icon

Nečakaný rozchod

miculka321
4. jún 2015

ahojte, potrebujem sa vyrozpravat, pocut nazor viacerych. prosim bez utokov. som slobodna mama so 4,5 rocnym chlapcekom. po nejakom case samoty si nas nasiel muz, volajme ho Juraj. Jurajovi dobrovolne zomrela zena (psychoza) a nechala mu dve male deti (obe vo veku do 10r). Fakty som si overila, pretoze v obci kde zije mam kamaratku. Juraj ma dobijal, nesla som do toho hr-vr. Po case si ma vsak ziskal a presvedcil ma, a aj na to, aby som bravala na stretnutia aj mojho syna. Nechcela som to urobit, pretoze po jednom kratkom vztahu si tak zvykol na toho chlapa, ze denne mi vyse roka hovoril aby som mu zavolala). Jurajovi som to vysvetlovala, no presvedcil ma, ze on to mysli vazne, ze sa nemam coho bat. Chcel, aby sme sa nastahovali. Ze mi bude oporou v dobrom aj v zlom. Ze udeme stastni. A bla bla bla. No, po par mesiacoch som si uvedomila, ze stastnejsia a spokojnejsia som sa este pri nikom necitila. Mozno trosku citlivejsi chlap a vaznejsi ale inak citlivy, plny nehy. No ze typicky rak :D Nepohadali sme sa ani raz, fakt vsetko klapalo na 100%, deti si zvykali. Citila som sa ako v 7nebi. Hoci on mi denno denne hovoril ze ako je stastny ze nas nasiel, ze kde sme tolko boli, ze ma lubi, ja som to zo seba vysukala az po nejakych tych mesiacoch- povedala som mu uprimne ze s nikym som sa tak spokojne a stastne este necitila ze uz viem ze ho lubim aj ja ze mam v tom uz aj ja jasno, ze ho chcem a chcem mu byt oporou (on stale chcel vediet ze ako som sa rozhodla,...). No este mi dakoval (aj slzy vypustil) ale na dalsi den prisla z cista jasna sms, ze si uvedomil ze teraz musi byt 100% pre svoje deti ze potom by sa nestihal venovat mne a tym by mi ublizil este viac. nech mu prepacim. a ze sa uz nikdy viac neozve. s vykricnikom. No mna nikdy nic takto nepolozilo - ako je to mozne? citim neskutocnu bolest, tryznim sa, ci som urobila chybu niekde (a to som si sakra davala pozor na take tie typicke zenske chyby), fakt, prisaham 😀 celu dobu trvdil ze chce rodinu pre moje- jeho.-nase deti, ze to zvladneme a zrazu sa tie deti stali hlavnou prekazkou a kvoli nim to ukoncil bez diskusie? citim neskutocnu bolest ked moj syn pride z amnou, maminka, kedy pojdeme zas k ujovi Jurajovi? Mozem mu zavolat? Maminka, ved si ho uz vezmi aby som mal bracekov a aby ste boli stale spolu. Niekolko krat za den. Mne uplne srdce krvaca ked toto pocujem...Striedaju sa vo mne pocity beznadeje, tryznim sa preco, potom sa hnevam na neho ze toto dokazal malemu spravit, hoci som ho upozornovala. Keby mi to aspon vysvetli, do oci povie...keby mi povie ze ma napr inu ze sa so mnou necitil dobre, ze ma nelubi,...lahsie by som sa s tym zmierila...Mam pocit ze mam pravo na vysvetlenie...SKusala som mu pisat aj volat ale nedviha, neodpoveda...Rozmyslam nechat ukludnit emocie a potom za nim ist necakane a konfrontovat ho, co sa vlastne stalo? Zrejme uz rozhodnutie nezmeni ale vysvetlenie si asi zasluzim...Mozno budem svedkom niecoho, kvoli comu budem rada ze sme skoncili ...Ale takto neviem - nejem, nespim, chvilami mam pocit ze nechce sa mi zit...Snazim sa nieco robit ale nejde to, stale placem, prehana ma, neda sa inak... ono sa to lahko povie, kvoli chlapovi sa neoplati trapit, ale ...Inak akoze mam 33 rokov, toto som este nezazila, takyto stav ani taketo nieco....

