Muž sa správal hrubo
Partner potreboval pomoct so skladanim postele a skrine ktore pripravuje do bytu ktory prenajima, ma byt pripraveny koncom februara. Brat sa mu vcera ponukol ze mu poobede pomoze, no on ostal radsej lezat doma, tukal na striedacku do mobilu, notebooku, zaspal, atd. Proste nic. A potom zahlasil ze idu teda dnes rano. Tak som sa ho slusne opytala preco teda nemohol ist vcera a bolo by to vyriesene a dnes by sme mohli niekam ist ked je vonku tak pekne. Najprv na mna vybehol, ze nebude pri mne sediet od rana do vecera (ani nesedi), potom ze mam drzat usta, a ked som ho vo vytahu chytila za rameno aby sa na mna otocil a spytala som sa ho co to povedal a ako sa ku mne sprava, do mna drgol a buchol ma po ruke tak ze mi vypadli kluce a tak som sa zlakla jeho reakcie ze som sa zacala trochu triast a on sa z toho smial ze som psychopat. Pred dverami mi este povedal otvaraj dvere ty retard ale povedala som mu ze neotvorim a nech ide prec. Odisiel, a az tak som vosla. Ked mi potom volal, cakala som ze si uvedomil co vsetko urobil a bude sa tisickrat ospravedlnovat ale on mi este vynadal ze viac toto peklo nebude znasat (to, ze som sa spytala ci to nemohli skladat teda vcera aby sme sa dnes mohli niekam vybrat a ze tak z tych dvoch dni nebude nic a zajtra uz ma program) a este povedal ze on ma neudrel ze si vymyslam nech sa spamatam. Pritom este vcera vecer mi hovoril ako velmi ma lubi. Myslite ze to bol skrat alebo to mam ukoncit, dat si pauzu? Neviem co robit. Videla som tu uz viacero takychto prispevkoch no nikdy autor/autorka nepisali ako to dopadlo tak ma zaujima vas nazor
Toto je len začiatok. Zažila som to kedysi. Najprv len výbuch raz za pár mesiacov, potom každý mesiac, každý týždeň… stupňovalo sa to. Nadávky, strkanice (akože náhodou), prevracanie stolov, rozbijanie vecí… keď som prvýkrát reálne vyfasovala, zobudila som sa. Nikdy žiadne ospravedlnenie, ľútosť, nič. Uteč kým nemáte deti. Ja som žiaľ prvýkrat vyfasovala ako tehotná. Takže nohy na plecia a utekaaaaaaj.
Odpoviem ti z vlastnej skúsenosti. Bude sa to stupňovať. Postupne bude podobných vylevov na teba viac a viac. Potom zažiješ rovnaké výlevy z jeho strany aj voči iným vám blízkym osobám. Nakoniec s tebou prerušia tvoji známy kontakty, lebo sa nebudú chcieť stretávať s agresorom a debilom. Ukončí ten vzťah. Bude to len pre teba lepšie. Viem o com hovorím.
Aj keby som vzala do úvahy možnosť, že nám bol predostretý jednostranný pohľad na vec. Aj keby som pripustila možnosť, že autorka partnera vyprovokovala a on len vybuchol... Aj tak by som radila rozchod.
1. jeho prvotná reakcia by sa možno dala nejak ospravedlniť ako skrat (to nie že som prižmúrila oko - to som si rovno obe oči vypichla) , ale jeho vyjadrenia na druhý deň už nie
2. Ak by som sa ho naozaj veľmi, veľmi chcela zastávať s tým, že autorka je určite nejaká megera, ktorá mu nedá dýchať, tak aj tak by som radila rozchod. Veď nech chudáčik toľko pri nej netrpí
Autorka, skús sa zamyslieť, ako sa správa jeho otec k žene, lebo tam môžeš vidieť, ako sa tvoj priateľ môže k tebe správať v budúcnosti.
cosi utekaj a bud rada ze s nim nemas zavazky
nieco mu vadi a dost,,kedze to nazval peklom,,
Podla mojho pohladu si sa spravala uplne normalne a dospelo. To on je nevyrovnany a agresivny. Ak si inteligentna zena, ktora vie co chce, utekaj prec. Necakaj na dalsi utok. Ak ta chlap nazve retardom a smeje sa na tom ze sa trasies od strachu, tak asi nieco nebude v poriadku v jeho prijimaci. Jeho spravanie bolo vzhladom na banalnu vec velmi impulzivne. Co spravi ked jeho dieta chyti rapel v obdobi vzdoru? Nebud s nim. Ozaj chod cim skor prec z takehoto vztahu.
