Naše výlety sú len k svokrovcom
Ahojte, idem si sem pre radu, lebo mi to už celé prerastá cez hlavu a príde mi totálne extrém co sa okolo mňa a mojej rodiny deje. Mame s mužom 3 ročnú dcéru. Svokrovci bývajú 40km od nás. Každý druhý deň treba ísť ku svokrovcom. Najviac z toho celého vinim muža. Moja svokra je z našou dcérou viac pomaly ako ja jej mama. Najprv sme chodili týždenne raz, potom som povolila, 2x a teraz každý druhý deň. Navyše nakoľko mám aj doma povinnosti, ja nechodím každý druhý deň chvalabohu, len tak 2x do týždňa. Co sa mne nepáči, je to, že ako rodina nemáme žiadny iný program len chodiť ku svokrovcom. Navrhla som milión výletov na všetko muž len za a a, nič sa mu nepáči, keď mu poviem nech navrhne on tak nič z toho. Naše výlety sú len ku svokrovcom. Všetko sa točí okolo toho. Ako u chorých. A keď poviem ze ved to nie je okej každý druhý deň byť u mamy tak je konečná. Najhoršie že keď už dcéra nechce ísť tak svokra ju nahucka že prídi kúpim ti toto a ono napr takú vec, co ja jej nechcem kúpiť. Ona schválne ide na dcéru takto. Mam pocit ze som porodila dieťa jej. A muž to ked uvidím tu jeho tvár po tom co tam prídeme aký je rád že sme tam, tak pravdupovediac som ho takého šťastného ešte nevidela.
@beata_k
@simca06022011
@bluka2
@cacianka
@elizabet173
@1katus1
@elizabet173
@karolinakr už som dnes aj pozerala výlety tak pôjdem s malou na budúci týždeň. Oznámim mu to a ak chce, príde, keď nie, tak nie. Ale dnes som sa dozvedela ze svokrovci idu na týždeň preč na dv tak bude pokoj. Samozrejme dnes tam ešte treba ísť lebo veď týždeň neuvidia malu🤦♀️ja som mu to už včera aj povedala ze to je choré, že nech si spravíme spoločný program ako rodina. Ze jasne samozrejme, ale čokoľvek navrhnem nič nedobre, keď sa opýtam kam by išiel on tak zas povie neviem. Nedá sa s ním. Ale ísť ku svokrovcov to jedna radosť. Aj psychológa som navrhla, že sa mám ísť liečiť ja, že niekto by bol rád že sú také dobré vzťahy v rodine že sa navštevujú každý druhý deň. Ďalej som už ani neriešila. Čakám ako v septembri odíde mala do škôlky a skončí toto cicikovanie mamičky, resp nech si tam chodí sám. Moji rodičia bývajú 300km od nás, chodíme tam raz za pol roka, a väčšinou prídu oni, aj to tak, že neprespavaju u nás, ale si zoberú welnes hotel, prídu na obed, a poobede odchádzajú okolo 6ej. A sú tu tak 3 dni. Normálne som za nich vďačná, s nimi nie sú žiadne problémy, ani kebyze bývajú kúsok. Nemontuju sa, nestarajú sa, nepreháňaju návštevy, ale keď treba niečo pomôcť tak je na nich spolah neskutočný. Svokrovci bývajú 40km ale neboli u nás už 1,5 roka, lebo však nech ideme my.
A ako dlho toto peklo tolerujes?pekne vzťahy sú fajn, ale určite by stačilo tam ísť na víkend či občas ešte raz, keď napríklad bývate v byte a dcéra tam má dvor, bazenik má sa kde vyhrať.To nie si ty, čo muž chcel pred nočnou, pred poobednou prespávať u rodičov, lebo to má bližšie do práce?