klara226
5. jún 2015

@miculka321 no, mne tiež príde, že si si juraja zidealizovala a možno ho vôbec nepoznala. A možno bol len dobrý herec a ktovie ako to bolo s jeho ženou. Podľa mňa, už len preto, že si sa tak maximálne snažila nebolo dobre. Človek má byť sám sebou. Aj s tymi ženskými chybami. Čo muži ich nemajú.? Zachoval sa minimálne záhadne. Určite časom zistíš, čo sa stalo a možno je to len skrat a ozve hsa. V každom pripade je jto veľmi záhadne a ja som takéhoto muža nikdy nezažila.

natalym
5. jún 2015

@miculka321 Asi najlepšie bude nekontaktovať, odstrihnúť. Predýchať. Sústrediť sa na Tvoje dieťa a uvidíš. Je to aj ponaučenie pre Teba, že možno neísť do vzťahov na plný plyn. Vidíš, tiež kvôli deťom. 😉

maminuska
5. jún 2015

Prestávam rozumieť dnešným ženám 😒 , svet sa stal pre mňa akosi naruby .
Muž ktorý plače je citlivý 😅 , o muža treba bojovať, treba sa o seba starať aby ma muž neopustil , je potrebné mužovi vždy sexuálne vyhovieť aby ma neopustil.... a množstvo vecí ktoré tu čítam ma uvádzajú do rozpakov a začínam chápať prečo v dnešnej dobe muži nie sú mužmi len sráčmi . ( prepáčte za to slovo ).
Vinu vidím v nás ženách... najprv v matkách a potom v nás ženách ako partnerkách . V matkách preto že so svojich synov prestávame vychovávať mužov , ale nagelovaných zteplalých frajerov s vyčesaným három , vyleštenými nechtami a v ružových nohaviciach , oholených nielen na brade ale aj po celom tele, bez nejakého cieľa v živote, bez spolupatričnosti k rodine , bez schopnosti prijať zodpovednosť za svoje konanie.
U partneriek preto , že žena sa stáva v rodine čiastočne mužom a muž ženou a tým nemyslím spoločné participovanie na domácnosti . Žena o muža bojuje 😨, je sexuálne veľmi prístupná a svolná žiť s mužom aj bez sobáša a v takomto nezväzku mu aj porodiť potomkov. Ako ja sa pýtam čo mužov tlačí byť mužmi keď dostanú všetko na tácke a ešte mu aj tú tácku držíme pri ústach , priam mu ju tlačíme so strachom aby sa nenajedol z inej . Ak by ženy veľmi trpezlivo vyberali partnerov a otcov pre svoje deti , verte že polovička mužov by si ani nevrzlo , nie to malo potomkov a musela by zákonite nastať zmena z ich strany. Tak ako v prírode... pária sa len tí najzdatnejší a najlepší samci ..u nás majú potomkov a partnerky aj takí jedinci , ktorí by dávno zo " stáda " boli vyhnaní.
Biologická podstata nášho života sa nezmenila, len je teraz prevracaná naruby.

Idem si dať radšej sprchu 😀.

natalym
5. jún 2015

@maminuska To nie je len fenomém dnešnej doby. Môj muž nie je nagélovaný, ale raz mi povedal jednu vetu:
Keď ste chceli byť emancipované............
Možno áno, ale ja som musela byť inak by som ja a naše deti skapali a aj musím byť.

maminuska
5. jún 2015

@natalym otázka znie... č tvoj muž je mužom a či ti nie je na ťarchu . Zrejme ano , sama si o tom niekoľkokrát písala .

