Myšlienky na bývalých partnerov
Ahojte, som na modrom koníku nová vlastne novoregistrivaná. Neviem či už tu bola taká diskusia, ale trápi má istá vec. Som s priateľom 3 roky a máme 10 mesačné dieťatko. Problém je v myšlienkach na bývalých. Áno nie na jedného ale na všetkých. Jednu noc sa mi sníva s jedným, druhý deň s druhým. Aj intímne aj klasické sny. Najhoršie na tom je, že sa cítim prijemne a okamžite idem pozerať ich fotky na internete a spomínať na staré časy. Okamžite sa však spamätám, pretože milujem svoju dcérku nadovšetko a nedá mi ten pocit, že je niekde pri mne a ja robím takéto veci. Dni keď sa mi sníva a myslím na bývalých som akási nie že nepríjemná ale nemám akoby náladu niečo so súčasným riešiť, je naozaj dobrý otec aj priateľ. Miluje nás nadovšetko to viem. Ja som veľmi žiarlivá, ja čo snívam a myslím na bývalých neustále riešim tie jeho a pýtam sa na ne. Častokrát sa potom hádame lebo si myslím že takisto mysli na ne a kontaktuje ich. Myslíte si že je to niečo vážne so psychikou alebo je to normálne ? Ale nemyslím si....
@anonymnamamina Máš dosť času tak sa niekde v tichu zavri kým malinké spinká a začni byť vďačná a začni si to aj vážiť. Lebo ked o to prídeš, bude neskoro. Áno, sex je dôležitý, ale unikajú ti aj dôležitejšie veci. Aj ja som otehotnela mladá... Všetko príde ale musíš zmeniť svoj pohľad na váš vzťah a na neho osobitne. A najmä, si nielen jeho ale aj vás- začať vážiť.
@nairia lenže ako sa človek pri tom naozaj cíti a presne hneď potom myslím na priateľa, čo by som asi ja tak robila keby sa toto deje jemu.. ja? čo som brutálne žiarlivá.... na bývalé ani nehovorím, už mám pocit že som chorá na hlavu, totiž mal bývalú od ktorej sa nevedel odtrhnúť, nie nie počas mňa dávno predomnou, ale komunikovali spolu do posledného momentu teda 3 mesiace ešte pred našim vzťahom spolu komunikovali, s tým že ona priateľa mala, ale nerobilo jej to problém, áno boli len kamaráti, ale tiež mi to tak ostalo v pamäti, že presne keď sa mne niečo také prisnije a predstavím si, že by sa jemu snívalo presne s ňou tak by som robila cirkus asi riadny a to za sny nemôže
@malinoismum tiež krásne napísané, ja presne totiž, mám na toto kopec času aj to častokrát robím, ale ja to riešim presne upratovaním žehlením praním aby som tie myšlienky zahnala, pri tom si uvedomujem, že to robím pre našu rodinku aby boli čistí, voňavučký a aby sme mali poriadok, takto si pomáham, potom príde priateľ domov, šťastný, že je opäť s nami, vybozkáva nás a takto to funguje no a príde večer alebo noc, nedajboj sa takéto niečo stane a ja som tak mimo že aj zabudnem čo bolo deň predtým, je to o mojej hlave, musím s tým niečo spraviť no neviem ako na to a neviem ani prečo sa to deje...
@anonymnamamina s tym sa musis vyrovnat sama... mne sa parkrat tiez snivalo s byvalymi a velakrat to nebolo intimne v tom pravom slova zmysle, zobudila som sa a bola som vselijaka... netreba si to tak pripustat, niekedy mozno mozog spracuva nejake stare zazitky, moze sa ti to spliest s nejakym filmom ci situaciou alebo nieco, co ti pripomenulo pekne casy, ale vsetko je to len sen... netreba za tym hladat nejake strasne cuda... ak si strastna so svojim priatelom a dieta ti robi radost, nekaz si to zbytocne iluziami, ktore trvaju par sekund... mozno aj to, ze mas babo take relativne male robi svoje, skratka hlava v noci pracuje a niekedy fakt vymysla kraviny, ktore potom za clovekom chodia ako tien niekedy aj par dni...
