icon

Nebezpečná babka

monique88
25. jún 2015

Ahoj, máme v rodine taký problém. Moja mama čiže babka mojho syna je psychicky chorá ale nelieči sa. Moj otec ju k tomu nikdy nenutil a ona si mysli, že je v poriadku, že my všetci sme zlý. Je agresivna a podla mna nebezpečná. Ako dieta som bola psychicky aj fyzicky týrana v zmysle, že ked mala "nervy" (bolo to 2-3x do týždna, niekedy aj každý druhý den) tak si na nás ulavovala krikom, bitkou, rozbíjala doma nabytok, ničila nam osobné veci, oblečenie atd a toto sa dialo hlavne v noci. Často nas v noci vyhodila na ulicu a nemohli sme domov, niekedy až rano. Ked som bola dospelá dištancovala som sa od mojich rodičov s tým, že sme sa občas stretavali, aj s mamou, s otcom viac ale kedže sa situacia ani za tie roky nezmenila nedokazala som si k nim najst cestu. Potom soms a vydala a narodil sa mi syn. Po 4 mesiacoch prosenia z ich strany som k nim šla na 2 dni s malým. Bývam v inom meste ako oni. Malý nemohol večer dobre zaspat, ako vždy, on vždy tažko zaspaval. To ju naštartovalo a začal vrieskat, že ho týram, že sa onho nestaram, že zavola socialku... nejako potom zaspal, bola som hrozne nahnevaná, rano som planovala hned odíst, tak som si ho rano hned pobalila a požiadala otca nech ma zavezie domov, kedže som nebola na svojom aute. Ona už bola hore a vrieskala na mna, že jej ho mam odovzdat, že nemam pravo si ho zobrat zo sebou, nech ho tam nechcam, nereagovala som na nu len som surila otca nech už ideme, začala ma mlatit z celej sily po hlave zatial čo som držala malého na rukách lebo sme boli v predizbe a chcela som idíst. Po tomto som s našimi nekomunikovala asi pol roka, potom sa zase najako nadviazal kontakt, samozrejme začal otec komunikovat, chvilu bolo dobre, asi pol roka, aj mama sa pretvarovala a potom znova raz prišla teraz ona na navštevu k nam začala ziapat, rozhadovat mi veci, zase o socialke a tie dristy že sa nestaram, začala nam rozbíjat veci, trieskat dverami a že mam odovzdat malého, že si ho beru k sebe, ja som sa zamkla s malým do spalne a čakala. Otec ma vobec nebranil, prave naopak chcel aby som vyšla von pritom ona vystrájala ako besna, vrieskala až na ulicu, po hodine a pol vyčinania sa mi nejako podarilo malého obliect a rýchlo sme vybehli von a išli do auta a odišli. Zavolala som otcovi na mobil nech odíjdu z bytu a ked budu preč nech ma prezvoní. asi za dve hodiny ma prezvonil a vratili sme sa domov, ešte týžden sa mi triasli ruky, pre mna to bola posledná stopka. otec ma aj napriek tomu stále prehovara aby som sa s nou stretla, že musim je ukazat vnuka. Co si o tom myslíte? prosím berte v uvahu, že je to pre mna velmi citlivá tema. Dakujem

0silvia0
25. jún 2015

@monique88 otcovi vraj komplikuješ život a on cez tú dlhotrvajúcu rodinnú katastrofu nevníma, že aj on komplikuje život tebe tým, že ťa núti ísť do stresu... Jednoducho mu polopatisticky vysvetli, že máš z matky traumu a si ochotná urobiť ústupok, pokiaľ urobí ústupok aj matka - a to je liečba. Správna liečba môže urobiť zázraky a je smutné, že otec nedokázal matku posunúť k lekárovi a tým stlmiť stresy v rodine. Možno kvôli vnukovi by sa dala na liečbu prehovoriť.
Aj chorý agresor je agresor a agresorovi netreba ustupovať, ako to robí tvoj otec.

bonaqa2013
25. jún 2015

@monique88 a čo takto sa poradiť na soc. ,alebo s psychol., či by jej nebolo možné liečbu prikázať súdom....

