icon

Najbližšie roky nechcem dieťa. Partner ho chce

lady511
18. okt 2014

Ahojte,,chcela by som od Vás poradit prípadne ak ste boli v takej situácii ako ste reagovali a argumentovali partnerovi,,my s priatelom máme jedno dieta dcerku ktorá bude mat teraz v novembri 3 roky,, ja nastupujem do práce,,,vytešená ako lečo lebo kolektív mi počas tých 3 rokoch velmi chýbal,,som spoločenská,,a potrebujem byt tam kde sa niečo deje,,kde su ludia,spoločnost,...niekedy ma prepadne tužba po druhom mimi ale to len vtedy ak niake malé bábätko vidím,,inak nie,,pretože naša dcerka bola veeeeeeeeelmi živá,,od narodenia asi do cca 2 rokov sa budila v noci aj 10x.. a cez den skoro nič nenaspala,,preto som aj rada že je väčšia,,že vela toho ovláda,, a ja si aj oddýchnem (mám ochorenie klbov) ..ale partner by chcel tak do jeho 30tky dalšie ja mám 23 a on teraz 28 ..nezdielam tento názor pretože chcem pracovat,,a nie sa tak skoro vrátit k plienkam,,,on je z 5 surodencov..a ja z 2.. ale aj tak ja nemám taku silnu tužbu mat dalšie dieta..o si ymsí že ked ho bude mat napr v 33 bude starý na dieta a nevychutná si ho,,nechápem tento názor..ja soms a tešila že som mala malu vpodstate skor,,že bude väčšia ,,ja budem pracovať,,bdueme moct chodit na výlety,,,občas na disku,,spolu s priatelom,, na večere,,tiež tužim mat druhe ale až tak do mojej 30...čo robit?

Strana
z2
dana_l
18. okt 2014

@lenka369 ani ty nemusis ostat doma s dietatom. mozes ist do prace a dieta dat k doveryhodnej opatrovatelke alebo ak mas niekoho v rodine kto by sa ti on postaral

lady511
autor
18. okt 2014

baby moje,,ide aj o to že keby si ma chcel vziat už to ja nechcem ( o čom pochybujem že by chcel) pretože ma tolko dlžob,,že ako jeho manželky by mi na to hned siahli a to ja nepotrebujem..takže tolko k svadbe..nebudem ustupovat a spravit si dieta preto lebo on bude mat za 2 roky 30 tak ja otrčím,,a ideme robit dieta ,,a moje pocity či chcem/nechcem idu kdesi bokom,,dakujem Vám za povzbudivé slová
@maznacik007 a čo sa týka tej čašníčky možem postupovat,,a mam to aj v pláne kedže som dost sebavedomá a idem sa učit,,nemčinu pre pokročilích aby som mohla neskor nastupit ako manažérka 😉

lady511
autor
18. okt 2014

@bonaqa2013 ano jasné,,je to normálny racionálny postup,,že manželstvo a potom deti,,nemožem povedat že som po tom den,noc netužila,,ale odbil ma tolkokrát,,že už ani netužim,,kedn nechce nebudem sa vydávat za niekoho koho budem do toho nutit,,proste ma tými svojimi argumentami otrávil 😖

zuzanockamt
18. okt 2014

@lady511 co sa tyka toho manzelstva - dobre robis 🙂 ... pokial je takato situacia vobec o svadbe neuvazuj a o dietati tiez nie

dana_l
18. okt 2014

ked uz ma teraz vela dlhov, preco si myslis ze na teba nemozu siahnut? urcite aj na svk je uz moznost byt par a nebyt zosobaseny - zit ako druh a druzka. vtedy (si myslim ale ako je to pravne vyriesene neviem) by mohli pouzit tvoje prijmy ako peniaze na splatenie dlhov. a ako vobec zijete ked ma dlhy a urcite ich musi splacat? neviem, ale nejake to je cele zamotane. v takomto pripade by som urcite nesuhlasila mat druhe dieta. mozes povedat partnerovi, chces dieta, splat dlhy. ukaz ze mas financne prostriedky na to aby si tym detom zabezpecil buducnost. a nie aby oni museli trpiet lebo budu zit v chudobe

maznacik007
18. okt 2014

@lady511 tak potom nechapem preco vobec riesis dalsie dieta .... ked ma take dlzoby ... 😖 dufam ze beries aspon antikoncepciu teda ...

