Muži po 40tke a vzťahy
Dnešní rozvedení 40+roční muzi s deťmi uz nehľadajú novú rodinu, ani záväzný vztah. Chcú uz len akoby dovegetovat na tomto svete bez zavazkov voci novej žene. To skôr 28 rocny slobodný chlapec ma viac zodpovednosti a vie vytvoriť harmonicky vztah, ako 40 ročný. Preto dnes starší muzi hľadajú 20 tky, lebo tie sa viazat nechcú a 40 tky mladych mužov
Úprimne? Mam tesne pred 40,ak by mi z nejakého dôvodu malo v budúcnosti skončiť manželstvo, tiež by som sa nerutila do nového vzťahu. Stačil by mi fesny, vtipný, úspešný a dobrý milenec na občasnú večeru a dobrý sex. Na viac chlapa nepotrebujem. Deti už mám, na život si viem zarobiť sama.😜 😂
@pragmaticka moja rec
@21oktober ako tí dvaja fungujú? myslím tvojich "mužov"...
Môj švagor, inteligentný a moderný chlap, si zobral ženu aj s dvomi deťmi dokonca ich mala s černochom. On vlastné nemal. Keď začali spolu chodiť mali 5 a 8 rokov. Bolo to náročné a stále je to boj, ale to je aj s vlastnými. Len som chcela povedať, že ich mamu má veľmi rád. Je to správna žena, len pôvodný otec sa o deti nestaral, tak sa odsťahovala a starala sa o ne sama. Teraz majú jedno vlastné a..."z komína sa normálne dymí" ako v každom dome...
A co je na tom zle? Mne to pride normalne. Sklamany muz,ma deti....Naco by sa zenil a mal si zakladat rodinu? To iste by platilo u mna ako zeny,keby som bola 40+, rozvedena s dietatom. Cloveku je samemu smutno,tak hlada partnera. Ale to neznamena,ze hned musi zakladat rodinu. Tak ako sa chlap nehrnie do vychovy cudzich deti, to iste robia aj zeny. Len mnohe zeny su nepoucitelne a po 2 manzelstvach a 3 detoch si chcu nasilu uviazat dalsieho chlapa, najlepsie hned dietatom. Potom vyplakavaju,ze maju 4 deti s 3 muzmi (v horsom pripade vydate nikdy ani neboli). Ja by som si v takom stave (ci som zena, ci chlap), uzivala zivot s partnerom. Ani by sme nemyseli spolu zit. Su take pary, su stastni a su si verni. Uzivaju si zivot. Dosiahli zivotne ciele,maju deti..maju aj partnera.
@21oktober preboha, to sa ti ako podarilo??
@himedzi nemôžem s týmto súhlasiť. Poznám skôr takých, ktorí chcú znova žiť v partnerskom zväzku a aj si pekne žijú.
Mam po 40-ke, ale teda uplne chapem chlapov, ci si uz nechcu zakladat rodiny. Cas leti, rada by som sa uz venovala aj sama sebe a tiez by som si hladala partnera s odrastenymi detmi a nezakladala novu rodinu, ani nevychovavala cudzie male deti. A o zodpovednosti to nie, skor uz to mame odzite.
@marseillefan nijako . Jeden je 14 rokov už po smrti .
@stanulienkat normálne, zobrala som si jedného , po 13 rokoch manželstva zomrel a po roku som si zobrala jeho brata s ktorým som mala prvé dieťa.
@21oktober jaj, tak to ma mrzí...
@21oktober ja to vnímam tak, že muž nemá takú citlivosť k dieťaťu, nejako akceptuje ak partnerka má, či už ako nutné zlo, kamaráta alebo aj ako svoje dieťa. Plus to dieťa funguje nejako ako súčasť domácnosti. Žena ak si nájde partnera s deťmi, je to o tom že každý druhý víkend je dieťa u nich a všetko ide podľa neho keďže otec chce mu vynahradiť že nie sú spolu denne, plus stovky eur čo idú z rozpočtu na výživné, no veru nie lákavá predstava pre žiadnu ženu .
môj priatel ma tiez 40 a nemá zatiaľ ešte ani jedno dieťa chce veľmi rodinu a mať aspoň 1 dieťa 😊ľudia mu hovoria že vyzerá na 30 sme spolu 3r
@himedzi
zavazky prijima len ten kto miluje. Ten, kto sa rad "potesi", ale neuvazuje nad vaznym vztahom, toho druheho pouziva ako svoju hracku na sprijemnenie svojho zivota.
