icon

Návštevy u svokry

miriamina888
20. jan 2023

Ahojte mamicky, mam jednu otazocku, s manzelom a dcerkou zijeme momentalne v zahranici, ale chceme sa vratit na SR. Ked sa vratime, moj manzel bude chciet urcite časte navstevy u svokry na dedine, ja tam nerada chodim lebo je tam bordel a špina. Necitim sa tam proste dobre. A dcerka je este mala a bojim sa ju pustit len s manzelom. Je mozne nejako sudnou cestou zakazat navstevy u svokry, ak je to pre dieta nevhodne (spinave) alebo nebezpecne prostredie? A napr. dat podmienku, ze ak babka chce vidiet vnucku, tak by ju mohla navštivit u nas? Dakujem

jasminet
20. jan 2023

@miriamina888 pises, ze manzel je tiez nejaky divny - nevie sa vyjadrit k veciam jasne. ty si divna rovnako - vsak sa jasne vyjadri aj pred muzom aj pred svokrou co ti vadi a myslim, ze uz tam chodit nebudes musiet. len teda asi TY dostanes sudom nakazane, ze dieta mas davat otcovi v urcene dni

zanka777
20. jan 2023

@miriamina888 tvoj muž nevie sám dať malej jesť..... Nevie ju sám vhodne obliecť a postarať sa keď mu nedáš všetko popod nos.... Nevie dohliadnuť na bezpečnosť malej a ma mamu ktorá žije v totalne nehygienickych podmienkach podľa teba....... Tak nám povedz ako je možné že s takým človekom máš dieťa keď ako ho opisujes tak ako otec je nepoužiteľný a bez teba nedokáže nič ?????😏🙏

miriamina888
autor
20. jan 2023

Ano pytam sa ako som si ho mohla vziat a mat s nim dieta? Nedokazala som od neho odist, lebo ho lubim...len ma vytaca ta neporiadnost a to ze ma nepocuje ked mu nieco hovorim! Banalne veci! To je cele! A netvrdim ze nevie dat malej najest aj ju obliect, prebalit a dat spať! Len mu musim vsetko sama nachystat! Inak sa sam nezdohada! Vela chlapov to nevie! Alebo sa nechce zdohadať!

miriamina888
autor
20. jan 2023

A svokra je stara ano nevidi, ani moja mama nie je najmladsia! Ale zakladny poriadok ma! A ona len bordelarka a vzdy bola! A nechce od nas aby sme upratali ani od svojich dcer a syna to nechce lebo ju to uraza a ked nieco u nej urobime tak potom si sadne a narieka ako ona nevladze ale nechce nam dovolit aby sme jej pomohli!

panelacikova
20. jan 2023

@miriamina888 všetci sú tu proti tebe, je mi ťa ľúto. jedno, čo nechápem, prečo si si také nemehlo pochádzajúce z takej "špiny", brala za manžela? ešte pochopím, že ste splodili dieťa, no proste stane sa. niekedy je to plánované, niekedy nie, ale to by som ešte chápala. ale načo si si ho uväzovala na krk? fúúúha...
a k veci. bohužiaľ, takýto súdny zákaz/príkaz ti nevydá nikto. čo môžeš urobiť, je, že tam malú proste nepustíš a hotovo. mužovi jasne povedať, ak chce mama vidieť vnučku, nech sa páči, nech príde k vám na návštevu. ak je z blízka, kľudne môže aj 1x do týždňa prísť pozrieť na 2-3 hodinky, ak je z väčšej vzdialenosti, nech príde tak raz za mesiac prenocovať a vyriešené. vy nie ste povinní vysedávať každý druhý víkend u svokry (rovnako ako aj u tvojich rodičov) a tráviť tam ešte aj nocľahy. ak je naozaj taká špina, ako píšeš, trvala by som na svojom. buď to bude rešpektovať, alebo nech si ide potom žiť k mame... ak je to tak, ako uvádzaš, veľmi rýchlo by pochopil, kde mal čisto a o všetko postarané a kde bude zas len v smrade žiť....
a ešte doplním k tej jeho totálnej nesamostatnosti.... mala som takého a mám s takým dieťa... bohužiaľ, niekedy sa to naozaj vyvŕbi až po svadbe alebo potom, čo príde do rodiny dieťa... ale nikdy som sa za neho nevydala. a ak by som sa aj bola, už by som bola dávno rozvedená. nepotrebovala som sa starať o deti dve, stačilo mi jedno.... a to jeho matka ani nie je špina, ale normálne sa stará ako každý normálny človek. byť na tvojom mieste, už by sa za mnou a dieťaťom len tak zaprášilo na ceste.... a nebolo by ma.

