Názor na takýto dlhodobý vzťah
Ahojte, chcela by som sa opytať na váš názor, ako sa to zdá vám. Mám vo svojom okolí pár, ktorý je už spolu vyše 10 rokov. Obaja sú po 30tke, on starši ( do 35), každý býva osve u svojich rodičov, od seba dú vzdialení cca 15 kilometrov. Za tú dobu sa ani nezasnúbili, ona jeho navštevuje minimálne, skor on chodí ku nim, vypomocť a na návštevu , ale to možno raz do týždňa- cez víkend. Cez týždeň každý je vo svojej práci a potom domov, údajne si hodiny denne telefonujú. Aký máte na to názor? Ev. možno niekto z vás zažil niečo podobné? Mne to prijde v tomto veku divné, pretože každý by sa už asi chcel niekam posunúť , akoby tam bolo váhanie či by to bolo správne rozhodnutie byť spolu. Každý len benefity po svojom, využívať služby “mama hotelu”, ráno si pospinkať, vstať na obed cez víkend, neviem, mne osobne by to vadilo, nebyť s partnerom spolu. A ešte druhá vec, za tých 10 rokov ani raz na spoločnej dovolenke, nemyslím zahraničnej, ani tu na Slovensku, ani na predlženom víkende, nikde neboli, pritom ani jeden z nich neprispieva na domácnosť ani centom, semtam nákupy potravín a to je asi všetko. Ja v tom vidim aj veľké lakomstvo. Prijde vám to normálne?
Ci je to normálne,hmm. Normálne je starať sa o seba a nie do druhých vzťahov a mať o nich tak detailné vedomosti?? To fakt..že choré. A čo vyhovuje im, to je vždy normálne, pre nich.
Asi to nie je až taká veľká láska, ak by bola určite by chceli byť spolu atď. Človek keď je zaľúbený chce s tým druhým byť stále. Keď si nechýbajú len telefonujú asi vedia že sú len dočasnou stanicou jeden pre druhého, kým nepríde niečo lepšie.
Ja si myslím, že im to takto vyhovuje a zrejme majú iné priority v živote ako tie, čo sú bezne zaužívané v spoločnosti (svadba, deti, atd…). Pomohol ti k niečomu vôbec takýto názor?
Ale prekvapuje ma, že máš vedomosti o tom, že vôbec neprispievajú na domácnosť. Takéto info musí mat len naozaj najbližšia rodina, možno priatelia.
Prišla si sem po názory, čo si čakala? Je to diskusne forum, dievčatá píšu svoj názor na vec a reagujú ako uznajú za vhodne. Predtým, ako sem nieco pridas nabudúce mysli na to, aby si sa znovu nerozčuľovala nad niečimi názormi alebo spôsobom komunikácie.
@ivana11155 vôbec to tak nemusí byť, môžu sa mať radi oveľa viac, ako tí, ktorí spolu žijú, v dnešnej dobe takých párov pribúda. Nepoznáme dôvody, ktoré ich k tomu vedú, možno starostlivosť o rodičov, možno to, že vedia, že deti u nich nikdy nebudú a takto im to vyhovuje, inak by to netrvalo desať rokov, toľko nevydrží ako kopu manželstiev.
Nik z nás nevie, prečo to tak majú. Svoj názor by som písala, ak by to napísal niekto z nich pripadne ich rodiny, čo do Togo vidí. Nie cudzia tetka. Co ak je v tom vážny dôvod, vážna choroba alebo čokoľvek co nik z nás netuší
No tu velmi nepochodis zly napad lebo ta tu zozeru. Zaujimave ze ti napisu ako sa velmi nudis a pritom tie nicky vidim v kazdej diskusii pomaly ktoru si otvorim. Tak neviem kto sa tu tak velmi nudi. Stale viac sa presviedcam o tom ze MK uz nema vobec uroven a asi sem prestanem chodit..
Hlavne,ze ty sa anonymne ides bavit o nejakej znamej,to uz nie je take slovenske,ze?
@elizabet173 nemusíš ma poučovať, ja som len napisala svoj názor a bodka.
