Názor na takýto dlhodobý vzťah
Ahojte, chcela by som sa opytať na váš názor, ako sa to zdá vám. Mám vo svojom okolí pár, ktorý je už spolu vyše 10 rokov. Obaja sú po 30tke, on starši ( do 35), každý býva osve u svojich rodičov, od seba dú vzdialení cca 15 kilometrov. Za tú dobu sa ani nezasnúbili, ona jeho navštevuje minimálne, skor on chodí ku nim, vypomocť a na návštevu , ale to možno raz do týždňa- cez víkend. Cez týždeň každý je vo svojej práci a potom domov, údajne si hodiny denne telefonujú. Aký máte na to názor? Ev. možno niekto z vás zažil niečo podobné? Mne to prijde v tomto veku divné, pretože každý by sa už asi chcel niekam posunúť , akoby tam bolo váhanie či by to bolo správne rozhodnutie byť spolu. Každý len benefity po svojom, využívať služby “mama hotelu”, ráno si pospinkať, vstať na obed cez víkend, neviem, mne osobne by to vadilo, nebyť s partnerom spolu. A ešte druhá vec, za tých 10 rokov ani raz na spoločnej dovolenke, nemyslím zahraničnej, ani tu na Slovensku, ani na predlženom víkende, nikde neboli, pritom ani jeden z nich neprispieva na domácnosť ani centom, semtam nákupy potravín a to je asi všetko. Ja v tom vidim aj veľké lakomstvo. Prijde vám to normálne?
Ja si myslím, že ľudia NEMUSIA mať nutné názor na niektoré veci a toto je jedna z takých veci..
@viestta s tym tykanim som nevedela
@yvanielka clanok nie ale 🤷🏻♀️
@hazelgracegus mamahotel urcite nie, ja som z domu uz vyse 16 rokov prec, takze toto urcite nie
ale samozrejme ze je to v poriadku, im to takto vyhovuje, ich rodicom to takto vyhovuje. Nikomu neublizuju, tak nech si tak ziju.
@elizabet173 asi je to tak, dakujem
@jana_eyre_2 ok
@retatka ano, mozno je to aj tento pripad, vdaka
@123andy123 im to vyhovuje, rodičom neviem, pretože tým aj keby to nevyhovovalo, tak svojim deťom ťažko povedia nie
@viestta mimoriadne vztahovačná nie som, len neznášam sprosté a útočne komentáre, ktoré sú tu asi bežné
prečo by svojim vyše 30 ročným deťom nepovedali nie? Veď nemajú 19, že štartujú do života.
@viestta roman s hlúpou zápletkou nepíšem, keďže už ste tu také všetky kamarátky , ked´ sa tu tsk tyká - tak ty asi tiež máš patent na rozum a máš potrebu sa ku všetkému vyjadrovat? Napísala si v úvode koment, prečo máš potrebu teraz sa ku všetkému vyjadrovať. Ja vás fakt ženy nechápem- máte všetko doma upratané, navarené, deti s muži na porisdku, že máte čas tu toľko vypisovať veci o ničom? fakt nič zlom, napíšem koment a tým to končí kefˇ to nie je moja diskusia, ale nie že vysedávať hodiny pri mobile/počitači a vyjadrovať sa ku každému komentu- ako to vám dobre robí, alebo čo?
neopakujú sa tu podobné témy pričasto, kde autorka rieši dospelé vyše tridsaťročné deti žijúce u rodičov a to, že ich vyciciavajú? Toto je už tretia, minimálne.
@elizabet173 🤷🏻♀️
@elizabet173 tu je pointa inde, nie o “mama hoteli” , o tom, ze vztah sa vyse 10 rokov neposunul nikam
@viestta na moj život žiaden, nikde som nenapísala, že je uk´ažkový, ibaže som spokojná, ale to tam si musela napísať, ach jaj. Robte zmysluplnejšiu robotu ako strácanie času tu na MK- to je výstup z tejto mojej diskusie. Život je krátky a tu premárnite 1/3 života nezmyselnými komentmi a patentmi ns život. Som rada, že sa mi podarilo rozprúdiť diskusiu a ukázať niektoré črty , vďaka všetkým
viem, že je pointa niekde inde, len ma zaráža, že má niekto potrebu riešiť životy iných.