miriamina888
autor
20. jan 2023

Ja som sa len prisla poradit a nie aby ste ma posudzovali, ze ako to riesit aby som nemusela chodit na navstevy s malym dietatom ak to nechcem a moj muz bude chciet tam chodit a ja tam iba znechutene stracat cas budem a to len preto aby som dohliadla na dceru! A on si bude šprtať v garazi alebo behat po dome a akoze nieco robit a nic neurobi!

veronika33
20. jan 2023

@miriamina888 veď nech k svokre chodí manžel sám, keď tam potrebuje ísť niečo robiť... ty si urob svoj program s dcérkou

aurora33
20. jan 2023

@miriamina888 tak z takého hnusneho nehygienickeho špinavého smradľavého prostredia by som si nezobrala nič. Nie to ešte manžela.

morgane1975
20. jan 2023

@melanta su take zeny. Hlavne tie co chytili posledny vlak, zobrali si muza len aby mali dieta a teraz cvicia s celou jeho rodinou. Ked s nim autorka chodila, nevidela z akych pomerov pochadza? Zrazu jej to vadi? Mna by zaujimalo hlavne co povazuje za hygienicky standard.

zuzinka888
20. jan 2023

Samozrejme, ze da ale az ked to bude exmanzel. A ked dokazes ze je to zivot ohrozujuci a nebezpecny stav tak sud moze urcit stretavanie pod dohladom soc.pracovnicky. ak v takom prostredi vyrastol tvoj muz a ty si si ho vzala( predpokladam,ze nema ziadne vady) tak to zvladne aj tvoja dcera.

babababka
20. jan 2023

Autorke trocha pokory a empatie by nezaškodilo.

lily246
20. jan 2023

@miriamina888 veď nech chodí iba muž sám. Ja by som do špiny s dieťaťom nechodila, ani by som jej nechodila upratovať, ako tu úplne od veci radia. Na čo tam máte chodiť s ním? A už vôbec nechápem, že sa ti nehnusil chlap, keď pochádzal z takej špiny a ešte si si ho aj zobrala.
Tvoj písomný prejav je otrasný, výkričník za každou vetou a nezrozumiteľné slová ako "zdohadať" a "pratať" používajú len jednoduchší ľudia.

lavinis
20. jan 2023

@miriamina888 ako vážne?😅🤦‍♀️

misinka0611
20. jan 2023

Toto sa vybaviť nedá.. no neviem si predstaviť ako to tam vyzerá led vôbec neupratujú 🤭

nicegirl369
20. jan 2023

@miriamina888 ked si si brala manzela, videla si, z akeho prostredia pochadza. Predpokladala si, ze ked sa vam raz narodi dieta, nebudete tam s nim chodit? To asi nie, vsak? Pred manzelstvom ste sa mali dohodnut, ak si takuto velmi nezvycajnu pozoadavku mala. Teraz je uz neskoro, ak to manzel nechce pochopit, co ti vadi. S tym sudnym zakazom, to si nemohla myslit vazne.
Chodievajte aj k tvojim rodicom alebo si kupte chalupu, aby si muza zamestnala a doeta malo vybeh, ked vy mate byt.

lavinis
Autor odpoveď zmazal
lavinis
20. jan 2023

Čo je to "nezdohada"?

