Nahneval sa kvôli uloženej karte
Ahojte bývam s priateľom 2 roky a z toho už máme spolu aj ročného syna.. Priateľ je rozvedený a bol dlho vo vzťahu..Presťahovala som sa za priateľom k nemu do bytu a čo sa týka priateľa tak strašne sa nehneval keď som si uložila jeho údaje účtu na platenie z Číny atď... Pár krát sa objednávalo z môjho telefónu takže preto...Inkaso platí on a zo stravou ideme na poli... Čo si o tom myslíte? Opýtal sa ma že či by s bola v pohode ja keby má môj celý účet uložené on v telefóne.. Akože WTF? Prečo by mi to malo vadiť keď sme rodina a spolu bývame? Toto som mu na to povedala a odul sa a šiel radšej do druhej izby...
No.. ja by som tu opatrne narábala pojmom rodina. Toto je strašne tradičné nahliadanie na to, kto je rodina... že mama, tato a dieťa... v dnešnej spoločnosti aj psychológia za rodinu považuje aj bezdetnú, monoparentálnu, homoparentálnu... hocikto, kto sa tak cíti a sám definuje, je rodina. Aj keby ste len dvaja "frajeri" / druh a družka + pes a zdieľate domácnosť, ste rodina.
To, že nie sú manželia, áno, to do značnej miery financie (ne)ošetruje. No aby sa teraz kočka cítila zle ešte aj preto, že s mužom, s ktorým má dieťa, nie je rodina? Tu by som ozaj navrhla brzdiť.
Keď o Tom nevedel, tak áno, vadi mu to, samozrejme. Mňa by však zaujímalo, ako sa dozvedel, že to máš uložené 🤣
Tiež som na strane tvojho priateľa ze to by nahnevalo každého ukladať si údaje o karte a ešte Čína ja som si kedisy svoju omylom uložila pri nákupe z ali a normálne furt som mala blbý pocit a čakala som kedy mi skončí platnosť karty ale to bolo 10r dozadu
@strasko Ale tu ide skôr o právne hľadisko - manželia majú bezpodielové spoluvlastníctvo, bez uzatvorenia manželstva má každý len to svoje a dohody medzi nimi dvoma. Takže bez dohody a súhlasu by si nemal ani jeden z partnerov dovoliť nakladať s majetkom toho druhého a ani vystavovať riziku jeho kartu a bankový účet.
Tak to by mi nenapadlo ani v manzelstve kde je bsm a to mame financie vyriesene a riesime spolu.
Ale ze by som zadavala muzovu kartu z kt sa platia vsetky ucty a chodi mu tam vyplata na nejake cinske stranky tak by sa pravom nasral.. Mna by tiez manzel nastval keby mi toto spravi hlavne koli bezpecnosti. Ak nieste manzelia tak jeho peniaze a jeho karta je jeho vec.
@tanyan áno, to samozrejme chápem. Aj píšem, že "To, že nie sú manželia, áno, to do značnej miery financie (ne)ošetruje."... ale mne osobne by trebars nebolo úplne príjemné, keby riešim nejaký takýto vzťahový "kiks", aby mi ešte niekto fľochol do tváre (aj keď online) len suchú info, že "Nie ste rodina"... ja úplne súhlasím s tým, že spravila slečna chybný krok, len mi neadlo sa nevyjadriť k týmto poznámkam 🙂
@strasko Cize ak by som mala 10 frajerov, tak som mala 10 rodin? 😉
@zmrzlinka2021 a to si s každým žila a mala dieťa? Lebo ak áno, tak to je tiež na zamyslenie.
@mimikas
reagovala som na "Aj keby ste len dvaja "frajeri" / druh a družka + pes a zdieľate domácnosť, ste rodina."
A to ze mas s niekym dieta... no chlap moze mat sucasne 10 deti s 10 zenami, s niktorou nezije - s ktorou je rodina?
