icon

Naše deti spôsobujú nervozitu v rodine

27. jún 2021

Viem,co poviete,ze deti su zrkadlom rodicov,beriem to.Ale v tom pripade sme v zacarovanom kruhu.Mame 2 synov (4r., 7r.) a sme na prasky! Na pekne slovo nereaguju,mensi vsetko vsetko riesi revanim,vrestanim,starsi vlastne tiez,hoci vidim u neho posun.Ich neposluchanie sposobuje mnoho prace doma,nechcu si upratovat, hadaju sa,cas zabijame tym,z dokola vysvetlujeme a davame naporiadok veci,co sposobia( neporiadok von,znicene veci).Po vysvetlovani boli fazy,ze nemohli ist von,alebo sme im nejake hracky vzali Ale vobec neviem,ci je toto vekom,ci kde sme urobili chybu,no sme z nich fakt vycerpani .Ako je to u vas, boli taketo obdobia, napriek vasim snaham? ako ste to riesili?Chceme byt dosledni,no obcas mam potom pocit,ze cely den je o vysvetlovani a poukazovani na to,co urobili a aky to ma dosledok na veci okolo a na nas

Strana
z2
autor
28. jún 2021

@janickacrazy to si vystihla, parkrat sa nam to takto podarilo a bolo to fajn pre vsetkych, deti si od seba tiez oddychli

alchemilkazltozelena
28. jún 2021

A ako ti zaspavaju vecer? Nasich som uz dala spolu... ale je to des a hroza 🙈

katpox
28. jún 2021

Ja mam syna a synovca, synovec je nieco podobne ako su chlapci u vas. No ale zas kamen urazu, ze je stale zavrety doma a potom, ked niekam raz za cas idu, nevie, co so sebou a vystraja.... Ucim na skole a naozaj su super kruzky, staci aj taky futbal na dedine, alebo velmi osozne je aj plavanie, alebo ist spolu sa bicyklovat... Nemozte byt animatorkou a mate svoje povinnosti a non stop byt chlapcom za chrbtom.... No ja som so sestrou tiez bola rivalka, veci sme nenicili ale kopcovali sa, doberali sme sa, mne ako starsej proste vadilo, ze mladsi surodenec vsad, vsade za mnou lozi, prislu ku mne kamatky, uz bola pri nas pichnuta a nacuvala, aby mohla potom zalovat rodicom... Bola som napr. dohodnuta s a ist bicyklovat, ona ako tien za mnou.... Ak to bolo opacne, ze som sa nudila a za nou niekto prisiel, chcela som sa s nimi tiez hrat, utekala zalovat, alebo mi bola schopna zavret prsty vo dverach, potom som ju nikam nebrala.... No a veru bili sme sa medzi sebou...
Mozno travia synovia vela casu spolu, ich niekedy aj rozdelit od seba a ako sa spominalo tie kruzky, kym sa da, alebo ak maju vela pohybu, dake tvorive dielne, mozno divadlo, teraz je vela moznosti

lujza123
28. jún 2021

Niekedy dospelý zabúdajú že deti sa proste správajú ako deti. Niesu to poslušne roboty co splnia každý povel, sú to mali chlapci plní energie (a testosterónu) a robia presne to co všetky mláďatá na svete... Klbcia sa, bijú sa, vymýšľajú, sú hlučný a s neporiadkom/hygienou si hlavu moc nelamu.

Možno až príliš vysvetľujes, riešiš, chceš po nich dokonalosť... Skus si to sebe aj im zjednodušiť. Večer o 7 musia byť všetky hračky spratane, čo sa bude kde povalovat skončí v smetnom vreci (pre efekt odporúčam použiť také to obrovské čierne)...