To neni vztah podla mna. To je tak vyplnanie volneho casu ked potrebuju a zjavne im to takto vyhovuje🤣
@ivana11155 veď ja som tiež napísala svoj názor, neviem z čoho si usúdila, že ťa poučujem
Možno sú to dvaja mumaci nechopni prevziať zodpovednosť za svoj život...veď je veľa ľudí, ktorých treba postrkovať.Mozno povedia, že nemajú kde bývať, nemajú peniaze, hypo na celý život nechcú, nikto nevie..do podnajmu nechcú ...môj kamarát bol doma do 36 r, lebo mal chorú mamu o čom veľa ľudí nevedelo.Po x rokoch začal bývať s dlhoročnou partnerkou a do 4 r boli od seba.A dnes sedí zase doma pri rodičoch...ak im to vyhovuje nie je čo riešiť.Ludia majú rôzne povahy a osudy
je to mozno trochu netradicny vztah.. ale myslim si o tom len asi to ze sa stretli dvaja ludia ktori pravdepodobne nechcu mat spolu dieta a maju radi svoj volny cas a priestor a preto sa nechcu nejako vaznejsie viazat a brat si spolocnu hypoteku a vyhovuje im teda byt doma zit si svoj zivot a obcas sa stretnut a stravit nejaky cas spolu a potom mat zas jeden od druheho pokoj, je vela parov kde dvaja ludia ziju spolu a vadia si a neznasaju sa.. tak tymto sa to pravdepodobne nestane a caka ich este dalsie desatrocie minimalne 😃
A na čo riešiš iných je to ich život a ak sú spokojný tak čo?
plno ludi je divnych. hej, mas pravdu. je to nezvycajny vztah
Asi budem jedna z mála, ktorá ti bez moralizovania tvojej osoby aj odpovie. Pre mňa osobne to normálne nie je, ja by som takto žiť nedokázala. Keby sa poznali od 15tich s tým, že sú spolu 10 rokov a povedzme šetria si na spoločné bývanie, tak budiš, ale hovoríš, že majú do 35 rokov, pre mňa je to nepochopiteľné.
No, zrejme im to tak vyhovuje, inak by sa rozhýbali nejakým smerom. Keď to neovplyvňuje teba konkrétne, nerieš ich. Nestotožňuješ sa s tým, no je to ich život, ich rozhodnutie.
@fleur1111 poznám sa s rodičmi jedného zo zainteresovaných, preto viem tieto bližšie informácie. Mne názory nevadia, vadí mi sposob takejto komunikácie. Z jednej otázky sa tu rozprúdi debata, ale úplne iným smerom, ako bolo žiadúce. Hlavne, že každá druhá napíše ži a nechaj žiť, ale v svojom komente musí uštipačne alebo útočne atď. reagovať, o to ide. Problém je niekde inde, chodia tu ženy , ktoré sa asi potrebujú vyventilovať, tak proste tu vysedávajú a vypisujú, komentujú komentáre druhých. Ja som sem prišla prvý a posledný krát, ďakujem, stačilo. Mám iné veci na robote a nemám čas zapájať sa do “ stoviek” diskusií denne. Diskusia je o tom, že napíšem svoj názor, postoj, ale nemám potrebu komentovať, súdiť druhých. Toto tu nie sú diskusie. Ja znudený život určite nemám, ale bolo mi to tu tak napísané, ale nech sa zamyslia nad sebou tí, ktorí toto píšu. Otras, čo v dnešnej dobev ľuďoch je, ale je to aspoň dobré vidieť na založení “kontroverznejšej” témy, aspoň sa ukáže , kto sa ako prejaví. Ja som možno skor očakávala, či v dnešnej generácii 30-tnikov je toto zmýšľanie bežné, či niekto má takéto skúsenosti, či je to bežnejšie alebo skor raritné. A kedže na tomto fóre som predpokladala, že je tu takáto veková kategória, preto som to nahodila tu. Ja si nemusím spytovať svedomie, nikoho som tým neurazila, nikto nevie o koho ide. A je jedno, či tu niekto vystupuje pod nickom alebo anonymne, lebo aj tak je to na internete, neviem koľko z nich by sa to odvážilo povedať človeku tvárou v tvár, tu je každý macher, takže asi tak