katrin21
5. jún 2015

@miculka321 citala som len prvy príspevok.
CHapem tvoje pocity, mne zo dna na den odisiel manzel za inou a 2t som bola mimo ako ty.. potom som sa snazila vstapamatavat, obnovila som kontakty s kamoskami, chodila medzi ludi, chatovala na nete a pod...
Svet isiel dalej.. bolelo to este dlho, skoro asi tak dalsi 1,5roka, ale to uz som mala dalsi vztah, ktory ma z toho ciastocne dostal a dnes viem, že mi ten clovek bol poslany aj prave pre toto, aj ked sme sa neskor rozisli, svoje poslanie splnil...tiez som uz mala dieta a tiez ho malo rado. Ale vies co? NOrmalne to dietatu povedz, ze uz sa nebudete kamaratit,. lebo Juraj uz ma nejake ine povinnosti a nebudeme sa s nim moct uz stretavat.. ono to pochopi, mozno skor ako si myslis... povedz mu pravdu primerane jeho veku a tak, aby sa nedajboze ono necitilo, ze hadam spravilo nieco zle ( co citis teraz a ty a to je tiez chyba!)

Hlavne sa neuzatvaraj do seba prilis dlho, uvedom si, ze mas to najkrajsie, svoje dieta... Pre jedno kvití slunce nesvítí.... važne.. si mlada, 3r je nic, zivot mas pred sebou, skoda ho marnit truhclenim za niekoho, KTO ZA TO NESTOJI, lebo inak by sa takto nezachoval....
Si samostatna, nepotrebujes toho muza predpokladam a ostatne pride samo.. vsetko je vzdy tak , ako ma byt... to si hlavne zapamataj 🙂
A aj to, co si zazila teraz, ta ma niecomu naucit.. mozno tomu, ze pri spravnom partnerovi si nemusis davať stale pozor, aby si neurobila tie " typicke ženske chyby".. pri tom pravom mozes byt sama sebou, prirodzena, nekontrolovať sa co povies, spravis a pod...

Tiez som si mohla dozivotne vycitat, kde som spravila chybu. zo zaciatku som nad tym aj rozmyslala, jasne... ale potom som pochopila, ze to je jedno. ON sam mi povedal, ze ja som dobra zena a nemozem za to, ze on sa zamiloval a nemoze si pomoct.. Nezabila by si ho??? 😀
NO..ale tak dnes viem , ze to je dobre, ze sme sa rozisli a rozsirili sa mi obzory, prisli ine veci, ine vyzvy, iní ludia, ina praca , ine moznosti.
Nase cesty su dane, len my nevieme, ako sa dostaneme do ciela... Ber to tak, ze je to pre teba dobre, co sa stalo a nevycitaj si nic. Ved si robila vsetko najlepsie ako si vedela.. a mozno prave to bola chyba 🙂
Prajem vela stastia.

katrin21
5. jún 2015

a este nieco.. niektorí muzi su aj tak trochu zbabelci. nieco by chceli, ale boja sa to spravit..
o to viac, ze tu mohol byt problem s jeho detmi... mozno nechcu este druhu mamu , tak to stopol skor, ako by bolo neskoro pre vas oboch s vacsimi traumami...
mozno to je u neho prave tento problem, otazka je, ci je riesitelny..
lebo byt vo vztahu, kde by ta deti odmietali, nie je bohvieco, to mi ver.... presla by ta chut a skoncilo by to rozchodom aj tak.,..
takze ak by to bolo tak, ze toto je dovod, mozes skusit si deti ziskať, ak sa to nepodari v kratkom case, tak chod od toho..

natalym
5. jún 2015

@maminuska Veď áno, ale asi je chyba oboch pohlaví. Môj muž to vzal doslovne a do bodky. ☹
Neviem si teraz predstaviť, že sa po 20 rokoch stanem nemožnou cicou, čo si nevie ani s prepáčením zadok vytrieť. Vždy som bola sebestačnou, bohužiaľ.

maminuska
5. jún 2015

@natalym ale ja nepíšem o nesebestatočnosti . Žena má byť sebestačná ( ja by som psychicky nezvládla byť závislá na mužovi ) ale má ostať ženou .
Tvoj manžel veľa vecí pojíma svojsky a vyberá si z toho len to čo on chce a čo mu vyhovuje. Pri tebe má veľmi dobrý život tak načo by to menil ?

