Muži po rozvode
Zaujimalo by ma na akych muzov ste natrafili po rozvode... Ti ktorych som stretla ja mali predstavu ze po pol roku budem udrziavat ich domacnost, ze im budem zehlit, prat, varit.. Nemozem si pomoct pride mi to ako zvlastne ocakavanie. Ja nechcem byt sluzka, mam co robit so svojim zivotom nie este starat sa pravidelne o dalsiu domacnost. Som prilis hrda? Celkovo mam pocit ze vzdy natrafim na rovnake typy.. Lakomec, manipulator, cholerik.
A kde nachádzaš takých chlapov na zoznamke?
@heleninamama ako mozes byt taka necitliva a vraviet cudzej rozvedenej zene, aby si nevesala dalsieho chlapa na krk, ked ty sama nevies, ake je to byt sama? To je ako ked zdravy hovori choremu, ako sa ma spravat. Btw., sama nie som, ale zijem tak, ako mi to vyhovuje 😉 Ani ty nemusis robit služku vo svojej domacnosti

Jaj zienky 🙈 ved sa nehadajme 😊
@karolinakr tie rodové stereotypy ale neplatia vo všetkých rodinách, u nás to nebolo nikdy a to mám bližšie k dôchodku ako k maturite. Nerobila to ani moja mama, ani babka. Nebolo to ani v rodine môjho partnera, takže to nikdy ani neočakával, nebolo to ani v rodine môjho exmanžela, jeho mama vychovávala rovnako dievčatá aj chlapcov, takže v pohode vyfasovali všetci vedrá, handry a švihali umyť obloky.
@leuchtturm Nenapísala som nič necitlivé. Bola to rada. A dobrá rada.
A zakladateľka si nikoho na krk ani uviazať nechce.
ja som skôr mala šťastie na ženatých ktorí si mysleli ako neskutočne túžim po ich vtákoch ... 🙄
@88lienka ak si bezdetna alebo mas uz dospele deti tak urcite nie k chlapovi,aj keby bol fajn..Skor ci neskor by ti to samej nedalo,to by si umyla,tam upratala,navarila,ze sak z lasky a uz by to bolo pravidlo.Samozrejme ak je chlao normalny,bud by ste si to pekne rozdelili alebo by chodil on k tebe automaticky sa revansovat a tiez pre teba navariť a upratat kym budes v praci.Ja som mala takeho ex,vychovaný tak je exsvokrou-presne ako tu niekto napisal,ze rodovy stereotyp.Asi som mala stastie,zijem s rozvedeným,ktory neocakava ohladom domacnosti takmer nic,povedal mi nech robim co uznam za vhodne,co stihnem,lenze my mame deti,takze to je ina parketa.Kym sme spolu nezili,chodieval on ku mne,robila som 12tky a narocnu pracu,cakalo ma navarene,pozvesane pradlo,natankovane auto pod oknom.Pratat nevedel ani nevie,ale to mi skor vyhovuje,narobil by viac skody ako osohu.
@deti95060810 😂
@88lienka nikdy som na takého nenatrafila, ale možno je to len náhoda, ja som takmer vždy narazila na športovca a to nie som typ, ktorý je päť krát týždenne v posilňovni, aj keď šport mám rada. Hľadaj ďalej, možno z teba ešte cítiť, že si prešla ťažkými chvíľami vidieť ti to na tvári, mimike, aj keď o tom nerozprávaš. Čas to upraví a keď bude z teba sálať, že si sebavedomá žena, spokojná sama so sebou a dokážeš si v živote poradiť aj bez chlapa, ten pravý príde. A to sa dozvieš hneď na prvých stretnutiach, že potrebujú lacnú pracovnú silu? Ja som mala približne toľko ako ty, keď som spoznala terajšieho partnera a vyše roka to boli stretnutia na káve, kino, koncerty, výlety, dovolenka, ale až po roku a pol sa začalo riešiť čo a ako. A to sme už mali za sebou dovolenku na chate, kde som tiež dala jasne najavo, že nevstávam ráno o 7,00 aby som pripravila raňajky pre obidvoch, ale urobíme ich spolu. Obed ma netankuje, idem sa opaľovať k bazénu a na obed niekam zájdeme. Keď si potreboval preprať tričko, vedel, kde je kúpeľňa, veď doma si to tiež robil sám. Neviem si predstaviť, že muž rozbalí na štvrtom rande, že je fajn, že ťa stretol, lebo už dva roky nejedol domáci vývar a nevie žehliť. Varenie a pečenie je mojím koníčkom, ale k práci som sa vždy postavila tak, aby aj ostatní mali miesto. Či v manželstve, alebo v tomto vzťahu. Najhoršie je, keď sa žena v prvých týždňoch spolužitia snaží ukázať, aká je šikovná a začne drhnúť a vyvárať a muž sa zo sedačky prizerá. A vôbec nie si naivná, keď hľadáš city, tiež som nepotrebovala v tvojom veku k sebe nejakého bula len preto, aby som mala chlapa. Oplatí sa počkať, ver mi, poznám partnerov, ktorí sa stretli, keď mala žena krátko pred 60. a prežili spolu nádherné roky.
