Návšteva u kamarátky
Ahojte baby ,idem si po radu , alebo nestranný názor...mám kamarátku ,s ktorou sme si boli/sme veľmi blízke ...
Mám 3deti a dom ,prácu a veľa zvierat a samozrejme domácnosť
...dávam vás len do obrazu ..
Kamarátke sa skoro pred rokom narodilo dieťa , a odvtedy keď sa pýtam kedy ju budeme môcť prísť pozrieť vkuse majú niečo iné, takto sa to vlečie ten rok, ešte sme malu jej ani nevideli ..ako tiež mám deti ale keď ich chcel niekto prísť pozrieť ,tak v živote som nikomu nepovedala že ma zlé obdobie , nechoďte , a to som mala malu extrémne náročnu, a prišli sem kedy chceli ...alebo že má toho veľa...
Ja chodím do práce, máme zvieratá ,a čas si nájdem ...
Ja neviem ,nemali sme problém medzi sebou ale už sa cítim nepríjemné ,pretože sme malú chceli ísť pozrieť za ten rok nespočetne veľa krát a stále sa nedá ,stále niečo ...tak neviem , cítim sa zle , akoby nás ani nechcela...už ani neviem či sa jej mám pýtať kedy môžeme prísť..keď bola korona chápala som ale oni sem chodili k nám aj korona a nebojí sa jej to viem ...čo by ste robili? Vnucovať sa jej stále nechcem ,už sa cítim blbo...a viem že k nej kamarátky chodia za malou ...🤷
Tak keď vieš, že je dôvodom tvoja dcéra, tak je to žiaľ tak. Tiezy nevyhladam spoločnosť kde sa moje deti necítia dobre.
Tak jej skús navrhnúť miesto niekde vonku na ihrisku,kde budú deti behať a nie zavreté v jednej miestnosti.
A zároveň ak je kamarátkam prvorodička tak je možno až prehnane citlivá na svoje dieťa. Pri druhom už možno problém nebude mať 🤣🤣🤣
@elizabet173 ale veruze príde ,príde. ..
A bola si niekedy u nej, keď ešte nemala dieťa?
@vilma7 moje deti nie sú nejaká katastrofa , len sú neposedné, sú malinké ...nemajú 10rokov aby sedeli ako dospelý ..a boli by sme hodinu , nebola by som u nej pol dňa
Prepáč,ale opýtam sa raz,či môžem prísť a ak ma odmietnu,viackrat už by som to nespravila.Teda ja osobne by som sa nikdy nespýtala o pozvanie,že chcem prísť pozrieť dieťa 🤦Zrejme si dosť spoločenská a boli ste si blízke.Ale keď prídu deti,zmeny,vzťahy sa často narušia aj zaniknú.Nepis a nepýtaj sa,zabudni na jej malú a na ňu.Mas predsa svoju rodinu a dosť povinnosti
@spadnutaslivka jasné
Tak prvomamicky sa niekedy obávajú iných detí, možno preto nechce.. ale na tvojom mieste by som sa prestala ozývať.. ak chce udržat nejaký vzťah, musí sa aj ona snažiť, nie len ty..
@kubkovamama áno som aj spoločenská ale najmä boli sme si veľmi blízke, preto nerozumiem ...ale asi máš pravdu ...keby chcela aby sme prišli tak by povedala .alebo by navrhla že kedy a čo ...áno mám toho strašné veľa ale dokážem si nájsť čas ,
@mandzula asi tak nejak
No tak zrejme mas ozaj hlucne dieta,mozno aj prilis zive,mozno ma ona dojem ze malu malo korigujes a je jej neprijemne ti to na rovinu povedat. A ak ma haklive dieta kt reve pre kazdy prd tak ta tam prosto nechce. Tiez by som na jej mieste nechcela aby si k nam s nou prisla. A mam take hlucne dieta doma a tiez by som sa s nim netlacila ku kamoske keby mi to takto naznacovala. Prosto chod sama, ci budes s dcerou chodit aj do skolky ked je sucast teba..
@selest v živote nikdy by som od nikoho nechcela aby prišiel bez dieťaťa 🤷
Navrhla som len riešenie. Koľko majú rokov? Ja sa tiež napríklad nerada stretávam u mňa doma, radšej niekde na prechádzke.
Tak jej návrhmi že pôjdete spolu pokocikovat.
Neviem ako má kamarátka zariadené bývanie, možno keď tvoje deti pozná, vie že by tam behali atď...tak preto nechce. A ty by si behala za nimi, takže z tej návštevy by si asi tiež veľa nemala. Tak pozvi kamošku aj s malou ku vám. Aj to je možnosť
Ja mám tiež malé deti, 5.5 a skoro 3, a stále keď boli v cudzom prostredí, sedeli mi pomaly na zadku a nie pri zadku... čo boli pototo...veď možno by si tvoje v cudzom prostredí tiez nedovolili robiť "neplechu", alebo im zober hračky pri ktorých obsedia.
@vilma7 sme kamarátky 20rokov naozaj veľmi dlho , prežili sme toho veľa spolu , neverím že za hodinovu návštevu by toto robila ...veď to je smiešne , moje dieťa nie je žiadny postrach ,je hlučná ale nie až tak strašné žeby za to musela toto robiť...k nám chodia deti ktoré sú oveľa "horšie"...oveľa ..a nepoviem ich matkám dojdite bez nich nabudúce....
