Mužovi požičiavam peniaze
Peknú sobotu prajem zienky.. už som naozaj zúfalá. Dúfam že máte krajší deň ako ja. Som vydatá za svojho muža 2 roky, sme spolu celkovo už to bude aj 8 rokov. Nechcem pôsobiť ako nejaká zlatokopka, alebo nejaká nesebestacna zena, ale muža si podľa mna my ženy vyberáme aj podľa toho či sa vie o seba a o nás finančne postarať ak by prišlo k založeniu rodiny. Obaja samozrejme zarábame aj sme zarábali. Čiže financie mal každý z nás vlastne a aj má. Ja pracujem vo finančnom sektore, zarabam vcelku dobre si myslím, on pracoval tiež tam kde ja - tam sme sa aj zoznámili prvý krát 🙂, no počas nášho vzťahu od toho upustil ze jeho ta praca už nenapĺňa a chce si splniť svoj detsky sen a pracovať a autami. Samozrejme zobral si úver na podnikanie, ktorý stále spláca a nie je to pár € mesačne, pracuje tam do dnešného dňa sám ale jeho praca je ani nie praca, pretože bohužiaľ od začiatku mu to nejde skratka. Hneď vedľa z jednej aj z druhej strany má konkurenciu, všetko servisy čo majú silnú klientelu a dobrú reklamu, dlhe roky tam sú a ľudia chodia tam. On si je určite vedomí že keď mu to nešlo doteraz tak logicky mu to nepojde aj keby sa na hlavu postavil. Vybavenie do takých servisov tiež nestojí malo tak si začal požičiavať ešte aj od kamaratov a zadlžil sa. Ešte vám chcem povedať že dieťa (neviem či môžem povedať chvalabohu), nemáme, ale keby sme mali tak neviem kde by sme skončili. Ja som mu vo všetkom vždy pomáhala, neberte to tak že som mu neverila že sa to rozbehne, ja som pri ňom bola stále ale v poslednej dobe namiesto toho, aby s tým radšej skončil, tak tam vráža ďalšie a ďalšie peniaze a hlavne.. stále sa pýta na peniaze mna. Dala som mu už tisícky EUR, ktoré mi vravel že prinesie naspäť, klamal má veľa krát že má zakaznikov, že mu to ide ale keď som sa ho opýtala slušne na peniaze, že mu to pripomeniem lebo zrejme zabudol, tak hovoril ako on musel za to niečo drahé kúpiť a že prinesie neskôr. A takto to ide dookola. Ja ho naozaj milujem, brala som si ho aj preto lebo som si myslela že zo je ten pravý človek. Ale nedokážem byt z človekom ktorý nemá žiadnu finančnú rezervu, keby prišlo dieťa (co sa mohlo kedykolvek stať) z čoho by sme žili? V tejto dobe je to ešte o to tazsie.prišlo to až do takého bodu že vcera večer sme sa za to neskutočne pochytili, lebo sa má zas pýtal či mu neviem požičať 1000€ že on to potrebuje do niečoho vraziť a že tým pádom dostane viac. Neviem popravde co presne to je, obavám sa že niečo nedôveryhodne, možno v niecom lieta a ja som o tom nevedela a ani neviem. Povedala som mu že teraz nemám lebo idu Vianoce a tam treba peniaze, rodičom som chcela kúpiť nový sporák o ktorom vedel už od začiatku roka, plus ešte darčeky rodine, mame tam x deti, čiže aj to niečo stojí. Takze som mu to slušne vysvetlila. Začal sa durdit, že mu nepomôžem že mu neverím, že nevedel že som takáto keď si má bral že som bola úplne iná, prehnal to až tak, že sa mi zacal vyhrážať rozvodom, to sa stalo úplne prvý krát, tak som sa vcera večer zbalila a odisla som k sestre, zablokovala som si jeho číslo aby sa mi nedovolal ani neodpísal no samozrejme volal mojej sestre ktorá mu povedala že nevie kde som, aby neprišiel. Samozrejme dnes ráno už stal pred jej bytovkou odparkovany a čakal v aute, videla som ho z okna asi si myslel že si ho nevsimnem. Do toho xy telefonátov, sestra ho do terajšej minuty nezdvihla. Baby, neviem naozaj ako ďalej, aký máte na toto celé názor to naozaj som taká zlá manželka ? Že už mu odmietam dávať tisíce a tisíce? Ktoré sú neviem kde a neviem ani či ich ešte uvidím?
nie, nie si zla manzelka.. nedala by som mu uz ani cent.. myslim, ze si mu dala viac, nez dost.. a zial si myslim aj to, ze tie peniaze uz neuvidis..
@beata_k No Prepac ale keby si davala manželovi každý mesiac 1000€ a popri tom musela ťahať domácnosť finančne a ešte ti muž povie že ti ich vráti do centu, tak asi by si toez trvala na vrátení aspoň nejakej čiastky. My účet nemáme spoločný, mame každý vlastne financie a mame to v domácnosti od zaciatku nastavené čo kto platí. A hlavne tu ide predovšetkým o ten princíp. Kde sú tie peniaze?
