Muž zapol práčku s montérkami na sviatok
Moj muz zapne na najvacsi sviatok práčku s montérkami, ktoré bude potrebovat v sobotu. Ach Boze moje nervy 🙄🤣
a čo akože? To si vybav s ním.
zastavila by som pracku a pistila ju o polnoci to uz nie je najvacsi cirkevny sviatok v roku
A? Zapnem keď potrebujem.
Ja napríklad mam teraz chviku kľudu, tak som zapla notebook a idem si porobit veci co som nestihla.
Mama mi hovorila, ako si obvykle nosila na návštevu k svokre na Kysuce strikovanie alebo hackovanie (aby to tam nejako prežila). Tak na Veľkú Noc si vypočula, že to nesmie, lebo nemôže používať ostré.
Najväčší kresťania, spehujuci susedov spoza zaclony.
V piatok tu jedna riesila, ze od susedov pocuje ludovky, ci dychovku ci co. A odvtedy rozmyslam co viac vadil zaner alebo to, ze sused si vobec dovolil pustit nejaku hudbu na Velky piatok, ktory pre neho vobec nemusi byt ziadnym sviatkom, iba volnym dnom
Ja dnes 3 pracky 😃 este mam v plane prezliect periny. Lebo sme uz 3 dni oddychovali..🤷♀️
Moja starká je ortodoxná kresťanka a ona má aj rozdelené čo sa v ktorý deň môže robiť a čo nie. Napríklad v piatok sa nemôže rezať s pílou, ale upratovať sa môže. Ja toto nepochopím 🤣
@letfenixa Aj moja mama je podobne "postihnutá", pamätám si, že keď som ešte chodila na základnú školu, nesmela som v nedeľu ani používať nožnice, lebo nedeľa je Boží deň, nútila ma chodiť do kostola v nedeľu aj vo vysokej teplote, lebo Boh mi to neodpustí...a robila to stále, aj keď som už bola dospelá, kým som sa neodsťahovala. Úplne mi zhnusila a znenávidela vieru, pretože to nie je viera, ale fanatizmus. Teraz do kostola nechodíme vôbec a dnes volala, že aká krásna omša bola a že ma pánbožko potrestá. Tak som sa jej zasmiala a zložila telefón. V 40-ke ma matka nebude komandovať, či veriť a chodiť do kostola. Takú ešte nehrali.
A stalo sa niečo práčke, montérkam, tebe alebo manželovi? Manžel má čisté montérky a ty by si sa mala skludniť. Môj manžel celé doobedie renovoval v garáži auto. Ublížil tým niekomu?
Ja nechápem tieto výmysly. Nemá sa upratovať, robiť, nič. Ja som prišla ráno o 7 z nočnej. Rýchlo do kuchyne, aj práčka mi teraz doparala idem hodiť do sušičky. Samé sa to nespraví, či je pondelok či nedeľa 🙂
Prepac, ale ja som 3x zapla pracku, povysavala som, zehlila som, bezne domace prace + som aj piekla. Synovi som menila obliecky a umyla som jeho okna. /Posledne tyzdne som mala vikendovu sluzbu z domu a tak to jeho okno sa nedostalo na rad, kedze sluzobny mobil sa zblaznil cez vikendy/.
Absolutne neriesim, som rada, ze mam vsetko spravene.
Ja som zapla 3x pracku dnes,kolko otcenasov si musim dat,aby som nesla do pekla?😂
“Ludia kedy pochopíte ze to co je pre vas normálne a v poriadku pre iných ludi nemusí byt?” Je neviem, čo riešiš na MK. Však ak to je pre ostatných úplne normálne a pre teba nie, tak to rieš s mužom. My bývame v byte a perieme, keď treba. Žiadny sused sa nesťažoval, dokonca, až keď práčka doperie a začne pípať, tak si uvedomím, že sa pralo… A predstav si, potom zapnem ešte aj sušičku.
My dnes robíme s otcom domáce klobásky 🤌
Treba si uvedomit ,že na sk máme si iné kultúry a náboženstvá.
Keď je deň zmierenia , drzis post ? Predpokladám ,že nie . Keď je ramadán ? Postis sa v dane hodiny dňa ? Etc .mohla by som písať dlho .
Treba rešpektovať ,že nie každý oslavuje smrť Ježiša ,alebo teda jeho zmŕtvychvstanie. Jednoducho napríklad pre mňa je dnes bežná nedeľa , v piatok bol bežný piatok ,kedy spomínam na výročie smrti mojej dcéry . Nič viac ,nič menej . A zajtra ,tým , že je voľno ,ideme do zoo.
A? Ja som dneska varila ,prala ,sušila 😂 život nekončí keď je sviatok 😂 veď je normálny deň 😂 ja chápem že to niektorí prežívajú takto veľmi a neberiem vám to ale pokiaľ nechcel pranie od vás ,tak nevidím problém 🙃 vy oddychuje ,sviatkujte a jeho nechajte žiť ako je zvyknutý on ☺️
Ale ano, niekto proste tieto sviatky respektuje tak, ze nepracuje. A niekto proste neriesi.
A to vadi???? 😄 No dobre vediet! Aspon viem cim som dnes vytocila staru susedu do nepricetna, lebo som poprala vsetko. Ja ze ju naserem iba rylovanim. Ta opica nejak nechce pochopit, ze sme neveriaci a nebudeme sa obmedzovat koli jej viere. Hlucne roboty nerobime a furt ma daco!
A co ako? Aj ja som dnes prala, svet sa pre to nezruti, ani velki krestania snad neskolabuju..
Mozno ta chcel len nasrat,a podarilo sa mu to 😂👌
@dominikamacakova a vieš nám napísať ktoré dni čo môžme a nemôžme? Som zvedavá. Ak si nepamätáš nevadí. Len číra zvedavosť ma poháňa.
Chudák muž ,aj si sám operie, aj tak je zle ,lebo v zlý deň
@bosorkabb presne ti to nepoviem, ale starká už týždeň pred veľkou nocou nerobí ťažké práce, to už musí byť všetko hotové. V sobotu večer musí byť všetko doma tip top lesklé ešte predtým ako ide na omšu. V nedeľu sa samozrejme nemôže ani slamka krížom preložiť. A inak všeobecne, v nedele sa nerobí a ani sa nemôže ísť do obchodu.
Sviatok, nesviatok. Kludne by som aj kosila keby bolo treba. Pracka ide u nas denne niekolko krat.
No a?
Zuzi, si šťastná žena, že ten tvoj vie aspoň práčku pustiť 😂. Závidím....
kedysi by mi to bolo jedno ale cim som starsia tym viac dokazem ocenit kludnu nedelu..toboz na Velku noc. Uz mi sviatky zacinaju davat zmysel a veci maju taku hodnotu aku im dame. Preto chapem tvoj sok, ze sa manzel takto netradicne rozhodol. 🙂
@petronelag potvrdzujem,zijem vo Švajciarsku a susedia su schopny zavolat policajtov,pokial v nedelu alebo cez sviatok budes vonku vesat pradlo alebo v bytovke prat.

Ked to vadi tebe, vyries si to s manzelom, pracka sa da zastavit. Dnes uz to nikto neriesi. Sviatok-nesviatok, vela ludi dohana to, na co nema v bezne dni cas. Veriaci nech slavia, neveriaci neslavia.