@viestta Keď ja som si myslela že o týchto mojich neduhoch vies iba ty a hla takéto odhalenie… ;( uvažujem, že zruším konto, draha 😔😔
myslím, že nejde len tak o tvojich kamarátov, ale o niekoho, kto ti týmto vzťahom, správaním vadí ... mám pocit z tvojho príspevku, že ani tak nepotrebuješ vedieť, aký máme názor, ale doslovne sa vypísať z tvojho vnútorného nesúhlasu, tak nejak cítim stupňovanie, najprv len tak jemne opisuješ ich vzťah a potom ich už vykresľuješ ako "príživníkov" /nie doslovne/ ... proste, vadia ti ... z akého dôvodu, to už vieš len ty ... môj názor na to je, že sa zacyklili, už asi ani nie je v ich záujme to meniť ... nemyslím, že ich vzťah skončí svadbou, obaja stretnú niekoho v živote, pre koho im bude stáť za to, aby sa zmenili ... to je môj názor ...
Mno asi by som sa nestarala. Ale urcite im to tak vyhovuje, preco by inak tak zili.
Nie kazdy ma zmysel zivota svadbu a deti. Im mozno staci raz tyzdenne sa stretnut a sex. ☮️☮️☮️
Autor ANONYMKA: Moj nazor je, ze sa do nich nestaram a ani nebudem. Je to ICH zivot a IM to tak vyhovuje. Ty to ocividne riesis a pride to tebe DIVNE. Mne pride divne, ze niekto potrebuje zivot inych riesit na MK alebo uz hociakou inou formou. Zi a nechaj zit.
Dalsia vec. Co je pojem normalne? Pre teba je normalne toto a pre niekoho hento ked to mam tak polopate vysvetlit. Kazdy nech si zije ako chce.
normalne mi to neprijde, ale zrejme sa zhodli na takom sposobe zivota, kde cerpaju len "vyhody" - moze sa zdat, ale v podstate bez vyvoja a posunu zacne vsetko casom stagnovat...ktovie o com to tam vnutorne je, mozno sa boja ist do normalneho zivota spolu, mozno ich rodicia drzia pri sebe, ktovie...
Môj názor je ten, že ak to im dvom takto vyhovuje, tak je to super a ostatných do toho nič. Ešte možno ak rodičom už vadí, že ich majú doma na krku, tak tí nech sa im k tomu vyjadria. Ale susedy, známe, kolegyne, široké príbuzenstvo nech si kľudne myslí svoje, ale nech sú ticho - nie je to ich vec.
Ja si viem celkom predstaviť, že takto dokážu fungovať dve spriaznené duše. Je im spolu dobre, ale nepotrebujú spoločnú posteľ noc co noc, ani prať si navzájom špinavé ponožky, alebo romanticky spolu variť. Nechcu zakladať rodinu a nemienia o tom nikomu hovoriť, lebo drvivá väčšina ľudí to nikdy nepochopí. Mam takého kamaráta, ale ten žije sám. Keby mal blízko matky robotu, možno stále býva s nou, pomáha jej a ona jemu. Uvažuje inak ako ostatní ľudia a treba to akceptovať nikomu neškodí. Deti mat nechce, lebo tento svet je skanzeny a pod. Absolútne by mu stačila takáto spriaznena duša, s ktorou by sa stretával pravidelne, dlhodobo a mal o com hovoriť hoc aj po telefóne, deň čo deň. Ale nevie ju nájsť.
Ci spomínaní dvaja rodičom prispievajú na bývanie snáď nevieme, nie? Predpokladám, že áno, aspoň tomu verím.
Ďalšia vec je, že ich vzťah mohlo v začiatkoch niečo poznačit, preto nechcú štandardný vzťah, bývanie, rodinu, deti. Môže tam byt u niekoho trauma z minulosti, možno potrat a žiadna šanca na dieťa, možno znásilnenie a neschopnost žiť reálne s mužom. Nevieme o nich nič a kým sú to inak slušní ľudia, ktorí nikomu neublížuju, treba to akceptovať.

@viestta 😀 tak nebolo by to prvý krát čo tu redaktorky ženských webov hľadajú odpovede a inšpirácie do svojich článkov