icon

Muž sa správa surovo

6. mar 2021

som 1 rok vydatá za muza, ktory sa ku mne sprava naozaj surovo a hlavne poslednou dobou.
chce deti, ale ja uz po nich ani netuzim.
premyslam nad rozvodom...
sme mladi ludia a cakala som, ze aj po svadbe sa budeme k sebe spravat s uctou. bohuzial on je kazdy den nervozny, podrazdeny, nadava a plnokrat mi povie, aby som isla do pi.......
je hrozne to pocuvat a casto z domu unikam. idem napriklad s kamaratmi von na turu alebo prechadzky.
casto aj sama pod zamienkou, ze si idem vyvetrat hlavu. proste neznesiem byt v jeho pritomnosti, ked je taky.
a dovody? rano vstane, nema naladu, niekedy sa so mnou nerozprava, neodpoveda mi na otazky, alebo povie, ze ma ani nepocuva.
ja som vtedy cely den ticho, robim si svoje, utekam k svojim povinnostiam a vela citam.
nie som stastna.
ak sa obranim a poviem, ze toto je cez, povie mi, ze podla neho je to normalne.
nase manzelstvo v tieto jeho dni vyzera tak, ze ja ani nedohovaram, ani sa nepytam, obaja len mlcime. aj teraz ked to pisem, je mi do placu. casto ale toto vsetko v sebe potlacim, snazim sa byt silna. s nim sa neda rozpravat ani o obycajnych veciach, ani o pocasi, ani o praci, skratka o nicom. ako s nim mam chciet deticky, ked je taky? uzamklo sa to vo mne. tuzim len po tom, aby sme sa normalne rozpravali, aby sme k sebe boli uctivi, aby nenadaval, a aby sa na mna usmial.
ani si nespominam, kedy naposledy na mna pozrel a usmial sa...... alebo mi moj usmev opatoval.
nemusi mi venovat 24/7, to som nikdy neziadala. ale zacinam mat pocit, ze ma vsetko a vie, ze kedze sme svoji, uz nie je take lahke odist. dakujem za vypocutie mojich slov......

cacianka
6. mar 2021

Aj ja ta chápem ze nechceš radikálne a hned, potrebujes vstrebať a spracovať celu situaciu.nie si typ hrrrrr. Muz je pod obrovskym vplyvom otca, cely postoj a spravanie má v krvi od malička, on v tom žije a jeho osobnosť je presiaknuta ako pleseň. Nevidieť ju ale je tam.a teraz v krizovej dobe vyskocila prudko na povrch. kym si, aj nevedomky, slapala ako hodinky podla jeho nenápadnej manipulacie, tak bolo dobre. Ale stačila mala iskra - odmietnuty nákup, tak poistky buchli a pleseň vyrastla na povrch.tie hnusne zelenocierne fľaky.
Svokor ho ma na očiach cele dni, nestačí to, tak aj po robote zasahuje do sukromia a volneho času.
Svokra bola top zamestnana ale superhrdinka ze super zvládla aj top domácnosť. Zvyknuta držať hubu a krok - primari, pacienti a doma geroj.bodaj by nemala problemy so srdcom žiť v takom podvedomom strese. Ale zaujimave je ze aj tak porodila 3.dieťa, a to už mala fakt vysoký vek/odstup, mam dojem ze to nebol ani tak zdravotny problem, ako psychický...zostala doma, mužovi pri riti tak asi on nemal take tlaky a ona stihala všetky povinnosti putky domacej.
Nikto sa nepyta, nikto nepitve ich vzťah a kolobeh rodiny, im to tak vyhovuje, ona sa tak tvari(vid starsia generacia - pod zasterou zeny sa skryju všetky hriechy rodiny).
Ženy nevesty ani nenapadne a ani sa to nehodí a nedá pitvat " ako to maju svokrovci" , ked navonok vyzera vsetko ok. zamilovanost, ružové okuliare a stav že ja som slušná, poctivá, pravdivá tak si myslim ze aj on je taký. Bohuzial niekedy dlho trva kym precitneme, kym sa on prejaví a ukaze sa v plnej nahote. Mne to trvalo 7 rokov, aj on sa ukazoval az po cca 10rokoch co je v nom uplne hlboko zakorenené.az po dlhodobom davaní šancí, po snahe kompromisov, ustupkov, po hodinach uvah, pokecov som sa aj ja rozhupala. Takze chapem že neodstrihnes vztah v jednej hodine.
Nebudem opakovat nazory žien, ale v drvivej vacsine s nimi súhlasím. A čím dalej píšeš, tak sa viac utvrdzujem vo svojom dojme - manipulator a psychopat.a to sa iba zacina ukazovať, bude len horšie. Nie som odborník, len intuicia mi to velmi nahlas hovori.
Moja drobna rada - zdôver sa najbližším, rodine, kamoskam, lebo ak by si musela s nim seknut odrazu, aby si mala oporu a zázemie.aby mali predstavu co sa deje a ze pod rúškom baránka sa skryva vlk.ci skôr hovado. A aby mu nechtiac neboli chudatkovi napomocni a nedavali mu rozumy a teba netlacil k navratu ved je taky milí, gentleman, miluje ta, trápi sa .
Pripravuj sa na odchod, doklady aj jeho si prefot, - hlavne aby ťa neosklbal, peniaze, cennosti,osobné veci.
Nenusis odísť hned zajtra, ani o týždeň. Prezuj vsetko pre a proti, bud ako pionier.pripravená.