zuzanockamt
18. okt 2014

@dana_l pokial nie su zobrati, tak jej peniaze su iba jej, nikto jej na ne siahnut nemoze 🙂 ... BSM je len v manzelstve

lady511
autor
18. okt 2014

@dana_l neviem čo by malo byt zamotané,,proste to že chce dieta do 30 som napísala,,bez svadby a s dlhmi,,necítim sa na to,,a nechcem dieta kým si tieto veci nevyrieši,,,

lady511
autor
18. okt 2014

@dana_l myslím že je aj niečo také ako druh družka oficialne,,ale my sme len ako partneri ,,prečo by mi potom mali brat čo je moje?

dana_l
18. okt 2014

@lady511 ako som napisala, neviem ako je to riesene na svk. a @zuzanockamt uz odpisala, ze nemate bsm

bibika55
18. okt 2014

@lady511 Určite ti toto dieťa zatiaľ stačí.Malé dieťa,znamená kopu venovania a behania okolo neho.Je to vyčerpávajúce.Niekedy si človek povie,že pri jednom zvládne aj druhé.Je dôležité sa venovať naplno prvému dieťaťu a po nejakých 4-5 rokoch druhé.To prvé už bude väčšie a to druhé neskôr od neho veľa podchytí. Inteligencia dieťaťa sa dá veľmi dobre tvarovať tým,keď sa mu človek veľa venuje,učí ho logike.rodičovi sa to neskôr pekne znásobí pri druhom.

dana_l
18. okt 2014

@bibika55 mat deti hned po sebe neznamena ze budu menej inteligentne. vsetko zalezi ze ako sa rodicia venuju detom. a nie aky je vekovy rozdiel medzi detmi

lady511
autor
18. okt 2014

@bibika55 anoo..chcem sa venovať dcerke,,neviem si predstavit behat okolo miminka,,a keby bolo také akčné ako táto to neviem teda ako by som to prežila,,,ešte naša sa budí tak 2x v noci a to bude mat 3 roky,,vyžaduje vela pozornosti,,aj ked ju učím aj samostatnosti,,aby sa vedela prehrať..

silaviat
18. okt 2014

mu povedz ze druhe dieta bude az sa vhrabe z dlzob - skor ako do tvojej 30 to nepostiha ak ich ma tolko 😀 so zadlzenym muzom co si ta nechce vziat i ked ty chces(chcela si) by sm sa tak lahko do potomka nepustala.. s niekym takym ruzova buducnost nieje.. on sa rozhodol ze nebude svadba a ty ze nebude dieta .. ste si jedna jedna .. a tak by som mu to i povedala

kofoluska
18. okt 2014

@lady511 Ahoj, nestihnem precitat vsetky prispevky, ktore uz tu su. Takze ak napisem blbost, prepac. 🙂
Kazdopadne, ja som mala 32 a manzel 38, ked som otehotnela. Syn ma pomaly 15 mesiacov, manzel ma 40 rokov. A UZIVA si krpca neuveritelne. Podla mna je aj lepsie, ked je uz chlap starsi, pretoze vela veci zacne vnimat vekom inak. Vyzrie, dospeje. Manzel rano uteka do prace, aby v nej nemusel byt dlho. Poobede mu ideme s malym naproti, vysantia sa spolu na ihrisku, prideme domov a kym ho okupem a nakrmim, on uprace byt a urobi veceru. Uspavame na striedacku, podla toho, komu sa xce. Cez vikendy sa zase snazi co najviac starostlivosti prebrat na seba. Maly uz par mesiacov chodi, teraz sa posledny mesiac aj rozkecal a je krasne pozorovat ich, ako sa spolu hraju, ako ho manzel uci nove veci. Uci ho slovicka, ma neuveritelnu trpezlivost. 🙂
Takze argument, ze ked bude mat Tvoj priatel 33, uz bude stary a dieta si neuzije je blbost. Vidim to nie len na mojom mm, ale vacsina nasich kamaratov ma deti teraz po tridsiatke a ked to porovnam s mladymi chalanmi (povedzme do tych 30), tak si naozaj tie deti vedia lepsie uzit,viac pomahaju a staraju sa. 🙂

