Muži, ktorí nevedia variť
Aký mate nazor na mužov ktory nevedia variť,že proste keď je žena v praci tak nie su schopný si nič spravit ? Moji rodicia uz su sami,keďže byvame mimo domova už, mama sa hneva lebo stale musi mysliet aj na varenie ,tym ze ked som bola doma to mala aj ona jednoduchsie ale ide o to ze s ocom to je strasne ,nevie ani nechce sa nič naučiť variť ,moze to byt velky problem ? Kedze som sa len nedavno odstahovala
@alenka58 presne! Nevedia, lebo nechcú vedieť. A tiež sme s mužom nevedeli, keď sme boli teenagers, okrem pár jednoduchých jedál a naučili sme sa obaja. Niečo varí lepšie muž, niečo ja, ale variť dobre/chutne je už niečo iné ako nevedieť variť. Skratka u dospelého človeka len obyčajná výhovorka
@sisaka moja babka tak varila dedkovi, keď išla do kúpeľov, zásoby do mrazničky, ešte aj dni mu tam napísala, ale tak to bolo už dávno, vtedy to nebolo nič neobvyklé
@janickacrazy no to by bola predsa hanba nechať doma muža “o hlade” a nepostarať sa! Tak ale niektorí ľudia sa zasekli v minulom storočí - muž je vizitkou ženy, žena je gazdiná, má mať pod palcom celú domácnosť a muž jej má nanajvýš pomôcť, okolo hrncov má behať žena…
Môj otec bol tak vychovavaný a vždy sa hrdil tým, že vie uvariť len čaj a praženicu. Potom sa mama ocitla v nemocnici, to už im ťahalo na 70ku a zázrakom sa naučil variť. Žiadne kulinárske výtvory, ale naučil. Ja aj brat žijeme v zahraničí, takže nemal mu kto chodiť vyvárať a bolo, popýtal sa nás cez Skype, čo a ako a naučil sa obsluhovať aj mikrovlnku, aj sporák, aj rúru aj variť. Mama prišla domov a už zase “nevie” a nechá sa obsluhovať
Moj muz uvarí vsetko, moj otec detto a moj dedo by tiez neumrel od hladu, aj ked teda dedo by daval dokola praženicu a sardinky. Ale celkovo v nasej rodine varia vsetci chlapi. Ked ideme niekam spolu na chatu, tak to je skor bitka o kuchynu medzi nimi 🤣🤣🤣
Moj muz :D urobit jest si vie, ale max chleba, alebo parky.neriesim to.v kuchyni som kralovna ja :D, on robi ine veci, absolutne ma to netrapi
@0silvia0 a preco ma vediet varit?je milion veci ktore ja neviem a on vie.nevie ani to nevyzaduje, keby zomriem tak si otvori kucharku a navari si.netreba to varenie tak prezivat.takisto ja sa absolutne nezaujimam o muzske roboty.ked muz umre a bude treba nieco riesit, tak to budem riesit takisto potom.vobec mi to zily netrha :D netreba mat take strasne komplexy z toho ze by si mohla niekomu pripadat ako zienka domaca keby tvoj muz nevie varit
@tiezjedna presne.moj muz neni z domu zvyknuty na varene jedlo, svokra to neznasala varit ani piect poriadne nevie.ja to milujem a varim kazdy den pre celu rodinu, ale moj muz to ani nepotrebuje.niekedy hovorim ze ma je pri nom skoda :D ja by som potrebovala rozmaznaneho gurmana aby ma ocenil :D
@michaela329 tak toto ma pobavilo : "keď Ti dám diely a návod ako poskladať televizor - bude aj fungovat?"
Akože obyčajne varenie jednoduchých jedál prirovnať k technický náročnej úlohe je dobré vtipne..
Chcela by som vidieť prienik skupiny "neviem navarit nič" a skupiny "poskladam tv".. veľký asi nebude...
Súhlasím s názorom, že jeden aspoň priemerne inteligentný človek jednoduché jedlo navarit zvládne, len musí chcieť.
Zase sa netvarme, že varenie je jadrová fyzika...
@janickacrazy v Bratislave zijem. Tu je bežne vidieť ocka s kocikom počas bieleho dňa a netaja sa tým, že sú na materskej a zena maká 🙂)
@strawberry0797 Veď práve keď sú dnes také vymoženosti ako donáška jedla a rôzne hotové polotovary, pizze tak nie sú ani nútený. Ak samozrejme nato majú...lebo mne ešte hrdo povedia, že pizza je aj tak najlepšia 😀 A to varim každý jeden deň. Niekedy aj tri krát za deň chystám jedlo.
Ja závidím všetkým ženám ktorých muž nevie variť. Aspon máte doma všade čisto a poriadok. Už nikdy by som sa nevydávala keby som vedela, že bude celé dni v kuchyni.
@tulipanik12 to máš doma môjho muža či čo? 😆 ja že len jeden je taký exemplar
@majo111222 to je mne? Môj nevarí 😁
Ja by som fackala každého bez ohľadu na pohlavie kto vôbec ale, že vôbec nevie variť a spolieha sa pritom ba druhých.
Nemyslím teraz ľudí, ktorí využívajú iba reštaurácie a donášky, ale dementov, ktorí čakajú kým žena/muž prídu z práce a ak náhodou niekam ide na pár dní mu/jej musí navariť na niekoľko dní 🤦♀️🤦♀️
V dnešnej dobe miliónov internetových receptov s úplne primitívnymi postupmi musí zvládnuť navariť každý!
Ani moj manzel nevie...ked som bola v nemocnici tehu, volal mi, ako sa varia spagety 😁 ...ano, je to vychovou svokry, ktora je naucena dat vsetko az pod nos...aj mojim detom to robi a mna to uz obcas hneva, lebo ja ich ucim samostatnosti.
Mame 3 synov a zapajam ich do varenia alebo sa ucia robit jednoduche veci, ktore radi jedia.
Môj muž nevie variť , nemá ku tomu vzťah , ale ani by od hladu neumrel . Ani odo mna nečaká každý večer teplu večeru , aj keď ja varím skoro každý deň , aj kvôli nemu , ale hlavne kvôli deťom . Vždy keď nie som doma , tak deťom objedná večeru , alebo sa niekam idu najesť . Aj cez týždne po robote keď ide domov vždy zavolá , či mame čo na večeru, alebo ma niečo priniesť .
Takze mne je úplne jedno či vari , nevari , ma iné prednosti .

@tiezjedna mne príde smiešne, že to niekto berie ako niečo na čo treba špeciálne schopnosti a chudáčik chlap ich nemá. Alebo žeby to ženu tešilo, že vie niečo, čo chlap nie a užíva si to, že je od nej niekto závislý? Áno poznám aj také, čo mužom navaria do mrazničky, keď niekde idú, lebo chudáčik, čo by si bez nej počal.
Tvoj chlap nechce, tak načo tie tanečky a tvrdenia, že nevie. Keby chcel, tak vie. A ako som písala vyššie - sme doma - tebe vyhovuje, že on “nevie”.
Frustrovaná som akurát tak z tých výhovoriek a ochote žien to akceptovať ako fakt 🤦♀️