Mužov strýko
Ahojte bývame s muzovim ujom v dome ktorý sme od základov prerobili, s jeho ujom som vychádzala dobre , až kým sme sa nenastahovali, teraz sa ku mne správa ako k handre, poviem svoj názor urazí sa a ja sa mu mám ospravedlniť, lenže keď to je opačne a mňa nejako urazí tá ešte on sa urazil lebo sa mu nejdem ospravedlniť mňa to veľmi trápi, až mám z toho bolesti brucha, žalúdka..
Ale on nezáujem neospravedlní sa mi a ja sa mu tiskat do zadku nebudem, kopu peňazí sme vyrazili do domu ktorý chátral a on si neváži nič , muž do mňa hučí že sa mu mám ísť ospravedlniť, ale za čo keď on urazil mna
@ms_green dal ho mužovi, ale musí tu žiť s nami, ako kym som s ním nebýval nevedela som že je taký urážlivý aj taký na ženy nesprával sa tak ako keby mal dve tváre aj keď sú návštevy je úplne iný ako keď je sám so mnou
Ine je sa s niekym vidiet obcas, par krat za rok a ine zit s nim kazdy den. Nakoniec tie peniaze ozeliete a pojdete byvat inam. Kym stryko zomrie, budete mat 70 a dom mozte zacat rekonstruovat nanovo.
S manzelom sa osamostatnite, kupte si bytik a stryko nech dozije v dome. A ked zomrie, potom sa nastahujte naspat.
prečo ste vlastne zvolili takéto riešenie, že prerábať od základov starú chajdu, v ktorej budete žiť s manželovým ujom?
bývanie s inými rodinnými príslušníkmi často prináša so sebou konflikty, no asi bude od vás aj vekovo starší, no a možno predpokladá, že keď už vám dal svoj dom - to je jedno, že v stave strčíš doň prst a spadne - mu budete asi veľmi vďační a veľa vecí sa bude riadiť jeho pravidlami.
Prečo ste na niečo také pristúpili? Opravovať starý chatrajuci dom, je často horšie ako úplne postaviť nový
A plus žiť v ňom s cudzím chlapom, lebo vám ho dal..
Jedna vec je návšteva občas a niečo iné žiť natrvalo. Tu na MK je milión podobných príspevkov.
@zmrzlinka2021 jasne a budem patit dve hypoteky na byt aj za prerobeny dom
Suhlasim s babami, on je tam doma, bude doma a nikym "cudzim" si neda do toho kecat, vzdy sa tam bude citit ako "domaci" bez ohladu na to, kolko ste do toho vrazili... je to vobec vase, ci prerabate jeho?
@maryon1 tak keby som vedela aky je nikdy na to nepristupim celkovo lutujem ze sme tu ostali,lebo to je strasne ako jeho rodicia nevedia nic spravit bez toho aby on tam nesiel som spadla z blata do kaluze kedze som predtym byvala u svokry, tez to nebol med lizat som skoncila v nemocnici a ani o vnucku sa nevedeli postarat musela ist k mojej mame, a teraz este horsi
@anjelicek26 tak je pisany na muza
Neviem koľko má rokov ale podľa mňa, sa musis na to iba povzniesť, keďže iné riešenie nie je. A čím bude starší, tým bude horšie. U nás takto v rodine opatrovali starú tetu. Rozprávala, že jej dcéra nedá najesť, že jej nekuri atď. Súrodenci sa kvôli nej rozhadali, až si ju nakoniec zobrala druhá dcéra. Vydržala s ňou presne 5 dní. Teraz skončila v dome dôchodcov. Všetkým to bolo ľúto ale nedalo sa inak.
A stryko tam ma dozivotne pravo byvat ci ako? Ked je dom muzov, tak nech ide stryko byvat inam, kludne kup byt - on nech tam plati najomne (aj keby nizke), ty dosplacas hypoteku a budete mat dom aj byt... neviem, ci on je stastny, ze ste tam tiez...ako bude starsi, bude to este horsie, bude ocakavat "doopatrovanie" a to je vsetko od krmenia az po plienky a ked nemate dobry vztah a ty to budes popri praci a dietati riesit, je ta konstelacia celkovo na houby...