Čiže ty by si robila cirkus, keby jemu sa sníva sex s inou ženou? To uz trochu preháňas, nie? Preboha, veď sny sú jednoducho sny, tam sa deje čokoľvek,lietas, zrazí ta vlak, si kráľovná sveta... To mi pripomína jeden príbeh tu z fóra, o najhorsich rande, kde chalan vstal rozzúrený, lebo sa mu snívalo, že frajerka ho vo sne podviedla! Tak sa rozišli, lebo s nou nemohol byť! No vysmiali ho tam poriadne. Skôr mi to je, že ty mu nedôverujes celkovo, a tak mu to aj dávaš najavo, pričom nemáš nejaké dôkazy, že ma nejakú inú. A to, že si v 14,15 teda v podstate dieťa, "podvádzala frajerov"..🙈 Prosím ťa, nenic si zrejme pekný vzťah, nie je to len o sexe, aj keď možno v takom veku sa to zdá, že sex je obrovská priorita, ver mi, že nie. S bývalým jedine, co klapalo, bol sex, bolo ho dosť... Ale v inom úplne zlyhával, absolútne to nebol chlap v zmysle úprimnosť spoľahlivosť istota atď. Netráp seba ani jeho nezmyselnymi predstavami, čo sa komu sníva. Pokiaľ to sú len sny, vôbec nič sa nedeje, ozaj. Iné by bolo, keby si ich začala aj napĺňať....
@anonymnamamina A čo teraz akoze spravíš keď si nespokojná... máš super chlapa čo ta má rad a v podstate sa ti intímne prispôsobil aj keď nebol zvyknutý... Čo teraz budeš obiehať bývalých a uvidis kto sa nad tebou zľutuje a bude ta chcieť aj s dieťaťom. Aby si jedného dňa neľutovala aká si sprostá.
@anonymnamamina no najprv sa spametam ze oj to bol dobry sen 😂 ja to neberiem nejako tragicky...zasa ja byvalych neriesim kazdemu prajem stastny zivot aj jedneho sem tam stretnem muzovy som o nom povedala vie o nom ale ideme si dalej svojim zivotom netreba riesit minulost a inych treba sa sustredit na buducnost na dceru muza a jemu sa venovat...vela rozmyslas...skus skor rozkyslat ako posledne nad svojim partnerom mzono bude v noci sen o nom...
@jaskolka tiež super napísané... mne by asi aj dobre padlo keby sa mi vysmiali v tomto zmysle, lebo ja tá čo som podvádzala a sníva sa mi kadečo, myslím spomínam, tak ja mu robím neustále cirkusy či už s bývalými, alebo hocijakou inou ženou, ktorá sa s ním len rozpráva..ô
@nairia no presne..ale co aspon rano sa ako dobre vstava 😂😂😂
@3petka viem asi nie veľa chlapov by ma chcelo.... je to naozaj dobrý muž, ktorý ma má rád, ktorý sedí len doma, z práce uteká rovno domov, v sexe sa prispôsobuje a ja furt hlúpa hus niečo riešim, ale môže to byť naozaj aj tým vekom :(
Nechcem ťa uraziť,ale podľa mňa si ešte nevyzreta,keď už máš ale priateľa a dieťa,tak ži pre nich naplno a zabudni na minulost🙂
@pampusik27 máš úplnú pravdu, moja hlava sa asi celý deň ani nezastaví, vždy niečo vymýšľa, polemizuje, skúma.... a už keď nie je čo riešiť, tak si furt niečo nájdem, ako preistotu žiarliť ja neho... niekedy mám pocit, že byť doma mi vôbec neprospieva, ale na druhú stranu malú by som nedala za nič, je to malý anjelik a práve preto má mamka toľko času riešiť hlúposti a trapiť zároveň priateľa, ktorý príde šťastný domov a ja si svoju fantáziu vybijem takmer hneď medzi dverami...
@aksunah to je v poriadku, som naozaj mladá, takže ja sa neurazím.... áno mám mladá dieťa, ale to neľutujem vôbec, bolo plánované a som veľmi šťastná, čo sa týka materstva, nemôžem sa sťažovať na nič, idem si svoje od pôrodu, nejako to ide samo, s dcérkou sme zohraté neskutočne... no presne toto riešenie okolo toho ma vyčerpáva.... a tá minulosť to je pre mňa kameň úrazu... ja sa totiž neskutočne krútim v minulosti, dokážem sa totiž partnera pýtať ešte na priateľky keď mal 17 on už vie že to nie je dobrý nápad lebo ma pozná, povie mi len nejakú sprostosť, kde sa spoznali a ja čo som sa ho pýtala na to a on sa nechcel vyjadrovať, ja sa ešte hnevám na neho akoby nemal právo mať ani bývalé a na úplne čerstvú bývalú predomnou, hh čerstvú uz 7 rokov dozadu čo my sme spolu 3 dokážem tak rozoberať, že sama sebe ubližujem a pritom chápeš pritooooom ja som tá ktorá sníva o bývalých, no je to normálne ? či som zrelá do blázinca?
