Návštevy svokra
Ahojte, bývam s priateľom a 1 mesačným bábätkom v priatelovom dome, svokra býva inde a aj svokor (sú rozvedený)
svokor býval v tomto dome a keď zistil že som tehotná tak sa odsťahoval a nechal nám tu dom lenže v jeho izbe má ešte nejaké veci a v garáži tak isto má svoje veci.
Môj problem je ten že sem každý jeden deň chodí, mame ovce ktoré on doniesol, podľa priateľa sem chodí kvôli ovciam aby im dal vodu. Mne skôr vadí že sem chodí každý jeden deň aj keď na 3 minútky. Príde pozrie sa na malu opýta sa či je všetko v poriadku (každý jeden deň) a ide prec. Občas mi pripadá ze nás kontroluje alebo si neuvedomuje ze nám ten dom prenechal a chceme mat aj my SUKROMIE. Vadí mi ze nemôžem nakojit malu v obývačke pretože nikdy neviem kedy vtrhne, vždy keď pride návšteva mu to oznamujeme a aj tak sa tu ukáže. Už nám je blbe mu hovoriť že niekto príde aby si zas nemyslel že nechceme nech príde. Ja chápem ze má tu svoje veci a zvierata ale podľa môjho názoru by nemusel sem chodiť každý jeden deň. Keď tu niečo robí, preberá si veci a berie si ich to chápem ale aby prišiel na 3 minuty sa pozrieť… (som vďačná za to ze nám nechal dom a nesedí tu cely deň)
Aký je váš názor na toto? Preháňam ja?
@barbii016 tvoje tam nie je nič. Max. priateľove. Tak nepíš, že to je váš vlastný dom. Si v riadnom omyle. A to, že si do cudzieho domu investovala je len tvoja hlúposť. Ty nemáš nič. Svokor tam má väčšie právo ako ty.
To je nejaká nová móda, že každý kto pár šupov investuje do cudzieho domu si automaticky myslí, že už dom patrí jemu😒
Kojit hadam mozes aj v obyvacke, hadam nesedis nastrcena s prsnikom pred vstupnymi dverami obyvacky? Alebo si zbal a chodte s frajerom do vlastneho...
Darmo sa tu ohanas, ze si invsetovala a ze je to priatelove. Je to frajera a ak sa rozidete tak sa mozes akurat sudit o to investovane do prerabky... Jaj ved dojde na 3 minuty po tom co nachova ovce a verim, ze zo slusnosti na chvilku... Ci tebe staci jest iba kazde 3 dni? Ovciam tiez?
@stanulienkat rozum sa mi pozastavuje aký sú v tejto dobe hnusný ľudia, pekne sa nedá nic napísať? Asi ste mali dosť smutný život a nevydarené vzťahy… Nie každý sa musí rozísť. Smutne že ľudia hneď na rozvody myslia ako nahle sa jedna o financie a majetok.
@lesana25 je to len jeho presne ako píšete 🙂 viete nie každý muž je hajzel a sú aj muži ktorý vratia financie ktoré žena investovala do domu aj ked to nebude na papieri jeho žena. Nechápem ako môžte hneď myslieť na rozvod, je mi ľúto vášho partnera ked si všetko musíte dokladovať aby ste o nic neprišla. Asi s niekym žijem pretože sa lubime a nebudem myslieť na to čo ak sa rozídeme
to nemyslíš vážne. Tak svokor tam má doživotné právo a odsťahoval sa keď zistil, že si tehotná - prečo myslíš že to urobil? Pre TVOJE SÚKROMIE! Nemusel chodiť nikde a to ešte klobúk pred ním dole, lebo som ešte nepočula, že by toto niekedy svokorovci/rodičia urobili. Predpokladám, že tam, kde teraz žije, nie je zadarmo a vyjde ho to asi drahšie ako keby zostal bývať s vami. Tiež predpokladám, že sa asi nepresťahoval k susedom, takže sa ešte nalieta hore dole každý deň, čo je zase starosť navyše. Chodí tam postarať sa o svoje veci a svoje zvieratá - neviem, či si niekedy mala zviera, ale o to sa treba starať naozaj každý jeden deň. Však sa ponúknite, že tým ovciam dáte vodu aj vy, tak veľa roboty to nie je, a svokor nemusí každý deň chodiť - ale garantujem ti, že to bude trvať dlhšie než tie 3 minúty čo musíš strpieť, že sa svokor príde pozdraviť. Tiež nechápem akú to má súvislosť s návštevami, že ti vadí ak tam on vtedy dôjde. S kojením to pochopím, ale to by ho fakt stačilo slušne poprosiť, nech zaklope a počká, žeby si si vedela aspoň niečo cez seba prehodiť.
