čo ju posielate od troch detí, z toho jedného bábätka do práce sa nad sebou zamyslite. Asi si tie deti sama neurobila, ešte sa napracuje v živote dosť, teraz ju má chlap podržať a postarať sa.
@panelacikova presne, niektoré komentáre sú ako z iného vesmíru... Polovica nepochopila podstatu príspevku, druhá má doma niečo podobné alebo ešte horšie, tak to potrebuje horlivo obhájiť.

Pozri sa: čo je to za prácu? Máte hypotéku? Iné výdavky? Treba Cam súrne peniaze? Atd, poloz si tieto otázky.