Raz tu niekto napísal krásny príspevok ... ak sa žena prestane byť ženou a správa sa ako muž , stáva sa pre muža dobrým kamarátom z krčmy.
Ďalší dobrý príspevok od mimi ... ak chceš princa, správaj sa ako princezná ..

sandra551
5. jún 2015

@katika55 V prvom rade dúfam a pevne verím, že tvoje deti budú na tom zdravotne dobre a problémy prekonáš! Držím ti zo srdca palce.
Ale...čo sa týka chlapov, plne súhlasím s názorom @maminuska...veľmi trefne napísané!
To my ženy sa staviame do úlohy superžien, ktoré pre muža varia, perú, robia mu full servis a nebodaj ho ešte na toto zbalia 😅 Deti sú rovnako deti muža a ak s nimi žije v spoločnej domácnosti tak sa má starať rovnako. @katika55 Ospevovať tu muža za to, že sa na teba nevykašľal, keď si mala ťažké tehotenstvá a že sa staral o domácnosť? Ty to veru nerobíš ostatné dni??? Ospevujú sa tu muži za to, že dokážu spraviť to čo väčšina žien robí denne a bez reptania...
Pred časom som tu čítala nejaké názory k téme, ako muži pomáhajú s bábätkami a boli tam názory, že niektorým sa hnusí prebaliť vlastné dieťa 😅 Pane bože! Do kedy toto budeme mužom tolerovať? Do kedy sa budeme o nich starať ako o malé decká? Ja hovorím absolútne proti, a nie som nejaká feministka, ale čudujem sa koľko žien takto žije. Potom sa nečudujte 😠

natalym
5. jún 2015

@maminuska Máš pravdu, to je fakt.

nyusika
5. jún 2015

@natalym ale emancipacia je o niecom inom, ak o tom, ze prestaneme byt zenami 🙂 a ostat zenou neznamena, ze budem neschopna cintlavka. to mnohe chapu zle.
existuje aj nieco medzi, ta spravna cesta. zena by sa mala sebarealizovat, nie na ukor rodiny. ale nesmie ostat psychicky a materialne zavisla na svojom muzovi. mnohe zeny zo strachu pred samotou stratia sebauctu a spravia aj nemozne, aby si chlapa udrzali....atd atd

lubbie
5. jún 2015

@maminuska treba to vidieť zo širšieho pohľadu, biologická podstata nášho života sa nezmenila, ale duchovná ano. Pred 100 rokmi mohol byť ešte muž mužom, ženy neboli tak vzdelané, sebavedomé a áno emancipované. Starali sa o rodinu, deti, manželovu večeru, nechodili do práce, ani moc do škôl, nemiešali sa do politiky, donedávna nemali ani volebné právo. V sexe sa prispôsobovali, neexistovalo, že "neklape nám to v posteli, tak sa rozvedieme". Muž jediný musel zabezpečiť rodinu, uspokojiť svoju ženu (s ktorou zostával v manželstve až do smrti), musel plánovať, rozmýšľať dopredu a to mu dávolo úžasné sebavedomie, robilo ho to chlapom. V dnešnej dobe sú ženy na úrovni mužov vzdelanostne, platovo, kariérovo aj sexuálne. V podstate ich nepotrebujú, len na dieťa. A to ich samozrejme frustruje, nechcú sa už o nič snažiť alebo bojovať, prestávajú byť chlapmi, podľa tej predstavy spred 100 rokov. Preto sú väčšinou "sráči". Ale ženy ako také túto situáciu nevyriešia.

