icon

Navážajú sa do mňa, pretože som chudá

27. máj 2020

Dobrý deň možno mi budete vedieť poradiť mám 18 rokov a som vysoká asi 174 cm a moja váha sa pohybuje od 50 najviac do tých 56 kg veľmi mi skáče váha momentálne mám asi 52 kg moja rodina a aj kamaráti sa stále do mňa navážaju že som veľmi chudá že to není vôbec pekné že nemám zadok a prsia že by som mala jesť ale problém je v tom že ja jem až veľa stále niečo pojedam a jedlo milujem ale nepriberiem na takú váhu ako by som asi mala... Môj otec ma dokonca aj uráža že som ako múmia že je to nechutné neviem čo s tým mám robiť brala som aj vitamíny ale nič proste.. Ešte mi aj stále nadávajú že som ako palica a bledá ako stena není mi to už príjemné chcem s tým niečo robiť urobila by som asi čokoľvek prosím poraďte čo vám pomohlo aspoň trosku pribrať? Ďakujem

lintu
27. máj 2020

Nech budeš akákoľvek, vždy sa nájde niekto, kto do teba bude rýpať. Nerieš. Ak si zo zdravotného hľadiska ok, podstatné je, že si sama so sebou spokojná. Ak sa chceš zbaviť nevhodných komentárov, musíš na ne správne reagovať. Ignorovať ich, začať hovoriť na inú tému, druhého odpinkať protinarážkou.... Pozor, starší ľudia menia svoje návyky len veľmi ťažko. Tam treba ísť na to zväčša metódou "jedným uchom dnu, druhým von" ;)

nini1010
27. máj 2020

Ale ak by si chcela ozaj pribrat tak strava bohata na bielkoviny,ovsene blocky na rano a sup cvicit so fitka.Naberies a pekne aj premenis na svaly aby si bola pevna.

annadobsonyova
27. máj 2020

Keď som išla maturovať, mala som 174cm a 48kg, tiež som sa napočúvala kravín 😏 Časom metabolizmus trošku spomalí, takže sa bude ľahšie priberať 🙂 a k tomu jedeniu- ak dobre viem, tak papať často malé porcie sa odporúča práve tým, ktorí chcú zhodiť nejaké to kilečko, lebo takto si telo neukladá zásoby tak vehementne 🙂 inak osobný tréner vie pomocť v mnohom, zostaví jedálniček a naberieš svaly tam, kde je treba. A hlavne hlavu hore, sa stavím, že si kočka s takými parametrami, tak už len si dodať sebavedomia a bude to paráda 😉

janka54321
27. máj 2020

Ako vôbec si z toho nič nerob.. Ja som bola odjakziva chudá, na strednej váha 48 kg a výška 169 cm a tiež som počúvala, aká som vychudnutá, aby som len zrala a zrala, pritom som mohla zjesť sladkosti, mucniky a pod. . Jednoducho rad radom a váha stala... a boom v 30. rokoch tehotenstvo a váha išla tak hore, že ešte tak pol roka späť som mala na sebe 15 kg navyše a dnes ma mala 5.rokov...abzrazu som začala riešiť úplný opak, každý, že ako mi to pristane a podobne hlúposti a zrazu prišla choroba a ja som dala 11 kg dole a cítim sa výborne, začínam cvičiť a teraz je mojím cieľom nabrať aspoň troska svaly...nikoho nepočúvaj a užívaj si to, ako vyzeráš. Pokiaľ je tebe takto dobre tak jedným uchom dnu a druhým von.