mala_hobitka
25. jún 2015

@monique88 Kym si bola dieta tazko si mohla rozhodovat ci chces alebo nechces byt v matkinej spolocnosti. Teraz si dospela a mozes sa slobodne rozhodnut. Zazit co ty - aj to ze sa to rokmi horsi aj hned ta prva navsteva s tym branim syna a trieskanim atd - tak by som asi nemala odvahu sa s takou matkou stretnut. Doporucujem uplne vynechat navstevy pokial to je mozne. Nikto ta nemoze nutit ukazovat vnuka starym rodicom. Ano viem ze v zakone je vsuvka ze stary rodicia by mohli dat na sud ze chcu akesi urcene stretavanie ale toho sa ty nemusis obavat pretoze tvoja matka je nebezpecna pre teba nieto este pre dieta, ktore by nemalo byt svedkom takeho vycinania. Nenechaj sa nutit na stretnutia. A ked uz nepozyvaj svoju matku k sebe - nemas kam ujst.....nechod k nej domov - tazko sa da ujst....... ked uz tak sa stretni s rodicmi v parku, v kaviarni....neutralna poda...vzdy sa mozes zobrat a odist
ale opakujem....nie si povinna ich "ukazovat" vnuka pretoze tvoja matka je chora a nebezpecna ...a tvoj otec ju necha ta mlatit.... a pritom nic ti negarantuje ze ju tvoj syn raz moze "vytocit" a ublizi mu....to by som neriskovala ci ma dieta 5 mesiacov, 5 rokov alebo 15 rokov

evajanotkova
25. jún 2015

@monique88 Radím určite sa nestretávať ani Vám ani malému to žiadny osoh neprinesie to vobec nemá zmysel možno keby sa dala liečiť ☹ Skušali ste stretnutie na verejnosti?Park ,ihrisko?Správala by sa aj na verejnosti takto?

elise
25. jún 2015

@monique88 mala si podat trestne oznamenieza napadnutie a ohrozenie zivota, mamu by riesili na policii

elise
25. jún 2015

Otec ked je v pohode nech k vam pride ale bez mamy natajnasa. Rezolutne by som spravila hrubu ciaru

evajanotkova
25. jún 2015

@elise Preboha toľké roky jej to trpia ☹ Aká je taká je ale je to jej mama,veľmi citlivá téma ☹ Tažko sa do tohto bude radiť a mudrovať ☹

domak2
25. jún 2015

Ja teraz nechcem byt paranoidna ani nic, ale ja by som asi radsej zamykala na dvakrat. Ak nahodou tvojho otca dotlaci do toho, ze vnuka musi vidiet a neviem co, aby sa ti v byte len tak nezjavili... Nemas to lahke, ale hlavne si uvedom, ze im nic nedlzis, nic nemusis.

zuzka_puska
25. jún 2015

@monique88 Ahoj....tak chcem sa opytat, mas aj manzela, alebo teda zijes s otcom maleho? Ako sa k tomu postavil on, co hovori na toto vsetko?
Ak si sama, tak....v prvom rade si uvedom ako si sa ty citila s mamkou ked si bola dieta. Ako si vnimala to tyranie, psychicke ci fyzicke... Vsetko si vklude premietni,cele detstvo. Ak sa ti toto podari, uvedom si, ci by si chcela aby toto zazival aj tvoj syn. Dalej, ak je mamka psychicky chora, moze sa naozaj stat ze na teba zavola jedneho dna socialku. Budu ta sledovat, vysetrovat, obhliadat stale a vsade sliedit.... Nic prijemne, videla som u susedky, o deti sa prikladne starala a jej mama na nu poslala kontrolu, bola z toho dost na nervy ako u nej hocikedy namatkovo zvonili a prezerali byt, vypytovali sa.... To je zas stres len pre to dieta, ked chodi na kontrolu cudzia teta a vypytuje sa kadeco. Ak nedajboze urobis pocas kontroly nejaku chybu, hned to vsetko zaznamenaju..... No nechcela by som toto zazit ☹
V kazdom pripade, je to tvoja mama, starala sa o teba, vychovala ta, ale sama vies co si s nou prezila, a ci chces toto aj pre svojho syna. Ak sa necitis na stretavanie s nou,tak to nerob. Jednoducho mas pravo odmietnut. Neuraz sa, ale ak by bola moja mamka na tom podobne, bala by som sa jej dat dieta co i len na jeden den..... Predsa len,co ak na neho nakrici??? Alebo co ak ho udrie? Predstav si, ako by sa tvoj syn citil....neprijemne.
Pises,ze ti uz robila cirkus aj pred malym - ach pred detmi by som ani tu najmensiu hadku nechcela,sice aj mne sa podari obcas s muzom povadit aj pred malou ale viem ako to vplyva na jej psychiku ☹ preto by si aj ty mala svoje dieta pred akymkolvek konfliktom chranit....A ak mama vyvolava konflikty, ber ohlad na syna, chran ho pred tym aby musel taketo veci zazivat uz v utlom detstve.....
Drzim palce, nech uz sa rozhodnes hocijako, hlavne aby to bolo dobre pre maleho, ako to uz byva,ked mame svoje deti na rodicov uz neberieme az taky ohlad,lebo su uz nasou prioritou nase vlastne deti 🙂