@anonymnamamina Prečítaj si po sebe, čo si mi napísala. 🙂🙂 Máš to v sebe, len to treba trošku z teba dostať "na povrch"🙂 Presne viem, ako ti je, len ja som nudu zaháňala inak, ako ty, ničila som seba a tým som skoro prišla o svoje dve lásky... Ale to je úplne iný príbeh ktorý by som ti ked by ta zaujímal napísala len do IP 🙂
@anonymnamamina základom je uvedomiť si to. a to si si 🙂 Neboj sa, kde je vôľa, tam je cesta 🙂
@malinoismum napíšeš mi tú IP ak sa ti chce? viem že to je vo mne :(
@anonymnamamina to nic to aj mne na materskej sibe ale ja rozmyslam aspon nad prerabkou bytu😆 je zbytocne riesit minulost...s tebou ma babo dlho pred tebou ani ziadnu nemal ved to je ako keby ani nemal byvalku...co tam detsku lasku jeho rieiss a ziarlis...moj mm ma tiez byvalky a aj co s nimi spal a neriesim.on sam ppvedal ze urobil velmi hrubu ciaru ked sme sa spoznali a on ani nepameta ako vyzera..a takto to ma byt...sen je len sen.sniva sa nam nad cim sme cez den rozmyslali a co ame prezili ci videli v tv...neriesila by som to.mne sa snivalo raz ze som mala v ruke uvarene vajco na tvrdo a neriesim 😆zahod byvalych si povedz ze ty si stastnejsia mas dceru dobreho chlapa a ,,super svokru'' sen kazdej zeny 😆 radsej ked dojde domov vecer ho privitaj s usmevom s obrovskou pusou upec mu kolac a skor rozmyslaj nad tym ako mu a tym aj sebe sprijemnis vecer ako ho pokazis chmuravostou koli snu...🙂
Sny sú sny, neovplyvnime ich.. to, že sa ti často sníva o intimite s bývalými je predpokladám práve preto, že máš z toho stále vycitky, tak na nich stále myslíš, zase sa ti sníva atď.. proste začarovaný kruh.. zmier sa s tým, že každému sa občas sníva niečo čo nechce aby sa mu snívalo.. (mne sa zase často snivaju katastrofy, napr.dnes že môjho najmladšieho syna zrazil bicykel ale tak, že ho trhalo na zemi v krvi a ja som nevedela vytočiť číslo na mobile aby som zavolala záchranku) sú to proste len predstavy, obavy z podvedomia nič viac a keď sa tomu troska povenujes môžeš z toho zistiť pár veci čo sa ti v podvedomí drží a v tomto tkvie môj ďalší návrh - nákup si knihy o snoch čo sa riadia freudom a jungom a hneď máš nejaké hobby, keď sa nudis.. keď máš nejaký sex.problem s partnerom tak to s ním vykomunikuj, nájdite niečo spoločné - zatiaľ nikto nič lepšie nevymyslel..
@pampusik27 milé 🙂 pokusím sa naoza to chcem skúsiť, len neustále zabávať hlavu to je tiež drina extra tú moju to len 3 minúty voľnosť a už si ide svoje, veľmi sa mi páči ako si napísala o tých bývalých a tiež o tvojom priateľovi, akoby som počula môjho s tou hrubou čiarou... jediné čo určite vie ako vyzerali :D jedna mi neustále stojí v krku, lebo napísala sms už počas nás a nevedela, že som pri mobile, ale tak dovolil mi nech si s ňou píšem ja, už vtedy mi mohlo napadnúť, že mu je ukradnutá, ale neee moja hlava si ide svoje, odvtedy neotravuje, očividne ju porazilo keď zistila, že máme dieťa :D škoda že je v kontakte s mojou svokričkou, čo je tiež dobrý góóóóól....
@jana_eyre_2 ďakujem veľmi pekne o radu 🙂 skúsim aj tie knihy možno, sny ma vždy bavili, no a tá diskusia o sexe, to už je citlivá téma, u môjho priateľa platí že akonáhle sa o tom bavíme, nedajboh často, o to sa sex oddiaľuje, s ním plánovať sex že dnes by som chcela napríklad, znamená zaručene, dnes určite nebude, on to nechce plánovať, on nechce o tom písať, nechce preberať ohľadom sexu nič, proste vraj keď to príde tak to príde, keď som ticho každý druhý alebo tretí deň, no po pravde kus nuda pri tom.... ale to mu nedajboj povedať, len som naznačila, že aspoň inú polohu, fúúú takže sa ti nepáči so mnou sex okeeeej... ale on je taký ľúbi ma nadovšetko tak chcel to zmeniť, skúšal aj iné polohy no jemu to naozaj proste nejde a už vôbec nie sa v inej polohe spraviť...