@beata_k a ja som svojho muža podporovala v tej mienke že to zarobi naspäť a tie peniaze donesie.
No zadlžili ste sa vďaka manželovi, to je smola. Ale poopravim ťa, peniaze mu nepozicisvas, v manželstve sú peniaze aj dlhy spoločne. Čiže peniaze sú aj jeho. Máte firmu, ktorá vám nevynasa.
@denden77 Myslím si že sa u neho prejavilo manipulátorstvo ale čudujem sa že až teraz…
@konikkon firma je písaná na neho, nadobudol ju pred zväzkom
Nič už nepožičiavať a vyriešiť si BSM tak, aby na tvoje veci a peniaze nárok nikdy nemal. To, čo si mu dala, už neuvidíš, lebo v manželstve je žiaľ všetko spoločné, čiže aj tvoje zarobené peniaze sú žiaľ aj jeho. Toto si čo najrýchlejšie vyrieš.
@konikkon no síce neviem aké peniaze keď už vyše pól roka možno aj rok nič neplati. Ja som si kvôli nemu musela nájsť ešte jednu part time prácu, aby som mu vždy dala, keď potreboval
Cudne manzelstvo mate. Kazdy svoje. Este, ze dieta nemate spolocne. Tak uz mu nedavaj peniaze. Nech sa poradi s nejakym uctovnikom ked vy dvaja si neviete sadnut a porozpravat ako sa veci maju.
V manzelszve su to vase peboaze a nie jeho ani tvoje. Mate cudne manzelstvo on namiesto poriadnej prace vymysla hluposti, ty delis pebiaze a manzela si zablokujes? Prepac ale to robia deti a pubertiaci, takto sa konflikty a spory neriesia. Chyba na oboch. Ak by som ja potrebovala peniaze a muz by s vyhovorkami odmietol a potom ma este zablokoval, to by bol problem ale pre neho. Ak si mu peniaze necgcela davat nikto na nenutil ale su to vase peniaze. Na druhej strane nikto ti nebranil vziat jeho formu aj s dlhami na seba. Jednoducho ak cgces dalsie pebiaze, polovica na mna, budes tiez riadit polovicu a budes musiet zo vsetkym suhlasit a mozes to mat pod kontrolou. Opakujem cudne manzelszvo
Peniaze, ktoré TY zarobis, polovica s nich sú jeho. Ste manželia. Inak ta chápem, nepríjemná situácia.
Moj tiez podnikal,podporovala som ho,ale iba do casu,kym to nezacalo byt neunosne a niekolko mesiacov po sebe bol v minuse. Tiez podnikal v odvetvi,kde treba drahe vybelavenie,stroje a vstupne naklady boli vysoke. Ale nikdy odomna neziadal peniaze. Ked mu to par mesiacov po sebe neslo a nemal ziadny zisk,len minus,tak uznal,ze je nacase skoncit a necakat na zazrak. Dlho este splacal uver,ktory si zobral na podnikanie,nebolo to lahke obdobie,ale vzdy som stala pri nom,pretoze som videla,ze sa snazi,ze nic financne odomna nechce. Tvojho by som nakopala do zadku a dala mu ultimatum. Bud skonci a normalne sa zamestna,posplaca si dlhy alebo ak nie,koncim s nim. My sme to obdobie ustali,dnes sa mame opat dobre,ale len vdaka tomu,ze mal rozum a vedel,kedy skoncit.
On plnenim si svojho sna vas oboch prinasa blizsie a blizsie do financnej nesolventnosti az zahuby. Autorka, ja by som toto netolerovala, ja som financne mimoriadne zodpovedna. Ziadnu druhu pracu by som si kvoli tomu aby si dospely chlap "plnil svoj sen" nebrala. Toto je prinajmensom na vazny rozhovor
Ja ti rozumiem. Mam manzela podnikatela, a tiez celu domacnost a dieta financujem ja. Tiez podnika pre radost asi😃lebo vynosne to velmi nie je, a on sa toho drzi zubami nechtami, lwbo si nevie predstavit byt zamestnany. Ale k veci, na podnikanie som mu peniaze nikdy nedala, podporim ho, ale nie na ukor rodiny a mojho pohodlia, to ani nahodou. Ale u vas je asi problemov viac, ako ti bolo radene, ak nechces rozvod, tak rozdelit BSM, aby sa ta jeho zle narabanie s peniazmi nedotklo. Avsak nemyslim, ze taketo manzelstvo beztk vydrzi
Bohvie kde tie peniaze miznu,aby za chvíľu na dvere domu neklopali exekútori alebo iní vymáhaci, kedze ste manželia...
