Nechce si ma vziať
Ahojte žienky. Obraciam sa na Vás s prosbou o radu, lebo sama si poradiť neviem a neviem ako ďalej. Mám priateľa, sme spolu už 3 roky. momentálne čakáme naše prvé bábo. Hned ako som otehotnela, tak prve na co som cakala bola ziadost o ruku, nejaky zasnubny prsten a planovanie svadby , hoc aj na urade, bolo by mi to jedno. chcela som aby sme boli kompletna rodina. lenze nic take sa nekonalo, a ked som sa ho spytala kedy dostanem prsten, povedal ze to su len zbytocne vydavky, ze teraz treba peniaze na ine. povedala som ze nemusi byt prsten, len aby sme sa vzali, ze nechcem aby dieta vyrastalo v takej rodine (neodcudzujem ludi,ktori tak ziju, ale ja tak zit nechcem). neviem si predstavit, ze dieta, ktore nosim pod srdcom bude mat ine meno ako ja. a vobec nechapem preco muz , ktory tvrdi, ze ma miluje, si ma nechce vziat. ked som dala navrh aby sa svadba konala na urade , len my dvaja a svedkovia (aby sa usetrili peniaze) povedal, ze som velmi mudra a ze len vymyslam. ze dnes to uz tak nefunguje. citim sa strasne. 2.problem je ze sa mi absolutne nevenuje. nedviha telefon a niekedy aj tri dni neviem ani co robi. vobec sa nezaujima ako sa citim, ci nieco nepotrebujem, ako budeme dalej zit. nevie ani co robim cele dni! 3. neviem ci uz mne sibe, ale zda sa mi ze ma problem s alkoholom. pije na moj vkus prilis casto, na tahy, a ked zacne neviem o nom nic. ani kde je. 4. vykaslal sa na mna na narodeniny. nedostala som ziadny darcek. akurat mi v den narodenin povedal vsetko najlepsie. mali sme to ist oslavit vecer spolu. oslava trvala asi hodinu, pretoze mal vypite, bol neprijemny a a povedal ze sa mu ani nechce byt von. povedal aby sme to odlozili na druhy den. no a na druhy den sa mi vobec neozval, ani dalsie styri dni. nic som nedostala. ani snubny prsten, ani darcek na narodeniny (lebo ze vraj to vobec nie je potrebne ) . citim sa sama, opustena, nemilovana. Boli sme na 4D sone spolocne, dali nam cd. ked som povedala ze podme si to pozriet, povedal ze on to nebude pozerat, lebo tam dieta vyzera hrozne. myslela som ze mi srdce pukne. na druhy den mi povedal ze materske mlieko musi byt otrasne. neviem uz odlisit co je uz vela,a co si len domyslam kvoli tehotenskym hormonom. neviem kde je hranica , co si moze ku mne dovolit. vobec si ma nevazi ten clovek. a ja ho lubim velmi. som sklamana zo vsetkeho. neviem co mam robit dalej. neviem si predstavit napriklad ze dieta bude zit bez otca. ale ja mam zit s clovekom ktory si ma vobec nevazi?? poradte. (vdaka za precitanie dokonca )
Po 5te...cim skor by som rozmyslala ci si naozaj takeho muza chcies vziat..a urcite by som dietatu nedala meno po nom..ale len moj nazor...
No ked som si precitala nadpis mala som okamzitu odpoved ale podla toho co pises neviem neviem.Mi sme spolu uz teraz s manzelom 16 rokov a brali sme sa len minuli rok,ale u nas je to vsetko innak ako v tvojom pripade.Jedno by ma vsak zaujimalo CHCEL AJ ON TO DIETATKO 😒 alebo prislo necakane.Rospravali ste sa potom co teda bude dalej ako si predstavuje zivot v trojici?
@carrera4 tak davno po 30. tke???? 😲 Tu uz netreba cakat ani zmenu obocia, obrazne povedane, nieto zasadne zmeny spravania a postojov. Stareho psa novym kuskom nenaucis, otrepane ale overene. To je patologicky pruser ten tvoj partner. Od neho co najdalej, ak si samozrejme nechces vlastny zivot dobrovolne domrvit.
@ninarigova ano, chcel. Rozpravali sme sa o tom dlho. Chceli sme to obidvaja. A o buducnosti sme sa uz tiez bavili, stahovat sa ma ku mne kazdu chvilu. ja byvam u rodicov. on sa nevyjadril ze sa o nas nebude starat. prave naopak povedal, ze by ma nikdy nenechal samu. ze mi bude davat vraj celu vyplatu a ja s nou budem hospodarit aby sme mali vsetko co bude treba. aj na veci co treba kupit malemu mi da. ale on si mysli ze to je vsetko. ze viac nic nepotrebujem . len peniaze. ale aj tak som stale sama. on byva u rodicov , ja u rodicov, cely tyzden sa ani nevidime a pritom sme od seba mozno 5km. ze vraj ci musi pri mne vysedavat kazdy den. vidime sa raz za tyzden . aj to nie cez den , len vecer na tri hodiny. on si mysli, ze tak to je v poriadku.
o mesiac sa ma ku mne stahovat.
