icon

Návštevy svokra

barbii016
29. máj 2022

Ahojte, bývam s priateľom a 1 mesačným bábätkom v priatelovom dome, svokra býva inde a aj svokor (sú rozvedený)
svokor býval v tomto dome a keď zistil že som tehotná tak sa odsťahoval a nechal nám tu dom lenže v jeho izbe má ešte nejaké veci a v garáži tak isto má svoje veci.

Môj problem je ten že sem každý jeden deň chodí, mame ovce ktoré on doniesol, podľa priateľa sem chodí kvôli ovciam aby im dal vodu. Mne skôr vadí že sem chodí každý jeden deň aj keď na 3 minútky. Príde pozrie sa na malu opýta sa či je všetko v poriadku (každý jeden deň) a ide prec. Občas mi pripadá ze nás kontroluje alebo si neuvedomuje ze nám ten dom prenechal a chceme mat aj my SUKROMIE. Vadí mi ze nemôžem nakojit malu v obývačke pretože nikdy neviem kedy vtrhne, vždy keď pride návšteva mu to oznamujeme a aj tak sa tu ukáže. Už nám je blbe mu hovoriť že niekto príde aby si zas nemyslel že nechceme nech príde. Ja chápem ze má tu svoje veci a zvierata ale podľa môjho názoru by nemusel sem chodiť každý jeden deň. Keď tu niečo robí, preberá si veci a berie si ich to chápem ale aby prišiel na 3 minuty sa pozrieť… (som vďačná za to ze nám nechal dom a nesedí tu cely deň)
Aký je váš názor na toto? Preháňam ja?

fajnova
29. máj 2022

@barbii016 bože, chudák chlap, až mi smutno zostalo. Asi cíti, že ti je na obtiaž, preto sa prace rýchlo preč. Dúfam, že ja raz takto nedopadnem. Neviem, či ti dochádza, ako sa kvôli vám obetoval. Vzdal sa svojho komfortu, dobrovoľne sa vykorenil z vlastného. A čo má za to? Len dumate, ako sa ho zbaviť. Strašné.. 😞 Išiel aspoň do lepšieho?

vler
29. máj 2022

@barbii016 myslela som to obrazne 😑 aby som vyjadrila mieru do akej by si mala byt vdacna za to ze sa odstahoval aby ste vy aj s dietatom tam mohli byvat

lucitta9
29. máj 2022

@barbii016 utocit na teba nejdem, ale nuz smutno je mi z tvojho prispevku…Svokor musi citit ze nie je vo vlastnom dome (predpokladam ze predtym nez ziskal dom tvoj priatel, patril svokrovi) vitany, ze vlastnej rodine je na obtiaz 😞 mozno je v novom domove osamely, mozno mu je smutno za domovom…Skus sa vzit do jeho koze a mozno ho budes viac chapat.
Ja rozumiem tvojej potrebe sukromia…male dieta, mlada rodinka chcete mat svoj zivot, kto by nechcel. Len ty si v situacii kedy si sa prestahovala do svokrovho domu, kde na on pravo dozit a mozno sa tam raz aj vrati ked bude stary a bude potrebovat pomoc. Uz to tu odznelo - niektori z nas si najskor zabezpecili vlastny byt/ dom a potom mali rodinu. Ale sme vo svojom a tam mozeme sami rozhodovat ako sa nam paci.

saxana000
29. máj 2022

A zachvilku tema otec je u nas kazdy den ale ani dovnutra nenakukne len napoji ovce a ide prec... Boze ludia kto by vam vyhovel ved nechce od teba kavu ani 5 chodovy obed normalne slusne ahojte ako sa mate? S mesacnym babom mozno vela veci nestihas slusne sa opyta ci mozno nieco nepotrebujes..a keby ta videl kojit kriste ja som kojila aj pred ocom aj pred svokrom aj pred poistovakom.co myslis ze v zivote prso nevidel?

kate211
29. máj 2022

Chudak svokor chodi krmit vlastne ovce do domu ktory niekolko rokov budoval a ma tam pravo dozitia. Ale MY sme si kupili vsetko: spotrebice, taniere, misky, pribory. Ja fakt zdechnu z tohto modreho kona :D

katka281
29. máj 2022

@barbii016 chudak...podla mna to nemysli vobec zle. Bud vdacna ze sa na babo pyta kazdy den, zaujima sa...tiez ze sa odstahoval a nechal vam dom. A keby aj pride ked budes kojit 🙄 no ja neviem.... Tak by videl kusok prsa 🙄 isto uz za svoj zivot par prs videl. Mne vosiel svokor omylom do izby ked som sa prezliekala (zial nezamkla som sa), chudak taky bol zahanbeny a cerveny cely den 😄 pre mna to bola ale usmevna situacia, ziadna drama.

