Názor na to, že partner nechce prebalovať, kŕmiť, obliekať...
Čo by ste si pomysleli, keby vám váš partner pri rozhovore o deťoch do budúcna povedal, že prečo by ich mal on prebalovať,kŕmiť,obliekať,kúpať, keď vy ste tiež doma.
@viestta ved toto, poznám prípad keď sa rozviedli muž a žena a počula som svokru ako hovorila na bývalú nevestu svojim kamarátkam:,, no a chapete tomu? Ved ona (nevesta) chcela aby chodili spolu kočíkovať!! No rozumiete ved syn prišiel unavený z prace, tak co sa ma co chodiť predvádzať s kočiarom po dedine ved to je zenina starosť.!” Nakoniec ten jej unavený synček bol tak unaveny že chodil po zabávach, ženu podvádzal, ta sa s ním rozviedla, ale samozrejme podľa svokry je to všetko len nevestina chyba.
Dámy.... Zasa neprehanajme. MD s jednym dietatom je pohodicka a to myslim vazne. Lebo niektore to tu prezentujete, akokeby sa zena na MD isla zodrat. Ja neviem no....v tom pripade len zle zadeleny cas. Bez problemov som mala navarene, upratane, o dieta postarane. Jedno dieta - ziadne dieta.
Ano ked muz prisiel z prace, dieta dajme tomu okupal, nakrmil, ale urcite som od neho nechcela aby drhol hajzle obrazne povedane.
Ano muz sa ma podielat na domacnosti, aj na starostlivosti o dieta, ale pocas MD a RD zena naozaj nema co ine na praci ako domacnost a dieta 🤷♀️
@joannita aj keby som pol dna na materskej presedela sparajuc sa v nose, nedáva to žiaden dôvod na to aby otec nemohol svoje vlastné dieťa prebaliť, keď naloží do plienky v čase keď on je doma, nedáva to dôvod na to aby ho po robote nevzal na pieskovisko a ani to nedáva dôvod na to aby ho nakrmil v čase keď som ja u kadernícky.
@viestta ja mam 2 deti. Prvy bol tak bezne narocny a druha je dost narocna, ma rok a vrtulu v zadku, demoluje nam byt a mozem pokracovat. Ked su obaja doma, je to narocne to ano, lebo starsi 4 rocny tiez teraz nieje anjelik. Ale ked som s malou doma a nech je akakolvek nervozna a divoka, stale je to pohodka. Doslova. Ine je, ked ma niekto hendikepovane dieta a podobne.
Vsetko ostatne je len zle zadeleny cas. Niekde robite chybu baby....
Co bolo pre mna tazke bolo to, ked som nastupila do prace po prvej RD. Prisla som domov vyflusnuta a cakala ma dalsia "praca" v domacnosti a so synom. Ale ked si cely den doma? Uplne iny zivot
@mamula20 mam manzela, ktory bol tiez doma a vecer bud dorabal veci do prace, alebo mi SAMOZREJME pomahal. Moj muz, ked uz som chodila do prace normalne upratoval a staral sa o syna. Chodili na ihrisko, uspaval ho, okupal, atd atd. To ale neznamena, ze ja som popritom nemusela oprat veci, nachystat veci do skolky, urobit veceru a pohrat sa s malym.
Ty si asi jedna z tych, ktora povazuje matersku za kacanie lesa ze? 😂
Môj manžel mal tiež názor, že to robiť nebude... Malá má 3 mesiace, manžel prebaľuje, nakŕmi, oblieka, pomáha s kúpaním odkedy sme prišli z pôrodnice... Proste zastane 24 hodinovú starostlivosť o dieťa, takže zas chlapi toho natárajú a potom to môže byť úplne inak 🙂
@joannita vies nejde vobec o to ci to je alebo nie je tazka pohodicka nebudem s tebou o tom polemizovat lebo kazdy ma dieta ine, kazdopadne nejde o to- ved clovek tie veci vacsinou ak hotove má, aj upratane aj navarene ved dieta jest musi a v spine nezijes. Ide o to ze ja ako zena som stale zena a nielen matka,takze muz vie aj prebalit aj upratat aj navarit aj uspat deti aby som aj ja mohla z domu odist + vytocilo ma ako to bolo prezentovane ze pan car pride z prace a nedajboze by ho zena o nieco poziadala.