travel_mommy
6. mar 2021

Manipulator. Berte nohy na plecia kym je cas. Este mozete byt stastna. S nim ale nie

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
ibajaanikiny
6. mar 2021

Ja ta chapem. Ja som sa za podobneho takmer vydala pred 3 rokmi. Presne ako u teba,vsetko super,kym sme sa nezasnubili a nebola naplanovana svadba...vtedy akoby nabral istotu a povedal si,ze moze vsetko. Par dni po kazdom “vystupe” sekal dobrotu a potom zase nieco,a ver mi,nemal zaujem sa zmenit. A vies co?nepocuvaj zas tie reci typu, ze “este si s nim”? Alebo “na to nepotrebujes titul z paychologie,aby si videla”....ja som tiez studovana,aj mam 3 semestre z pychologie,dost detailne,a sama som sa nechala manipulovat,kto nezazije,nepochopi. Aj ja som bola vzdy frajerka,ze raz by urobil to alebo ono a leti,ale potom realita je ina. Clovek premysla,zvazuje,preco sa tak chova,zacne sam o sebe pochybovat,ci ozaj on niekde nerobi chybu alebo sa nema zmenit. Manipulatori su silne osobnosti a vedia presne co a ako povedat/urobit a robia to aj vyvolavanim strachu. Dolezite je,ze si ten problem uz uvedomujes a riesis ho v sebe. Ja som to tiez dlho v sebe analyzovala a potom som s tym sekla. Vsetko som zrusila,no peklo trvalo este rok. Som rada,ze mam davno po tom a dnes zijem iny zivot,najma spokojny...rozhodnes sa spravne,viem to a drzim palce🙏🏻

autor
6. mar 2021

som tu opät, dnes takto dlhsie, preto mam aj kusok casu pisat 🙂
akurat za mnou prisiel po dnesnej opätovnej odmlke a oduti, pretoze som sa stretla sa kamaratkou, bolo vonku krasne, tak sme isli vyvencit jej psikov.
samozrejme ze vosiel do obyvacky vysmiaty a hovori, ze:
"vies, preco som cely den taky? malo sa mi venujes. a ked si prisla domov, vybehla si na mna!"
objasnim situaciu, ano ked som prisla domov, mal pustenu dost hlasno hudbu. prisla som, povedala ahoj a on nic. zopakovala hlasnejsie ahoj a on nic. tak som sa vyzula, isla bliszie a hovorim, mozes si dat prosim tichsie hudbu?
odsekol, ze nie. a ak mi to vadi, mam ist do pi....
preto som bola nervozna, podrazdena, uz sme sa nerozpravali.
pytala som sa akurat, v com sa ti malo venujem? rozprvama sa, idem sa pritulit a odmietas ma, varim ti, pomaham ti aj s inymi vecami. odpoved? VO VSETKOM sa mi malo venujes.
toto je uz naozaj na psychiku.... a to som uviedla len dnesok.
dakujem vam a stoznujem sa s vami odpovedami.

