icon

Názor na život so svokrou

simoncik
28. mar 2023

Dobry den zienky.stara dobra tema svokra.ani neviem ako zacat ,uprimne stracam normalne myslienky,lebo je toho vela.zijem s muzom 15 rokov,svokra mu darovala dom tarchy,cize je vylucny vlastnik.to len pre ozrejmenie ,ze dom sa predat neda ani nie uz z ucty ako skor z moralky,a stahovat sa tiez nie ked ze bola brana vysoka hypoteka na prerabku.svokra ma svoje a aj mi.vsetko.spolocny len vchod a cbodba.no a dvor.zbytocne budem vsetko rozpisovat,ani sa to neda v skratke,no vztahy su priserne.doslo to do takeho stadia ,ze uplne sa ignorujeme co by bolo ok,lebo svokra si zijexsvoj zivot,no neustale robi naprieky a dali by sa povedat,ze uz nie je nic cohro by neboa schopna zrejme.evravim,ze sme svetci kazdy mame chyby ale o je vela tak to vas tak znici ,ze volite takuto cestu.roblemom je ze svojra ma nenavidi.doslova,do krvi.neprehanam.neviem coho je schopna aby dosiahla aby som z domu vypadla.to vsetko lebo som jej ukradla syna,pritom o neho prisla svojim spravanim a cinmi.bola som doma ana podpore pol roka.samozrejme vsade rozpravala,ze nerobim lebo som leniva atd.nastala situacia,ze robim a bola som cez vikend v praci.bola som si na rampe zapalit a moja svokra si ma prisla skon
trolovat ci som v robote.este aj so susedom.ano so susedom lebo sused je u nas ako doma a pomaha jej v rom aby nas znicila.pisem je ro nadlho.no pointa je v fom ,ze ma chcela nacapat zrejme na tom ze zahybam muzovi,takze ma doslova odsledovala kde som.nema vztah z nasimi dievcatmi,ani ju nezaujimaji.verte ze nie..ide jej len a len o to zbavit sa ma.a mat syna znovznovu pre seba.doslova.ako by ste vy zeny,zili tskyto zivot?

Strana
z5
basska_b
29. mar 2023

Baby, necitala.som.vsetko, ale pre info (riesi to aj kamoskin partner s domom svojej mamy, ktory potrebuje prerabku): ked chce vziat hypo na prerabku, mal by byt vlastnikom a banka neakceptuje tarchu dozivotneho byvania. Preto ju tam svokra autorky temy nema.

basska_b
29. mar 2023

Ak mam poradit k veci - vies, ono je to jedno, kto co vlastni a kto ma aku hypoteku, ked riesime, ako zvladnut kazdodennost so svokrou, ktora ta nenavidi. Veeela neviest v historii takto zilo. Inak sa nedalo. Mladi v prednej izbe, babka v zadnej izbe. Zvladli to. Mozno skor umreli, mozno neboli stastni, mozno museli veeelakrat zapriet sami seba. Nejako to dali. Musis si ty upratat v hlave. Nenavist voci nam, nad ktorou silnejsie povahy pokrcia plecami, su pre ine povahy dovod na zrutenie sa... ja som toto nezila, neviem povedat. Ale sla by som asi do vlastneho, hoc aj do podnajmu, najma ak hrozi, ze vam to rozbije manzelstvo. Inak ti zostava len trpiet... a najst si nejaky ventil, uniky, napr. fyzicku aktivitu, cvicenie... co ja viem, nieco take

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
29. mar 2023

@basska_b áno vieme o tom aj som to tu spomenula

samskia
29. mar 2023

tu nie je ziadna ina cesta, ako sa odstahovat bohuzial a to sama vies, ci to bude s manzelom alebo bez neho, lebo myslim, ze skor ci neskor, uz nebudes nad tym vsetkym proste schopna tak zatvarat oci

babulkomale
29. mar 2023

@sasa1310 to su taki zvlastni muzi, poznam jednu rodinu, on robil v zahranici 20 rokov a napriek tomu je stale v dome u svojich rodicov, kde byva este aj jeho sestra. A ma zenu a tri deti, samozrejme je to tam otrasne a na noze, cele zle, dedko divny, svagrina slobodna stara dievka sa miesa do deti, asi akoze zo srandy im hovorila ked boli malicke ze nepocuvaj mamu a ja som tvoja mama a taketo bludy 🤦
Samozrejme manzelka co mala investovala tam do prerabok a ma holu rit a dokonca on ju vraj aj bije 😔

katarinka89
29. mar 2023

@evamarek77 niekedy je lepšie už neradit, keď sama vidíš ze je to zbytočné...ja som celú diskusiu nečítala len tvoje komentáre mi padli do oka.

