Muž zatajil dovolenku kvôli svokre. Ako to hodnotíte?
Prosím vas pekne všetky komentáre čo tu budú chcem ukázať môjmu manželovi aby mu to otvorilo oči lebo podľa neho som ja tá sprostá. Svokrovci bývajú 300km od nás , máme spolu dcéru , vždy sa stretávame približne každé 2 mesiace buď ideme my k ním na víkend alebo oni k nám. Videli sme sa v polovici júla. Manžel mal teraz v práci dovolenku aby bol doma s nami 4 dni. Svojej mame to zatajil, klamal jej že je v robote aj keď bol doma keď som sa spýtala prečo si nepovedal mamine že máš dovolenku a si s nami doma? Povedal mi ze preto aby nebola smutná že sme nešli za nimi keďže mám 4 dni voľno. Môj názor je že čo je na tom že má 4 dni voľno aby bol so svojou rodinou (manželkou a dcérou) veď to je normálne vec nie? Veď by sme sa stretli niekedy v septembri . A on sa bál priznať vlastnej mame že má voľno aby bol s nami, zle mi to padlo.. vraj čo sa ja do toho starám že čo jej on hovorí… príde mi to choré , ak som naozaj ja tá sprostá povedzte mi to lebo ja už neviem …
@anonym_autor vraj čo sa starám do toho … no starám pretože čo je to za muža čo toto urobí ?
Je dospely a je to jeho vec, co povie svojim rodicom.
@anonym_autor vraj čo sa starám do toho … no starám pretože čo je to za muža čo toto urobí ?
@anonym_autor čo je to zs muža? Možno ho mama tlači do niečoho čo nechce, a tak mala lož je jeho obrana
Si pomerne nechápava
@anonym_autor nemám problém, vyrobím si problém (to je pre teba, nie pre tvojho muža)
@anonym_fe7b2e mne prekáža len ten princíp že čo je na tom ak má dovolenku kvôli nám a nie kvôli tomu aby sme utekali za nimi ? Spoločný čas je nám vzácny
@anonym_autor prečo to tebe zle padlo? Véd klamal svojej mame nie tebe... a zrejme mal na to dôvod, chcel si oddýchnuť a nie pendlovat horedole 300 km.
Je dospely a je to jeho vec, co povie svojim rodicom.
@anonym_2bf0a1 no mne to príde choré klamať v takejto veci
@anonym_fe7b2e mne prekáža len ten princíp že čo je na tom ak má dovolenku kvôli nám a nie kvôli tomu aby sme utekali za nimi ? Spoločný čas je nám vzácny
@anonym_autor áno je vzácny a preto buď ticho a nekaz to umelo vyrobenou drámou
No ak nedokaze mame vysvetlit, ze chce byt pocas volna so svojou rodinou, sa boji/hanbi, tak je divny on
No ak nedokaze mame vysvetlit, ze chce byt pocas volna so svojou rodinou, sa boji/hanbi, tak je divny on
@crazy_cat_lady alebo sa chce vyhnúť citovym vydierackam od svojej mamy "a keď si mal 4 dní dovolenku, mali ste prísť! Alebo my k vám, už nás nemáš rad" ....
Napríklad.
@anonym_autor prečo to tebe zle padlo? Véd klamal svojej mame nie tebe... a zrejme mal na to dôvod, chcel si oddýchnuť a nie pendlovat horedole 300 km.
@anonym_43eea1 ale preto to treba tajiť ? Jeho mama nevie pochopiť že má dovolenku pre nás a nie pre nich? Divné tiež nie?
@anonym_43eea1 ale preto to treba tajiť ? Jeho mama nevie pochopiť že má dovolenku pre nás a nie pre nich? Divné tiež nie?
@anonym_autor divne?ani nie. Ja ho celkom chápem
@anonym_autor ale ty si divná ešte viac. Robíš dramu z ničoho
@crazy_cat_lady alebo sa chce vyhnúť citovym vydierackam od svojej mamy "a keď si mal 4 dní dovolenku, mali ste prísť! Alebo my k vám, už nás nemáš rad" ....
Napríklad.
@anonym_43eea1 no ak by to bol tento pripad, tak ma matke povedat svoj nazor a "upratat" ju aj s jej citovym vydieranim..
Nemal jej klamať, mal povedať že bude mať voľno a mama by už zariadila že pôjdete ku nim.
Potom by si písala že konečne má manžel voľno, chceli ste byť spolu ako rodina a užiť si spoločný čas ale ste museli ísť k svokre. A ty by si bola spokojnejšia.
Mám skúsenosti, že pri určitej povahe je najefektívnejšie zaklamať. Asertívne a narovinu povieš čo chceš alebo čo urobíš a druhá strana nerozumie, nechce rozumieť. Skrátka si bude stále mlieť svoje psychické vydierania. Takže, ak je takáto povaha aj tvoja svokra, chápem muža, že zaklamal. A nechápem na čo sa do toho tak srdnato miešaš. Je to jeho mama nie tvoja.
