Načo je dobré toto neoprávnené odsudzovanie?
Pred nedávnom nám zomrela suseda, stará pani žila sama, chodievala k nej iba opatrovateľka, jedinú dcéru v zahraničí. Mala iba jednu starú mačku, úprimne keď sme sa sem sťahovali už bola dospelá tak vek odhadom asi 14-15r. Po smrti majiteľky sa o mačku stará jedna pani od nás z obce, ale není socializovaná neznáša dobre prítomnosť iných zvierat.
Pani dala inzerát na sociálne siete,že z toho dôvodu darujú postaršiu mačku, lebo iná bude utratená. S účelom pomoci som inzerát prezdielala a spustila sa taká spŕška kritiky, ako by som ja za to mohla že máme rovnaké priezvisko s tou pani. Každú chvíľu pípal mobil, že dedičstvo a peniaze nám prídu vhod a mačku vyhodíme na.ulicu a podobné. Zaradom mňa,čo som v tom nevinne aj dcérku nebohej susedky odsudzovali pre nás neznámy ľudia. Naposledy sa tu byť predal za 13tis, pre niekoho vo väčšom meste to nestačí ani na akontaciu. Načo je dobré to odsudzovanie?
@jajka257 ved pise ze pani dala inzerat. Tak to riesi
@ibatanecnica no a keď sa nikto neozve, tak ho uspia. Skvelé ruesenie
@ibatanecnica Áno, áno, vrátime sa k rituálom. Zomrel pan, a s ním pochovali i manželky, zvieratá.
Zodpovednosť ako hrom.
@simona20201309 Áno, áno, budeme každého ofukovať. Len aby sa niekto necítil dotknutý.
Budeme čakať, že útulky a pár dobrovoľníkov zachráni celý svet.
Keď už má doma dobrovoľník 5,6,15 zvierat, môže si zobrať ďalších 10, ktoré denne vidia na Fb.
Čo tak s prijatím dedičstva, prijať záväzok i za zviera. A ak sa neviem postarať sám, zaplatím mu opateru inde.
@simona20201309 Chceš kontakt na útulok v našom meste a spýtať sa, koľko dočasiek u nás bolo? Psy, mačky, feny s mláďatami, slepé mačiatka bez matky.
Momentálne máme zvieratá 4. Jedno sme 23.12. pochovali.
Všetky sú zachránené. Jedno pred utopenin, lebo však k čomu kastrovat, keď sa dá utopiť mladé, ďalšie 7 mesiacov zavreté nesocializované v klietke z množiarne z nevydarenej vrhu. Ďalší traja potomkovia matky so synom.
Ešte sa môžem spýtať netete. Možno k tým svojim zachráneným vyše 10, ktoré má momentálne doma, vezme ďalšiu.
@abbey1 preco by mal.niekto niest zodpovednost za cudzie zviera.
@jajka257 je to jedna z moznosti. Lepsie ako vyhodit na ulicu. A hlavne s mackou au problemy kedze nie je socializovana.
@ibatanecnica Ako niekto? Veď je buď dedič majetku, vak nie je dedič, majetok pripadá štátu. Nikto nežiada cudziu osobu z ulice postarať sa o cudzie zviera.
Tu riešime, že tie príspevky skoro vždy končia vetou, že zviera bude utratené, ak sa ho nikto neujme. Snáď sa chápeme.
@ibatanecnica a? Peniaze tiež nie sú sicializované a tých sa nikto neštíti? Ináč, skúsili ste OZ mačacie šťastie? Dievčatá sú neskutočne
@abbey1 toto je naozaj obdivuhodné a úžasné co robíte pre zvieratá. Ale musíte pochopiť, že nie každý si môže zviera dovoliť. Z mnohých dôvodov...