Nuž ulakomili ste sa na staru chajdu a tu je daň. Nič co je zadarmo, nikdy nie je zadarmo
To ste mohli radšej platiť hypotéku a mst nový a hlavne svätý kľud
Teraz to už len komunikovat s muzom a hlavne konštruktívne komunikovat ako riešiť spolužitie vy a strýko, teda hlavne ty a strýko
Lebo toto urážanie sa a ospravedlňovanie to je na hov..
Inak podľa odpovedi čo tu dávaš, no nechcem vyť zlá, tiež budeš ťažká povaha
@pribinak tak nenecham si skakat po hlave naucila som sa ze ked sa nepostaras o seba nik sa o teba starat nebude
Ja ti neviem, či toto čo ste s muzom vymysleli, sa dá chápať ako postarať sa o seba
Prepáč
@anjelicek26 tak ja som muzovi povedala ze ja sa o neho starat nebudem, ze nech sa stara on, ze ja po materskej odchadzam do roboty a nemam zaujem o zioadne opatrovanie
@pribinak myslim na svoju povahu, nebola som taka ale zivot so svokrou ma naucil nespoliehat sa na ludia ani im verit
Dal nám dom mužovi dal je čo daroval je vlastníkom na papieri tvoj muž a ten jeho ujo tam má doživotne právo úživania či ako. Dal nám dom ako dal ved to nie je 1 euro že niekomu dáš dom má vysokú hodnotu. Prepísal ho u notára daroval vám ho za akých podmienok. Nikdy by som tak nepristúpila že prerobím cudzí dom dám ho do pekného stavu nasťahujem sa tam. Ved VY ste museli vedieť že ON tam bude bývať že ujo má okolo 60 rokov. Taký človek čo žije sám má svoje zvyky. Ked píšeš že mužov ujo to znamená jeho otca alebo mamy brat .A nevedeli ste do čoho idete to je čo za nápad. Nikdy by som nedala do cudzieho domu peniaze. Ber tak že to ONI možno mali po svojich rodičoch a nevydim dôvod prečo by ma ísť ujo zo svojho preč. To že ste sa ulakomili to je už druha vec ak by ste si boli kúpili svoje mohli ste žiť bez nervov a v pokoji. Ked už idem niečo také robiť tak robím všetko preto aby sme bývali sami. Ked má tam užívacie právo do konca života ON môže žiť aj do sto rokov. Ale ved ked ste išli do hypotéky tak ste nevedeli že ON tam dožije ste sa ulakomili vaša hlúposť. ON je doma nevydi asi dôvod ON že by sa mal prispôsobiť VY ste u neho.Je ten dom papierovo váš alebo tvojmu mužovi to prepísal rodič po svojich rodičoch. Predpokladám ked tam býva ujo že polka je jeho a polka domu tvojho muža mamy alebo otca. Nikdy by som neplatila za cudzie .Nemohli ste sa potom tvoj muž poučiť a ísť bývať do svojho.Ved ked vám dali hypotéku mali ste kúpiť svoje .A nebyť na nikom zavysli.Môj názor.Ked si bola poučena a u svokry bolo zlé prečo si súhlasila ísť bývať k mužovmu ujovi.Divne nepochopim že tak môžu rozmýšľať dvaja dospelý ľudia.
Juj, píšeš že: ….život tá naučil nespoliehať sa na ľudí a veriť im … a potom urobíš toto, že sa nakvartirujete strýkovi do domu
Prepáč, ale to sa dosť vylučuje
Fakt sadnúť si ty muž a dohodnúť sa, ako idete existovať
Držím palce všetkým 3.
predpokladam, ze stryko nie je leziaci pacient, tak co od teba ziada? ake opatrovanie?
@pribinak to bol muzov napad , hovorim ze ked som tu kazdy den k nemu chodila nespraval sa tak ako teraz ku mne, zena ma podla neho len plodit deti prat,upratovat varit, a starat sa o nich s cim ja nesuhlasila a otvorila si hubu a uz odvtedy sa ku mne sprava ako k handre
@karhu v buducnosti mam namysli
@pribinak ja som vzdy chcela ist odtial prec niekde blizko mesta a on nie on vzdy svoje len ze ked som to tak prepocitala za to co sme dali do tej starej chamajdy by sme mali velky dom a od kazdeho klud
Veru mali. Škoda, že tomtakto dopadlo.
