Muž zorganizoval opekačku, mne nič nepovedal. Ako by ste reagovali vy?
Muž zorganizoval opekačku. Zavolal svojich bratov , svojich rodičov, synovcov a netere. Mne nepovedal ani jediné slovo. Ostala som v šoku keď som ich všetkých videla medzi dverami u nás. Poobliekal deti, znova mi ani slovo nepovedal, že mám ísť snimi. Tak samozrejme som nešla. Potom svokra povedala, že mám ísť. Samozrejme som reagovala , že nikam nejdem , o ničom som nevedela atď. Keď sa vrátili domov tak ešte on na mňa hučal, že či som čakala pozvánku z Vatikánu, že jeho mamá má volala a ja som nešla. No proste znova za všetko môžem ja ... Ako by ste reagovali ? Išli by ste na mojom mieste ?
@katkami123 no povod toho prečo bola Biblia zakázaná čítať bežným ľuďom bolo to, že by ľudia zistili Pravdu a prestali by svojimi milodarmi dotovať cirkev. Pretože základ evanjelia je, že sme spasení skrze vieru, nie zo skutkov, aby sa niekto nevystatoval a to je dar Boží. Čo katolícka cirkev popiera. Okrem toho by nemohli vydierať ľuďí odpustkami, ako tomu bolo. Spoveď to sú také súčasné odpustky. Boh ti totiž odpustí hriechy aj keď ich ľutuješ doma v obývačke, alebo aj vonku na ulici. Boh je všemohúci a je všade. Takže bolo to a aj je o ovládaní a moci. Taktiež sa kňazi neženia len z čisto vypočítavého kroku, aby sa nededili majetky a ostávali v cirkvi. Boh nikde nezákazal manželstvo farárom, vraví in presný opak, aby sa oženili, ak majú hrešiť. Biblia je duchovná kniha, takže možeš ju akademicky študovať vlastnou snahou, ale ak ti ju Boh v srdci nedá pochopiť, tak jej veľmi len ťažko človek porozumie. Prajem ti pekný zvyšok večera.
@makodob smrdíš sektou ..
@katkami123 ty naozaj neveríš, že ľudia nechcú patriť do žiadnej cirkvi? Že si proste vyberú len Boha a chcú žiť podľa Biblie? Že doma chvália Boha, čítajú Bibliu a počúvajú Boha? A som vďačná, že som stretla takých ľudí viac, lebo máme všetci podobné svedctvo a to je, že ideme celým srdcom za Bohom. Nič viac, nič menej, je to jednoduché. Ja sa za Ježiša nehanbím a som kresťanka, od slova Kristus. O Ňom tu píšem a je jedna Bohom vyvolená Cirkev, ale nemýľ sa, nie je to katolícka a ani žiadna iná. Lebo Boh vie ktorí Ho nasledujú a len On to vie, nie človekom vytvorená a ustanovená cirkev. Ešte človek bude Bohu diktovať, koho má spasiť a ako.
Ty si myslíš, že Boh bude pozerať na to v ktorej si denominácii? Alebo sa pozrie na to, ako si žila podľa Jeho Slova? Či azda bude katolícke nebo, tak ako je akože herecké nebo a spevácke nebo, atď? Veď všetci sme si rovní bez rozdielu a všetci sa postavíme pred Boha. Zamysli sa nad tým, čo má vačšiu logiku a okrem toho máš toto všetko napísané aj v Biblii.
@makodob tak počúvaj, respektíve čítaj mohli hlas, ty svätá !
Tu je diskusia o úplne niečom inom, nikto tu nie zvedavý na tvoje drísty, spamujes a zahlcujes diskusiu, tak sa láskavo uvedom a vypisuj si kraviny niekde inde. Tie tvoje traktory ,pardon traktaty, nikto nie je zvedavý. Stačilo sektariny, strc si tých Matúšov a pavlov vieš kde.
@dharmasanata
@katkami123 jehovistka
@cacianka
Jjj, čo sekta, to je vyvolená Bohom, toto je zas ďaľsia 😀 ale neprezradí ani za toho oného, lebo by ju človek vysmial.
@cacianka správaj sa prosím slušne, úcta a rešpekt ti asi nevraví nič. Dievčatá vyššie v diskusii sa ma priamo pýtali a tak som im odpovedala, ale ako vidím máš problém čítať s porozumením, aj so slušným správaním. Viem, že diskusia bola o niečom inom. A v sekte nie som a som úprimne šokovaná z toho, že je vám ľahšie prijať, že som v sekte ako to, že nasledujem takto ,,jednoducho” Boha len na základe Biblie doma. Ale je to vaša vec, očividne som sa nevošla do žiadnej štandardnej škatuľky, tak ste ma zaradili do sekty.
@mamula20 ďakujem za tvoje povzbudenie ❤️ vieš popravde som tu tri dni neodpisovala, lebo som presne vedela kam to smeruje. Ale za tie tri dni mi Boh dával na srdce, aby som sa vrátila a svedčila im, lebo Boh ich miluje a On si to v ich živote použije nejakým sposobom. Ja som sa už naučila to nebrať osobne. Modlím sa za všetkých, ktorí patria a budú patriť Ježišovi ❤️Ale úprimne ma mrzí, ak niekoho počítač a anonymita povzbudia k agresívnemu správaniu. Či by takto reagovali aj zoči voči mojej osobe v osobnom kontakte. Okrem toho si myslia, že klamem, takže asi aj klamstvo berú ako bežnú vec. Veľa to vypovedá.