joannita
27. máj 2020

Teraz to este neocenis, ale ked budes mat 40 a budes stihla ako lanka, uvidis aka budes so sebou spokojna.
Ja som to mala presne ako ty, chuda ako palica, kazdy mal poznamky a teraz? Mam po 40tke, spoluziacky vsetky rozkysnute a ja chuda a vysportovana! Presne ti co sa mi posmievali teraz blednu zavistou. A ja si nadalej jem co chcem a chuda som, ludia mi tipuju o 10 menej.
Pred 30tkou trocha priberies este neboj a potom budes akurat 👌

bobricek1979
27. máj 2020

Buď rada 😂😂😂

halienka
28. máj 2020

mám rovnaký problém a mám ho už 46 rokov😀 a už som si aj zvykla 🙂 a snáď už aj moje okolie. Úplne ťa chápem, bo to isté som sa ja napočúvala roky. A niektorí ľudia fakt ako zaseknutý gramafón, zakaždým keď sme sa stretli na ulici tak z nich vyhŕklo: Bože ty si vychrtlá, rob zo sebou niečo! človek nevie čo im furt dookola odpovedať na to isté. Mňa ani neštvalo že som chudá, ale čo im mám furt na to isté vravieť? Raz keď už som si založila FB profil som tam všeobecne pre všetkých "priateľov" napísala niečo v tom duchu, že: Priatelia, rok čo rok cez leto vkuse počúvam od mnohých z vás objavný koment, aká som len chudá. Verte, viem to už od svojho narodenia, čuduj sa svete doma máme zrkadlá. Ja už neviem čo vám mám na tieto poznámky furt dookola odpovedať. Som aká som, som s tým vyrovnaná, ale tieto reči neustále dookola ma fakt otravujú. Kontrolujte si prosím svoju váhu a mne dajte s tým už konečne pokoj. ďakujem. By si videla ako zázračne som odvtedy mala od takých rečí kľud.😀 Ako tu už niekto spomínal, skús byť rovnaká mrcha, aspoň ku komu si to môžeš dovoliť, tak odvrkni: No a? Ty si zas rozkysnutá. A pozri na svoju riť /stehná, tiež sa mi nepáčia. ľudia sa spamätajú potom. Čo sa pribratia týka, skús si zadovážiť vitamíny B-komplex forte, lekárka by ti mohla predpísať tie Nutridrinky. Máš zrejme rýchly metabolizmus, to znamená že ti rýchlo spaľuje. Ten sa dá spomaliť tak, že sa pokúsiš jesť skôr veľké porcie menej krát denne. Tučným sa na chudnutie a zrýchlenie metabolizmu radí, aby jedli radšej v malých dávkach aj 6x denne, chudý by preto mal robiť naopak, jesť napr. len 3x denne ale čo najväčšie porcie. Pohyb treba tiež vyvážiť, veľa pomáha si počítať aspoň prá mesiacov koľko kalórií prijmeš a koľko vydáš pri pohybe- veľmi to pomôže, ak chceš pribrať musíš jednoducho prijímať viac kalórií a vydávať menej, a to si potom môžeš upraviť podľa potreby, sú na to na nete rôzne appky, zistíš aj ktoré jedlá sú vhodné na vysoký príjem a ktorý pohyb je zas vhodný aby si nespalovala príliš veľa kalórií. Ale keby to aj tak ostalo, že budeš vždy kus chudšia, netráp sa, ako tu už tiež ktosi spomínal, v mojich 46 rokoch mám teraz výhodu, som furt kočka, kdežto rovesníčky...škoda reči 🙂

lucitta9
28. máj 2020

Aj ja som bola vzdy stihla. V tvojom veku presne 174cm a 55kg, najmenej 52. My to mame v rodine, aj mamina je stihla doteraz, aj brat nie je tucko. Od ostatnych - hlavne starsich - som pocuvala ze som ako vesiak, nohy ako palicky, ze ma vietor odfukne...a u doktorky zase, ci nedrzim dietu, ci nemam problemy so stravou.
Samozrejme boli casy, ked som chcela mat vacsie prsia a byt viac obla a sexi.
Teraz mam 40, za sebou dve tehotenstva a porody a postavu mam stale stihlu, pravidelne cvicim a teraz vazim 60kg. Ani v tehotenstvach som vela nepribrala, 10kg a po sestonedeli sa bola na svojej vahe.
Nikdy som nemusela drzat ziadnu dietu, nesportujem aby som schudla ale sportujem pre seba, pre zdravie. Nemam problem s oblecenim, v mensich velkostiach sa lepsie nakupuje. Ja som spokojna. Kolegyne stale riesia zarucene diety, fitka, a ja sa usmievam 🙂
Cize ak mate stihlost v rodine, nebudes nikdy oplacana. Casom trochu priberies ;) a v buducnosti urcite ocenis svoju predispoziciu 🙂 Hlavne bud ty spokojna sama so sebou a reci ostatnych si nevsimaj. Povedz im ze ty si spokojna presne taka aka si 🙂
Btw. aj ja som bleda, taka Snehulienka 🙂 Tiez to mam po mamine ;) A vies co - plet som mala vzdy peknu a zdravu, ani v puberte problemy, tak ja som za to vdacna 🙂

