Nebezpečná babka
Ahoj, máme v rodine taký problém. Moja mama čiže babka mojho syna je psychicky chorá ale nelieči sa. Moj otec ju k tomu nikdy nenutil a ona si mysli, že je v poriadku, že my všetci sme zlý. Je agresivna a podla mna nebezpečná. Ako dieta som bola psychicky aj fyzicky týrana v zmysle, že ked mala "nervy" (bolo to 2-3x do týždna, niekedy aj každý druhý den) tak si na nás ulavovala krikom, bitkou, rozbíjala doma nabytok, ničila nam osobné veci, oblečenie atd a toto sa dialo hlavne v noci. Často nas v noci vyhodila na ulicu a nemohli sme domov, niekedy až rano. Ked som bola dospelá dištancovala som sa od mojich rodičov s tým, že sme sa občas stretavali, aj s mamou, s otcom viac ale kedže sa situacia ani za tie roky nezmenila nedokazala som si k nim najst cestu. Potom soms a vydala a narodil sa mi syn. Po 4 mesiacoch prosenia z ich strany som k nim šla na 2 dni s malým. Bývam v inom meste ako oni. Malý nemohol večer dobre zaspat, ako vždy, on vždy tažko zaspaval. To ju naštartovalo a začal vrieskat, že ho týram, že sa onho nestaram, že zavola socialku... nejako potom zaspal, bola som hrozne nahnevaná, rano som planovala hned odíst, tak som si ho rano hned pobalila a požiadala otca nech ma zavezie domov, kedže som nebola na svojom aute. Ona už bola hore a vrieskala na mna, že jej ho mam odovzdat, že nemam pravo si ho zobrat zo sebou, nech ho tam nechcam, nereagovala som na nu len som surila otca nech už ideme, začala ma mlatit z celej sily po hlave zatial čo som držala malého na rukách lebo sme boli v predizbe a chcela som idíst. Po tomto som s našimi nekomunikovala asi pol roka, potom sa zase najako nadviazal kontakt, samozrejme začal otec komunikovat, chvilu bolo dobre, asi pol roka, aj mama sa pretvarovala a potom znova raz prišla teraz ona na navštevu k nam začala ziapat, rozhadovat mi veci, zase o socialke a tie dristy že sa nestaram, začala nam rozbíjat veci, trieskat dverami a že mam odovzdat malého, že si ho beru k sebe, ja som sa zamkla s malým do spalne a čakala. Otec ma vobec nebranil, prave naopak chcel aby som vyšla von pritom ona vystrájala ako besna, vrieskala až na ulicu, po hodine a pol vyčinania sa mi nejako podarilo malého obliect a rýchlo sme vybehli von a išli do auta a odišli. Zavolala som otcovi na mobil nech odíjdu z bytu a ked budu preč nech ma prezvoní. asi za dve hodiny ma prezvonil a vratili sme sa domov, ešte týžden sa mi triasli ruky, pre mna to bola posledná stopka. otec ma aj napriek tomu stále prehovara aby som sa s nou stretla, že musim je ukazat vnuka. Co si o tom myslíte? prosím berte v uvahu, že je to pre mna velmi citlivá tema. Dakujem
POvedala by som im, že pokial sa nebudú správať ako babka a dedko k vnukovi a ak tebe ako dcére, tak by som tam nešla.....jednoducho, ak sa niekomu takto páči žiť-nech si žije..ale fyzické a psychické týranie je už moc! treba myslieť na syna, čo keby mu niečo urobila?určite nech sa dá do poriadku, povedala by som to otcovi, alebo v opačnom prípade by som s nimi nič neriešila.... ☹
@jolinka presne tak! A žena dáva donekonečna posledné šance dúfajúc, že sa zmení, pretože z jej strany tam hrajú rolu aj city. Ale nezmení sa. A tak v záujme dieťaťa alebo detí sa musí proste odstrihnúť. Tak mi to príde aj v tomto prípade. Tiež mi je zakladateľky strašne ľúto, že musí toto prežívať, ale podľa mňa už žiadne jednanie v rukavičkách nepomôže.