@vilma7 a nebehali by, šiel by s nami manžel ..a jej kamarátky chodia aj s deťmi a nie je problem ,sama mi povie ,napíše ti boli , henti boli ,tamti prišli
Je to jej prvé dieťa. Vtedy sa človek učí ako fungovať..Mozno je to na ňu veľa... Možno nechce návštevu, lebo pred tebou bola vždy za šikovnú a zrazu o sebe pochybuje. Možno sa bojí, že budeš komentovať ako robí veci, keďže už máš 3 deti, tak máš pred ňou výhodu.
Ja som mala podobné pocity pri prvom dieťati. A tiež som veľmi nechcela návštevy ani rodinné stretnutia som nemala rada, lebo keď mi všetci radili, cítila som sa ako neschopňáčka.
Proste, netráp sa. Nedomýšľaj si. Nepozývaj sa. Ale ani sa na ňu nehnevaj a nerob odstup, keď sa stretnete náhodne.
Po čase sa dozvieš dôvod. Keď dozreje čas.
@vilma7 ja by som u nej nebola každý týždeň , ani mesiac , možno o rok zas by sme sa videli , mne šlo len o to že pozrieť oficiálne ako boli aj oni a boli obaja ...nedošla len ona ...ja už mám rok doma kúpené veci pre nu
no tak ona ťa asi zas až tak rada nemá, nechýbaš jej, niekoľkokrát ťa odpálkovala, takže ťa asi na návštevu fakt pozvať nechce - tak to zober tak, ako to je a prestaň sa vtierať. Mne osobne by takáto vtierka išla ale že fest na nervy, jedno, či ju poznám 20 rokov alebo 2 mesiace
@danica2711 ale to nás teda nemusela ani na svadbu volať ani mi posielať fotky hneď bezprostredne po pôrode a ani mi volať z pôrodnice ,keď chcela pretrhnúť väzby ...,🤷
Ale ona nie je ty. Ked tusis ze tvoja dcera je ten problem tak asi ozaj je viac hlucna ako ine deti. Aj moj syn je taky ja ho preto nerada beriem na navstevy. Lebo je to neprijemne mne aj hostitelovi ked iba beham za nim aby nieco nerozbil alebo nevrieskal atd.. K malym babatkam s nim ani nechodim.. To uz musis ale vediet ty, bud sa jej na rovinu opytas alebo sa ponuknes ze prides sama a budes vidiet reakciu.
Možno že jej zvládnutie dieťaťa a domácnosti neide tak od ruky ako tebe a ešte asi potrebuje čas
@arianna25 ale veď už ma to malé rok a má aj iné kamarátky ktoré normálne chodia , viem lebo mi to povie a aj s deťmi tam chodia
@arianna25 v podstate my sme neboli jediný ,ostatný boli hneď pomaly ako sa narodila...nás odsúva stale
Oni chodili k tebe bez dieťaťa?
@maciatkolulu áno áno chodili
Vies co, ja mam takuto jednu kamaratku. Maly ma 15 mesiacov, byvaju od nas 15 min. MHDckou, samozrejme, ponukla som sa ja, ze ja pridem s 2 detmi za nou - ona len vybehne z bytu s kocikom na ihrisko... a preslo 15 mesiacov a nestretli sme sa. Najprv ze je moc teplo, je moc zima, maly spi, maly nespi, sopel, zuby, korona... Dam posledny pokus a uz to skusat nebudem...
Ja by som navrhla nejaké stretko vonku na ihrisko, alebo detsky kutik, nejaká kaviareň s terasou hocičo.. véd alebo doma ak majú terasu dat si kávu na polhodinku hodinku..aj ja sa tak stretávam s kamoškami a deťmi našimi je to všetko ôk.. alebo ktovie možno pribrala po porode a hanbí sa za to pred tebou😀
neviem, ak to nie je o tom, že vadíš jej mužovi, tak už to nechaj proste tak. čokoľvek, čo ti napíšeme, je "nie, lebo..." A vkuse podsúvaš len teóriu svojho hlučného dieťaťa. Buď sa jej priamo opýtaj alebo to už nechaj tak. My ju nepoznáme a všetko logické aj nelogické sme už spomenuli. Možno sa jej niečo stalo. A to, že ti posiela fotky a píše, kto bol a kde bol a pod... nezabudni, že fotky a text veľa znesú. Pravda môže byť celkom inde. Možno nechce, aby si videla, aká je jej realita. Alebo ste neboli také kamošky, ako si to vnímala ty. Ja som sa dozvedela po xy rokoch, že sme naj kamošky s jednou susedou a to som len kukala jak puk. Lebo sme sa stretli raz za sto rokov a von sme spolu poriadne ani nechodili a rozhodne som jej nič extra tajné nehovorila. Ale údajne sme boli NAJky 😀
@spadnutaslivka inak to či nevadim jej mužovi , tak to napadlo aj mňa 😄😅 naozaj už ma to napadlo

@thereisabear myslím že tam ozaj ide o moju dcéru že proste nechce aby k nim išla ..ale nepôjdem bez nej , je to súčasť mňa