kassandra25
28. máj 2020

Hlavne je, aby si prijimala z kazdeho troska. Aj ovocia, zeleniny, masa, syru, sunky, mliecne, pecivko, aj sladkost. Nejaky vitamin, mozno B, C, a pobyt na slnku, sport, nijak sa neobmedzuj, a ked si po zdravotnej stranke ok, podla mna lepsie, ako keby si bola tucna.

kofolala
28. máj 2020

@oli18 mam ten isty metabolizmus mozem zjest cokolvek a nic sa s vahou nedeje ..

fiona203
28. máj 2020

Skúsim napísať inak, váha 52 kg, vek 18, 174 cm, BMI je 17,18, čo značí podvahu. Ale keď sú ti objektívne tabuľky ukradnuté, pripadne názory okolia, tak nerieš.

aksunah
28. máj 2020

Naozaj buď rada,že si stihla. Ja som nižšia ako ty a tiež som vždy bola chudá. Tiež mi to stále hocikto vyhadzoval na oči( rodičia nie🙂) a teraz mám 38r., 6porodov za sebou a mám stále svojich 48kg a mnohé kamošky mi teraz závidia. Jedlo mám rada,jem dosť,nikdy som nedržala diétu,šak by som umrela😂. Si pekná taká aká si🙂 to ti okolo teba to nevidia dobre. Nauč sa mať rada samu seba🙂

aksunah
28. máj 2020

@joannita presne, aj ja takto a ešte sa má pýtajú niektorí,že komu varujem deti a ja že to svoje varujem😂

kristina0909
28. máj 2020

Aj ja som štíhla a ešte aj nižšia než ty 🙂 akurát cvičím tak aspoň ten zadok mám keď už nič 😀 no pri cvičení niektorých partií prsia odchádzajú tiež🙂

zuzka38
28. máj 2020

Ja som tiež chudá a veľa ľudí reaguje sarkasticky akože strašne vtipné a neuvedomujú si že ubližujú.. to čo potrebuješ je naučiť sa rázne povedať im stop, toto nie je ok čo hovoríš, zranuje ma to.. pribrať nemusíš ak si sama spokojná so sebou..ja nad.pribrat neviem vždy som chudá bola

daganov
28. máj 2020

@nikaeli
@lija22 ja nechápem, že má stále niekto potrebu riešiť iných. Keby sa každý staral sám o seba, bolo by na svete perfektne. Veď u autorky témy nejde v jej veku o nejaký extrém, mávala som ešte menej, iné by bolo, keby nejedla, mala anorexiu, ale veď najbližší vidia, že sa stravuje normálne.

jankapepe
28. máj 2020

Nauč sa jednu vetu a hovor ju s istotou a hrdosťou: ,,nezavid ja nemôžem za to že ty si tučný....mal by si s tým niečo robiť.,,
🙂 99% ľuďom trkne že prestrelili....a to 1% sú hlupáci ti ta trápiť nemusia.