Skutocna laska je vsak predovsetkym o davani, a to v dobrom aj v zlom.
@himedzi Ja si toto zas nemyslím, ale každá máme iný názor. Čo je aj dobre. Ja som 30+ a stále po mne idú neschopní 30tnici s deťmi alebo rozvedení 40tnici s deťmi. Vzhľadovo aj vyzerám na tú dvadsiatku, ale zmýšľaním a povahou som už od puberty bola dosť zodpovedná a rozumela si so staršími. A teda vždy som chcela trvalý vzťah, resp. jedného na celý život a nie si užívať. Skôr mám pocit, že tí 40tnici už dostali rozum a nechcú nejakú, čo ich podvedie, ako ich ex. Ale tak ja cudzie dieťa nechcem, aby bol môj chlap navždy nejako spojený s ex (väčšinou to len zbytočné starosti spôsobuje), takže takým šancu ani nedávam..
@3tato Zase nešķatuľkujte. Nie je to o užívaní si. Ešte dnes chcú ľudia vzťah do konca života a to, že v realite v okolí ako aj v médiách vidíte len tých, ktorí si chcú len užívať a neviazať sa, neznamená, že je taká celá spoločnosť. Len tí ľudia s morálkou sa nepotrebujú pretŕčať na verejnosti.. Ale, samozrejme, niektorí ľudia to vnímajú presne takto ako Vy, lebo v okolí nemájú pekné vzory a vidia len ľudí, ktorí si užívajú..
Moja skusenost, ze muzi po 40ke aj slobodni a bezdetni su sebci,ziju pre seba,svoje konicky a nemienia sa delit o cas a peniaze.Preferuju sexualne nezavazne vztahy a uzivanie si..
@kikus7 Neskatulkujem. Treba si pozorne precitat prispevok a pochopit kontext vzhladom k predchadzajucim prispevkom, na ktore som reagoval.
K ostatnym veciam...mat v dnesnej dobe vztah na cely zivot je tuzba snad kazdeho, akurat je to vo vacsine pripadov nerealne. Aj ja som bol naivny a myslel si, ako to bude na cely zivot... No...
Pridu deti, problemy, stereotypy, konflikty, ludia sa menia ci chcete, ci nechcete...zrazu zistite, ze z milovaneho partnera na cely zivot sa stal clovek, ktoreho nemozete vystat... A potom taketo nevydarene vztahy generuju rozvedenych s detmi... Ci muzov, ci zeny... A taki ludia, co uz maju nieco odzite a ruzove okuliare uz davno zahodili, maju svoj zivot prehodnoteny dostatocne na to, aby vedeli, co si este chcu a mozu dovolit. Je to kazdeho vec. Ak si chce niekto uzivat a nezit vo vztahu, tak ok...ak niekto chce mat vztah, nech ho ma....je to kazdeho osobna vec.
@3tato Treba si pozorne vybrať partnera a spoznávať ho a nie hneď skákať do postele s niekým, ako je to teraz v móde, byť naivný a potom plakať. Ľudia sa nezmenia len tak, to len naivní ľudia nevidia, lebo majú klapky na očiach, resp. nechcú vidieť realitu a potom zrazu plačú, ako sa ich partner zmenil. Nezmenil, len boli naivní a hlúpi a zidealizovali si ho, lebo nerozmýšľali. Aj na MK to čítam stále. Ja teda vidím v okolí len dlhodobé vzťahy, ľudia, ktorí sú spolu roky a zostarnú spolu, a hoci sú tam hádky (čo je normálne), na rozvod to nie je. Tí ľudia sa ľúbia. Na druhej strane sú ľudia, ktorí sa rozviedli, lebo hneď zo začiatku boli sprostí, hrnuli sa do vzťahov a nevideli to, čo videli iní. Boli proste sprostí a naivní.. Takže treba človeka dobre spoznať, nech sa s ním ide do vzťahu, do postele, do svadby. Možno potom nebude toľko zbytočných rozchodov a rozvodov.

@luccija je to náročné. Ja mám deti od dvoch mužov a ešte k tomu bratov a aj tak sa niekedy pristihnem že keď môj môj muž kára svojho nebiologického syna , ktorý je zároveň jeho synovcom , som vpozore a v obrannej pozícii svojho " šteňaťa ". A to mám v rodine .