betulinka1
29. máj 2022

@barbii016 no aj to sa dohodni, na nejakom znamení. Vyrob tabulku na kľučku, ze isli sme spat, ak zabudnes dat na dvere, posli mi sms. Bude vediet, ze nema klopať. Ale normalne by som si dohodla cas a moze pripadne pri tom aj postrážiť male 😉. Na 15 min.. Pride raz cas aj na deda, ked uz male bude chodit a hovorit, bude rado, ked pride dedo. Ja ti rozumiem o com pises, nemusis tu nic vysvetlovat a na nevhodne komentare reagovat.

joesvk
29. máj 2022

@barbii016 Je mi z toho fakt smutno. Zoberie koláč a ide hneď preč... Prečo asi? Možno cíti aj z neverbálnej komunikácie, že chceš mať súkromie..
Keď mu to ešte aj verbálne dáte najavo, tak chudák chlap.

Chápem, že chceš mať súkromie. V dnešnej dobe každý je na svoj osobný priestor neskutočne háklivý.
Ale skús sa na chvíľu vžiť do jeho situácie, možno sa potom dokážeš vzdať trošku zo svojho pohodlia.

sasa1310
29. máj 2022

@betulinka1 komentáre sú vhodné, akurát autorka má nevhodné správanie v cudzom dome

viestta
29. máj 2022

@barbii016 trojminutova návšteva je problém? Starý otec sa spýta a odchádza a ty máš problém... Áno, máš problém, ale tým nie je ani svokor ani jeho parminutove návštevy.

aurora33
29. máj 2022

@barbii016 áno si nevďačná a preháňaš.

lalenka33
29. máj 2022

3 minutová návšteva ťa oberá o súkromie? To myslíš vážne? Príde sa postarať o ovce, aby ste vy nemali starosti navyše, keďže máte malé dieťa a tvoj frajer je pravdepodobne v robote a ovce sú jeho, zo slušnosti vojde do domu, pozrie sa na malú a opýta sa či je všetko v poriadku? Prepáč, ale udrelo ti mlieko na mozog, alebo si taká nevďačná? Prišlo ste k domu ako hus k zrnu a ešte ti vadí, že dedko tvojej dcery si dovolí otvoriť dvere na dome a opýtať sa, či je všetko OK. Pochopila by som, keby denne u ,,vás" vysedával hodiny a ty by si noč nemohla robiť lebo by si sa mu musela venovať, ale 3 minúty?čo tak si kúpiť vlastný dom alebo poprosiť svojich rodičov nech ti darujú? Zariadenie máš svoje. Sa nečudujem otcovi tvojho frajera, že len otvorí dvere a nezdrží sa. Iste z teba vyžaruje tvoja nevďačnosť a cíti, že nieje vítaný.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
h2
29. máj 2022

@barbii016 Určite mu nič nehovorte. Ani tvoj priateľ a ty už vôbec nie. Ak chodí obriadiť ovce, zrejme chodí cca v rovnakom čase. Tak s tým proste rátaj, že vtedy môže prísť. Ja chápem, že ti to narušuje súkromie. Ale on sa kvôli tebe odsťahoval a zriekol svojho vlastného majetku. Mohol tam totiž úplne pokojne zostať bývať. Čo by si potom hovorila?
A "prerobili sme si" je jedna vec. "Kúpili sme spotrebiče a taniere" je zase niečo úplne iné. Veľakrát to tu čítam. Baba príde s kufrom k priateľovi, rodičia im uvoľnia celé poschodie, oni si ho "prerobia", rozumej kúpia si novú posteľ a zrazu je to celé ich. No nie, nie je.

enya00
29. máj 2022

@barbii016 a nemozes zamykat a nechat kluc vo dverach?Aspon bude musiet klopat.Ja ta chapem,tiez mam rada svoje sukromie.Urcite ste mu vdacni,ale stale striehnut kedy sa zjavi vo dverach je tiez nic moc.