@barbii016 ale @stanulienkat má pravdu. My tie vydaté a ktoré máme majetky nadobudnuté spoločne s manželmi, a tie ktoré nevrážame peniaze do cudzích majetkov, nemusíme riešiť prípadné financie, keď sa aj rozvedieme.
Žiaľ v tvojom prípade je priam nutnosť na to myslieť, obzvlášť, keď máš dieťa. Ale keďže tomu nechápeš, ťažko vysvetľovať. Život ťa naučí, keď po pár rokoch zistíš, že vlastne celý život nemáš nič a pri rozchode (ktorý sa môže stať komukoľvek - aj mne), nebudeš mať fakt, kam ísť. Či už sama, alebo s deťmi
@barbii016 nie, nemam smutny zivot. Naopak. Aj vztah mam vydareny veeeeelmi dlho. Asi preto, ze som na to isla z opacneho konca ako ty a mam aj nejake skusenosti. Najprv sme mali byvanie (vlastne-vlastnym pricinenim), potom sme sa vzali a nakoniec sme PLANOVALI dieta. Nemali sme ziadny rychlokvaseny vztah. A ak by nam POSKYTLI (opat-nie darovali) byvanie rodicia, ticho by sme sklonili hlavy a boli vdacni. A nemysli si, ze som neprajna, ze ti nic pekne nepisem, ale bohuzial, presne taketo vztahy tak zvyknu koncit. To vsak neznamena, ze to musi byt automaticky tvoj pripad. Len ich je bohuzial vacsina. A pises aki su ludia hnusni...nuz..precitaj si svoj uvodny prispevok a hladaj paralely.
@barbii016 charakter chlapa sa pozna az ked ten rozchod nastane ale po poriadku asi ti neostane ine len sa s tym vyrovnat svokor tam je doma stale to vnima aj ako svoje ak uz s nim chcete nieco diskutovat musi to urobit jeho syn a nie ty a svokor kde byva teraz ? podla mna je fajn ze sa zaujima o malu a pyta sa upec mu kolac ponukni obed a mozno ostane aj dlhsie ako na tri minuty zasluzi si to za to co pre vas urobil
Nie nevadilo by mi to...a myslim ze ak mu to poviete, dotkne sa ho to...ma tam syna, nevestu, vnučku...zvieratka, svoje veci..preco by nemohol prist? Este by som mu aj kavu urobila..horsie by bolo ak by tam pil, alebo vystrajal...aj k nam chodili manzelove deti z 1.manzelstva , tak som sa zavrela do izby, kojila som tam, alebo som si lahla...a to boli 3 hodiny...teste sa z dieťatka...a utužujte si vzťahy...rodina je v zivote dôležita
Navážaš sa tu do žien, ktoré sú vydaté a majú s manželmi spoločný majetok. Ty máš dieťa s chlapom, ktorý si ťa nezobral. A bývaš v jeho dome, vlastné bývanie nemáš, svokor môže u vás bývať až do smrti keďže má doživotné právo, napriek tomu vám dožičil súkromie a chodí len na pár minút a ešte aj to ti vadí. Uvedom sa trocha. Svokor môže kedykoľvek prísť a bývať tam s vami. Buď vďačná, že chodí len ovce pozrieť na pár minút. A myslieť na zadné vrátka je normálne, inteligentní ľudia to robia. My máme s mužom spoločný dom a každý svoj byt. Ak by sa niečo stalo, nemusíme sa hádať ani báť, kam kto pôjde. Ty pôjdeš kam keby niečo? U vás ešte aj tie ovce majú istejšie bývanie ako ty.
@barbii016 nemyslim si, ze vas chodi kontrolovat. Ma tam este svoje veci, zvieratá o ktore sa stara a pride a spyta sa, ako sa mate. Je to jeho dom, dovtedy tam byval, tak sa tam stale citi ako doma. Ale bud rada, ze sa zaujima. Malicka bude vacsia a budes vdacna za ochotneho a milujuceho dedka. Ved vam do nicoho nekeca, aspon si nic take nespominala a podla mna vas len pozdravi a je rad, ze vas vidi.
@stanulienkat tak beriem späť, len niektoré veci by sa dali krajsie napísať niekomu. Netušila som že mám vypísať všetko dopodrobna že sme s priateľom 6 rokov spolu, na papieri je jeho meno nie jeho otca, že sme si všetko prerobili a kúpili ako sú spotrebiče, veci do kuchyne (taniere, misky, pribor, pohare atd..)
@barbii016 prepáč, ale tie taniere, misky, príbor to si komu kúpila? otcovi tvojho frajera alebo sebe?