mima4
18. okt 2014

@lady511
vies co si zacinam mysliet? aj po precitani od prispevku od @kofoluska ... ze "do 30 rokov" zo strany tvojho priatela je hovadina, taky vymysel... este som tiez muza v zivote nepocula takto uvazovat, on nie je biologicky obmedzeny, toboz nie v 30tke... 40 rocni muzi su neraz velmi aktivni, sportuju (jasne, vsetko ovplyvnuje sposob zivota, cigarety, alkohol, ...). Mozno, fakt mozno si ta takto chce poistit... najprv to bolo poziadanim o ruku (ked chces, maj si!!), teraz mozno uvazuje sposobom, ze pokial by k niecomu doslo, tak s jednym dietatom sa ti lahsie odide..ako s dvoma..vsak "poistim si ju". Ber to cisto ako moje myslienky.

Inak, stotoznujem sa s babami, daj to na neurcito 😉 respektuj svoje potreby. Nic nie je horsie, ake ked clovek zije zivot podla predstav druhych ludi.

lady511
autor
18. okt 2014

dakujem baby,,jasné niesom sprostá,,a ked nemieni vyriešit svoje veci,,prečo by som ja mala pristupit na dieta,,,len preto aby som mu vyhovela? aj ked po nom teraz netužim?..akorát sme sa predchvílou o tom bavili,,zase začal že do 30 ..som mu povedala " nech si porieši svoje veci,,a potom bude aj babo,,"budem mat dieta so spolahlivým človekom..ktorý si veci rieši a nenechá íst zajst do krajností

horana
18. okt 2014

Pocity zeny bymali byt na prvom mieste v tomto, necitala som prispevky vsetky, su tam zrejme dlhy a pod. to zas nie je dobre. Navonok skor to hovori za ten odklad.
Len jedna vec je za: podla mna a nech si vravi kto chce co chce, nie je dobre mat velky vekovy rozdiel medzi surodencami, nakolko ich to oddeli a budu to fakticky dvaja jedinacikovia. Ziadne take ze casom rodina spolu na vylety, do kina,... kde sa budu pri mensom rozdiele veku pomerne skoro bavit vsetci naraz. Ano, starsi sa mozno bude lepsie starat o mensieho ked uz bude velky/a, ale zaroven nie je moc fer to po nom chciet a predovsetkym nebudu to taki partaci. Mozno az v dospelosti. Kazdy ma svoj system, ja by som taketo delenie deti nechcela. Surodenectvo je dobre ked je o interakciach podobneho veku, v dobrom aj v zlom.

velkacica
19. okt 2014

tie, ktoré kladú na jednu rovinu samostatnosť ženy v rozhodovaní o vhodnom čase na dieťa a samostatnosť muža v rozhodovaní o kúpe auta sotva pokladajú svojho muža za viac ako predajcu v autosalóne...

dana_l
19. okt 2014

@horana ja si tiez myslim ze pri vacsom vekovom rozdiele medzi detmi sa ako si automaticky ocakava ze to starsie dieta bude musiet zabavat a dohliadat na to mladsie dieta namiesto rodicov - alebo krajsie povedane - bude "pomahat" rodicom pri starostlivosti o mladsieho surodenca.

Strana
z2