nyusika
5. jún 2015

@lubbie aj dnes moze byt muz muzom, zena zenou...a to vôbec neznamena, ze zena musi byt doma a jedinou jej naplnou je poskytovat muzovi-samcovi full servis. treba mu vsak "dovolit" byt muzom.
a to docielime aj takymi drobnostami, ako (priklad) otvaranie dveri zene. proste nemusime za kazdu cenu dokazovat, ze sme schopne a tie dvere si vieme otvorit.
jasne, ze vieme...aj defekt na aute, ked nie je ina moznost...ale naco ??

o tomto tu mnohe piseme, ze sme zabudli byt princeznami a nechceme dovolit muzom postarat sa o nas. pretoze mame pocit, ze o nich prideme.
a nemyslim postarat tak, ze budeme len doma na riti sediet a varit a o deti sa starat a on, chlap-hrdina, bude nosit domov peniaze. aj my tie peniaze kludne prinesieme, ale ako princezne 🙂

miculka321
autor
5. jún 2015

no ale prave som ho nechala aby sa choval ako k princeznej 😉 a inak vari dobre 😀
@nyusika

tymi zenskymi chybami som skor myslela ze som nesliedila ci kuka do mobilu, nevypytovala sa ked chcel byt chvilu sam, neuhanala som ho proste...

megika1
5. jún 2015

@janinah psychická labilita,nechcela by som ani vysvetlenie.....ČAS lieči

lubbie
5. jún 2015

@miculka321 Ahoj, ja som tiež slobodná mamina 🙂) , malý má 3,5 roka. Raz som sa tiež rozišla cez sms, ale to sme sa poznali 5 mesiacov, z toho sme to raz skúsili v posteli a bola to katastrofa. On si ma vyhliadol a snažil sa. Keď ma však požiadal o stretnutie a aby som mu to povedala do očí, tak som išla. A bolo to úplne o ničom, ničiť mu sebavedomie, povedať mu že sme si nesadli ani fyzicky ani duševne. Mal rád môjho malého, vo vzťahu k deťom bol úžasný, aj chcel mať vlastné....proste ideál podľa mojich známych. Ja som sa fakt snažila, myslela som si že keď ho lepšie spoznám, budem ho mať rada. Ale keď tam nie je iskra alebo chémia, môže to byť aj princ a nič z toho. Čo tým chcem povedať? Ak sa už raz rozhodol ukončiť to a neodpovedá ti ani po pár dňoch, nechce sa s tebou stretnúť, má to dokonale premyslené a rozhodnuté. Bál sa ti to asi povedať skôr, lebo to by bol negoval celú svoju snahu a správanie počas toho obdobia, čo ste sa poznali. Ja som to tomu svojmu tiež nedokázala povedať do očí najmä keď bol malý okolo a keď rozprával o našej budúcnosti. Ano, tvoj sa musel rozhodnúť vtedy, keď si mu povedala, že ho máš rada a môžete spolu plánovať budúcnosť. Dovtedy si bola priateľka, nezáväzné dobrodružstvo, ktoré musel dobíjať. Potom začal rozmýšľať nad budúcnosťou (možno po prvý krát vážne), nad reakciou svojich dcér a pod. Neboj sa, ty si neurobila nič zle, on je ten kto nie je psychicky vyrovnaný a aj má byť prečo. Tento stav neodstrániš osobným rozhovorom. Je to len na ňom. Napíš mu ten list, alebo e-mail (podľa mňa si ho hneď neprečíta), daj mu priestor, lebo keď ho budeš prepadať v robote alebo pred domom, bude mať k tebe odpor ako k hysterke. Časom, hlavne keď zostane sám a bude si búchať hlavu o stenu, sa možno ozve. Ale to už ty budeš mať nového priateľa a aj keď nie, na rozdiel od neho si budeš vážiť samu seba. Toľko moja rada.