@carrera4 prečo až o mesiac?
@stanislava2 lebo teraz mam skuskove a nechcem do toho miesat stahovanie.
@carrera4 tak potom nechapem ved tušim by ti aj zavadzal.Tie dve tašky čo si prinesie nebude snad problem poukladat do skrine.
@carrera4 citala som len tvoj uvodny prispevok, ale nie je mi jasne, preco 1. s nim si a cakas dieta 2. preco si ho chces vziat... 😒
@carrera4 to, ze si ta nechce zobrat, nie je tvoj problem ... problem je, ako sa chova k tebe, k vasmu babatku, a hlavne, ze pije!!! to su zasadne problemy, a tie on tak lahko nezmeni, ak vobec .... takze mat chlapa, ktory sa chova ako ten tvoj, tak radsej budem sama a on nech chodi na navstevy svojho dietata a plati alimenty ... ak vobec bude javit nejaky zaujem .... urcite by som mu nedovolila sa ku mne nastahovat, pokial sa nemenie chovat ako nastavajuci otec a partner!!!
@stanislava2 treba prenasat aj nabytky, aj mne sa treba z izby stahovat do inej. atd..
@tajomna21 povedal, ze ked tak velmi na tom trvam , tak bude ta svadba .(na urade) ale tak som si to ja nepredstavovala, ze niekoho donutim aby si ma vzal. uz na to nemam ani chut. ja som mu vysvetlila ze jeho chovanie nie je normalne, on povedal, ze babatko tu zatial nie je, ze nechape ako by sa mu mal venovat ked je v robote. a ze ked sa ja citim sama , tak mam ist za kamaratkou, k alkoholu sa vyjadril ze on nieje alkoholik, ked si da par piv. ze zas len zvelicujem. ze on s tym nema problem.
@carrera4 jasne, zoberie si ta, ale kazdy den budes mat na tanieri, ze si ho donutila .... nemusi sa venovat zatial babatku, ale tebe hej ... odkaz na kamaratku sem-tam hej, ale stale? ziaden clovek, ktory ma problem s alkoholom to neprizna, ked musi mat kazdy den par piv, tak ten problem ma .... a to, ze ti nedviha telefony, neozve sa ti aj niekolko dni, to urcite obkeca tiez, ale normalne to nie je ....
neviem, ale na tvojom mieste by mi jasne blikala kontrolka DIEVCA POZOR .... kedy to mas termin? mas cas vyskusat, ako sa bude chovat, ked budete zit pod jednou strechou?
@carrera4 je mi ľúto, že to musíš prežívať... tvoj priateľ by si mal uvedomiť, že prežívaš obdobie ktoré je krásne a máš si ho užiť... a nie tráviť ho týmito stresmi..škodia tebe i malému... skúste si dať pauzu... ak si všetko uvedomí, sám príde, a ak nie... aspoň budeš vedieť, že ste mu vy dvaja za to nestáli, aby si sám vstúpil do svedomia. držím palce, nech to dopadne dobre.
@tajomna21 termin mam v juni. mam cas, este skusat. on si stale najde nejake argumenty na to co hovorim ja. chybu si nikdy neprizna. este zo mna urobi blaznivu. ked mu poviem ze sa s nim rozidem a dieta neuvidi, tak on na to, ze sa mu nemam s tym vyhrazat a to ze budem slobodna matka si vyberiem sama, ze on ma nechce nechat. ked zacnem nejaky vazny rozhovor, povie mi ze on sa nema chut hadat, ze vzdy so vsetkym len ja zacinam. a odíde prec. a zas som sama a nic nieje vyriesene.
@carrera4 ja by som ani to nerobila. sice som nebola tehotna ale zazila som vela zleho s mojim ex a poviem ti, radsej odist z kratsej cesty aj ked to je tazke. podla toho co pises je to sebec, alkoholik, ignorant a lakomec. s nim nikdy nebudes moct svojmu dietatu dat to co si zasluzi kazde dieta - bezpecie a harmonicku rodinu. a ty budes trpiet tiez. chlap je chlap a chlap sa nedokaze zmenit, nedokaze sa podriadovat a prisposobovat. a ak ano tak len na nejaky cas a potom sa vrati do starych kolaji.
@carrera4 Pocuj, uz si to skusala, ze ci sa uvedomi, ak bude dieta na ceste... A zistila si, ze dieta nie je psychoterapeut a zmenu partnera nezariadilo. Ver mi, ze ani obrucka nie je psychoterapia. Neblbni. Ako alkoholik Ti narobi akurat tak dlhy a problemy az do rozvodu. Zavisly clovek nie je vhodny do manzelstva.