@jolinka nejak som z popisu jej spravania prisla k tomuto zaveru, i ked sa mozem skaredo mylit. Uz to, ze si sama ublizuje akoze je jej ublizovane - cisty afekt, nekontrolovana hysteria...Bola taka vzdy ci sa do tejto fazy nejako prepracovala? Ale toto je ozaj na psychiatra. To sa malo riesit davno, skoda, ze otec zakladatelky k tomuto rieseniu nedospel. 😖
ta zena nie je psychicky chora, ale je to hnusna manipulatorka a tyranka. ved si precitajte priznaky. ona si prespekulovala pred prichodom policie taktiku, aby ociernila druheho.
Psychicky chory clovek nekalkuluje, nevie sice zvladnut amok, ale nedokaze taktizovat.
a jej muz je tiez obet tyrania. samozrejme, ze je vsak zaroven zodpovedny za tyranie svojich deti.
co urcite mohol urobit, je rozviest sa a zit svoj zivot. Taka zena si nazasluzi nic ine, ako zostat sama.
@vrakuncanka ohoho, tu nikto o jednani v rukavickach nepisal. Len pre poradek, nech si nedomyslame. 😅
@lucifera spravat sa ako babka a dedko... 🙄 🙄 🙄 to mi pripada dost nerealne od ludi...prepletenych do choreho zloziteho vztahu tyrana a obete, kde dokonca uz tazko rozoznas kto je tyrana a kto obet, su premiesani ako 2 farby plasteliny pohuzvanej do seba. Otec uz nehovori svojimi ustami ale ustami svojej zeny, a ona ...tazko povedat, zasla uz pridlhu cestu v trapeni rodiny i seba ☹ ☹ ☹ aby sa odtial dokazala vratit, rozhodne nie sama.
no, medzitym to uz napisala Jolinka....
otcovi povedz, že jej rada ukážeš vnúčika, za podmienky, že a bude liečiť..je mi velmi luto, čo musiš zažívať
@jabadaba ja som nepovedala, že to niekto napísal, je to len moje konštatovanie. Pre poriadok.
@jabadaba ale ludia co si sami ublizuju, to robia aby citovo vydierali a hrali sa na uboziaka..ze aha vezmem si zivot ked nebudete robit co ja chcem.
ale chapes...jej slo o to, aby policia mala pred ocami dokaz ze jej manzel ju tyra 😖 😖 a jej vina bola zvalena nanho, aby jej tyranie manzela bolo preonacene ze naopak on tyra ju. To mi osobne nepripada na amok v style, vezmem ziletku a rezem si ruky
@vrakuncanka ok. 😉 Ja si myslim, ze tu je to jasne a aj to odznelo v kazdom prispevku - koniec rodinkareniu pre prospech maleho vnucika a aj samotnej zakladatelky. Tu uz nie je ozaj o com. V tom sme sa asi zhodli vsetky.
@jabadaba v podstate je uplne jedno ci je chora alebo vychcana tyranka...dosledky pre rodinu to malo rovnake, hlavne ked ona nema volu sa liecit.
Mne osobne hraje pre variantu ze z vacsej casti nejde o chorobu ale o tyraniu... jednak to prespekulovane emocne chladne jednanie, a dalej neexistencia tzv. kludnych lepsich obdobi...
Jej otec je v pozicii...takej ako sme zvyknuti u tyranych zien...ktore brania tyrana, su nim tak zblbnute ze nebrania deti v pripade ze im ublizuje, su zeny co este zatlkali ze partner tlkol ci znasilnoval deti, dokonca deti oznacili za klamarov 😠 😠 a sebe to ospravedlnovali, ze keby ho udali tak by bol este horsi... a presne take reci vedie aj jej otec 😝 😝
Ja by som nedavala dieta ani jemu, je spoluvinnik aj spolutrpitel zaroven, ale on ako dospela osoba mohol prevzat zodpovednost za osud svojich deti a zo strachu ci manipulacie ci neviem z citu k tej ehm zene ... ☹
@ig0r dost zasadny 😉 skoda ze na skolach sa neuci logika 😉 😉 😅 😅
Myslim si podla mna...to je dojem, subjektivny pocit, nazor /ozaj nazor je ako zadok, kazdy mame nejaky 😀 /...proste nieco vytvorene na zaklade mojich skusenosti, toho co som pocul od inych a myslim si ze je to z mojej hlavy 😉 zalezi od toho ako som sa vyspal, aku mam naladu a vyplatu 😅 😅
VIEM...este stale neodraza 100percent realitu, lebo to sa asi neda...ale dajme tomu ze mam pred sebou lekarsku spravu dotycnej, potvrdenu viacerymi nezavislymi odbornikmi, ktorym preslo cez ruky stovky podobnych pripadov a o cosi presnejsie ako nestudovany laik vedia odhadnut druh a zavaznost poruchy skumaneho pacienta. ...