Medzi rodicom a dietatom je pribuzensky vztah. Medzi druhmi /frajermi nie je ani pribuzensky, ani manzelsky vztah.
To kao niekto baby nazyvaju priatelove maminy "svokry" a v zivote neboli nevesty...
@strasko ale to ona pise ze su rodina, len na to sme odpovedali..ano ona sa tak citit moze, to jej nikto neberie ale vidime ze on sa tak neciti a podla toho aj jedna. O to tu islo. Ze niekto sa citi ako rodina so stadom oviec alebo styrmi psami mu tiez nikto neberie alebo sa mozes zosobasit s topankou podla modernych nazorov, ale tu ide o neexistenciu BSM.
Kazdopadne si sa ho na to mohla opytat. Predsa len niekto si takto neuklada udaje sam zo svojej karty, lebo ma pred tym respekt
A jemu vadilo to, ze ju pouzivas alebo to, ze si ju tam ulozila?
Žiadne wtf, aj mne by to vadilo ...
@boldo87 ale mení, mení. Hlavne právne samozrejme a o tom tu je rec. Paprča? Hmmmm, riadna zatrpknutosť. Dve deti a obrucka na paprci v nedohladne tipujem.
je to uplne normalne a tebe neostava nic ineho ako to proste respektovat. rozculujes sa nad tym uplne zbytocne
Tak si to zmaz a je po probleme?
Kartu nikdy neukladat a ked sa ulozi okamzite vymazat.takisto predplatne vzdy postovou poukazkou ziadne strhanie z karty.zasadne nikdy nikam udaje z karty neposielat.a ja by som sa nasrala tiez keby toto moj muz urobi lebo k nasim peniazom by sa takto mohol dostat prakticky ktokolvek..
Ved je to jeho ucet s jeho peniazmi..
Mam uložené karty svojho priateľa a myslím, ze aj on moje. Amazon účet mame jeden a platíme podľa toho ako sa dohodneme, donášky za jedlo tiež objednávame podľa toho kto ma mobil pri sebe 🤷 v živote nás nenapadlo to nejako riešiť. Keď treba nákup v obchode, Mam svoju kartu, našu kartu, keď treba dá mi svoju, všetko sú to naše peniaze pre nás
@boldo87
Lenze ty splietas odlisne veci.
To ze niekto sa sprava ako chrapun, mas jedno, ci spolu len chodite aj s byvanim alebo ste manzelia 30 rokov. Stale je to chrapunske a neprijatelne spravanie. A to sa tyka vsetkych vztahov - ak sa chrapunsky spravas k dcere alebo ku kamoskinej dcere, stale je to neprijatelne spravanie.
Realne ona mu rodinou nie je a nevidim dovod, preco by som sa mala hrat na jeho manzelku. Mne to pride strasne ponizujuce pre tu zenu. On si ju nezval za zenu, ale ona sa "bude tvarit". Chapem, ze na psychiku je to lepsie, ale ja sa teraz bavim z vecneho hladiska, nie emocneho, kedze ja som clovek racionalny a zamerany na fakty, preto mam aj povolanie ake mam.
Ale to ze oni dvaja nie su rodina predsa nemusi nic hovorit o ich vztahu - mozu ho mat stokrat lepsi a kvalitnejsi ako konkretny manzelsky par.
A ak si myslis, ze manzelstvo je o papieri, a obrucke, tak sa velmi mylis. Spytaj sa ludi, co sa nechcu viazat... 😉
@nerya riesili ste to minimalne tym, ze ste si to tak nastavili a suhlasili. Cize to mate vyriesene. Tu je asi iny problem.
Ze je magor, raz ste rodina tak financie mate spolocne...mne by to vadilo len kvoli bezpecnosti...ja si ani vlastnu ucet neukladam pri platbach, a uz vobec nie na cinskych strankach
Z bezpecnostneho hladiska nemam nikdr v pocitaci ci mobile ulozene udaje z karty. Ani mojej, ani manzelovej.