marsmykkok
29. mar 2023

@basska_b
@evamarek77 No presne, je to prirodzená situácia. Sú to proste situácie, ktoré takéto spolunažívanie prináša. Napríklad to, že jej vadí, že sused je tam varený-pečený, tiež by mi vadilo, keby žijem so svokrou, mám obmedzené súkromie kvôli svokre a ešte je tam vkuse aj nejaký cudzí človek pri svokre, čo mi ešte viac uberie zo súkromia. Ale na druhej strane, keby som svokra, dovolím synovi a neveste pri mne bývať tak asi by sa mi nepáčilo keby mi syn/nevesta zakáže, aby ku mne chodili návštevy. Autorky mi je ľúto, ale riešenie iné nie je, len odísť a nebývať tam, kým svokra bude žiť.

mira0611
29. mar 2023

@simoncik aj mna to iste napadlo. Mozno viac vidi v detoch teba ako syna.
Toto je hrozne.

simoncik
autor
29. mar 2023

@evamarek77 kto povedal,ze nechcem.ak by som nechcela nepisem sem.len mne samej je tazko ju urobit kedze ja som tu v tom to dome pre kwzdeho nic.to moze muz.no ako ste pisali vyssie pride na par dni domov tak neriesi,lebo znovu odide.a jak je tam tak jednym uchom dnu druluhym von.ono totiz nie je normalne ,aby sme mi vsetko platili,zili tu,bolo to nase TEDA MUZOVE,lebo tak to papierovo je a kzdy si tu robil co chce.a ja aby som drzala hubu a krok.a tym druhy myslim nie svokru,ale vserkych naokolo.susedov atd.svokra je aka je ina nebude.no aby nam tu hoc kto behal ked nie sme doma a aby to muz neriesil je tiez pre mna nepochopitelne.je toho strasne vela,vela problemov.ved uz len ak ma jeho mama a sestra doslova napadli l,ze som skoro spadla z terasy a on nepovedal pol slova jje ukazkou toho ze tu sa nikdy nic nezmeni

simoncik
autor
29. mar 2023

Je to len a len horsie.sama viem,ze ak nepride nieco radikalne bude to neunosne.lebo nie na vsetko sa da zvyknut a nie sme kazdy taky ,se vserko akceptujeme.nie osm si ani celkom ista tym ,ci bolo v nasom manzelstve ozaj daco idealne a pekne.len ma zaraza ze jemu to tak vyhovuje.lebo ak by nie urobil by konecne nieco,ze by kazdy pochopil,ze aj ked tu nie je musia to akceptovat ze som tu ja.nestaram sa co robi svokrq,kto u nej je alebo nie je.mne je to jedno.pokial to nezasahuje a nerobi to zlu krv.je sialene aby mi sused povedal,ze ma odtiahlo vynesie v zuboch cez dvere.dovodom bolo,lebo som sa ohradila,aby ked pride zatvoril branku.slusne.no s nimi sa neda kazdy je tu doma len ja nie.tak co viwc ktomu mam povedat.ked si tu chodia po dvire,po pivnici a donedacna aj po nasom byvani ako na exkurzii

simca06022011
29. mar 2023

@sasa1310 isiel by byvat, my sme mali prenajatu v podstae polku domu, v polke byval domaci. Ani sme sa nevideli poriadne. On si zil svoj svet vo svojej casti my vo svojej, ked tak pri vchode som ho za tie roky stretla par krat...

simoncik
autor
29. mar 2023

Som zena,ktora vela znesie,ale nie vsetko.uolne ma odstavilo,ze ma hladala a sledovala jak dajaku nesvojpravnu.nemam co skryvat,ale stale si myslim,ze je to z jej stany sialene a uz to orekrocilo vserky medze .ak robi toto uz co bude dalej.ved isla na mna podat trestne oznamenie.ze ja som ju napadla,a pritom to bolo naopak.nechapem ako moze byt niekto takehoto spravania schopny