@pribinak co uz stalo sa len ide o to ze mna urazi a ja sa mu mam ist ospravedlnit, bo on sa neospravedlni, najhorsie ked sme robili gulas a uz mal dost alkoholu dokonca aj moju mamu urazil ani sa jej neospravedlnil
ze stryko bude ziadat za dom doopatrovanie, to ste vedeli uz pred prerabkou...kto prerabku platil?
ked spolu viete varit gulas, tam sa popit a potom hadat, tak to asi az take vazne nebude, ci?😅
@karhu my platime vsetko nedal ani cent, tak nik nehovoril o doopatrovani , ani v zmluve tam nc take neni, a gulas sme robili my na narodeniny, on popijal so svokrom nasi nepiju ani ja nepijem nemozem zdravotne
On vám dom prepísal bezodplatne alebo ste ho aj vyplatili?
Mali ste si od neho dom riadne kúpiť a nemuseli ste toto riešiť. On už má svoje roky a nebude sa kvôli vám meniť. To vám predsa muselo byť vopred jasné.
No dobre a prečo si mužov ujo mysli že ho doopatrujete.TY alebo tvoj muž vie čo je to opatrovať ležiacého.Možno tvoj muž mu povedal že ho doopatruje no to mu gratulujem.Lebo ako piše karhu súhlasim s ňou nič nie je len tak zadarmo.Ak mu sľúbil opateru ktorá sa tam spomina tak asi len tak to nebude.Nič neni zadarmo.V prípade že mužov ujo bude chorý a bude mať na dom uživacie právo do konca života tak neviem či ho môžte dať do DD.A kto by to doplacal aj keby bol v DD chorý.Poriadný bič ste si na seba úplietli.Pišeš že poučený z toho že ste bývali u svokry ja myslim že ste sa vôbec nepoučili.Takže o poučeni tu nemôže byť ani reč.Nebude to zadarmo budete musieť ešte preto niečo urobiť to mi ver.
Nestačilo ti že so svokrou spolky - čertove volky ?!
A ešte sa trepete ku strýkovi ?
Už si mohla pochopiť, že samostatnosť a súkromie sú viac ako stará búda. Išla si tam dobrovoľne, strýka si poznala a neverím že predtým znášal aj moderné ženy a až teraz ich privezuje ju sporáku a uráža.
Nevieme ako máte postavenú zmluvu, dar, kúpa, doživotné právo, ale vždy máte riešenie, len sa s mužom dohodnúť a trvať na svojich pravach. Či urážky či €
@cacianka hovorim ze ma dve tvare aj pred nasimi jaky on vsepomocny on so vsetkym pomaha aj s nasimi dcerami, on ich vychovava, pritom viem , ze baby pri nemu nechat vobec nemozem lebo je totalne nezodpovedny aj predtym ked som tu s muzom chodila on nam pomoze, navari o deti sa postara ked budeme v robote, aj zaplati cast prerabky, sladke reci uz som to olutovala, a teraz neviem co robit muz nechce ani pocut otom zeby sme isli prec, že on s nim ziadny problem nema ( jasne odide o 7 pride rvecer o 18.00 bars s nim nie je)
Teba život naučil nespoliehať sa na ľudí a starať sa sama o seba? Prečo si potom bývala najprv u svokry a potom u mužovho strýka? A ešte píšeš, že vždy si chcela bývať blízko mesta a nebývaš tak, lebo muž rozhodol inak. To ťa to ten život nejako zle naučil.
@h2 nechapes, jasne bo hned po svadbe ,mas kde byvat ked k rodicom mojim on ict nechel co som ho mala za vlasy dotiahnut, nevydobijam si co chcem ano to je pravda ani cez mrtvoly nejdem za tym , ale ide o to spravanie ide mi o to ci je spravne sa ospravedlnovat stale niekomu aj ked vas dotycny sam urazi

A prečo tam on býva s vami? Keď ste vy prerobili dom? Je to váš dom?