nikaeli
28. máj 2020

@daganov ani ja to nechapem a tiez mi to lezie na nervy.. minule som po 2 rokoch stretla kamosku, ktora by mala byt tou poslednou, co komentuje niekoho postavu a hned spustila, ze "volajake brucho ti ostalo po tom porode 😆" - straaasne smiesne to bolo, tak som jej hned povedala, ze hej, mne ostalo po porode a tebe sa zvacsilo z coho?? a uz menila temu.. takze suhlasim so @zuzka38 a @jankapepe povedat im to narovinu 😉

andiee89
28. máj 2020

akoby si hovorila o mne, rovnaká výška, rovnaké prezývky :D tiež mi každý vravel, že som anorektička, že sa mám najesť, že ma odfúkne, že na mne všetko visí, bla bla bla...deptalo ma to neskutočne, pripadala som si maximálne nepríťažlivá, hlavne tie chudé ruky a nulové prsia. Ale potom približne po 25ke som začala priberať, prišlo to samo. Teraz mám 31, ručička sa mi dostala na rekordných 60 a konečne mám nejaké boky. 🙂 Všetko je to aj o tom, ako si to nastavíš v hlave. Oblinky prídu. Sústreďuj sa na to, že si zdravá a môžeš spapať, čo ti hrdlo ráči. Moja sestra len pozrie na koláč a priberie dve kilá. Ja ho môžem zjesť a ani deko mi nejde hore. Buď vďačná za rýchly metabolizmus a na okolie sa vykašli. Vždy sa nájde niekto, kto ťa bude chcieť vykŕmiť a bude ti vravieť, že hladuješ :D (nechcem sa nikoho dotknúť, ale z mojich skúseností sú to práve tí, čo majú kilá navyše, čo to riešia). Takže hoď to za hlavu, užívaj si to a časom sa zaoblíš 🙂

tatisna
28. máj 2020

Aj ja som zažívala niečo podobné. S tým že mám prirodzene taký odtieň pokožky do zelenozlta...len pls neskusaj pribrať,ak si zdravá,nie si unavená a citis sa dobre, nekaz si to. Treba sa nejako obrniť. Alebo drzo povedať,že nezaviď 😁 štíhlosť ocenia keď budeš staršia...😆

jaja63
28. máj 2020

Ja by som to na tvojom mieste zacala brat ako svoju prednost. Tes sa z toho,ze si zdrava a mozes zjest co chces a kolko chces, lebo to tak nemusi byt cely zivot a vekom sa metabolizmus spomaluje. A hlavne ti dievcata/zeny urcite zavidia,lebo co si vsimam tak mlade rocniky maju skor problem s nadvahou a nie s chudostou. Hlavu hore a na komentare odpovedaj,ze ti je takto dobre 😉

siska53
29. máj 2020

No.. to moze byt problém.. Ale..ak sa ty citis dobre a vieš, ze jes dost, kasli na tie reci.
Mozno by som len pobehala po lekaroch, ci nie je nieco so stitnou zlazou a krv, keďže si bleda..
Ja som.po babke a teda tiez neviem pribrat.. 155 cm.a vaha mi kolise v poslednej dobe 40-42 kg.. a to mam 2 deti.. menzes normalne.. vzdy na prevencii riešia štítnu zlazu a ta je ok.. Tiez by som chcela mat o nejake tie 2-3 kg viac, aj som.cbodila do posilky, ale koronka to zastavila.. asi tak..

gabika0825
31. máj 2020

Pozri, ak si zdravá a cítis sa dobre v prvom rade ty, tak nerieš nejaké blbé reči. Povedz im že oni sú zas tuční a že nechcela by si vyzerať ako oni..prečo ty by si nemohla nieco také povedať, ked oni môžu. Podla mna je to maximálne drzé. A kamarátky možno závidia že ješ a nepriberáš a máš stihlu líniu a ony si musia dávat pozor na jedlo. Neboj sa, kilá pribudnú vekom, no môžeš sa tešiť že nikdy nebudeš tučna a nebudeš mať problem s vahou, celulitídou a podobnými vecami, lebo sa ti línia bude držať aj keď sa nejaké kilečká nacapia. Vôbec sa netráp a ak ťa trapi že napríklad máš menší zadok, alebo boky, tak začni cviciť, ale nie kardio... silové cviky s váhami, na nohy, na zadok boky... ale doležité je cviciť celé telo. No sustreď sa na tie partie. 😊 a nerieš hlúpe reči ludí ktorí podla mňa aspoň ženská polovica závidí. 😉

