icon

Muž zorganizoval opekačku, mne nič nepovedal. Ako by ste reagovali vy?

20. mar 2023

Muž zorganizoval opekačku. Zavolal svojich bratov , svojich rodičov, synovcov a netere. Mne nepovedal ani jediné slovo. Ostala som v šoku keď som ich všetkých videla medzi dverami u nás. Poobliekal deti, znova mi ani slovo nepovedal, že mám ísť snimi. Tak samozrejme som nešla. Potom svokra povedala, že mám ísť. Samozrejme som reagovala , že nikam nejdem , o ničom som nevedela atď. Keď sa vrátili domov tak ešte on na mňa hučal, že či som čakala pozvánku z Vatikánu, že jeho mamá má volala a ja som nešla. No proste znova za všetko môžem ja ... Ako by ste reagovali ? Išli by ste na mojom mieste ?

viestta
20. mar 2023

A mozno tu opekacku zorganizoval sam a aj vsetko zabezpecil aby spravil ustretovy krok a ukoncil tu tichu domacnost.

lenka567899
20. mar 2023

😳 to aký máte vzťah preboha

lenka567899
20. mar 2023

@jj298 😳 nemám slov

luccija
20. mar 2023

@viestta alebo, aby nemusel byť doma v rušnej atmosfére a vypadol🙂
Nie, nešla by som.Mohol hodinu pred opekackou povedať pôjdeme tam a tam...nech sa pripravis

jj298
Odpoveď bola odstránená
h2
20. mar 2023

@viestta Zlý systém. Pozve rodinu, čiže so ženou sa pred nimi budú musieť spolu rozprávať, aby neboli za divných a ukončí tak hádku bez vysvetlenia, či ospravedlnenia.

viestta
20. mar 2023

@h2 vies, ked ma hadka prejst do niecoho co uz sa neda vziat prec koncim komunikaciu, odchadzam a hryziem si do jazyka. Niekedy to trva hodinu, niekedy dlhsie, ale vieme si nakoniec vsetko vykomunikovat v klude. Ja napriklad bez slova donesiem kolacik alebo kavu aj chlapovi. Potom sa ukaze, ci uz to preslo aj jeho. Ale zvycajne som to ja, ktora bez slova opustam "bojove pole". Ale ako opusti bojove pole on, tiez spravi ustretovy krok, ktory vzdy akcetujem. Ticha domacnost na niekolko dni neriesi nic. To mi je jasne.

maribell
20. mar 2023

@zuzanka.zuzu tiež mi to napadlo ako prvé. Keby zdúchne z domu a mne nechá "na krku" deti, tak by som bola naštvaná. Ale takto? Že zobral aj deti a ja mám deň pre seba? 😅 Oni by už boli dávno doma, kým by som sa ja vrátila spokojná a vysmiata ako lečo. Pravdepodobne už by to neurobil.

autor
20. mar 2023

@olgad4 presne, toto by zrobili aj on, keby som šla, už to vidím ako by mi nadával , že aký som pokrytec atď...

h2
20. mar 2023

@jj298 Ale nemusí to byť len gestom zmierenia. Môže to dopadnúť aj tak, ako písala @olgad4 . Keď má niekto problém ospravedlniť sa, prípadne nevidí vinu na svojej strane, vždy môže povedať: "Už sa nehádajme, pozval som na zajtra rodinu, spravíme si opekačku v lese."

sheila121
Odpoveď bola odstránená
viestta
20. mar 2023

@h2 z toho mojho by ospravedlnenie nevypacila ani inkvizicia so spanielskou pannou, mne to tiez ide tazko cez zuby. Ale uz sme sa naucili nepouzivat slova ale skutky. Aj bez jedineho slova vieme, o co sa jedna. A niekedy vynutene a neuprimne ospravedlnenie je este horsie ako nepovedat nic.

jj298
Odpoveď bola odstránená
domkakvet
20. mar 2023

Ja by som tiež nešla, ale mala by si sa s tvojim muzom porozpravat.

janinah
20. mar 2023

Nešla by som ani náhodou.Urobila by som si voňavý kúpeľ alebo čítala knihu a vychutnávala ticho v dome.

autor
20. mar 2023

Ženy je 12 hodín a on ešte stále spí, lebo do rána hra hry, fifu... A toto robí stále či chodí do práce (robí denne a nočné) či má dovolenku. Teraz vstane, sa naje , dačo popozerať v telke a pôjde zasa hrať... A toto je stále, deťom sa venuje minimálne... Máme 3 deti s všetka starostlivosť je len na mne , všetko... Min som ich kúpala a mala som už dosť, on svätý v izbe hral tak som tam nabehla a povedala som mu, že je hovedo ktoré sa stra len o seba o nič iné ... No a pán sa na mňa nenormálne urazil ...

zmrzlinka2021
20. mar 2023

Autorka,

ty riesis opekacku a jeho reakciu.
Ale mozno by bolo dobre, keby si riesila, čo vam vo vztahu nefunguje, prečo neviete komunikovat, prečo sa hádate, prečo nemáte manzlstvo, kde je laska, porozumenie, dovera.