skutocne som naozaj nechcela pripisovat vinu svokrovi a miesat sa do ich rodiny. nejake suvislosti som videla, ale v podstate nejako vyrazne doposial nezasahovali do nasho vztahu, respektive sa to dalo brat viac-menej v pohode.
ano vadilo mi, ked sme mali cas pre seba po narocnom pracovnom dni a aj potom, co jeho otec bol s nim v praci, mu vecer o 21:30 vola, ze co robi! viete, prislo mi to trosku smutno-vtipne 🙂
tak bud sme vecer pozerali film alebo sme.... hadam nemusim blizsie specifikovat ;)
takze mi to prislo trosku aj trapne, o nic vazne neslo a on o 21:30 vola, co robime. tak pexeso asi nehrame 🙂

moj svokor ku mne naozaj nie je zly. posobi v celku inteligentne. az naozaj gentlemansky. ale tu kontrolu si vsimam, ako som aj spominala....

naozaj som nechcela byt hrrrrr, ako spomenula @cacianka, a prave preto mi to trva dlhsie a nie tak radikalne ako mozno u inych. ale som osoba, ktora ak nad niecim intenzivne premysla, uz je len krocik k tomu naplneniu a viem, ze skor ci neskor sa to stane.

smutne je aj to, ze manzel ak som nieco take spomenula, tak sa mi len vysmieva. vraj:
"a co by si bezo mna robila?"
nemam viac co dodat... snazim sa ako viem, nechcela som nikdy vedome ublizit a mozno som aj ustupovala, ale tak ako som chapala jeho vytazenost po 12h sichte, a ze mi asi nebude po nocnej zmene vyvarat, som si myslela, ze sme predsa par a nedojde k tomu, ze ak JA raz nieco nebudem stihat/zvladat, tak podobny pristup bude aj voci mne 🙂

autor
6. mar 2021

@ibajaanikiny dakujem za povzbudive slova! ano, vela zavisi aj od povahy, neviem byt az taka radikalna 🙂 respektive ak radikalne nieco utnem, chvilu trva, kym to skutocne zvazim a kym s tym naozaj seknem. jednoducho je v mojej povahe to najprv premysliet, analyzovat, prist na koren problemu, pretoze clovek chce zistit, co za tym najskor je...
pokojne to mohla byt choroba, zly stav v praci, mohlo to byt docasne, aj to sa stava....
prave preto som premyslala a skoncila som az tu, s vedomim, ze uz sa asi pohar trpezlivosti naplnil.

ibajaanikiny
6. mar 2021

Aj ja som taka...ono,pokial nieco take niekto nezazil alebo nezaziva,tak je frajer a presne vie,ako by hned “odisiel”,pripadne manzelovi “oplieskal hlavu panvicou”...ale skutocnost taka nie je. Velakrat su taki manipulatori nevyspytatelni,treba aj zvazovat a predvidat,co pride,ci nerozbije nieco v byte z nervov,to by bolo “divadlo” pre susedov,alebo ci neudrie mna...a nie,nemyslim tym ostat submisivna,ale aj pre svoj pokoj a dusevne zdravie predvidat,lebo raz to bola chladnicka,potom to uz moze byt zena,treba samu seba chranit. Som zastanca toho,ze treba vsetko zvazit a analyzovat,mat pocit,ze si si vsetko v hlave presla a utriedila a ze nasledne rozhodnutie je pre teba ta spravna cesta za lepsim zivotom. Ja tiez nelutujem,ze som nezdrhla hned...bolo to pekelne,ale zaroven ma to velmi posilnilo,zacala som si samu seba este viac vazit...a dnes?mam po boku chlapa,ktory je pravy opak mojho exsnubenca...