andreafa
29. máj 2022

@barbii016 si otrasne nevdacna! Preco nebyvate u tvojich rodicov? A vlastne PRECO, ked mate decko nemate vlastne byvanie??? A zneuzivate starych ludi? 🤮🤮🤮

nika11103
29. máj 2022

Neuveriteľne fakt . Niekedy mám pocit že diskusie sú zakladáne len na zdcihanie tlaku . Čo by iné rodiny dali za to že dostanú dom . A tebe vadia tri minuty denne. Spamataj sa dievča

didi2102
29. máj 2022

@barbii016 inak ohľadom majetku to nieje iba o rozvode ale keď sa niečo stane,nehoda nešťastie v práci atď jeho rodina sa môže.tiez k veciam hocijako postaviť , vdovský atď ja viem ... Žili sme s partnerom 5r , potom sme sa zobrali, byť bol jeho hoci ja som do jeho bytu vrazila nemalé peniaze , keď sme sa vzali kúpili sme spolu dom, je to iné ... V tomto ti ženy radia dobre,ošetrí si to a buď na LV

whatever1
29. máj 2022

V tvojom pripade svokor nie je návšteva. Ma tam právo dožiť, ma tam svoje veci, zvieratá... On sa sám rozhodol že vám dá čo najviac súkromia a bude chodiť len na 3minuty a to nie otravovať vás ale porobiť si svoje veci. To si ani nedovol mu povedat ze ti vadi že príde každý deň. On pre vas spravil maximum čo mohol a ty mu chceš zakazovať chodiť k sebe domov za svojimi zvieratami a vecami. Veď ta môže vysmiat aka si nevdačnica. On sa môže nasťahovať späť aj hneď zajtra ak by chcel a potom by si spravila čo? Mala by som pochopenie keby sa ti staral do výchovy, robil ti zle, bol by zlomyselny, nedalo sa s ním vydržať, ale pišeš že len pozdravi a slušne sa opýta či je všetko ok. Dobre si premysli čo mu povieš. S tým zaklopanim do obývačky kvôli kojeniu, to určite pochopí ale poprosiť ho aby nechodil tak to je silná káva.

ukulela
29. máj 2022

@barbii016 pocuvaj, on tie ovce musi obriadit. A je blbe, ked je na dvore, nezastavit sa a nepozdravit ta. To ozaj nechapes???? Dal synovi dom. Ma tam dozivotne pravo, ale odisiel, aby vam nenarusal sukromie. Bohynu, co viac si chcetepriat? Nemusite stavat, dostalu ste zadara. Ze si si kupila spotrebice a hrnce, to co jeza argument?. Keby chcel, kedykolvek sa moze nastahovat spat. On ta zo slusnosti pride pozdravit a ty hystercis ako matovic na fcbuku. No cele zle.

danieli
29. máj 2022

Od nas ma kazdy kluce a kto nema, vie kde ich najde, ale nikdy nikto neprisiel bez ohlasenia, hoci si sami otvoria, ja zas taketo trojminutovky mozem, potesila by som sa, ze niekto na mna mysli, pozdravi ma, rodina o to viac, iba by som svokra poprosila nech mi vzdy dopredu prezvoni, ze je na ceste, my vsak mame odpojeny zvoncek, to ma rusilo ovela viac (postarka, kurier, predajcovia) a ked mi decka pobudili, hryzla by som, zvoncek sme zrusili nadobro, na schranke mame telefon k spokojnosti vsetkych

whatever1
29. máj 2022

A ak sa cítiš blbo pred návštevou tak im vysvetli že dedo je tiež člen domácnosti, pretože to tak je. Len ty si to zle pochopila.

majca1995
30. máj 2022

@barbii016
Pokiaľ sme bývali pri mojej mamke tak to neboli návštevy raz za deň na 3 minúty ale do pol hodiny prišla tri krát. Išlo mi to extrémne na nervy, ale prežila som odsťahovali sme sa a sme si vzacenejsie. Lenže teraz som koľko krát sama celé dni a je mi aj smutno že sa nemám s kým porozprávať.
Nemyslím si , že 3 minúty sú tak strašne veľa z dna keby aj pol hodinu tak nieje to nič strašné. Zaujima sa o vás to buď rada, lebo koľko je takých že ignorujú aj svoje vnúčence a všetko naokolo. To by ťa potom možno mrzelo viac.
Tiež žijeme momentálne tak že dom je napísaný na priateľa lebo to išlo cez dedičské konanie a ešte sme to nestihli dať aj na mňa ale nie som taká že silou mocou to hneď musí byť. Lebo nie všetci chlapi sú rovnaký že hneď pri prvej príležitosti ťa vyhadzu z domu a prídeš o všetko ako tu niektoré žienky píšu....