vinetuu
31. máj 2020

Ahoj, ja som si prezila to iste, vzdy som mala 170cm a tak maxs 54 kg, takze som denne pocuvala, ze som aka chuda ako lata, ani prsia etc. A hlavne mi to hovorili ti, co mali o 15kg nadvahu a velke prsia, co im vadili. Potom som si az uvedomila, ze to bola cista zavist, a ich vlastna nespokojnost so sovjim telom, a miesto aby riesili seba, riesili mna. Ak mas plno energie a citis a zdravo, tak to mas uplne super. Staci nieco pocvicit aby boli svaly a je to. Vybodni sa na to co ti hovoria ostatni. Skus si maximalne zohnat nejaky prirodne nie umelo vytvorene zelezo. Napr od Finclubu tusim taku stavu tam maju co obsajuje zelezo. Ale hlavne sa nastav ty v hlave, ze si super a kazda baba ty chcela v podstate byt ako ty, stihla a vysoka to je velka prednost tak ti to vaz ... ja som pribrala tak trochu iba po tehotenstve, ale aj to chcem zas zhodit aby som zas mala 55, 56max tak sa citim najlepsie. Kazdy den si povec za si krasna a sebavedoma pochval sa ked sa pozeras do zrkadla a na ostatnych sa vyboni 🙂

ndrag
31. máj 2020

Aj do mna sa takto navazali, obvinovali ma, ze mam anorexiu a neviem co vsetko. Pritom som bola len mala a chuda, nemam doteraz pocit, ze by som bola kost a koza. Takmer som vtedy tu anorexiu a bulimiu kvoli tym sprostym reciam aj dostala. Ono to casom preslo. Moja momentalna situacia je taka, ze som ostala chuda (nabrala som akurat tak svaly pre dobru zivotospravu) a ludia, co sa mi najviac vysmievali sa o seba az tak nestaraju a zacina to byt na nich vidno. Tak mi teraz to moje stratene sebavedomie pri nich znovu rastie :D

lidka567
19. jún 2020

Trochu rob drepy ja mam rovnaký problem sem tam počujem narážku aka som chuda a tak ale ja poviem že mam zadok aj cici nič mi nechyba robila som drepy aby vypukol trošku aj stehná mam lepšie

lucicka009
19. jún 2020

Aj ja taka chcem byť, aj som momentálne v diéte, snáď sa raz dočkám tvojej postavy, ale sťažovať sa nebudem 😁 budem stastnaaaa

lidka567
19. jún 2020

@lucicka009 ja som schudla byvala som tučna teraz som chuda ked môžem poradit rano na lačno citrónovú vodu a potom ranajky vela bielkovin cukry neobmedzovať moc a zeleninu mne pomohlo mam aj rychly metabolizmus čiže zjem aj slona a nepriberem dietu som si robila sama ine mi nepomáhali to je iba biznis

lucicka009
19. jún 2020

@lidka567 ďakujem, ja práve citrónovú vodu pijem večer plus si dávam tbl Obezin 🙂 A po vode pijem čaje na chudnutie. Ako nie som tučná, to zas nie, ale chcem schudnúť. Chcem byť štíhla úplne. Mam dákych 60 až 65 kg a meriam cca 170 cm. Chcela by som vážiť tých 55kg.

lidka567
20. jún 2020

@lucicka009 ja mam 160 a 61 môžem mat do 64kg som v norme ja mam viacej svalov ako tuku a po mame dobre stavaní postavu kedysi som mala vyše 90kg aj spaľovanie sa mi upravilo ale chcela by som 55 ale dr povedala že postavu mam dost chudú nemam chudnúť mam byt rada že som schudla a nevymýšľat