simca06022011
29. mar 2023

A co manzel na to,ze ta svokra sleduje? co manzel na to, ze vam tam behaju cudzi ludia, ze vam robi prieky? Cize on je mimo, pride na par dni a ty zatial svokru trpis?
Ja osobne by som teda svojmu muzovi povedala, ze dost, tu proste to zachadza daleko, koledujete si doma o zdravotne problemy a ty v tom dome koncis, ak s matkou si poriadky neurobi. Ide jej o to vas rozdelit, tak on ak sa nepostavi a ten slepacinec nerozozenie (pardon za vyraz) tak bude byvat s mamulou. A realne by som podla svojich moznosti odisla, s kludom aj do jednoizbaku, len pre ten klud a efekt. Toto by bolo posledne aby sa za mnou dohrmela na kontrolu so susedom. A ked tvojmu chlapovi je vyhrazanie sa susedom jeho zene ok, lebo mamicka ho podporuje v tom. Tak nech je. Ja by som suseda vyhodila keby mi toto povedal, normalne. Je to moj dom, nech vypadne a svokra moze ist za nim. Pre dramu aj policia pirde a ked poviem, ze sa mi vyhraza odprevadi ho pekne k nemu domov. Na velku dieru velka zaplata.

Este je jedna moznost, mamule najst bvanie inde (u toho suseda??? :D) a vystahovat ju.

simoncik
autor
29. mar 2023

@simca06022011 pravda je take,ze pol roka do zadu sme mali ozaj ze krizu.a ja som bola zo zivota tak unavena,znicena ,ze som urobila jednu velku chybu,ktoru velni lutijem.no bolo mi uz vserko jedno,ozaj.strerla som muza,ktory bol ku mne mily,laskavy,ako muj muz a ludia okolo davno nie.no a doslo k nevere.raz.preto to aj svokra robi lebo bola v tom,ze konecne vypadnem,co sa nestwlo.myslela som ,ze muz konecne pochopil ,ze uz takto zit nechcem,a ona ma teraz strazi a hlada a caka na zamienku,aby ju vyuzila.ve dto je chore aby mojej dcere povedala,ze mam akonecne vypadne

simca06022011
29. mar 2023

@simoncik a z kade sa to svokra dozvedela ? na case aby si odisla z tade... pred pol orkom bolo neskoro

simoncik
autor
29. mar 2023

Nikdy som si nemyslela,,ze sa da takto doslova posrat zivot.ked si beriete milujuceho muza a po rokoch trapenia je to takto.noc od zivote nepotrebujem a ani nechcem len pokoj konecne.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
cacianka
29. mar 2023

Prepáč, píšeš veľmi zmätočne, samé skomoleniny slovných spojení, preklepy, vyskakujes na ženy keď ti niečo napíšu na tvoje vyjadrenie - vec to len odpovedajú na tvoje zadanie. Skús formulovať svoje vety viac v kľude a zmysluplne, lepsie ti poradíme.
Nemáme si ako domyslieť, čo sa u vás všetko deje, nevieme ti lepšie poradiť keď nenapises dobrý text.
A aj keď ti poradíme, skačes že nejde toto nejde tamto nejde nič. Všetko neguješ, tak čo ti máme písať ?!
Napr. Sused. Slušne mu povedz že majiteľom domu si ty a muž, nezelate si jeho prítomnosť a keď bude na teba otvárať papuľu volaj policajtov. Svokru môže aj rozdrapit, lebo ty máš list vlastníctva a ty môžeš suseda vyhodiť, aj trestné oznámenie podať za urážky vyhrážanie, utoky a neoprávnený vstup na pozemok.
Tak ako sa tu rozčapuješ na ženy sa rozčapuj doma, sprav si poriadky a postav do laty tvojho muža aj svokru, aj švagrinú aj suseda.

matullienka
29. mar 2023

Muža treba postaviť a nech to rieši ak nie prenajmi si byt a iba mu napíš, že keď sa vráti tak vás nájde na tej a tej adrese. Ak si porieši ježibabu v dome tak sa vrátite ak nie tak má smolu. Deti by som tam tiež nepustila nakoľko ich štve proti tebe. A pri jeho správaní by som počítala s tým, že je to celé asi začiatok konca lebo myslím, že on sa za vás ako za rodinu nikdy nepostaví

svetlonos
Autor odpoveď zmazal
liv1
30. mar 2023

Problem je podla mna, ze si to nechas!
Nieco zacni robit inak. Uuuplne inak. Nahla zmena spravania moze narobit divy. Ci uz je pozitivna, alebo negativna.

Strana
z5