euka210
Autor odpoveď zmazal
euka210
6. mar 2021

Precitala som este ten nocny....neucta, mysli si ze moze vsetko...hladas to dobré, ....hladaj ineho muza ktory si zenu cti...

annamarin
6. mar 2021

Ahoj, necitala som celu temu ale len prve 2 strany. Nejdem sa ku všetkému vyjadriť, len chcem napísať, že to s tym telefonovanim mam v rodine. Moj tato a jeho mama tak volavaju. Bohužiaľ, musim povedať, že su manipulativni aj ked ich mam rada. Presne takto starostlivo volavaju, dokonca vybavujú veci za iných, poradia, zaujimaju sa. Volajú každý den. Aj 20 zmeškaných hovorov, ked nezdvihnes. Potom pridu vycitky preco nedvihas. Poradia vo volnom preklade znamená poucia ta, co robis zle, vybavia za teba lebo neveria, ze sa vies o seba postarať a hlavne to daju pocítiť a starostlivi sice su ale strasne prehnane. S ich dospelými deťmi sa bavia jakeby boli stále 5-rocni. Aj ta agresia, výčitky, zákazy, manipulácia u nas funguje. Bohuzial obcas aj takého vyhrotene situacie ako s tou ladnickoum Majú to v podstate aj diagnostikované. Teda len otec. Sice nie na papieri ale od psychologicky. Narcisticka porucha osobnosti. Neviem ci je to ten pripad, ale tie telefonaty proste sedia. Inak sa voči druhým správajú dobre. Nikto by to na nich nepovedal. Dokonca ľudia hovoria opak. Vedia to dobre uhrat. Ja síce neznášam fakt, že su takí akí sú, ale stale ich ľúbim ako svoju rodinu. + Viem niektoré finty, ktore na nich platia. No nikdy sa nezmenia, to už viem. Dúfam, že to nie je tvoj prípad, no vyzerá to tak, že je to možné. Veľa šťastia prajem a pevne nervy. Hlavne necakaj, ze to s tým rozvodom prijme len tak. Podla mna to bude este dost psycho. 🙂)

annamarin
Autor odpoveď zmazal
anukha
7. mar 2021

A to ta opakovane posiela "niekam" a on to povazuje za normalne chovanie? Co by sa stalo, ak by si mu povedala, ze je taketo chovanie pre teba neakceptovatelne? Ako prepac, ale aj ked mne niekedy " prasknu" nervy, moj priatel si toto nedovoli...

jaskolka
7. mar 2021

Utekaj. Píšem ti ako niekto, kto 4 roky bol vo vzťahu s podobným typom, ako máš ty. Nezmení sa, nikdy ani náhodou, len zničí okolie. Úplne ta chápem, tiež som premýšľala, analyzovala, čo robím zle, snažila sa vydržať, vysvetľovala,prosila, kričala, dávala sance. Nie, jediná možnosť je odchod, úplne pretat cesty, preč od toho človeka.Nepýtaj sa, prečo tak sa správa, a prečo je taky, jednoducho tam logiku nenájdeš, ani dôvod. Iba od neho preč

juliet86
7. mar 2021

pomocobetiam.sk tvoj problem je ze pri harmonickom vztahu rodicov nevnimas realitu aky je tvoj vztah.... ... predstav si ze tvoj otec alebo mama by videli tamten incident... tvoj manzel sa len pretvaroval a az po svadbe ukazal pravu tvar. to sa stava pomerne casto. komunikacia je zaklad vztahu... jeho mladost ani prchkost ani tcoja "neposlusnost" (pisem v uvodzovkach) ho neospravedlnuje. uprimne. kazis si zivot s takym clovekom