ktochytavzite
28. jún 2021

pises ze su vinku s tabletom?Ci som zle citala alebo pochopila?Ak im von davas tablet toto zrus,ja mam pocit ze to len zhorsuje tie deti,vela rozpravok,vela tabletov,vo robi na tom tablete,hraju hry?Ak ano su ak z toho besni.
Inak ja mam doma 4 a 2r dvojicky a to iste ako pises,nepocuvaju ,mladsie ked daco nejde alebo nieco chcu len pistia alwbo revu,ja nechaoem ze vsetko si vynucuju revom,bitky medzi sebou od rana do vecera su ale dni ked sa aj vyhraju ale to momentalne menej,skor sa tak vadia o hracky a take.Mne to ide na nervy som tiez taka ze ukricana potom ked starsia 4r od rana mrnci a pisti a nepocuva potom zvysujem hlas ale na to uz nereaguje,neposlucha tiez az na 4x a to ked skriknem ale o zakroxim,inak ja upratovanie hraciek este neriesim,lebo ona aj tak nepocuva ,to by len dalsie revy nazvys boli.Inak vinku sme dost cez zimu aj 5h denne ale to ze prechadzky a take ,teraz toto teolo mi oride narocnejsie,unavuje ich,potom su nervozne z toho teola,starsej sa ani chodit na prechadzky uz nechce.Cize sa tesim na hladok opat.
No a nvm ako idem vychovavat ,j zasa nerada vysvetlujem a diakutujem lebo to podla mna nebedie k nicomu,skor by som chcela byt raznejsia a ked nieco poviem tak to plati.

autor
28. jún 2021

@lujza123 😂 aaano, vrece praktikujwm...ale dobre si ma usmernila, obcas zabudame,ze su to deti

autor
28. jún 2021

@ktochytavzite nie, moji praveze tablet vo ec, vonku behaju,hraju sa

bettie
28. jún 2021

@lujza123 😄😄😄😄 to mi pripomenulo, ked bol syn maly isty cas mal na policke 1 hracku, lebo viac nebol ochotny upratat. Postupne ich ziskal naspat vsetky a s upratovanim uz nebol nejaky problem.

miadi
28. jún 2021

Nakoniec zistis ze deti su deti len rodicia ste nervaci 😂 Ja som vcera v hojde na verande ukazovala detom svatojanske musky a maly 17m bol z toho tak nadseny ze vrestal od radosti vzdy ked jedna zablikla.. po chvilke otvoril dvere znutra stary ze co robime taky hluk ze susedia chudaci .. bolo 8pm. Susedov mam na haku ., sused ma kazde rano o 6 auto nastartovane pod okonom a zohrieva motor alebo co Aj ked je hic a niekedy maju party s otras hudbou do 1am a malu mi cele roky budili z denneho spanku ako rachptili motokarami medzi domami. A vcera rezali piano cez maleho spanok. Tak dnes vecer ked pojdeme kukat svatojanske musky budem aj Ja vrestat nadšenim. 😇

scorpionflower1
30. jún 2021

@malapepka myslim, ze keby si akemukolvek odbornikovi na vychovu deti povedala, ze ked tvoje deti neposluchli, tak si im dala na zadok, tak by ta vobec nepochvalil. Skor by pochvalil tych rodicov, ktorych tu hanis - co trpezlivo vysvetluju, sice ich dieta, podla teba, neposlucha, ale prave trpezlivo vysvetlovat a neocakavat efekt hned (ano, viem, je to tazke) je podla mna ta spravna cesta. Mojej dcere tiez obcas treba nieco vysvetlit dôraznejsie a zvysit hlas, ale nikdy som nevidela v udierani po zadku spravnu vychovnu metodu.Tak sa deti budu akurat tak bat.

malapepka
30. jún 2021

@scorpionflower1 si predstav, ze moje deti sa ma neboja. Dokonca mladsi syn mi neustale sam od seba vyznava lasku. Mame pekny vztah.
Mam svoju skusenost. Dieta, ktoremu trpezlivo iba vysvetluju, je uz tazko zladatelne, nema hranice. Ked je u nas, nic nerespektuje. A pokial viem, aj v skole je problemove. Takze ma nepresvedcis, ze dat obcas po riti dietatu je tak strasne zle.

Strana
z2