Prajem ti krásny a požehnaný deň 😊❤️
@makodob nepisem z osobnej skusenosti a nemyslim si, ze vyslovene musim pisat z vlastnej skusenosti, aby bol moj nazor relevantny. Neberiem to osobne, pisem tak, ako to vidim a vnimam ja. Precitala som si vsetko, co si pisala a som rada, ze si takto v zivote stastna, neodsudzujem ta ale neviem sa s tebou 100% stotoznit. Su to veci na zamyslenie ale ked to v sebe rozoberam, ja mam ine pocity o tom, co alebo kto Boh je a co dokazem a nedokazem akceptovat vo svojom zivote. Uz som to pisala vyssie a nebudem sa znova opakovat. Takze takto by som to uzavrela 😉
@makodob nazov diskusie je: "Muž zorganizoval opekačku, mne nič nepovedal" . Ty už dve strany píšeš o Bohu, nepríde ti to trochu mimo? A aj keď ti sama utorka napísala nech si dáš pohov tak spamujes ďalej. Založ si vlastnú tému kde si môžeš strhávat pozornosť na seba, lebo toto nie je o tebe...vyznievas sektársky a egocentricky
Nešla by som. A na druhy den by som ja zorganizovala 3dnovy vylet s kamaratkami a tiez mu zabudla povedat 😁
No ja žasnem, čo za “smotánka” sa tu zišla… baby, nerobte hanbu. To s kňazom sa normalnejsie porozpravam ako tu s týmito veriacimi a nebude mi pri rozhovore citovať Bibliu. 😀
@makodob
vieš ak tu niektoré budú časom veriace, nebude to vďaka tebe, ale NAPRIEK TEBE. A nie, ludia, ktorí toto nedokážu po tebe čítať nie sú automaticky podľa teba pyšní ako si to ty zdvôvodnuješ (typujem ťa na čitateľku írskej vizionársky, sama sa za to hanbíš 😉 ale prezradila si sa tou “Pravdou”), ale pôsobíš tu ako šiby-ryby a to ľuďom vadí.
@mamula20
Neviem, kde Ježiš v Biblii píše, aby sa stránila makodob takých ľudí ako sme my. 😀 Ale vážne, pokial viem Maria Magdaléna bola prostitútka pred obrátením, Matúš - Lévi bol predtým mytnik, ktorý okradal ľudí, pri Judášovi vedel od začiatku, že ho zradí a dalo by sa pokračovať … a nikoho z nich sa Ježiš nestranil. Bolo by pekne jedna aj druha, ubrať zo svojho pocitu nadradenosti a vyvolenosti, do ktorej ste sa samé napasovali, nikto ani netuší prečo.
A toto je môj posledný príspevok tu ohľadom viery a nejdem to tu sama viac spamovať.
@katkami123 k tomu ti poviem len to, že Ježiš sám o sebe povedal- Ja som cesta, pravda i život (Ján 14,6). Tou Pravdou som myslela Ježiša a žiadnu írsku vizionárku nepoznám 😀. Očividne ty áno, no pobavila som sa, čo sa o sebe nedozviem. A súhlasím určite nebudú veriace vďaka mne, ja som tomu, keď tak malou troškou len prispela, bude to zásluhou Boha, lebo Boh si priťahuje ľudí k sebe. A ani som to nikde nepovedala, že vďaka mne. Ale ty o mne uvažuješ v zlom, lebo sa ti nepáči, že možem hovoriť pravdu. Vieš, keď čítaš Bibliu, všetci tí, čo nasledovali Boha bezpodmienečne boli pre druhých blázni, či proroci v starom zákone, či apoštoli v novom, všetci boli zabití pre Ježiša, nemali slávu a obľubu sveta. A Ježiša tiež hanili a ponižovali, smiali sa mu a boli pohoršení, čo si dovoľuje hovoriť. Tak ako ty. A ja tiež nečakám za to nič viac a už vobec nie to, aby som sa páčila ľuďom. Ja mám svoju identitu v Bohu, moj život som odovzdala Jemu a prešla som si s Bohom už istý kus cesty na to, aby sa ma reči ľudí nejako dotkli. Mne je skor ľúto ako lacno pristupujú ľudia k Bohu. Vieš, mne je ľahšie byť ticho, takmer každý rozhovor s neveriacim končí rovnako. Robím to z viery pre Boha, robím to pre Neho na Jeho slávu. Takto ma Boh vedie. A teda ukončujem i ja toto debatenie a prajem ti pekný a požehnaný zvyšok dňa 🌸
To je náš údel žien spraviť všetko a chlap ma vyložene nohy
Tak ak od niekoho mam nejake ocakavania tak s nim musim komunikovat nie ze mame tichu domacnost a ked padam na hubu pridem zakricat ze je hovado.. ako jasne asi nemate spravne rozdelenu pracu v domacnosti aj tak si myslim ze je totalne nevhodne nadavat niekomu do leniveho hovada... a nehovorim ze ja som vzdy trpezliva s mojim muzom oni maju trochu inak usporiadany svet a tak vidia veci inak ale tak to si treba odkomunikovat.. a nie si nadavat... lebo ucel predsa nesvati prostriedky nadavat niekomu je zle...

@makodob
Pozri sa, ty sama sa tu hanbíš priznať ku komu patríš a iba sa krútiš, píšeš, ze je vás ako ty viac, takze si sa k niečomu pridala. Ja nemám čo skrývať narozdiel od teba.