@bodka70 takýto hulvat sa vie dlho 9vladat, moja spolužiačka dostala "výchovnu" týždeň pred svatbou keď bola v treťom mesiaci, s komentárom, budeš ma počúvať lebo ja ta živím. Podotýkam, že pracovala. Ale našťastie bola rozumná a mala oporu aj v rodičoch a svatbu zrušila, to bolo v 1990 tak si viete predstaviť to haló v dedine. A kopec starých báb malo komentáre, že veď je to normálne, ved ju nezbil.
Utekaj od neho preč. K lepšiemu sa nezmení, bude to len horšie. Psychický teror zo strany partnera je horší ako fyzický. Áno, vraví Ti že Ťa ľúbi.ale prečo sa podľa toho aj nespráva ? Odíď od neho. Hovorím Ti to z vlastnej skúsenosti.
Nazval ťa retardom. Nestačí? Choď preč od takého chlapa.
Takto ti poviem. Niečo podobne som zažila keď sme začali s manželom spolu chodiť. Nechtiac vo výťahu som mu stúpila na nohu a on na to zareagoval že som p..a. V tom momente som mu povedala že takto so mnou komunikovať nebude a že nech si ide kade ľahšie. (Z predošlého vzťahu bol zvyknutý na takúto komunikáciu). Hneď nato sa mi ospravedlnil a už nikdy to neurobil a ani takým štýlom so mnou nekomunikoval. Ťaháme to doteraz a šťastne. Ale to bolo fakt na začiatku vzťahu. Skús to s ním prebrať a ak bude stále taký útočný určite by som to ukončila.
Určite sa to nebude opakovať, to do neho vstúpil duch niekoho iného na jeden deň. 😃
A ako dlho ste spolu? Bývate spolu? Ako dlho z celkového času čo sa poznate?
Utekaj, kým je čas. Pokojne sa to môže stupňovať zavrhnúť do fyz. a psych. týrania, lebo toto sú prvopociatky oboch typov. Chvalabohu,že nemáte žiadne záväzky.
Máš na lepšieho chlapa, držím palce!
Je to frustrovany nervak.Nieco podobne som mala doma.Na vsetko sama lebo sa mu nechcelo,mal trening atd.Vonku ok a doma ako rozbuska.Nemohla som sa ho ani chytit Napokon som vacsinu mlcala v strachu s cim ho zasa rozurim /stacila aj mala poznamka/ ...nakoniec zacal hladat zeny a ja s malym synom som bola vacsinou sama.Rozvod bol novy start
Takze,,bez Foreste bez...,,
Nečitala som celú diskusiu.Ako dlho ste spolu? Už toto niekedy urobil? Ver mi, bude sa to stupňovať a keď budete mať deti tak ešte viac si bude dovolovať.Mám s tým bohaté skúsenosti.
pises muz.... ste manzelia, partneri, alebo len spolu chodite? deti zrejme nemate.
pises pauzu, alebo ukoncit.... tak asi manzelia nie ste.
keby to bol skrat (ze bol nervozny, ma nejake stresy...), tak pride za tebou a sam sa ti ospravedlni, ale neprisiel a este ti vynadal.....
mne z tvojho popisu nepride, ze by si ty reagovala nejak prudko, ako tu pisu niektore mudre....
muzovi daj jasne najavo, ze taketo spravanie z jeho strany nebudes tolerovat a zvazuj ten odchod a nedaj sa presvedcit recickami o opaku. drzim palce, nech to pre teba dobre dopadne.
@3petka , presne tak, je to o nastavení hraníc, čo tolerujem vo vzťahu a čo nie. Len mnohé ženy su myslia, že nastavenie hraníc je to, že poviem partnerovi, že mojko, toto sa mi nepáči a som strašne smutná a nešťastná, keď sa tak ku mne správaš. To stačí možno u úplne zaľúbeného muža, ktorý ublížil nevedome. Skutočné hranice sú o realnom správaní a skutkoch, že človek odíde a je skutočne odhodlany bez akýchkoľvek výnimiek toto dodržať, ak partner prekračuje hranice. Žltá karta, červená karta a koniec. Bodka.