tykat
7. mar 2021

Tu niet co analyzovat ci zvazovat. Nerozmyslaj kde je problem...aj keby bol v tebe (co nie je) je jasne ze sa k sebe nehodite, toto fungovat nebude. Bude sa to len zhorsovat. Hned zajtra by som sa odstahovala k rodicom a zaroven zacala vypisovat rozvodove papiere. Nemate spolocne dieta co je velka vyhoda, nic ta s nim nespaja, rozvedu vas rychlo. Ver mi stracas cas ktory by si mohla venovat sebe a hladaniu partnera ktory ta nebude zhadzovat, ponizovat, tyrat svojimi naladami a ani pastami (casom by si mohla u manzela nahradit tu obuchanu chladnicku).
Pisem z vlastnej skusenosti resp.skusenost mojej sestry (este skusala manz.poradnu - nikam to neviedlo). Tiez nastastie nemali deti, teraz je uz par rokov stastna s inym muzom.

roomaa
7. mar 2021

Je veľká škoda, že sa naplno prejavil až po svadbe, no aj tak by som teraz už asi nestrácala čas a odišla by som od neho, dokedy chceš ešte čakať??? Pokiaľ sa jeho správanie bude stupňovať?

kamajka
7. mar 2021

K nocnemu prispevku a k vete co by si bezo mna robila? - no hulaka aj mne sirena... to je ukazkove zasievanie pochybnosti do tvojej mysle, ze ved ty si bez neho nula, neschopna samostatneho zivota a urcite umries... dievca zlate naozaj tu nie je co analyzovat. My ti nechceme znicit manzelstvo..my sme si tym takmer vsetky presli... my ta chceme uchranit. A este ta aj tyra nezaujmom, ignoraciou dokonca to nahlas povie... iny psychac. Utec.

mareka49
7. mar 2021

Nechcem vedieť, čo by nasledovalo, keby si mu po incidente s hudbou povedala.
Ty tam chod.
Mozno aj fyzicky atak.
Choré to ma v hlave.
Vo všetkom sa mu malo venuješ?
Nikdy nebudeš dosť dobrá.
Tichý despota/tyran.
Na vonok dokonalý manžel za dverami..
Veľa sil

cacianka
7. mar 2021

Pekná historka.on pán domu si dá hudbu na pl2ne pecky a ty ked ho slušne poziadas tak sa este viac nasere a posle ta do p... A potom ti vycita ze sa mu malo venujes.vo vsetkom.nanrhol on nejaky spolocny program ? Zacal sa s tebou on slusne rozprávať ?urobil nieco malé alebo milé pre teba ?čaj, kávu, ovocie ? To ty si neurobila dosť. len ty si na vine.lebo nebehas s handrou varechou a vysavacom 4x okolo velicenstva.nevytkol priamo kde sa flakas s kamoskou a psami, ale JEMU sa málo venujes. Ako sa venuje on tebe ? Oduje sa a este ta pošle do pi..
To aj mne povie moj chlap "co by si robila bezo mňa". No uzivala by som si klud a pohodu.ale ty by si sa nevedel postarat o seba.buď na ubytovni alebo u mami.....ona by sa musela obracať a prať tvoje oprdene trenky.
Aj si niekedy pred svokrovcami nadhodila tému : chlapi -celý den ste spolu, preco este aj vecer spolu volate , ved uz driememe, sustredene pozerame film,alebo mame intimne chvilky.v takom case ako volate je to nevhodné. Že co by ti povedal. Alebo keď ma poznámku v style "stráž si ju" - co som ja masova kosť a tvoj muž strazny pes ?!
Svokor je džentlmen - no ukazuje sa pod povrchom riadny hajzel. Nenápadný, potichu, ale tvrdý manipulator. Jeho obete akokeby mali štokholmsky syndróm.
Možno aj tvoji rodičia mali nejake problémy, ale vedeli si ich skorigovať, nevládne jeden z nich a druhý musi byt tvrdo podriadeny.
Podla tvojho vyjadrovania a štýlu písania si normalna, vzdelaná a velmi rozumna žena , ktora nečaká od druhej strany podlost,alebo negativne správanie . aj ty aj ja a plno žien najskor tápeme, sme v šoku a dlho pátrame a analizujeme čo sa deje.davame šance, riešime co a ako, rozhodneme sa po dlhom čase. Skús trochu buričstva u svokrovcov, otazky, témy.len tak zľahka pri káve a uvidíš čo sa vyplavi spod povrchu.
Ked spracujes vsetko co sa deje a ako sa deje, tak sa rozhodnes a budes vedieť prečo a čo urobíš.budeš mat lepší pocit ze si sa snažila a nezlomila si palicu okamžite. Len si fakt davaj velkyyyy pozor aby si neotehotnela, on radsej nech nevidí tvoju ochranu.asi ma velku snahu množiť sa a oplodnit , aby ta mal viac podriadenu a závislu na jeho príjme. Veď tak to má byť - on hlava rodiny, všetko a všade ako on chce, doma dieťa /deti a poslušná submisivna manželka. Veď aj otec to tak má a basta. A beda ti aj deťom, že nebudú tancovať ako hlava píska.
Veľmi zvažuj , pozoruj a pripravuj sa. Asi cítiš kam to speje, tak aby si nezostala nepripravena a v riti.