Ono je normalne, ze ti to udiera na hlavu. Ako kazdy clovek je iny. Ja ked aj stretnem byvaleho pozdravime sa, porozpravame ale ako tam to konci. Nemyslim, aj potom nejak na to a tak isto to vidim aj u manzela
@gertrudka222 to máte je to super, keďže ja v kontakte s bývalými nie som , ani nemôžem po pravde, ja som to skúsila pred 5 rokmi sa s jedným stretnúť, ja som sa nevedela ovládnuť po 3 rokoch a chcela ho bozkávať, proste šialené, bola som síce sama, ale bolo mi jedno čo bolo, ako bolo, prečo sme skončili proste som ho v tom momente znova chcela, preto akonáhle aj s priateľom príde nevinná debata na bývalú, čo on berie úplne normálne, naozaj ako kamarátku, keď mu nedajboh napíše ako sa má, hneď mi to hovorí, ja to jednoducho neviem pochopiť, pretože ja to sama nedokážem, ako mám teda pochopiť ja priateľa alebo mu teda uveriť že tam niečo znova nevznikne, keď ja to mám takto :(
@jaskolka a áno je niečo na tom aj kúsok pravdy čo si napísala, mám problém s dôverou.... mala som s ňou problém stále, neustále si myslím, že je iná krajšia, lepšie, zábavnejšia, či na PC dačo nekalé nerobí... nikdy žiadny dôkaz... na začiatku vzťahu jedine som mu našla fotky bývalej ešte v mobile aj na PC starom o ktorých vraj nevedel ani on, ale hneď ich zmazal, no ja sa toho neviem zbaviť že keby ma ľúbil a neviem čo hneď by to vymazal aj z mobilu... no a mne takáto vec behá po rozume aj 3 roky vzťahu, dokonca ešte aj po pôrode a neviem na to zabudnúť a len toto dokáže zničiť moju dôveru...
@anonymnamamina Kľudne to môže byť aj tým vekom, a aj tým že si sa nestihla vyžiť...
@anonymnamamina A aby toto tvoje správanie nakoniec nezapríčinilo to že si ho od seba odoženieš.
@anonymnamamina práve toto bude ten problém, sama si to vystihla. Je to proste v tebe, jedine ty s tým musíš pracovať. On ta ľúbi, vravíš že sa stará, je pozorný, zrejme aj dobrý k malej. V sexe no bohužiaľ každý má iné "tempo"asi proste ty budeš musieť byť tá aktívnejšia, zvádzanie a podobne. Nemáš nijaké dôkazy, že by ťa chcel podviesť, nevkladaj mu svoje pocity ako jeho" vinu "to neznesie žiaden muz. Každy ma svoju minulosť, proste boli zeny pred tebou, s tým nic neurobíš. Fotky bývalej, to aj môj ma dokonca v galérii na fb,z nejakej oslavy spred 4 rokov, proste tam sú, a nijako to nás nestresuje. To proste bolo... Teraz som ja jeho manželka, čakám jeho dieťa. Toto si povedz aj ty a skutočne netráp seba, jeho a napokon aj dieťa predstavami len v svojej mysli, lebo zničís sa, aj vzťah
@anonymnamamina každý máme nejakú minulosť a stále tie myšlienky budú v hlave,len sa s tým musíš vyrovnať. Nemoze ti nikto nadiktovať sposob ako na to. Keď som vstupovala do manželstva,za minulosťou som urobila čiaru, svojim spôsobom. Nebudem to tu rozpisovať,ak by si chcela,cez IP. Všetko chce čas ale dá sa to. Netreba to vzdávať🙂
@aksunah jasné že na to mi spôsob nikto nedá, ani mi s tým nikto nepomôže ja som sa chcela po pravde trošku vykecať, po prípade podeliť o iné skúsenosti aby som si mohla opäť z niečoho nového zobrať, samozrejme ak budeš mať chuť mi napísať IP budem len rada
@jaskolka takýto postoj by som presne chcela docieliť aj ja, čo sa ale so mnou deje to netuším, už som to skúšala diskutovať aj so psychologičkou, bez výsledku, presne o mojej žiarlivosti atď, hovorila mi presne to isté čo už viem... takže psychológ je taký asi múdry ako knihy ktoré už mám naštudované, ťažšia je tá prax, čo sa týka žiarlivosti, to bojujem s tým neskutočne, viem len že to dobre nerobí, ešte k tomu sa špŕtať v minulosti potom je to ako začarovaný kruh, z ktorého presne neviem von

@pampusik27 hlava je silna vec 😎 mne sa to tiez z casu nacas stane, myslim, ze to nie je nic neobvykle, aj ked fakt je, ze vela zien to nezazije a nepozna...