Počula si ho jasne. Nemas ho tyrat a tryznit dalej. Nechce znasat pri tebe dalsie peklo. A nebuchol ta. Ty si retard, ktory nevie otvorit dvere. Este co chces od neho? Uz sa fakt uvedom
Ja ti napisem teda svoj nazor.mne by veru uplne stacil tento jeden incident na okamzity rozchod.dievca,musis si uvedomit,ze si treba vazit aj seba.uz len to,ze ta nazval retardom by ta malo odradit.nehovoriac o tom,ze nie ste ani zobrati a nemate deti
Ja som uz bola vydata,ked ma moj muz pred jeho bratom sotil do mäkkej fotelky pri vymene nazorov,asi sa chcel pred bratom ukazat,ako musim posluchat...
Ale sa preratal.odisla som navzdy,a to ma nikdy neudrel,ale velmi vela sme sa hadali a psychycky ma trapil.tak to,vtedy bola posledna kvapka.deti sme spolu nastastie nemali. A uz 20 rokov som s inym muzom,ktory si ma vazi,miluje ma a aj ja jeho
Nebud s hajzlom a utekaj,kym nebudes tehu s nim,lebo cely zivot si pokazis
Ahoj, prosim Ťa utekaj od neho preč čim skôr, kludne svojim rodičom. Kdekoľvek, len preč od neho
Bude sa to stupňovať, zhoršovať...
Zažila som to ,ver mi.
Je to uz 12 rokov,čo som od neho odišla
Posledná kvapka pre mňa bola,ked ma kopol do chrbta, len preto že sme ho vraj vyrušovali pri pozeraní televízie.
Ja som mala v náručí nášho 3- mesačneho synčeka.
Ani to ho nezastavilo...
Je to uz takmer 13 - rokov,čo som sa od neho oslobosila a žijeme si pokojne, naučila som sa postupne vážiť si sama seba, lebo to je veľmi dôležité.😊
Itekaj dievča, čaká Ta inde ten, čo Ta bude ozaj ľúbiť.
Ukončí to, bál kufre a dovi dopo...nájdeš lepšieho....lebo nieje možné aby ťa stále len priateľ nazval retardom....to je maximum, nehovorím už o útoku...to tam nemá ani čo robiť ..retardom ťa môže nazvať tvoj muž unavený s roboty s ujacanymi troma deťmi, ale ani to by sa nemalo stávať....a už vôbec nie žiadne útoky. Ja mám občasný talent vytočiť manzela do nepríčetna...ale nikdy na mňa ruku nezdvihol. Ty ešte nemáš manžela, ani deti, ani iné životné zavaznosti ako hypo a povinnosti....a urobí ti toto? Vážne si stále myslíš že je to Ok? Nie nieje ....choď ďalej v živote.
Nie, Ty si neurobila chybu. Opýtať sa môžeš vždy a všetko, ale jeho reakcia bola hulvátska. Surové vybehnúť takto na ženu, aj keby mal x-krát pravdu a Ty by si sa správala blbo. Ale to nebol tento prípad. Utekať, utekať od neho.....
Ach, táto krajina ide úplne do hája. Žene muž povie, že je retard a ona sa musí iných pýtať, či sa to bude zhoršovať. Mnohé ženy, podľa tejto stránky, nemaju tušenia, čo je sebaucta a kde sú hranice slušnosti, čo je ešte akceptovateľné a pod.
Tak toto už je cez všetky čiary čiar, a to ešte myslim nieste manželia a nemáte deti. Takýto potom dostávajú ženy na psychiatrie a deti si odnášajú traumy. Ten chlap bude taký imbecil ku každej. Je to proste v ňom.

Ak ho raz budú deti unevaneho z roboty "nútiť" "Tatik,prosím,pod sa hrať,tatiiiik,pooood,tatiiiik..." Čo urobí????toto isté čo tebe....s takýmto partnerom nie je žiadna budúcnosť. Nech si hľadá iní ktorú bude psychicky dávať dole. Ak by ma priateľ raz nazval retardom už by bol byvaly.