Dám ti jednu radu....https://www.topreality.sk/vyhladavanie-nehnutel...
Nech sa páči, určite si nejaký vyberieš. Zavolaj, kúp si hociktorý, na ktorý budeš mať a ktorý sa ti bude páčiť. Zbaľ si svoje misky, príbory, poháre, taniere atď., a nebude ti tam nikto chodiť každý deň na 3 minúty. Také jednoduché riešenie.
@melanta čo má každý s tým manželstvom… vy ste si vzala muža len kvôli papieru aby “náhodou” vam neunikol majetok? Už rovno môžte riešiť keď tak strašne tu riešite majetok, kto koľko vkladá do vášho dieťaťa a domu a hádať sa na tom. Tak isto ako som už písala vôbec by mi neprekážalo keby si sem sadne raz za dva dni na viac hodín a porozprávame sa, lenže on stojí vo dverách spýta sa a hneď odíde. Aj keď mu ponúknem koláč, zoberie si ho zo sebou
@barbii016 som sa stratila. Chceš povedať teoretickému svokrovi (lebo áno vydatá stále nie si), ktorý bol taký zlaty že sa odsťahoval z domu kde má právo doživotného bývania aby nechodil? To nemyslis vazne, ja byt ním tak po takomto rozhovore sa pekne krasne nastahuuem nastalo spat, lebo toto je nevďačnost. Nemáš žiadne právo tam v niečom rozkazovat.
@barbii016 keby si sa s nim dohodla na konkrétnom case? Normalne mu aj povedz preco, ze kojis a ze nikdy nevies kedy pride, ze je ti to nepríjemne. Ci by sa dalo dohodnut na presnom case a ty sa vies obliecť. Myslim, ze to normalne pochopi.
@barbii016 nečítam úplne všetko, tak napíš to polopate. ten dom, o ktorý sa jedná, bol od začiatku váš? kúpili ste si ho vy dvaja a otcovi ste tam dovolili bývať a chovať ovce? alebo bol dom pôvodne jeho a on ho potom prepísal na syna s tým, že tam chová ovce?
a ešte poznámka k jednej tvojej reakcii. píšeš tam, že radšej každý druhý deň aj na 2-3 hodiny ako každý deň na 3 minúty... no to by sme ešte len čítali ponosy, keby to tak bolo 😀 veď si to zrátaj. do týždňa s vami strávi maximálne 35-40 minút (natiahla som jeho návštevu na 5 minút denne). neotravuje vás, nedáva vám rozumy, len sa opýta, či je všetko v poriadku. zdá sa mi to veľmi milé. keby chodil každé dva dni na 2-3 hodiny (cca 7-8 hodín týždenne) a nebodaj by vám ešte kázal čo a ako, to by si len potom mala dosť....
@betulinka1 asi to aj skúsim ďakujem za normálny komentár. Mne tu naozaj nejde o to aby som niekomu zakázala sem chodiť len by som rada mala súkromie. Keďže som si aj chcela raz poobede pospat s malou tak som sa zamkla a začal klopať na dvere a psi hned začali stekať tak že mala sa zobudila
Nerozumiem, prečo by si nemohla kojiť v obývačke. Veď jeden prsník máš zakrytý a druhú bradavku má dieťa v ústach. A reálne nikto z teba nič neuvidí, lebo medzi tebou a dieťaťom ten kúsok kože v rýchlosti ani nezbadá 🤷🏻♀️ možno si ani vôbec nevšimne, že zrovna kojis, keď na teba nebude schválne civieť. Mne by 3 minúty vôbec nevadili. Iné by bolo, keby sedel každý deň hodinu, to by som chápala, že ťa ruší, ale 3 minúty? Povieš "ahoj", prejdeš do kuchyne spraviť si čaj a kým sa vrátiš, on už je preč. To ťa reálne vyrušuje?

myslím si, že ten svokor to vôbec nemyslí v zlom...príde zrejme kvôli ovciam, vezme si veci, ktoré potrebuje a je mu očividne hlúpe tváriť sa, že tam nie ste, tak vojde do obývačky a zo slušnosti sa opýta, ako sa máte a či je všetko v poriadku. Normálne to je, nie? Skôr by mi prišlo divné, keby syna, Teba a vnučku odignoroval.
Vtedy by si písala, že príde, vezme si veci, obriadi zvieratá a na vás kašle. 🙂
Nemá Ti na tom čo prekážať, akurát mu pekne slušne môžeš pripomenúť, že občas dojčíš v obývačke, tak aby zaklopal predtým ako vojde. Alebo prejdi do inej izby.
Nie je to tragédia, skôr to celé vidím pozitívne. Nerieš 🙂