@anja27 napísala som vyššie, stačilo mi raz a navždy 😀
@viestta kopec zien napisalo nazory od vcera vecera, neodpisujem kazdemu, toto som ocakavala. Mne je šum a fuk, aký si ty o mne obraz urobíš, ty sa tu potrebuješ vyjadrovať ku každemu príspevku, nech sa páči. Ja mám svoj názor na teba tiež, ale nepotrebujem sa tu s ním prezentovať, ale teba evidentne škriem, keď stále sa musíš vyjadrovať. veď riaď sa tu spomínaným ži a necha žiť a nerieš, ty si svoj názor už v úvode napísala a stačilo, či? treba zasa od rána vysedávať na fóre? to už by som mala profesúru ukončenú za ten čas…
@viestta Ty vysedávaš len na fóre? Ja už som ta v obchode hľadala 😅😅👍🏼
Tsss… no toto 🙂
@viestta 🤦🏽♀️ach boze, ty musis mať asi stále posledné slovo. Keď nemáš prácu , tak si otvor knihu, choď behať, cvič, píš knihu alebo čo ja viem čo ešte, premárniš tu polovicu života nezmyselnými komentmi, ale každý sme si strojcom svojho šťastia, kľudne mi tu vypisuj ešte 100 komentárov o ničom, keď len vtedy si spokojná, oekný deň
necitala som komenty, ale mam v okoli presne taky par, mne to pride divne, nerozumiem tomu, vzdy sa cudujem, dovolenky si kazdy planuje osve, stretnu sa 2x do tyzdna, a spokojní..ale tam viem, že zena by chcela viac, ale s chlapom nepohne, a stale sa ho drzi. ich rozhodnutie, nastastie nezijem ich zivot 🙂 mne sa napriklad ten chlap cuduje ako "rychlo"byvam s chlapom, ako rychlo planujem s nim, ako rychlo som s nim na dovci, ako rychlo mi je s nim dobre...jeho problem, jeho zmyslanie.
@viestta … podobne!!! 😊 Ja idem k tomu aj zubarovi, takze sa nabeham aj s dcerou viac ako v robote so psom 😅😊
Krásny víkend moja, aj celej rodine, oddychni si čo najviac a nech ti to zajtra rýchlo ubehne. 😘
Je to zvláštne, určite za tým niečo bude. Asi sa ani jeden nemá k tomu, že by to posunul ďalej. Ja vo svojom okolí nikoho takého nemám.
Aj som chcela napisat obsirnejsi nazor na vec. Ale zachytila som, ze to potrebujes pre nejaku pracu ci co. No to treba napisat hned ferovo, ze na co zbieras nazory a nie takto anonymne sa tvarit, ze len tak chces vediet. Takze napisem len strucne, ze kazdemu vyhovuje nieco ine a do cudzich vztahov sa nestaram ani nad nimi neuvazujem, pokial sami o pomoc neziadaju. Pokial by bol dovod, aby som sa starala, vtedy rada poradim, zamyslim sa, hladam riesenia.
@cervenaruza123 stále sa tvári, že to nie je kvôli nejakej práci, vraj je dobrá priateľka rodičov jedného zo zainteresovaných 🙈 keď už potrebujem názor nejakej “vzorky z fóra”, tak aspoň to poviem narovinu. Presne ako si napísala.

Inak milá autorka, veľmi ma pobavila tvoja pripomienka k diskutujúcim, či už majú doma všetko upratané, navarené, deti a mužov na poriadku, keď majú čas tu kadečo komentovať? No a ty milá anonymka hanbiaca sa aj za nick na internete, ty nemáš doma inej roboty len riešiť životy cudzích ľudí, čo sa ťa nijako netýkajú? 😂😂😂 ani trošku ti nie je trapne po tomto? 😂😂😂či nemáš kúska hanby v sebe? Na druhom smietku v oku vidíš ale sama sebe brvno v oku nezbadáš, či ako sa to hovorí 😅