Toto su take vyslovne "okrajove kraviny"

gejb
20. mar 2023

@jj298 nemyslím si ze toto bolo gesto na uzmierenie. Ináč by jej dal vedieť aspoň hodinu pred príchodom rodiny ze sa ide niečo diať, pripravil by ju na to, a nie ze sa to dozvie až keď rodina stojí vo dverách. Urobil z nej hlupanu...prehovarala ju svokra, nie muž. Ja vnímam gestá aj od môjho muža, keď sa snaží kostrbato niečo napraviť... ale toto je skôr gesto pasívnej agresie.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
20. mar 2023

Autorka,

a ja nechapem. Pises, ze hrá hry "fifu", ponocuje, detom sa venuje minimálne - prečo máš s ním 3 deti????

Je mi ta luto, ale toto je o tebe - ked si pri prvom dietati videla, ze nevie sa on postarat, ze sa nezaujima, ze hra hry (pises, ze to robí stále) a sla do dalsich dvoch??

Co si čakala?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
tanyag
20. mar 2023

@autor
Hovedo? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ a ty sa čuduješ, že sa on k tebe správa ako sa správa...nikdy nie je len ten jeden zlý, vždy sú na všetko dvaja...ale sa trocha ovládajte preboha aspoň pred deťmi a nenadávajte si...takto sa znížiť? nadávať...vezme deti, tebe nepošle pozvánku, cely deň je s nimi...a ty sa sťažuješ, že sa deťom venuje minimálne...tak si si mala deň užiť osamote...oddychnuť a nehrať sa na urazenú

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mimikarol
20. mar 2023

Dobre si spravila. Ani ja by som nešla. Akože ty máš ísť pre pokoj v rodine a on si nevie otvoriť ústa a povedať ti o tom? To už čo je????

zmrzlinka2021
20. mar 2023

@sheila121 jasne, to len posledne mesiace 😉
Ja ju napriklad nelutujem, mne je skor luto deti, ze musia zit v takej chorej rodine... Ani ona nie je normalna. Im nefunguje vztah, rodina a ona tu riesi opekacku. To vela takych ludi - sustredia sa na uplnu "idiotinu", a tu podstatu prehliadaju, ten ich hlavny problem.

dianka555
20. mar 2023

Volala ťa na opekacku len svokra? Nik viac z jeho rodiny? Urobil ti napriek aby ťa nahneval alebo už s tebou do budúcnosti neráta. Nastalo by to každého na tvojom mieste a treba vyriešiť problémy ktoré máte. Len musíte obaja chcieť to vyriešiť.

gejb
20. mar 2023

@tanyag a zobral by deti von aj keby mu nevynadala ze je lenivá hovädo? Lebo mne to tak príde ze nie...

autor
20. mar 2023

@tanyag celý deň ? Boli to dva hodiny, nehovoriac o Tom, že sa vrátili a musela som ich ja kúpať, dávať prať špinavé a zasmrdene oblečenie atď... 2 hodiny raz do mesiaca sú podľa teba veľa ? Podľa mňa nie ...

autor
20. mar 2023

@gejb jasne že nie , a presne viem, že na tej opekacke sa deťom venovala svokra ...

simca06022011
20. mar 2023

DAla by som mu po hube hned ako by na mna usta otvorit. Moj toto robil, naorganizoval a zrazu prekvapko, hned som ho umiestnila. A mas pravdu, je to hovado. Pocitac by letel z domu tiez :D
NEvytrestala si podla mna nikoho, on ked nieco zacal organizovat (co nebolo urcite 5minut predtym), mal ti normalne povedat, ze pocuj organizujeme opekacku ideme tam a tam, vtedy a vtedy.
Hotovo. Tolko by ho to stalo. Este sa bude tvarit urazene? lebo jeho mamicka ta volala? Ona je kto, ze ta na program tvjim muzom planovany, ma volat? Hadam on mal byt ten, ktory ti to oznami.
Zrkadlo mozes urobit, naplanuj ty nieco, a odid s detmi. Jeho nevolaj. Na co aj, hadam necaka pozvanku z vatikanu? Rovnako aj so vsetkymi inymi aktivitami v domacnosti.. ved hadam nema s nim niekto komunikovat?? na co?

A toto bol podla mna plan, len na vyhrodenie situacie... a hadku. Lebo 2h, to nie je ziadna opekacka, hodna organizacie :DDD