acrobaleno
7. mar 2021

Jedna rada, nesnaz sa ho pochopit a hladat pricinu. Netreba to skumat, lebo ti to nepomoze a len uskodi. Zostanes v tom kolobehu, lebo mu budes chciet pomoct. Nenechaj sa citovo vydierat. A aj ked od neho odides, tak sa len nenechaj nabulikat spat. On sa NIKDY nezmeni.

elizabet173
7. mar 2021

@cacianka
@acrobaleno velmi dobre ste to napisali obidve, no obavam sa, ze autorka temy nie je este pripravena odist, ak vobec. Inak by sa pri slovach chod do p..., ktore mimochodom neboli vyslovene prvy krat zbalila a odisla. Navzdy.

tykat
7. mar 2021

@elizabet173 ...ono na to treba aj vhodnu povahu aby ju takyto muz mohol opakovane posielat do pi...a ona este rozmyslala ze kde je problem ci v komunikacii ci v povahe, ci dokonca v nej... je jasne ze zeny ktore si toto nenechaju robit by si takeho cloveka nie ze nezobrali ale pri prvom poslani kamsi by sa zbalili a uz ho v zivote nevideli, co tam je na riesenie, nic, cau a najdi si inu co ti toto bude tolerovat... lebo to tak maju nastavene a ani na chvilu by sa nezamyslali nad tym co asi urobili a ci ho k tomu vyprovokovali.
Neverim ze pred svadbou sa toto nedialo, NEVERIM... aj moja sestra to tvrdila a postupne ked sme sa rozpravali tak vyslo najavo ze pred svadbou do nej nieco hodil (lebo mal nervy), ze na vylete na nu na celu ulicu vulgarne krical lebo cosi urobila/neurobila, ze jej v nervoch povedal ze je pi*a lebo cosi nevedel najst...bolo toho viac, pre mna naznaky ze takeho cloveka by som v zivote nechcela, ona zobrala vinu na seba lebo mal na nu nervy. Exfrajerka sestrinho muza ho nechala lebo ju v nervoch kamsi poslal, odisiel na pol dna a nedal o sebe vediet...ked sa vratil, bola uz prec (mudra zena aj ked on tvrdil ze hysterka).
Stavim sa ze nieco podobne sa dialo aj vo vztahu zakladatelky...len to proste nebrala vazne, kontrolka nezablikala.