nanervy_2
26. jún 2015

@monique88 tak mi napadlo, ak bila vas, podla mna bije aj tvojho otca. minimalne ho psychicky tiez tyra. najhorsie na tom je, ze tyranie muza sa riesi este tazsie ako tyranie zeny 🙄 bud mu to nik neveri, alebo je v mentalite patriarchickej spolocnosti na posmech...
ak sa stretavas len s nim raz zacas, skus mu navrhnut ze aj toto sa da riesit, to, ze sa mama vyhraza ze si nieco spravi je len manipulacia...
ja by som mame utla aj fotky aj videa kym nepojde na vysetrenie...

mm2008
26. jún 2015

@monique88 z prečítania mi nabiehajú zimomriavky, ale nie o nich chcem písať.. ked sa to dialo v jej byte, to as riešiť nemôžeš, ale ked tot ospravila i v Tvojom byte, tam by som volala políciu.. ničila Tvoj majetok , ohrozovala život Tvoj i Tvojho syna... matka/nematka .. to treba riešiť s odborníkom, a k tvojmu otcovi sa neviem objektívne vyjadriť.. ktovie, čo všetko je za tým ... hlavne sa teraz ukľudni, ukonči s rodičmi akékoľvek kontakty, aspoň na nejaký čas ak nie aj natrvalo a užívaj si svoju rodinu.
a to , že máš ty svoje dieťa odovzdať, že ho týraš a podobne .. tým sa ani nezaoberaj.

jennky13
26. jún 2015

@monique88 si velmi krasna zena ( ak je to tvoja fotka) a mas velmi mily vyraz tvare, srsi z teba dobrota a laska.....viem, ze je pre teba tazke to co si prezila a aj to co zazivas teraz. Ako pisali dievcata tvoja mama a aj tvoj otec nevidia, ze je tu dost vazny problem, ale da sa riesit aj ked tvoja mama nechce .....ved predsa k nejakym lekarom chodi .....tvoj otec a ty by ste sa mali spojit a upozornit jej vseobecnu lekarku, ze vasa mama ma uz dlhodoby psychicky problem a ohrozuje okolie ......najlepsie by bolo keby ste v tom jej zachvate volali policiu a zachranku zaroven ...policia by spisala situaciu a zachranka ju zobrala na psychiatriu ...kedze bola nebezpecna pre okolie , tak ju musia aspon vysetrit....ked jej stanovia diagnozu , tak to moze pomoct aj tvojmu otcovi, ktory uvidi, ze nie len ze nemusi trpiet jej nasilie a nalady, ale uvidi konkretne kroky, ktore musi urobit....
...v takomto pripade , je najhorsie nerobit nic ....lebo tvoj otec je v ohrozeni zivota ....a moze to naozaj skoncit zle....

kamajka
26. jún 2015

@monique88 určite sa s ňou nestretavaj. Ale pozor, mám známu,ktorej rodičia podali na súd návrh na stretavanie sa s jej deťmi, takže aj to sa dá, buď na to pripravená. Ak by k tomu došlo, bude treba dokázať že stretavanie sa tvojej mamy s tvojim synom nie je v prospech dieťaťa. Známa čo toto riešila, musela absolvovať aj vyšetrenie u znaleckého psychológa, takisto aj jej deti a manžel a takisto aj jej rodičia, ktorí podávali návrh.

klara226
26. jún 2015

@monique88 Nechodila by som tam

jolinka
26. jún 2015

@bonaqa2013 v tomto s tebou nesuhlasim...ake vyznamenanie otcovi ze ostal s tou zenou? 😠 😠 😠 Ved on je SPOLUVINNIK 😠 😠 nechal svojou zenou tyrat psychicky aj fyzicky vlastne deti, ani nezakrocil ani ich neochranil ani ju neprinutil ist na liecenie, prinajhorsom sa mal rozviest a zobrat deti a uchranit ich tak pred hroznym detstvom.