Zrušiť to a hotovo veď ty potrebuješ ak svoj čas s dcérou ihrisko, kamarátkou či len tak doma sedieť a hrať sa.Je závisly na rodičoch to je už príliš dcéra je dobrá zámienka.nemusite ísť na výlet veď bežný deň doma, ale ak menej pracuje dieťa je už väčšie nemáte problém zbaliť tašku jedlo a ísť na celý deň niekde na kúpalisko, zoo, do lesa....vezmi to do svojich rúk je otec, manžel....máte žiť a tráviť čas spolu
@elizabet173 uhlovou lopatou🙂)tí chlapi by len mamám pri sukni sedeli okolo seba mám samých mamamkov a to chlapi po 40 tke
@elizabet173
@hazelgracegus
@luccija
Ja som mu už včera povedala ze od septembra toto skončí ci sa mu to páči, či nie. Chcel tam prespavat každý druhý víkend, ale ze od piatka do nedele, tak to som hneď zrušila už aj toto je viac než dosť. On tam po práci neprespava, lebo konci ráno a ako konci tak sa ešte zastaví u rodičov a domov príde na obed. Ja plánujem dcéru zobrať na viacero miest, takže sa bude môcť realizovať. Jeho rodičia nepotrebuju žiadnu starostlivosť že by to bol ten dôvod, obaja sú na dôchodku, vitalni ľudia, soferujuci obaja s 2 autami zvlášť. Chodia si na dovolenky jedna radosť do roka 3x, ale keď napíše svokra že nech prídeme s vnučkou a ja jej odpíšem že veď terat očakávame teda my ich tak sú obe auta pokazené, majú vybite baterky 😂potom im napíšem nech teda prídu vlakom, prídeme pre nich na stanicu, tak už príde sms ze nechajme to teda tak a potom môj muž že veď prečo robím rozbroje, to je také ťažké tam ísť, tak nech ja nejdem, on zoberie malú zo sebou. Je pravda ze aj predtým bol u mamy týždenne 2x ale odkedy mame dcéru tak to je 4x. Ale tak sa teším ze teraz je týždeň pokoj ako keby boli Vianoce pre mňa.
super to opisuješ

Pokazili sa im baterky a ty robiš rozbroje. Do Kvetoslavova je 40 km, raz ročne tade prechadzame, ty kokso, ale 4x do týždňa ísť do Kvetoslavova? A čo tam vlastne robíte? Jete, spíte, hrate sa s malou, však človek ma aj ine povinnosti, ja potrebujem aj knihy čítať, v lete sa kúpať, nakupovať, kto ma čas 4x do týždna ist tak daleko? A idete po práci o 16.00 a 20.00 sa vracciate na 4 hodky? Kolko benzínu podaromnici prejazdíte? 🙂
🙂 A ešte cesta 30min tam a späť, celý deň zabitý a zmysel žiadny
Hovorím, keby bývala svokra na druhej ulici, môžu tam aj chrápať, ale takto?
Nikto iný nenavrhne rozvod? 😃 Sorry. Ale to by bol môj plán, lebo toto nepovažujem za prijateľny spoločný život, je závislý od mamičky a ešte to prekruti na teba. V iných oblastiach je všetko ok?
@elizabet173 top si to napisala. Len 1 vyhradu mám.
uz vcera by som dala modul nie ze 2x za týždeň a od septembra raz cez víkend, ale raz za mesiac svokrovci - raz rodičia(300km nie je kraj sveta)ci k nim ci oni k vám. A nehlo by ma. Aby aspon polovica vikendov bola o ich minirodinke a nie hujerovci.
Aj 2.doplnok - ak nebude lopata tak osratá metla pomáha
Neviem prečo si to podmienila septembrom a nástupom do školky evidentne to riešiš nechceš a čakala na škôlku ako na spasenie.Co sa stane, keď povieš nie?zoberie malú a ide sám?ak by mala nešla do škôlky ako by si to riešila?po nočnej má ísť domov spať nech je čím skôr s Vami a nie zastaviť sa u rodičov a prísť domov na obed.Jednoducho je to sebec, ignorant a robíte len to, čo chce on.A myslím si, že si to ty čo 2 r riešiš, že muž chodil Non stop k rodičom pred a po robote a doma bol pomaly 2x z týždňa.Teraz už je vyšší level už tam nosí aj dcéru.
@cacianka hujerovci

mila autorka, ako vam tento problem “vyriesila” skolka? 🙂) resp zmenilo sa nieco? alebo muz chodi ranajkovat kazde rano uz?
Už ubehlo zopár mesiacov, zaujíma nás ako ste dopadli
Co sa svokry tyka neporadim, moja je zlaticko, ale co sa vyletov tyka tak ja som taka akcna, vzdy ma to niekde taha, mamzel je skor na taky domaci klud, on nebere vylet ako aktivny odpocinok ale ako trest, teda nebral, mbe uz dosli nervy, nabalila som seba aj deti , sadla do auta a isla na vylety bez neho, po par vikendoch mu doslo, ze to myslim vazne a bolo mu luto byt sam doma, odvtedy chodime spolu, nie vzdy je extra rad, ale vzdy ide bez reptania