@carrera4 Ahoj, ani ja ta nepotesim. Je minimalna sanca, ze sa zmeni. Babo dokaze urobit cloveka lepsim, ale to len v tom pripade, ze si clovek vstupi do svedomia, ze si uvedomi, ze nesie za niekoho zodpovednost a ten niekto je maly bezbranny cloviecik, kusok z neho, ktory si zasluzi mat co mozno najviac (duchovneho, materialneho) ako sa len da. Tvoj partner to tak nevidi. Aj keby k tebe nic necitil, na babo by sa mohol tesit, byt hrdy tatko, zialbohu to tak nie je. Nechcem ta sudit, viem, co dokaze laska urobit s clovekom, jeho rozumom, no naozaj s takym chlapom si si nemala zakladat rodinu, ked uz je taky tri roky. Nezmeni spravanie ani voci Tebe. Ludia praveze na zaciatku vztahu zvyknu byt pozorni, mili, ohladuplni, prosto dokonali, mozno sa i pretvarovat, neukazat tie zle vlastnosti, no tvoj bol od zaciatku pravy opak. A to, ze sa ti neozve zopar dni, je smutne. Ked niekoho mam rad, aspon raz denne jedna sprava ako sa mas, co robis. Nepoznam dopodrobna Vas vztah, ale si si ista, ze ta nepodvadza? Ze nema inu? Clovek ako on, ktory nejavi zaujem o partnerku a nechce ani na svadbu pomysliet, toboz sa nema k babu... Byt na tvojom mieste ked uz si chcela babo a verila na lepsie zajtrajsky, tak dam dietatu vlastne priezvisko a idem od partners kade lahsie. Nezasluzi si tvoju lasku a toboz nie tvoje trapenie, jemu so lahostajna. Zlepsit spravanie na tyzden po vycitkach? Tak sa neda existovat. Budes mat dieta, budes potrebovat sustredit celu svoju energiu nan, nie sa trapit, ze ten, kto ti ma byt oporou ani nevies kde je a co robi. Drz sa a vela zdravia tebe a babu!
@carrera4
Teraz som az citala tvoje predosle prispevky, pises, ze si ta vezme, ked na tom trvas. Cele dni by ti vykrikoval, ze do coho si ho dohnala. Svadbu nesur, nenut ho. Budete byvat spolu, uvidis, co je to za kvietok. I ked... 5km byvate od seba a vidate sa raz tyzdenne? Bude ti dobre s takym partnerom, ktory vnima veci uplne inak ako ty? Pitie na kazdodennom poriadku je ok, vidies sa raz tyzdenne staci. A ked ma este k tomu cez 30r, ten uz by mal byt dospely zodpovedny muz! Si pisala, ze materialne Vas zabezpeci, len to duchovno, v zmysle vymenit plienky, pokocikovat, Tebe pomoct s popratanim? Asii uvidis, ked idete byvat spolu. Vzdy ho vied odkopnut k jeho rodicom naspat 🙂 Len aby si nelutovala, ze sa natrapis, vynalozis velke usilie, nervy, stres (co ani babu dobre neurobi) a nic z toho...
@carrera4 .... no cas nejaky na skusanie mas, ale ja osobne by som na to nemala chut .... naozaj by som mu oznamila, ze ta
takto som si zivot s nim nepredstavovala, jeho nepozornost a pod, ak ma teraz niekedy sviatok, zamerne by som na to akoze zabudla, ako sa k tomu postavi, a asi by som sa s nim rozisla .... zapises ho ako otca dietata, meno mu daj svoje a hotovo .... ak ta rodicia podporuju, mozes u nich byvat, tak by som to vyuzila .... mas sancu na lepsi zivot, najst si ozajstneho partnera, nie nevyzrete decko!!!
@carrera4 ma po tridsiatke a byva u rodicov? no pekne... inac, urobit si v poslednom rocniku dieta... uz si nepamatam, kedy sme mali statnice my, ale budes bud tesne pred porodom alebo tesne po... nic moc, dievca. 😒 naozaj ste mohli vydrzat aspon pol roka. a ak ste diskutovali vela o tom, tak mi tvoj partner pride totalne neprakticky, to ti nenavrhol, aby ste pockali? v jeho veku by som ocakavala racionalnejsie spravanie, najma, ked nemate ani zabezpecene byvanie - rodicia sa nerataju, "ked sa narodi dieta, nieco sa vybavi" sa nerata tiez. viem, ze je teraz moderne sa nebrat a zit len tak bez papiera, ale to musia chciet tak obaja. ak si sa chcela vydat, nemala si otehotniet, teraz si ta praveze nema naozaj dovod vziat, budes mat jeho dieta a on ostane slobodny - keby som bola bezcharakterny chlap, tak rozmyslam takto. 😕
ozaj, nepodvadza ta? mala som ten dojem z jeho spravania. a ked si este napisala, ze je pekny... plus ta SMS, ze ty uz vraj niekoho mas (podla teba sudim seba). nuz, mam predsudky a neprajem ti nic zle.
drzim palce, nech sa rozhodnes spravne.