by som mu nakopala niekde... 😖 😖 nie ze medailu. a teraz nuti vlastnu dospelu dceru, ktora ma dodnes nasledky po tyrani v detstve aby obrazne "obetovala" tej zene aj vnuka. 🙄 🙄 🙄 A take vyhovorky , ze ona potom zuri ked sa jej nevyhovie...to ako cely svet sa jej ma nechat tyrat len aby nejaky psychicky chory magor, ktory odmieta sa liecit, bol spokojny??? 😠 😠 😠

sue
26. jún 2015

@monique88 v prvom rade si mama maleho dietatka, si za neho zodpovedna a kedze on sa nevie branit, musis ho branit ty - jeho potreby a jeho ochrana, jeho pocity su dolezitejsie ako pocity otca, mamy, susedy, kohokolvek. Napisala by som rodicom list. Podakovala za vychovu, lasku, ale napisala aj uprimne o traumach, ktore si si odniesla do zivota a prerusila kontakt.
Je mi luto, ze si zila s psychicky chorou maminou a tatkom takym zbabelym, ze ju nedokazal dotlacit na liecenie 😢

ivuska6
26. jún 2015

preco si nezavolala policiu ked si usla z bytu a robila ti tam bordel a hucala , inak by bolo dobre ju nahrat a dat jej to vypocut mozno sa ona ani neuvedomuje co robi ako sa sprava a nahravka by bola dobra pre neakych odbornikov aj pre policiu zacni zit svoj zivot bez mami to nieje mama aj ked je len jedna nestoji zato prist o nervy este viac ako si prisla uz v detstve

mm2008
26. jún 2015

@kamajka to nemyslíš vážne? starí rodičia riešil súdnou cestou právo stretávania sa so svojimi vnúčatami? to sa mi snád iba sníva.. ešte som o takom niečom nepočula.. takže byť na pozore vždy a všade.. vždy pripravený 🙂 ...

jolinka
26. jún 2015

@mm2008 ano stava sa to , ze sa napr. rozvedu, a matka odmieta stretavanie vnucat s muzovimi rodicmi.

heni79
26. jún 2015

@monique88
Ahoj. Nečítala som všetko, ale ja by som v tvojom prípade šla za právnikom a poradila, či sa dá nejako ošetriť, aby tvoja matka mala zákaz priblížiť sa nielen k vnukovi, ale i k tebe.
Vôbec nie si povinná jej vnuka ukazovať a vystavovať ho jej týraniu. Naozaj nepotrebuješ, aby si prešiel ani stotinou toho, čo ty! Práve preto by som to riešila aj právnou cestou. A v oboch predošlých situáciách si mala kontaktovať políciu. Ak si mala so sebou v tej izbe telefón, volať policajtom.
Ty to ešte stále riešiš z tej strany, že by sa mohla/mala liečiť a chceš jej pomôcť. Poviem to kruto, vykašli sa ňu. Bojuj už iba za seba, svoje dieťa, svoju rodinu. Pomoc psychológa vyhľadaj - sama pre seba, aby si spracovala svoje detstvo a zbavila sa falošného pocitu viny a povinnosti voči matke, ktorý zjavne máš. Ak si ochotná stretávať sa s otcom, tak sa stretávaj iba s ním!

gabrielita1610
26. jún 2015

Teda to je sila ,urcite by som sa viac s nimi nestretla ,aj ked su to rodicia a stari rodiacia ,no ked takto ohrozuje teba a tvojho syna ,viac by som dvere svojho bytu neotvorila :( , neda sa to naozaj nijako riesit? moja mamka pracuje na RZP a viem ,ze ked takto niekto vycina a pribuzni volaju zachranku ,odvazaju na psychiatriu...je to hrozne to len citat ,nie to prezivat ☹
@monique88

janinah
26. jún 2015

najväčšiu vinu má otec-jej manžel,že netzariadil aby sa liečila a nijako to neriešil a zrejme riešiť nebude 😒 prerušila by som s nimi všetky kontakty,ty si trpela,tak hádam nechceš,aby také stresy zažilo aj tvoje dieťa

sense
26. jún 2015

necitala som prispevky , ale ja by som za takejto situacie nedovolila aby to moje dieta videlo popr. prezivalo, je to tvoje dieta, otec ak chce vnuka vidiet nech sa paci nech pride ale sam, porp. neviem ako reaguje tvoja matka vonku al. v neznamom prostredi ak by som predsa len pristala na stretnutie tak vonku na chvilu aby si mala aj ty moznost odchodu ked zacne vycinat....

mama je sice len jedna resp rodicia su sice len jedny ale zas ako dieta nemusis tolerovat vsetko a uz vobec nie psychicky a fyzike nasilie

kamajka
26. jún 2015

@mm2008 úplne vážne, ani ja by som tomu neverila, nebyť známej, ktorá mi to hovorila. ..bolo to pre ňu strašne ťažké, bol tam alkohol, bitky a kadečo, mala podozrenie aj na zneužívanie dcérky, tak styk zamedzila a oni ju dali na súd. ..hrozné no...