@anonym_2bf0a1 no mne to príde choré klamať v takejto veci
@anonym_autor no, presne preto ze to nevie jeho mama pochopit a citovo ho vydiera, jej musi klamat. Preco by ste kazde volno, sviatok piatok museli sediet u svokry? Lebo ona to tak chce? Ked nevie ona chapat, sama si škodi.
@anonym_autor Tak je to take...asi vedel preco to hovori. Tebe to moze byt jedno. Tes sa, ze ma volno a je s vami. Ty miesto toho ides vyrabat problem tam kde v podstate nie je.
@anonym_autor myslím si o tom, že je divné na tom, že klamal. Ale možno na to má svoje dôvody, to neviem. Tak či tak klamanie nemám rada. Podľa mňa má človek nárok na voľno a nemusí celé voľno stráviť s rodinou. Keby klame tebe, že je v práci tak som na tvojej strane. Myslím, že robíš zbytočnú drámu. A dúfam, že aj tieto názory ukážeš mužovi, nie len tie, ktoré s tebou súhlasia. Klamal svojej mame, nie tebe. Názor si si povedala, viac nerieš.
@anonym_autor no, presne preto ze to nevie jeho mama pochopit a citovo ho vydiera, jej musi klamat. Preco by ste kazde volno, sviatok piatok museli sediet u svokry? Lebo ona to tak chce? Ked nevie ona chapat, sama si škodi.
@anonym_2bf0a1 ale muž by jej to mal povedať a “upratať si” nie takto klamať že je s nami
Nemal jej klamať, mal povedať že bude mať voľno a mama by už zariadila že pôjdete ku nim.
Potom by si písala že konečne má manžel voľno, chceli ste byť spolu ako rodina a užiť si spoločný čas ale ste museli ísť k svokre. A ty by si bola spokojnejšia.
@anonym_411bd1 bingo 🫡
@anonym_autor nie čo to čítam aké choré vzťahy majú niektoré matky k synom, vôbec sa mužovi nečudujem
@anonym_2bf0a1 ale muž by jej to mal povedať a “upratať si” nie takto klamať že je s nami
@anonym_autor ty svoju svokru poznáš. Ako by reagovala keby jej pivedal ze bude mat 4 dní voľno?
@anonym_autor Lenže my nevieme, aku mas svokru, ako by reagovala na 4 dni volna a pod. A tiez si radsej tvoj muz povie ze zaklame, ako jej vysvetlovat potom pol dňa ze sa mu nechce cestovat k nim ale chce byt doma
@anonym_autor no keď mama nechce pochopiť ,tak načo jej to ma vravieť ,chce mať kľud a nie sa s ňou dohadovať
Teda fakt to zbytocne preháňaš
@anonym_autor ty si nejaká mimo,čo sa ty staráš ako on riesi so svojou mamou takéto veci
@anonym_autor ahoj, ja chápem tvojho manžela.Chce si konečne v kľude užiť dovolenku.Ty si ho o ten kľud teraz obrala.
Rodičia zvyknú svoje deti psychicky vydierať.
Tak zaklamal, aby mal pokoj doma.Jednoducho nechce ísť na návštevu a ani nechce, aby návšteva prišla. Úúúplne ho chápem. Môžeš byť rada, že ste spolu v kľude doma. Alebo by si radšej pendlovala , alebo sa starala o návštevu?
Toto bola z jeho strany milosrdná lož, všetci by boli spokojní, keby si do toho nerýpala.
@anonym_autor teba by mal upratať ,ja sa ani nečudujem niektorým chlapom,že doma radsej nič nevravia,veď takéto blbosti ešte aby doma riešil
@anonym_autor Som chlap, takže mám na to asi rovnakú optiku. Sice moja mama nebýva tak ďaleko, ale tiež jej nemôžem všetko povedať. Napr. syn sa s priateľkou odsťahovali do iného mesta a keď prídu ku nám na návštevu, nemôžem to mojej mame povedať, lebo by jej vŕtalo hlavou, prečo ju tiež neprišli pozrieť. Tak jej zatajíme takú návštevu.
Možno tvoj manžel pozná svoju mamu lepšie ako ty a vie, čo jej môže a čo nemôže prezradiť. My síce priamo neklameme, ale niektoré skutočnosti nepovieme, zatajíme.
@anonym_autor ale vsak ju upratal, ako on uznal za vhodne. Chudak chlap. Mama drama quieen, zena drama queen. Nech spravi cokolvek, cirkus ma vzdy zaruceny. Aspon u jednej, ked nie naraz u obidvoch
Ozaj este dve veci:
1. nabuduce radsej zaklame aj tebe
2. asi mu toto citat nedas. Dievca, caka ta tazka noc, zozierat ta bude hlavne to, ze mu nebudes moct vytriet zrak, vsak?

@anonym_autor nemám problém, vyrobím si problém (to je pre teba, nie pre tvojho muža)