@0silvia0 podľa mňa hej. Oni jej dajú injekciu na upokojenie .. A polípolícia ju spacifikuje ??
@sestricka52 tiež si myslím, že so záchrankou je to rýchlejší proces k liečbe ako pri policajnom zásahu. Ale nemám osobnú skúsenosť, je to len môj subjektívny názor.
@erika26 doviezli ho policajti, chudáka bosého, keď som ho počula šmatlať pod oknami, skoro ma trafil šlak a MM mi nechcel veriť že sa vrátil, že sa tam po 1/2 hodine namotali policajti, to nechápem, hlboko v poli, čo tí tam robili ? potom susedu znova odviezla záchranka, susedia sme striehli aby sa jej frajer nevrátil, postupne to vyšumelo, zomrela - zlomila sa jej pečeň.
@jolinka jo, otec mi tu tiez pripada ako klasicka obet tyrania ako bezne vidat v pripade tyranych zien...brani ju, nie je schopny a ani nebol, vzopriet sa. No je mozne aj to co pises Ty, ze psychicky chora nie je, ze je to len povaha. Tazko posudit. Ked, ono toto je prave to zavadzajuce v usudku, ze beznejsi obraz v nasej spolocnosti je model tyrana zena muzom, tyranom. Kedze obycajne muzi maju fyzicku prevahu nad zenami a z tejto ich prevahy plus povahy prameni potreba podrobovania si slabsej zeny. Tyrani muzi su, bezpochybne, no su v mensom zastupeni. Asi z tohto dochadza k prehliadaniu, resp. k podcenovaniu sutiacie, alebo k jej inemu vysvetlovaniu. Aj toto je teda prichadza do uvahy.
Nie je nejake zdruzenie, spolok, ktore sa venuje aj problematike tyranych muzov? Ze by zakladatelka svojmu otcovi pekne ukazala o co mozno ide, ci sa v tom spozna...take otvorenie oci.
@monique88 tu som nasla zaujimavu stranku, dolu su kontakty aj na psychologov:
@monique88 tvojich rodicov nikto nikdy neudal na socialku? ziadna ucitelka sa nikdy nezaujimala, preco chodis spinava? susedia ked poculi, ze vas v noci vyhana von nikdy nezakrocili?
Ide o to, ci ma nejaky zaznam. Ak by ste sa v tej veci rozhodli, alebo neskor museli konat, pomohlo by to.
@monique88 za prve sa stretnut len s otcom a porozpravat sa o tom, ako to vnima on, ci mu pripada normalna, ked sa tak sprava k tebe a svojmu vnukovi, kedze sa ta nezastane a este chce, aby si sa znova s nou stretla a vysvetlila by som mu, ze to nechces a nebudes zazivat, nech to pochopi, ak ta ma trochu rad. Neexistuje, aby ublizovala dalsiemu dietatu, co je teraz tvoj syn, uz sa dost naublizovala svojim vlastnym, teda tebe. Myslim, ze je velmi vhodne si zajst sa psychologom a poradit sa s nim, ako komunikovat s matkou a otcom a ci je nejaka moznost matke pomoct. Ak clovek nechce, casto sa mu pomoct neda. Ak by som sa v tomto nepohla dalej ani s psychologom a matka by ostala v stave, v akom je, urcite by som prerusila kontakt hlavne preto, aby ju nemusel zazivat moj syn. Je to otrasne.

@jabadaba ozaj ako vies ze je chora? ako nechcem vyryvat...len ci sa v tom vyznas, ci su nejake znaky, ako sa da rozoznat, ci je to jednoducho zly maniipulativny tyransky clovek..alebo skutocne chory . ktory nedokaze ovplyvnit svoje stavy..
napr. tie vedome ublizovania si zeny pred prichodom policie??? to je zaujimave ze? svojim sposobom veelmi premakana porucha. ak je to porucha...alebo velmi vymakana vychcanost..