@88lienka
Ja som si po rozvode povedala, že by som sa skúsila s niekým zoznámiť. Dcéra už bola dospelá, syn bol teeneger. (Cítila som sa osamelá, ale tiež som mala pocit, že sa príliš fixujem na syna. )
Pár rokov mám priateľa, snažíme sa byť spolu keď sa dá, ale nebývame spolu. Býva v inom meste, častejšie chodím ja za ním. Ja mám zrovna opačný problém ako spomínaš. V domácnosti by sa mu pomoc aj zišla, ale on nechce😛. A ja by som s tým problém nemala v rozumnej miere. Najradšej si robí veci po svojom, už som rezignovala. Ale inak určite nie je lakomý. Takže náš vzťah je hlavne o tom, že chodíme spolu na turistiku, plávať, bicyklovať, občas nejaký pobyt. Prešli sme si rôznymi fázami a teraz je nám dobre tak ako je, sme radi, že máme jeden druhého, ale máme každý svoj priestor.
@88lienka moja, treba si vyberat, a ked zase stý nič, no tak zase len stý ....kamarát. nie si povinna niekomu upratovat a riadit, robit nakupy a povinne. Ak ma niekto taku predstavu, je to jeho problem. Ty chod s tym, s kym sa citis dobre. Ak taky nie je na obzore, bud radsej chvilu sama a venuj energiu sebe. Prajem takeho, pri ktorom nebudes musiet rozmyslat, ci je ten pravy
@heleninamama
Do bodky s tebou súhlasím.
Môj dedo zomrel keď mal otec 10 rokov, babka si nikoho v živote už nenašla ani len na randenie a vždy povie ze sluzku a kuchárku v dome zadarmo by chcel každý.
Moja mama si našla po rozvode partnera do ktorého bola úplne zaľúbena s vyzeral ako super partner, rozumeli si, športovci obaja. Jeho žena spáchala samovraždu a mal doma 10 ročne dievča. V prvom rade hľadal náhradnú matku pre ňu (rozumej niekoho kto jej navarí operie a uprace) a možno až v druhom rade hľadal niečo romantické. Teraz sú spolu už 10 rokov a ja to vnímam tak, ze robí sluzku v cudzej domacnosti miesto toho aby pomohla vlastnej dcére s vnúčatom a venovala sa vlastnej rodine (moja mala ma cez rok a videla ju 3 krát v živote)
Isto ze nie každý muž hľadá sluzku, sú muži aj na vyššej úrovni ale tých je malo a môžeš ich mat len ak si ty sama na ich úrovni.
Píšeš tu ze masírovať nohy nebudeš, ale masírovať by si si nechala? Nie si trochu pokrytecká? Čo tak pomasirivat si navzájom? Nie je vzťah o tom? Tak veru, preto nestretnes takého čo nečaká sluzku, lebo taký ta pravdepodobne nechce lebo vycíti ze ty hľadáš sluhu.
Vieš, pokial niekoho vo svojom živote potrebuješ, z akéhokoľvek dôvodu, nikdy nebudeš mat dobrý vzťah. Až keď nebudeš nikoho potrebovať, až keď budes emocionálne nezávislá, spokojná a šťastná sama so sebou, až potom si niekoho hľadaj- nie pre to ze ho potrebuješ, ale pre to ze ho chceš. Zatiaľ si ocividne v štádiu kedy muža potrebuješ lebo sa sama cítiš nekompletna. A v tomto štádiu skutočne nikoho lepšieho než takých akých si našla nenájdeš.
Skús si vo svojom okoli nájsť nejaký jóga klub alebo niečo kde sa meditujte a podobne. Na niečo takéto sa primitivec nedá a aj keď tam primitivec príde, tak je veľká šanca že tam psychicky a emocionálne porastie. A keď tam nenájdeš muža tak tam najdes skvelých ľudí, priateľov a možno zistíš, že si kompletná sama ako si a že žiadneho muža nepotrebuješ. Človek v skutočnosti potrebuje priateľov, ti sú ďaleko viac než nejaký muž.
@minimie vieš, to je vždy o tom, akí partneri sa stretnú, niekomu vyhovuje žiť systémom každý vo svojom, stretávať sa na výletoch, akciách, dovolenkách. Niekto sa chce každé ráno zobúdzať vedľa partnera, zdieľať s ním každodenné radosti aj starosti. Veď ak sa žena nasťahuje k mužovi, neznamená to, že tam automaticky začne robiť slúžku. Tiež sa má kde vrátiť, svoj byt môže prenajímať, alebo opačne, prenajíma muž a presťahuje sa k žene, podľa toho, čo dvom viac vyhovuje. Určite by som si ale neviazala na krk muža, ktorý potrebuje ženu len na to, aby mu robila servis.
@sashabb presne takto to je. Chcu sa ukazat ako top zeny gqzdinky vyvaraju,vypekaju,plnia brucha,robia chlapske roboty,lebo ved je ponizujuce dat pribit chlapivi kliniec,ked si to dokazem urobit sama.... A ked opadne zalubenie zacnu nadavat,akeho nemozneho chlapa maju. Ja to prirovnavam k pavukovi. Pekne si ta omotaju do pavucinky a potom zautocia
@heleninamama nie, nebola to dobra rada 😉 Kazdy normalny clovek ma potrebu byt milovany. Zakladatelka temy akurat stretava tych nespravnych ludi.