yarnie
5. jún 2015

Kazdy moze mat v zivote a vo vztahu krizu, konat skratovo, cuvnut v poslednej chvili atd. To je ale jeho problem, nie tvoj. Pokial to bolo len chvilkove zavahanie, sam sa ozve a bude to chciet napravit a vysvetlit. Pokial je v tom nieco ine, tak sa zrejme uz neozve. Cize teraz by som to uplne vypustila, malemu to vysvetli, ze uz nema cas, bez nejakych emocii.
A nedrz v sebe hnev kvoli malemu, stava sa vselico, on ma oporu v tebe a vysporiada sa s tym po svojom, pokial uvidi, ze ty si v poriadku a neriesis to. Staraj sa teraz hlavne o seba, o to aby si bola ok ty.
Drzim palce.

maminuska
5. jún 2015

@lubbie no nesúhlasím s tebou tak na 90 % ale tých zvyšných 10 % ano . 🙂.

Ženy mužov potrebujú a muži potrebujú ženy. Dnes nie k prežitiu alebo full servisu , žena sa môže uživiť sama a muž si zaplatí gazdinú a na sex si kamošku na pokeci najde. V tomto s tebou súhlasím . ALE ak má mužov frustrovať to že niekto nie je na ňom závislí a že on nerozhoduje o všetkom v rodine lebo má ekonomickú moc .. tak potom nemôžeme hovoriť v dnešnej dobe o vyrovnanom manželstve. To by sme mužov stavali do pozície duševných chudákov, čo si len potrebujú mastiť svoje ego . A to si ja nemyslím .
Ženy sú ekonomicky aktívne , vzdelané a samostatne ale aj sexuálne veľmi otvorené (a to ja nie som žiadna konzervativka čo sa týka sexu ) . A tam je podľa mňa kameň úrazu , ľahká sexuálna dostupnosť , ochota porodiť potomkov hocikomu a za hoc akých podmienok .. načo by potom muž sa snažil o ženu veď by bol hlupák ? 🙂 Často ženy pristúpia na hru spolužitia , kde automaticky preberajú rolu akokeby manželky bez akejkoľvek odozvy z druhej strany ..muž je právne volný , žije iba s priateľkou ..má všetko čo potrebuje , vrátane pravidelného sexu , tak čo by ako menil . 🙂.

Takže podľa mňa sú na vine ženy. Ale to je len môj názor. 🙂

natalym
5. jún 2015

@maminuska Tiež si myslím. Ja viem, že je to moja vina z väčšej časti. Resp. mojej mamy.

maminuska
5. jún 2015

@natalym ty si veľmi dobrý človek a si veľmi dobrá manželka pre svojho muža.
Ver tomu že môj manžel sa nemá ani spolovice tak dobre ako ten tvoj , pretože mu jednoducho nedovolím vytvoriť si ten priestor.

natalym
5. jún 2015

@maminuska Ael tak aj ja mám svoje chyby. Možno Tvoj muž by ma už domu vyrazil. Takže to tak celkom nie je. Mne vadí tá zodpovednosť a starostlivosť. U nás je to tak, že domácnosť a deti sú len moje. Také divné. Ale nie tomto je táto debata. Myslím si, že sme na chybe my ženy, chlapi si privykli, len neviem ako sa to dá zvrátiť.

maminuska
5. jún 2015

@natalym nevyrazil , so mnou žiť nie je jednoduché . 🙂

natalym
5. jún 2015

@maminuska Vymeníme? 😀

tomaas
5. jún 2015

@natalym haha Vas dve citat je uzasne 🙂 myslim ze budete, ak este nie ste super kamosky a vymente, odporucam tiez 🙂

natalym
5. jún 2015

@tomaas A Teba si tiež zoberieme, čo vieš robiť?

natalym
5. jún 2015

@miculka321 Z tejto našej debaty vyplýva, že všetko zlé je na niečo dobré. Len dnes to ešte nevieš. 😉

maminuska
5. jún 2015

@natalym môžeme , ale ja by som ti už asi tvojho manžela nevrátila, pretože by som ho asi zabila. 😀

tomaas
5. jún 2015

@natalym som sikovny, viem liezt na nervy a tak 🙂

tomaas
5. jún 2015

@natalym a co mam robit? som malicko krajsi od opice, to nestaci? 🙂