Náročné splácanie pôžičky a výstavba domu: Čo robiť?
Ja viem že sa tu asi normálnej rady nedočkám, ale skúsim. Sme mladá rodina s jedným dieťaťom a pred 2 rokmi sme začali so stavbou domu, niečo sme si požičali, niečo sme mali a niečo dali rodičia. Každopádne problém je v tom že stále na niečo čakáme, či už nejaké potvrdenia, materiál, robotníkov, nie a nie to dokončiť a už na to nemám nervy. Stále chýba kopa veci, nedá sa tam bývať, my sme už Vianoce chceli tráviť v dome, nie u svokrovcov. Už ani nebývame v podnájme lebo sme ho zrušili, keď to vyzeralo že tento rok už budeme bývať vo svojom, tak sme odkázaní na jednu izbu. Fakt to už nezvládam ani ja ani manžel, úspory nám už tiež došli, z výplat splacame pôžičky, neostane toho už veľa na dom potom. Tak zas sme len pred otázkou či požičať ďalšie peniaze aby sa to posunulo. Nevieme čo robiť
No tak dom sa nakoniec aj tak predal proste akokolvek sme to riesili tak nebola šanca, že by sa to podarilo dostávať. A keby aj tak nemali by sme na nábytok na nič. Z predaja sa vyplatila väčšina pôžičiek ale aj tak sme v podstate skončili v mínuse. Do toho sa zhoršili vzťahy medzi nami aj rodinami. Ja bývam u rodičov v izbe a muž u svojich, stretávame sa väčšinou cez víkendy aj to hlavne len kvôli dieťaťu. Takže tak
@anonym_autor vy ste obaja s mužom také veľké deti...
Najprv vás rodina dotlačí do somariny (ten dom bol neskutočný omyl od samého začiatku..), potom sa obaja zatnete - on rozvadený so svokrovcami, nepôjde k vám, ty rozvadená so svokrovcami, nepôjdeš zase k nim, do zahraničia nie, spolu bývať tiež nie, veď nie je za čo - zase prístup ani z voza, ani na voz..
Podla mna to je zaciatok konca vztahu
ja by som šla s mužom do Rakuska alebo Nemecka aj s dieťaťom, spolužiak išiel, decka vedia perfektne nemecky, ma tam dom na hypoteku, sem chodi len za rodinou, zarobí ako lekar x násobne ako tu
ste mladí, nič nie je stratené..máte ešte 30r pred sebou, prinajhoršom kupite hotový dom v budúcnosti

ale vieš čo, ja ti tlieskam, z tych zlých riešení toto bolo najlepšie, vyhli ste sa v budúcnosti ešte väčšim stratám
tak si si nakoniec predsa niečo odniesla z diskusie
tipujem, že muž bol nasratý a proti, ale vždy lepšie, ako by ste mali dlh milion a potom ho splacat z tisícky
ja ti gratulujem i ked sa ti rozpadol sen a si z toho možno otravena, ale vždy lepšie, ako mat dlhy, exekúcie a byt v registri
naozaj
toto vám nevyšlo, na buduce budete múdrejši !!
a jak to vlastne zacalo? preco ste isli stavat ten dom dakde v hladovej doline? 😲 opss sorry to malo ist autorke 🙂