@heleninamama trefne napisane 👍🏻 Suhlasim
@88lienka nie som síce rozvedená a mam niečo po 30 ale môj názor je ze keby som v tvojej situácii už si vyberám iba hrozienka z koláča. Určite by som so ŽIADNYM chlapom bývať nešla!!!! Spoločne výlety dovolenky pekné chvíle radovánky môžme travit spolu večer pri filme, ale keď je toho už dosť každý sa po berie k sebe domov. Určite by som nikomu neprala ani nezehlila.... Tak maximálne navarila.
Proste vyberala by som si iba to co je na vzťahu pekne
@lolazmola pre normálneho muža starostlivosť o domácnosť nie je žiadnym strašiakom. Hodiť do práčky a povešať dokáže aj cvičená opica, žehliť až tak nemusí, ak správne povešia a poskladá, prípadne má susičku. Prinajhoršom mu nejaká dôchodkyňa požehlí košele, ak ich nosí denne a prilepší si. Obedy má drvivá väčšina v práci teplé, alebo donáška, počas víkendu majú tiež niektoré reštaurácie menu vo výhodnej cene. Bežné upratovanie zvládne, veľké raz za čas zacvaká. Nemyslím si, že dnes je doba, kedy by muž potreboval ženu na varenie, pranie a upratovanie. Ak tomu tak je, takému sa treba na míle vyhnúť, lebo ten nepristúpi na model každý vo svojom. V tom prvom prípade je viac menej jedno, či partneri spolu žijú alebo nie, žena by aj doma musela upratovať a sem tam niečo navariť, takto sú na to dvaja. Je to u prioritách, aj bývanie zvlášť aj spolu má svoje výhody aj nevýhody.
@88lienka nemáš žiadneho kamoša, s ktorým by si sa porozprávala narovinu, ako to chlapi majú a prežívajú? Kino/ divadlo a podobné hovadinky sú pre väčšinu chlapov len záťaž, ktoré tolerujú, keď sú mladí a zamilovaní. Ale väčšina chlapov 40+ na takéto veci kašle. A skôr mu ide o to, aby mal doma ženušku, ktorej prejav lásky je navarené jedlo a vypraté prádlo. Nie je to o tom, že by si mala byť slúžkou. Veď nechce, aby si len drela, ale toto sú normálne veci, ktoré od ženy očakáva. Ak chceš chodiť do divadla, hľadaj si extra intelektuála, pre ktorého to bude niečo zaujímavé. Ale celkovo mi príde, že ľudí zaujímajúcich sa o umenie je dnes pomerne málo. A čo čítam ďalej, tak si skôr nájdi nejaký klub alebo niečo podobné, kde sú proste ľudia s podobnými koníčkami a len si tam hľadaj priateľov. Nevyzeráš, že chceš vzťah. Lebo vzťah je síce založený na úcte a porozumení, ale vyžaduje aj veľa obety. A to ty vo svojom veku a so svojím sklamaním po rozvode očividne nechceš.
Sa zasa netvárme, že to neplatí aj naopak... matky s deťmi si neraz hľadajú muža, čo im poplatí účty a zabezpečí rodinu.
A myslite si, že slobodní a vzdelaní muži , ktorí majú zázemie a peniaze, majú záujem o rozvedené zeny s dvoma troma deťmi , ktoré nemajú nič ? To by ma celkom zaujímala skúsenosť iných.
@88lienka ja ti poradím, nájdi si mladšieho chlapa, ktorý nie je lenivý a bude ochotný s tebou chodiť do kina, divadla a na výlety, moja známa si našla lásku v 60-tke!!! Takže určite sa to dá, chodia kade tade ako pubertaci, úplne zlatí sú. Len treba dobre hľadať.
Videla som foto zo svatby 71 rocneho zenicha a krasnej 50nicky. Toto je jeho tretie manzelstvo. Bohaty uz nie je, osklbali ho predchadzajuce manzelky. Takze najst lasku sa da v akomkolvek veku😉
@oli18 :D ešte má možno životnú poistku :D :D :D ale tiež verím na lásku (asi som nenapraviteľná romantička ♥)
@karolinakr nic, len ma to pobavilo, bolo to vtipne 🙂

@leuchtturm Ty si asi sama, dlhšie a nedobrovoľne, preto tak kopeš.
Ja si žijem dobre, rozvádzať sa nechystám, ale opakujem, byť v pozícii zakladateľky, určite by som si už na krk ďalšieho chlapa natrvalo neviazala. Navyše mám ešte pomerne malé deti a prioritou sú pre mňa oni a ich vzdelanie, čiže radšej sa bude venovať im, ako ohurovať nejakého cudzieho chlapa a vypekať mu koláče.
V určitom veku, po dlhšom spolužití s chlapom, je určite samota a pokoj vítaný stav.Inak to ale vníma žena dlhodobo osamelá a citovo vyprahnutá.