martabubu
30. máj 2022

@barbii016 joj buď rada že máš kde bývať a buď rada že má záujem.
Možno neskôr ti postraži dieťa a to určite budeš niekedy potrebovať. Držím palce

bluehorsee
30. máj 2022

@barbii016 sama si prečítajte svoj príspevok co ste napísala. Ze len príde na 3 minútky, pozrie na babatko, opýta sa ci je všetko v poriadku a ide preč. Nekrepčí tam, nestriehne na vaše prsia(ak sa bojite ze vám tam vpadne keď budete práve dojčiť tak majte vždy po ruke plienku a jednoducho sa zakryte, keby ste bývali v meste a museli by ste dojčiť na verejnosti tak by vás hneď prešla hanba)
Podľa mňa by ste mala takého svokra nosit na rukách a nielenže ho tam každý deň strpieť kvôli zvieratám, z ktorých máte isto osoh aj vy, ale aj kvôli tomu, že sa vzdal svojho domu, DOMOVA! pre vás a vašu rodinu. Aby ste sa nemuseli trápiť kdesi v garzonke v betónovej džungli.namiesto toho je v tej džungli zrejme on.
Iná vec by bola keby tam chodil každý deň, robil v dome hluk, furt na niečo hundral a staral sa do vás. Mne ho normálne prišlo až ľúto...
Takže moja názor je ze namiesto toho aby ste nariekala na MK ako sa zbaviť človeka ktorý vám zabezpečil domov, (len tak zo srandy si z vášho prijmu ktorý teraz máte a ktorý budete mat keď budete na rodičovskom odratajte pekných 500 euricok na bývanie, ktoré by ste museli riešiť nebyť jeho) si uvedomte aké šťastie vás vlastne stretlo a na budúce ho radšej pohostite kávou a koláčom. Zopakujem, za to že sa vzdal svojho domova, ušetril vám tým neskutočne veľa peňazí, bývate v dome a nie v hnusnom paneláku, stará sa o zvieratá aby ste to nemuseli robiť vy a tým vás odbremenuje.. A za to chce len 3 minúty z vášho každodenného času aby videl vnucatko a opýtal sa ci je všetko v poriadku. Podľa mňa by vám dal prvé posledné za možno aj viac pozornosti voči nemu. Bohužiaľ prvé posledné vám už dal. Ale nestačilo.

zmrzlinka2021
30. máj 2022

@barbii016
Prepac, ale nech je to akokolvek neprijemne citat, pocut - dom nie je vas. Patri priatelovi a priatelov otec (nie svokor, kedze niet nevesty) ma tam pravo dozivotneho uzivania nehnutelnosti.
REalne ak sa priatel rozhodne, ze sa ta "zbavi", budes to ty, ktora pojde s dlhym nosom.
Prosim ta, mas aspon dokklady o tom, do čoho si v dome vrazila vlastne peniaze?

Stale treba mat v hlave, ze ty sa musis chranit.

bronik89
30. máj 2022

ako vidis nestretlo sa to s pochopenim a je to jasne, pokial byvas u niekoho ineho, treba akceptovat jeho pravidla, ked budes vo vlastnom vtedy si mozes urcovat podmienky ty.

jasla
30. máj 2022

Jezisi, ved sa len spytala, a uz je nevdacna, ma ist do svojho... je to zena po porode, kristepane. Dufam ze ste tie pisatelky, ktore sa do nej navazate, aj v skutocnosti take pozitivne k svojim svokrom, svokram, svagrinam... a zakladatelka, moj nazor je, ze ako zena po porode a aj neskor mas pravo na sukromie. Svokor Vam dom prenechal, ale nie, nie si precitlivena. Pekne gesto od svokra, a prave preto by mal vase sukromie respektovat. Mozno by stacil rozhovor pri kave a vysvetlit si to

marcela_vargova
Autor odpoveď zmazal
irusa
30. máj 2022

ja si nemyslím, že to robí v zlom...skôr som presvedčená, že sa stará a zaujíma ho, či náhodou niečo nepotrebujete....tak slušne sa chce pozdraviť