Netreba ist z extremu do extremu - ani unyvat hajzle od muza nikto nechce v utorok o 20 ked pride z roboty ale zase ani nemat cerveny koberec pre neho nachystany ked pride domov a ja s make upok a dvoma uz spiacimi detmi v neglize a so segedinskym nachystana- chapeme sa.
@amelia89 pisem ja niekde opak? Ze ma mat cerveny koberec a ze ho treba obskakovat? Prosim skopiruj.
Lebo mam pocit ze ked napisem ze MD je pohodicka, tak vsetky tie ktore to tak nevnimaju, mi vsuvaju slova ktore som nikdy nenapisala.
Ja chodim 1x do tyzdna do fitka. Manzel vtedy bez problemov obstara obe deti. Z casu na cas chodim s kamoskami von, manzel s tym nema najmensi problem. Chapeme sa?
@joannita Ja teda nepovazujem matersku za kacanie lesa, ale ani by som si nedovolila tvrdit, ze jedno dieta=ziadne dieta, alebo sudit, ze ina zena ma zle zadelenu robotu. Ja mam fajn matersku, dcera je pohodove dieta a ako babatko spala celkom dobre (inak tiez mala reflux, refluxove dieta nie je automaticky narocne dieta), ale mam hned dve kamaratky, ktore maju kazda rovnako stare dieta ako ja, a teda obe su uz vyse roka permanentne nevyspate a unavene, lebo deti od narodenia zle spia, na zaciatku tazke koliky, potom odmietania dennych spankov, neskor silna separacna uzkost, zuby atd atd…Nesud ine zeny, pokial ich nepoznas.
Mne muž pred detmi hovoril, že určite len on bude prebalovat, lebo mna z toho bude napínať. A mal pravdu😀
@joannita wtf vsak som to napisala tak ze suhlasim s tym ze netreba ist z extremu do extremu ze tak som to myslela ja - zas nebud vztahovacna, clovek to napise normalne ale aj tak je problem a chapeme sa bolo ze my sa chapame ako to myslim a aj to si pochopila sarkasticky och joj….cize vlasne nechapeme 😂😂😂
a inak pisat zenam ktore maju tazke obdobie s 2 detmi ze nieco robite zle baby je dost neempaticke. Nikdy nevies ako to kto doma ma,proste nevies ….
@morgane1975 Takže chlap si odrobí osem hodín a potom má voľno. To znamená, že žena na MD ráno vstane o šiestej, do druhej popoludní sa stará o dieťa a domácnosť a potom má voľno? Zvyšných 16 hodín nech sa dieťa o seba postará samo, keďže obaja rodičia si už svojich osem hodín odrobili.
Vďakabohu že nemám retardovaného muža, čo by premýšľal rovnakým spôsobom. A nie, nie je to nevyhnutne dobou, môj otec bežne varil, chodil s nami von a áno, aj prebaľoval.
@amelia89 viesco, tu uz nikty clovek nevie co myslia druhi sarkasticky a co nie, takze ok, teraz sa dufam naozaj chapeme 😃
A a o nikdy nevies ako to ma kto doma, to je pravda, ale fakt je, ze o vela babach viem ako to maju doma a viem ze maju zle zadeleny cas. Viem to priamo od nich. Preto pisem co pisem.
Mozno to vyznelo netaktne, opak bol pravdou, ue treba nieco zmenit. Bola to mozno nie vhodne napisana "rada" 🤷♀️
@joannita ano mas pravdu, pisany text sa niekedy zle chape takze sme sa navzajom nepochopili.
a ano jasne ze niekto to proste nema vychytane a nejde mu to tak odruky.. ja mam aktualne 2 velmi male deti a su dni kedy teda nie som matka z casopisu ale iba som chcela proste napisat ze je to ok ak si to cita nejaka zena co to ma tiez tak 🙂 ALE dodam aby som sa vratila k teme ze moj muz je doma na home office a fakt robi vela veci okolo deti- sme v tom
spolu a povazujem to za normalnu vec a som vdacna za to ze to takto je.