@konikkon otázka je aké peniaze mu požičala, ak úspory spred manželstva, tak to sú iba jej peniaze, ale dlhý sú spolicne
tu je potrebne si uvedomit, ako ste si to vydiskutovali na zaciatku - jeho firma a jej financovanie. A nie nemyslim si, ze si zla manzelka. Ved ta taha so sebou dole. Ja by som mu peniaze tiez nepozicala. Ale obratila sa na pravnika a snazila sa vyriesit to spominane BSM, aby ta jeho dlhy nedohnali do este vacsich problemov. Vyhrazky rozvodom su smiesne, ale na tvojej strane by som aj to zvazila. On rozhoduje bez teba, tak aj ty mozes rozhodnut co bude s vasim vztahom. Moj muz ma svoj biznis, s ktorym ja nemam nic spolocne, ale aj tak ma o vsetkom informuje. Sam od seba, lebo chce.
Nie si zla manželka, len hlúpa. Co ste si vy "povedali" vôbec nie je relevantné. Právne je firma (a jej dlžoby) vasa a mi jeho a tvoje vydeľovanie by mohlo byt ponate ako finančné týranie. Treba chytiť chlapa pod krk, jeho podnikanie vyčistiť a zrušiť a nahnať snílka do normalnej roboty.
Vasa situacia by mala byt, ze ty ako zena tahas peniaze z neho a zatial je to naopak. Kto nezazil, ten nepochopi, co je to pracovat cele dni a druhy to obratom hadze do ciernej diery.
Mne je za teba zle z tejto situácie. Žeby som si brala ešte part time ...nato aby si preňho mala.
😖🥴🤕
V rodine sme tiež mali podobný prípad. Bohužiaľ niektorí ľudia si podnikanie mýlia s hazardom. Vrážajú do toho peniaze a veria že raz sa im to nejakým zázrakom vráti ale ignorujú realitu. Odísť a zablokovať ho nie je riešenie.
Podľa toho čo si napísala, on si nie je vedomý tvojho pohľadu na vec. Neviem prečo mu otvorene nepovieš čo si o jeho podnikaní myslíš ale schovávaš sa za výhovorky že idú Vianoce.. Na tvojom mieste mu otvorene poviem že už jeho stratový sen financovať nebudeš. Ak to nepochopí, potom na nejaký čas odísť. Ak mu na vašom vzťahu záleží, prestane s tým. Možno potrebuje pomoc inú ako finančnú, ale hlavne vo vašom vzťahu očividne chýba otvorená diskusia.
Nie si zlá manželka.
Vyrieš si BSM, nech sú peniaze tvoje. Manželovi to na rovinu povedz, že nesúhlasíš s jeho stratovým podnikaním (apropo ktovie o čo tam ide), a preto si podnikla kroky, dosť že ťaháš domácnosť - čiže mu zabezpečuješ určitý štandard. Ja by som to nenechala len tak, a to, že už na teba vyskočil kvôli 1000€ je len dôkaz o tom, že topiaci sa aj stebla chytá…. Nenechaj sa stiahnuť manželom. Aj keď dlhy z podnikania sú len jeho, poznačí to finančnú situáciu celej rodiny.
Kam miznú všetky € je záhadou, aby to neboli aj nejaké závislosť frustrované ho podnikateľa.
Pred vyše 20 rokmi takto podobne "podnikal " môj ex.
Vydržala som to dlho, ale to neustále ojebabravanie som vyriešila návrhom na rozvod a zrušenie BSM.
Až potom postupne ,rokmi, som sa podozvedala také veci, že mi je blivno doteraz. Nepriamo ma zatiahol do veľkých problémov, ktoré asi ani do svojej smrti nedoriesim.
On už pred pár rokmi zomrel, obrazne - keby viem kde ho pochovali, pôjdem mu na hrob zatancovať .
Takže si veľmi ale že veľmi preklepni jeho biznis, obávam sa že sa dozvieš veľmi neblahé informácie.
Drž sa a hneď rieš. A už ani cent, ani obskakovanie, ani ťahanie domácnosti, viem o čom hovorím, bohužiaľ
Nie je v poriadku, tiez som mala situaciu, ze mi priatel sedel celu noc v aute a cakal na mna, az dodatocne som pochopila, ze to nie je ok, vtedy sa to javilo ako odhodlanost a zufalost.
Otvorili sa ti oci, uz sa nevracaj.
Moj nazor - neotvorim si biznis tam, kde uz su dalsie dva. Neviem ci sa bavime o autoservise, ale ak si dobry mechanik, mas podla mna o robotu postarane , v tomto sektore sa podla mna da dobre zarobit, cize ano, myslim, ze ma ine miesta kde vraza peniaze, uz by som nedala ani cent a ani nepytala spat, jedna velka hruba ciara a zit dalej. Lepsie to nebude a toto je na prd.
prečo si otvoril to podnikanie rovno tam, kde má hneď na jednom mieste dvoch konkurentov, ktorí sú tam už dlhšie dokonca?
Žasnem…. Načo taký chlap? To ho hanba nefacká že si požičiava od ženy?

Manzel musi manzelke vratit peniaze?