gabrielita1610
26. jún 2015

@kamajka no tak to by v jej pripade usili budu na seba ,konecne by sa ta zena dostala s psychologovi ,psychiatrovi

bodka13
26. jún 2015

@monique88 prvé,čo ma napadlo po prečítaní tvojho príspevku bolo že v čase jej amoku treba zavolať záchranku
.. a teraz idem čítať , čo ti poradili ostatné kočky

tykat
26. jún 2015

@monique88 ...nenechala by som sa citovo vydierať, otcovi by som povedala ze je dospelý a ty nie si zodpovedná za to ako on žije svoj zivot a ako sa stavia k správaniu tvojej mamy, naopak požiadala by som ho aby sa nad sebou zamyslel a úprimne si zodpovedal na otázku "ako som mohol nechať deti v tomto žiť?" Ako mohol dopustiť ze male deti za ktoré bol on ako otec zodpovedný pred týmto neochránil!!!
...začala by som si zisťovať ako súdne zamedziť priblíženie mamy ku svojej osobe a dieťaťu...uplne vážne, toto neskončí dobre, ak by sa takéto nieco zopakovalo volala by som bez váhania políciu nech je o tom záznam

cacianka
26. jún 2015

@monique88 je mi ľúto či si si musela prežiť a ako ešte aj teraz prežívaš "román Na pokračovanie".
Prepáč že tvrdo napíšem o tvojej matke a otcovi - ona je tyran, psychicky narušený jedinec ktorý sa musí liečiť, lebo je nebezpečný pre seba ale najmä pre svoje okolie. on - je tiež zrelý na liečbu, lebo jej toto dovolí , nerieši a tým ju vlastne podporuje v jej výčinoch a amokoch a dokonca bol a je spolupáchateľ trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby(vaše detstvo) útokov, ničenia, vydierania, výtržníctva a NAPADNUTIA a urážania teba a malého, prenasledovania...
Toto sú už trestné činy !!! v najlepšom prípade sa odstrihnúť alebo ak chcete kontakt, tak liečba bez podmienok a ústupkov. Môžete dokonca požiadať aj súdnou cestou o zákaz priblíženia, kontaktovania, lebo ked sa toto nebude riešiť, čo sa malo už pred desiatkami rokov, tak to dopadne veľmi zle, či pre vás, alebo matku a otca, sú nebezpeční - veľmi ľahko skončia na psychiatrii u Nábělka, alebo v base.
Skúste v spolupráci s rodinou niečo podniknúť, ak to nejde tak úplne prerušte kontakt, aj cestou polície a súdu. Otec - neotec, matka - nematka, toto sú viac zrúdy ako rodičia. Nekazte si a nedajte si otráviť svoju rodinku. Veľa síl a želám ti viac pohody.

lilimoni
26. jún 2015

Ja sa cudujem, ze si nevolala policiu alebo zachranku, nech ti mamku do nemocnice vezmu 😖 zakaz stretavania a hned 😠 vsak chudak dietatko, takto sa stresovat ☹ je mi ta luto ale pre tvoje zdravie zabudni na to, ze mas rodicov ☹

alena6232
26. jún 2015

@monique88 v určitom momente sa človek rozhodne niekoho definitívne vyradiť zo života. Máš svoju rodinu, muža, syna - tých treba chrániť. A tých, ktorí Ti celý život iba ubližujú, vyškrtnúť. Mamu totiž nezmeníš a akurát sa budeš trápiť. Nehovorím o ďalších nepríjemnostiach, ktoré Ti ešte môže spôsobiť. Otcovi nie si nič dlžná, zjavne ho celý čas zaujíma, ako sa cíti jeho žena a nie deti. Stýkať sa s ním budeš a keď má doma so ženou nejaké problémy, nech si ich rieši, je to dospelý človek. Možno ako poslednú vec, ktorú by som ja na Tvojom mieste urobila je to, že by som mame povedala, že ak sa bude liečiť a budeš vedieť že s tým niečo robí, tak si ochotná ju prijať naspäť. Ale to by som skôr urobila, aby som si ja potom nemohla nič vyčítať, nepočítala by som s tým. Mám s tým vlastnú skúsenosť a viem že to je ťažké rozhodnutie. Držím Ti palce, nech to máš čím skôr zrovnané.