elizabet173
7. mar 2021

@tykat tiez som o tom presvedcena, minimalne musela vidiet nezdrave vztahy v rodine jej rodicov a ako ucitelka vediet, ze drviva vacsina deti si to prenesie do vlastnych vztahov

kakawah
7. mar 2021

Jasný manipulátor, esteze nemate deti, môžeš sa od neho jednoduchšie odpútať. Mame takého v rodine, ale sú tam už deti ale trpí žena a dve deti. Fuj, od takého preč. Chce aby si ho poslúchala, nemala kamarátky ani vlastný nazor

cacianka
7. mar 2021

@elizabet173 ja to chápem že ešte nie je pripravená. To nie je že idem do obchodu teraz alebo o pol hodinu. Ja som sa pripravovala 7 rokov. Lebo vždy sa to ukludnilo, lebo toto a tamto.my sme mali trochu iný problém, bola ina doba a ine povedomie o možnostiach.

elizabet173
7. mar 2021

@cacianka aj ja som to posuvala, kym bude dieta na strednej skole, ale mna nikto neponizoval, ani mi neurcoval, kedy ma byt navareny obed a s kym sa mozem alebo nemozem stretavat. Ale ona nema dieta, tam je to jednoduche zbalit sa a odist. Len ma presne taku povahu, aku on potrebuje. Takyto clovek si k sebe nenajde zenu sebavedomu, ktora, ked jej povie, ako to, ze obed nie je o 12,00 na druhy den nenavari nic. Po prvom cirkuse a posielani manzelky do p... na neho nahuka a odstahuje sa.

luccija
7. mar 2021

Odid čím skôr a ani neuvažuj nad spoločnou terapiou či tým, že sa to zlepší.Smutne, ale je to tak.mas obrovske šťastie, že ste nemali deti.Uz len to, že povedal otcovi o tom vysávaní a vlastne Ta spoločne zhodili je choré.Tym Ti chcel dať najavo kto bude panom.Nikdy by si nebola šťastná iba by si spĺňala jeho rozmary a stále v napätí za čo bude krik.A môže byť, že keď si sa ozvala stratil nervy, lebo možno u nich doma to tak nebolo, aby mama vystrčila rožky a zostal zneisteny.ved to máš učebnicový príklad egocentrickeho manipulátora, ktorý neznesie iny názor len svoj a, ak sa budeš priečit, tak Ta potrestá tichou domácnosťou, výčitkami a pod....A Bohu žiaľ sú to veci zdedene z rodiny videl rolu svojho otca a tak chce žiť aj on.

ledgerka
7. mar 2021

autorka urcite dojdes do bodu keby radikalna budes, lebo pohar konecne pretecie. Ja som s manipulatorom zacala chodit ked som mala 15! Po 4 mesiacoch som to chcela ukoncit ale samozrejme sa nedalo. Ukecal ma recami typu s kym budem, ved nemam nikoho, ziadne kamosky, budem stale sama. Najblizsie 3 roky som sa snazila pravidelne rozist a nikdy sa mi to nepodarilo. Vzdy ma ukecal, dokonca ja vraj bez sexu nevydrzim takze musim s nim ostat, stale mi len svoje nazory vnucoval, prerabala ma aby som mala rada to co on, stale sme robili len to co chcel on. No hlupa a mlada. Po 3 rokoch som konecne tresla po stole a skoncila to. To si mala vidiet to par mesacne divadlo z jeho strany, dokonca do toho zatiahol obe rodiny. Ale mne uz len bolo z neho smiesno a smiala som sa mu aj do tvare. Dufam ze mas nepriestrelnu antikoncepciu do casu kym to nazoaj cele ukoncis a uz ho nidky nebudes musiet vidiet.

sisulia
7. mar 2021

No tak ja by som takto byt nemohla. Take spravanie sa neda podla mna ospravedlnit. Nema ten chlap k tebe vobec ziadnu uctu nic a v pripade ak by ste mali deti, tak by sa toto spravanie isto prenielo aj na ne a to teda isto nechces

sidicek
7. mar 2021

Vieš ale to vahanie, analyzovanie a zvazovanie ta oslabuje. Tvoja psychika pracuje stále, každým dňom co sa ním zaoberás a si pod jeho vplyvom sa stávas menej psychicky odolna. Takže kým sa rozhodneš, začni aspoň čerpať silu a oporu v rodine a priateľoch, tým ze sa im so všetkým zveris.