@jajka257 veď som písala že dcéra nebohej susedy žije v zámorí, čo ja nám s tým že dotyčná nechce starú mačku, asi si nekúpi len tak letenku z USA alebo kde žije a späť a začne vybavpvať papiere na letecký prevoz 15ročnej mačky do zámoria
@0silvia0 veď som písala že dcéra nebohej susedy žije v zámorí, čo ja nám s tým že dotyčná nechce starú mačku, asi si nekúpi len tak letenku z USA alebo kde žije a späť a začne vybavpvať papiere na letecký prevoz 15ročnej mačky do zámoria
Myslela som to vybavit online, tak ako bude vybavovat asi dedicske konanie. Ale jo, chapem, co ty s tym mas a co mas so starou mackou🤷♀️
Autorka. Ja som tak strelena, že kvôli maminej mačke by som došla aj z konca sveta. Ale to som ja. A ani na pohreb nepríde jej dcéra? V takomto prípade by bol v závere dodatok, že celý majetok prepadák v prospech mačky. A nech si myslí kto chce, čo chce.. Aj moja dcéra vie, že podmienka dedičstva je doopstrovat zvieratá
@abbey1 macka.nie je dedicstvo.
@abbey1 a ak.majitel chce aby o.jeho zviera po postarane ma si to zabezpecit sam.
@0silvia0 ja nemám nič s mačkou, len som zdieľala jeden príspevok sa.fcb
@jajka257 netuším stará pani bude/bola spololnená tak ako kedysi jej muž
Aj vtedy je pohreb, keď je niekto spopolneny.
ja som si na anglickych strankach všimla, že ludia nehorazne prudko reaguju aj na rôzne hlúposti, čo sa týka zvierat..je pekny zaujem ľudi o zvieraťa, ale niekedy to už preháňajú
konkretne mačky by som radšej vypustila do prirody,..tie, ktore su domace, pre ne to bude šok, ale normalna mačka by mala vedieť existovať aj vonku..potom zas ludia budu frflať, že prečo von, ale keby som sa mala rozhodovat von - alebo -- utratiť, tak radšej ju pustim, nech si užije slobody, i ked to bude o držku, niekde na dedinu ´, priplichtí sa k niekomu, zľutuje sa nad ňou a sama si najde svoj domček..možno ju budu odhá§ať a nikto ju nevezme, ale človek nikdy nevie..
@bielasovicka kamoške svokra zomrela v marci, urna je u nich doma.Vraj čakali že všetci súrodenci dôjdu domov, ale nemohli tak uloženie jej urny sa ešte stále nekoná. Žiaden obrat, žiaden pohreb nemala.
jaj, teraz som si prečitala, že dcera či pribuzna je v zamorí...no, keby som bola v balíku v USA, úplne kľudne by som ju dala letecky previezť k sebe, nech u mňa dožije, ale nie každy ma a ´taky vzťah k zvieraťám, aby to spravil..to je jasné
@karolinakr a ty skadiaľ vieš či je ,,v balíku,, ? Možno na to nemá... neviem nemusí mať každý kto žije v USA na úcte balík ako Donald Trump
hovorím, čo by som spravila ja..je niečo nejasné?
@karolinakr mňa pohoršujú prehnaní milovníci zvierat, ktorí zvierací život povyšujú nad ľudský. To je zvrátené správanie a na ruby prevrátené hodnoty.
Nakoniec sa debata zvrtla nie na pisateľkin problém odsudzovania jej osoby cudzími ľuďmi, ale na utratenie mačky. Nech sa páči, môžete si ju ktorákoľvek adoptovať a nie naliehať na vyriešenie situácie autorku alebo dočasne sa starajúcu pani, ktoré s mačkou nemajú nič spoločné.
@lilope čo vy dve tu do mna vyskakujete? ja som tu navrhla najlepšie riešenie, no ked vy dve takto reagujete v realnom živote, nečudujem sa, že vam nikto nechce pomôcť a ešte vam naloži

Mozno by bolo fajn oslovit dedicku, ze je tu macka, o ktoru sa treba postarat. Mozno za nejaky financny prispevok by sa dotycna starsia pani starala aj dalej.
Viem, ze to nie je tvoja starost, asi ani nemas moznost to riesit, ale napadlo mi to.