julish
20. jan 2023

@miriamina888 to s tými herpesmi si dobre zavrela. Zakazovať babke pobozkať si vnučku, uff. Herpes je ochorením imunity, boztkom na Ličko ho mala nedostane. Trosku preháňaš imho

lily246
20. jan 2023

@julish herpetický vírus je pre novorodenca extrémne nebezpečný, v tomto má autorka úplnú pravdu a ten, kto ide s herpesom k novorodencovi a k žene v šestonedelí, je ignorant a hlupák.

ayanamirei
20. jan 2023

@miriamina888 vies, aj tu na konovi ma vela mamiciek take hygienicke "standardy" az by ti blbo ostalo 😅🙈 a ja ta chapem, moj muz nema ani 1/3 narokov na cistotu ako ja, ale mne to nevadi a ja si poriadim. Co sa tyka inych domacnosti ,tak proste som si tam povedala svoje a bud drzim dieta tu hodinu na rukach alebo upracu nez prideme.Kazdy si moze vybrat.🤷🏼‍♀️

adamcovalydia
Odpoveď bola odstránená
ahhola
20. jan 2023

Prečo predpokladás, ze tchyna nebude bez vás vedieť žiť, ked sa vrátite po x rokoch? Ma ešte ďalšie deti, vnúčatá asi a bude vás furt vyvolávať do jej smertiska? Zbytočne riešiš dopredu.
Potom, ty si asi čistiotna zena,chlapa si vytiahla z toho semenišťta nákaz a to, co si roky doňho hudlaa sa určite zurocilo... On sa zbadá, ze sedí na lepkavej stoličke a kuká na zagrcany obrus a dvihne sa mu žalúdok po prvom disku kávy z umasteneho hrnčeka, neboj tak to bude. Ochráni pred zltackou seba aj malú.

miriamina888
autor
20. jan 2023

Je to nepochopitelne co dokazete napisat! Hruza des!

jane89
Odpoveď bola odstránená
amelie2017
20. jan 2023

Moj dedko zil na dedine. Nemal splachovacie wc, len latrinu. Mal kona, kravy, prasata, sliepky, zajace, husy, morky...kupali sme sa len v sobotu, vzdy, ked sme sa hrali na dvore s loptou, lopta bola cela od kuracincov, kazdy 3. krok sme do nejakeho stupili a umyvali vo vedre. Spacia cast domu bola cista, aj ked plna ckorov, ...prezila som. Prezila som tam najkrajsie detstvo. Milovala som ist na travu, na seno, kopat svabku..vona mastale, pre niekohi smrad vo mne vyvolava neskutocne spomienky..
Deti nepotrebuju sterilne prostredie, potrebuju lasku. A ak ju od babky maju, riesis kraviny..

julish
20. jan 2023

@lily246 ale oni ho nemali, len mavaju

madla60
20. jan 2023

@miriamina888, prečo vymýšľaš, keď tam nechceš ísť, tak nechoď, a manžel nech ide sám. Pokiaľ je dieťa ešte v kočíku, nechodí, tak to by som tam možno vydržala jeden deň. A babku môžte priviezť k Vám hoci kedy, keď Vám to bude vyhovovať. A že stále hovorí to isté, Ty budeš aká v jej veku? Možno nikam nechodí, nemá zážitky, žije v spomienkách.

sparkling
20. jan 2023

@miriamina888 povedala by som mužovi, že bud svokra uprace, alebo ma tam s malou ani nehne. Navar obed a pozvi svokru k vam. Basta. Kupelne, zachody, kuchyna maju byt ciste, a to je len absolutny zaklad. Moji svokrovci maju 80 rokov a povysavane, ciste, upratane aj navarene.a s herpesom by som nedovolila malu chytat. Ja neviem, ty si matka, musis si to s muzom doma povedat, so svokrou nediskutovat. Ma moznost prist vnucku pozriet k vam ak sa jej tazi upratat.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená