Nechcem sa vydať

katarina6856
31. aug 2022

Ahojte, s partnerom sme už polroka zasnúbení, s radosťou som mu povedala áno pretože sa ľúbime a chceme spolu byť. No problem je v tom, že neznášam svadby neznášam pozornosť a hlavne rodinné stretnutia sú pre mňa hotovou katastrofu. On však chce svadbu ako sa patrí so všetkými tradíciami, hostinou, tancom a podobne... Pre mňa je už len predstava tancovania pred ostatnými hrôza, nie to ešte aby mi každý gratuloval, plakal od dojatia a podobne... Chcela by som mať iba obrad na úrade, s dvoma svedkami a peniaze ušetriť na dolezitejsie veci ako je svadba, ktorú si ani neuzijem.
Bola ste niektorá v podobnej situácii? Ako ste to riešili? Naozaj sa snažím premôcť a dokopat sa aspoň k menšej svadbe no pri pomyslení na ten večer je mi strašne zle a nechcem to vôbec zažiť...

zuzanka.zuzu
31. aug 2022

buď kompromis alebo jeden z vás upustí od svojich predstáv

irusa
31. aug 2022

vydávala som sa v 20....presne svadba ako opisuješ..teraz mám 35 a už by ma nikto nepresvedčil na takúto svadbu, radšej by som išla za tie peniaze na dovolenku..žiaľ musíte si to vydiskutovať vy dvaja

jaskolka
31. aug 2022

Kompromis. Nič iné sa nedá.
Ja som tiež extra netúžila po veľkej svadbe, ale manžel zase bol prvý z bratov, aky sa ženil, tak chceli väčšiu svadbu. Napokon sme mali okolo 75 ľudí, bolo perfektne, ale ja zase som typ, ktorému nevadí pozornosť, síce ju nevyhladavam, ale neprekáža mi sa pohybovať pred ľuďmi, tancovať a podobne.
Nic iné, ako rozhovor a obojstranný kompromis nepomôže.

kiki68
31. aug 2022

@katarina6856 to musis s nim vyriesit, najst kompromis, ze napr 20 ludi a iba nejake tradicie. Ta svadba je o vas dvoch a tie manzelstvo je o rokoch kompromisov. Neviem ci viete, ze do coho vobec idete, ked sa neviete zhodnut a prekusnut prave kompromisom trivialnu zalezitost. Vies ake to bude o par rokov s detmi? Ze bude mat svokra 60tku, ze bude mat manzel nejaky oslavu? Svadba je iba entry ticket do toho celeho sledu udalosti. Clovek musi stat pevne ruka v ruke pocas rokov vedla partnera.

kandelabra
31. aug 2022

Skús si s partnerom sadnúť a porozprávať sa o svojich pocitoch, ako to vidíš ty a ako on, a v čom by ste prípadne mohli urobiť kompromisy, aby to bolo ok pre oboch. Možno by mohla byť menšia svadba, len s pár blízkymi ľuďmi, potom napr. len obed/ večera, posedenie? Zasa na druhej strane tu máš super príležitosť vyskúšať si, ako s partnerom dokážete riešiť veci, na ktorých sa nezhodnete, trošku ukážka, čo ťa čaká do budúcna v živote s ním.

ddaassuullaa
31. aug 2022

Presne tak, ako to tu pises, lebo tak to citis, by som to povedala aj snubencovi. Vysvetli mu, ze ti nerobi dobre sustredovat pozornost na seba, nestojis o to. Chces zit s nim, nie s ludmi, ktorych mozno najblizsich 10 rokov ani neuvidis. Ovela viac by sa ti pacila svadba v sukromi, pripadne na dovolenke a po navrate oznamit stastnu novinku niekde na opekacke, kde nezalezi, ci mas svadobne saty podla najnovsej mody, ci tancujes ako profik alebo sliapes partnerovi po spickach😁😉

marci77
31. aug 2022

alebo urobit svadbu v mensom kruhu.......iba obrad, pohostenie v restauracii pre najblizsiu rodinu
a na dalsi den napr. nejake barbecue posedenie pre kamosov, znamych a pod.
tancovat sa nebude musiet a vsetci, ktorych budete chciet pozvat, budu pozvani
a nebude treba tancovat😂
treba sa dohodnut so snubencom a verim, ze najdete kompromis😉

boli sme uz na takej svadbe, bolo to fajn😉

metuzalem
31. aug 2022

@katarina6856 ani ja s muzom sme netuzili po velkej svadbe. Ale mali sme ju, skor kvoli rodine...aby sa vsetci stretli, zabavili... proste sme sa premohli. Jeden den sa to da vydrzat, zbehne to raz dva.

lucilaines
31. aug 2022

Opytaj sa partnera, co jepre neho na tej svadbe najdolezitejsie. Ci je to pocet pozvanych ludi, ktorych tam chce mat, ci su to tradicie, ci je to tancovacka. A podla toho urobte kompromis. Ak ide o ludi, tak ok pozvite vsetkCh, ale urobte len nejaku grilovacku na zahrade bez vsetkych tych ceremonii. Ak chce zabavu a tradicie, tak ok, ale pozvite povedzme 20 najblizsich ludi.

diablikovci
31. aug 2022

Niekedy ako dieta som chcela velku svadbu min 200 ludi, dve hudby a vsetko co k tomu patri. A nakoniec sme dopadli tak, ze sme mali 7 ludi , iba obed a mne je velmi luto ze nemam nijaku pamiatku ze zazitky a pod. Maximalne fotky. Všetko sme si hradili sami z vlastného.

jana_eyre_2
31. aug 2022

Áno, bola som presne tá ktorá sa dlho nevydávala lebo som nechcela tu maskaradu okolo.. keď mi môj muž vravel že kostol, tak ma porazalo (ja nie som kresťan, nie som ani pokrstená a neznášam robiť veci len preto lebo to ocakava okolie).. ja som mu vysvetlila svoj postoj, že toto naozaj ja nedám, ani žiadne kŕmenie polievky navzájom a podobne divnosti.. som introvert, on tiež ale mal v hlave natlačené "ako to má byť" od svojej mamy.. našťastie on úplne akceptoval a zobral že nebude žiadna veľká svadba.. problém bola len svokra.. veľmi sklamana že by neprišla teta z tretieho kolena lebo veď jej Mara ich na svadbu pozvala a podobne.. takže som bola mierne dotlacena do svadby s ľuďmi s ktorými som ten deň určite zdieľať nechcela.. aspoň nejaky kompromis som dosiahla, išlo len o obedoveceru v reštaurácii bez tancovania.. bola to pre extrovertnych ľudí asi najnudnejsia svadba vôbec, ale myslím že im stačilo že jedli, pili a kecali, ak nie tak čo už.. my s muzom sme sa o 19tej vyparili s tým že sme išli uložiť nášho prvého syna a mne je zle (bola som už tehotná s 2hou dcérou) je to 9rokov dozadu, ak by som sa mala vydať ešte raz urobím to tak ako som chcela.. čiže na obrad by som pozvala svedkov a neskôr by som na obed pozvala najbližšiu rodinu, kde by sme sa porozprávali pár hodín a šli domov.. bohužiaľ bolo to pred 9timi rokmi, môj muž bol prvý zo svojich súrodencov čo neriešili svadbu dlho a tak všetko ako to už býva pri prvých zážitkoch prechádzalo ťažko.. jeho sestra sa už po nas ani vydať nemusela, nikto jej to nevyhadzuje na oči že má deti mimo manželstva ako vyhadzovali mne..

Na to aby si človek presadil svoje potrebuje dosť silné argumenty a sebavedomie.. ja som ich nemala, až ako staršia som sa naučila viac asertivite a tomu, že sa nemusím hanbiť za to že som proste iná ako väčšinová spoločnosť.. že mám rada svoju uzavretú povahu napriek tomu kolkym ľuďom to príde divné.. nájdite kompromis, kde sa nebude tvoj snúbenec cítiť divné, ALE ani aby si sa necítila divné ty.. čo je dôležitejšie - svadba čo dokáže všetkým že dodržujete to "čo sa má" alebo v pohode vzťah kde sa dvaja normálne dohodnú a akceptujú? Podľa mňa to druhé..

babovka2321
31. aug 2022

Zdielam tvoje pocity, my sme mali mensiu svadbu, hostinu, ale bez tancovania (viaceri hostia mi aj sami povedali, ze sa im to takto pacilo viac, tiez neradi tancuju, takto si pokecali s ludmi, ktorych dlho nevideli)... Ale keby som to mala riesit este raz, brali by sme sa len o 2 svedkoch. Velkym svadbam nikdy nepridem na chut.

ivangeline
31. aug 2022

Kompromis.

nicoli02
31. aug 2022

ak ti vadí len ten humbuk okolo toho, tak sa proste vezmite len osamote niekde so svedkami a hotovo najlepšie bude ak sa dohodnete na nejakom kompromise a prakticky ak sa to tak vezme, tak vám nič iného ani neostáva

zuzinka888
31. aug 2022

Ano ja svoj svadobny den som si " odtrpela". Bola som mlada a podlahla som tlaku rodiny a okolia. Teraz uz by som sa nedala. Viem je to zvlastne ale za mojho " mladi" bola svadba 80 ludi povazovana za malu. Sestra mana 230 ludi. A co by povedali ludia ze sme chudobní- ze nedokazeme ani svadbu vystrojit....- argument mojich rodicov. A ano platili ju oni. Bolo to viac ako 20 rokov dozadu mala som 24 - uz skoro " stara dievka"🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ .

julka828
31. aug 2022

@katarina6856 ja som tiez nechcela taku svadbu prezila som a co sa tyka tancovania tak som vobec netancovala

evica17
31. aug 2022

Ja som chcela len o dvoch svedkoch a obed, muž veľkú ( mali sme 60 ľudí, čo je by som nepozyvala toľko od nás, keď sa s nimi nebavím ale keď už aj on tak aj ja som). A teraz o tri roky na to to celkom ľutujem,že zbytočne vyhodené peniaze (aj keď to platili rodičia napoly), že sme mohli ušetriť čas s vybavovackami, a to ja som toho veľa nevybavovala ani, bola to jednoduchá svadba (švagrinej sa nepáčilo kopu veci, napr že nebol zásadách poriadok,že nebol fotokutik a nemala sa kde odfotiť na Facebook, nebol ohňostroj v noci ,živa kapela)...proste jednoduché šaty, pohostenie,výzdobu sme si samy urobili jednoduchú za pár hodín a ani na skúšku líčenia a kadernícky som nebola,lebo my bolo jedno ako budem vyzerať.
Čiže povesť to snúbencovi,dohodnúť sa...radšej choďte za tie peniaze na dovolenku alebo investujte do bývania alebo inde. Len si to musíte vykomunikovat,lebo ešte bude v živote veľa príležitostí na oslavy a aj v tých sa naše názory na oslavy líšia,ja nechcem a chcem iba pokoj a domácu oslavu (ja,muž,deti) a muž zas chce pozývať 15 ľudí (narodeniny,krstiny,prijímanie,Silvester)

sidicek
31. aug 2022

@ddaassuullaa a kompromis je vtom kde, ak on chce klasickú svadbu?

ddaassuullaa
31. aug 2022

@sidicek bude svadba, citaj nadpis temy

sidicek
31. aug 2022

@ddaassuullaa čítaj ty, ona sa chce vydať, len na úrade a o2 svedkoch, on chce tradičnú svadbu.

ddaassuullaa
31. aug 2022

@sidicek no pod sa hadat....🤦‍♀️ bingo, MK
...a propo pani, kde pisem KOMPROMIS?

svokrinjazykmonika
31. aug 2022

@katarina6856 my sme mali svadbu iba o dvoch svedkoch, ja šaty za 20€, potom sme išli ku nám domov kde sme si objednali jedlo, otvorili fľašu a hrali sme človeče nehnevaj sa. Nikdy by som nemenila, bolo to super. Tiež si sama seba neviem predstaviť v bielych šatách a celé to divadlo okolo toho. Ale to aj kôli tomu že nemáme rodičov ani jeden a môj muž už vlastne žiadnu inú rodinu. Ja mám troch bratov síce ale nebudeme robiť svadbu kde ženích rodinu nemá a nevesta spočíta na jednej ruke. Tak sme sa dohodli že taká tajná svadba vo štvorici bude najlepšia a veru aj bola. Ja neviem čo máš ty robiť, musíš mu vysvetliť svoje pocity a nájdite nejaký kompromis.

lamara55
31. aug 2022

Ak vás ľúbi, urobí kompromis. Svadbu môžete mať maličkú a potom môžete urobiť len nejakú oslavu. Aj my sme tak mali. Nazvali sme to svadobná oslava. Bez tých klasických tradícií. Večer boli všade svetielka na záhrade, vatra, opekali sme cukríky nad ohňom. Obrad v paláci s pár ľuďmi a potom sme pri rodinnom dome mali na záhrade posedenie pre rodinu a príbuzných. Tiež nemám rada tie klasické svadby. A keď sa na mne upierajú desiatky oči. Vyriešili sme to tak, že sme zavolali kúzelníka a divadlo. Pripájam aj link na moje video, ak by ste sa chceli pozrieť. Fotka je z časti kde boli vystúpenia. Ešte sme mali stan kde sa jedlo a zo záclon urobený stan kde sa oddychovali na tuli vakoch.

https://www.youtube.com/watch?v=xqmL86oK_GY
veronika3110
31. aug 2022

@katarina6856 moja švagriná netancuje, všetky svadby presedí pri víne a na svojej svadbe??? nespoznávala som ju.. celý čas na parkete, nie, netancovala valčík, ale skákali, bavili sa s kamošmi akoby boli na diskotéke a proste si užívala deň.. :D A to strašne vravela, že ten deň bude musieť pretrpieť a nech je už potom
pozornosť budeš priťahovať stále..aj na úrade..lebo veď.. aha jéééj nevesta... :D zo začiatku tie oficiality... áno, každý pozerá na teba ale myslím, že v dobrom... ved nech pozerajú, si nevesta v krásnych šatách len raz za život, a predsa vaši hostia prídu spolu s vami osláviť váš deň a tak by som to brala.. potom sa už aj tak každý baví, je a pije..

vilma7
31. aug 2022

Tak ja neviem, ale ja som sa vydávala ako 39 r., Svadba bola skôr taká parádna rodinná oslava, mali sme celý penzión pre seba od piatou do nedele...nik od dojatia nereval, brali sme to všetci tak pohodovo. Super nálada, len najbližšia rodina a zopár kamarátov, ca 60 ľudi.
Môj manžel tiež nie je na takéto oslavy, ale prežil to úplne v pohode,
Ja by som si to kľudne zopakovala aj každý rok, super bolo.

zmrzlinka2021
31. aug 2022

@katarina6856 ja som sa v tomto smere obetovala a mali sme tradičnú svadbu ako manžel chcel. Vôbec to nebolo až také strašné a hlavne, podstata je kvalitné manželstvo, nie svadobná hostina.

titla
31. aug 2022

@katarina6856 Moj manzel bol v takejto situacii😀
On je introvert a nema rad svadby. Mal predstavu mala komorna svadba, par kamaratov. Ale vedel, ze ja som tradicnu svadbu chcela a kedze mam velku, veselu a sudrznu rodinu, u mna to bolo bud velka party alebo sobas s 2 svedkami, max rodicia. Ale bolo by mi to pravdepodobne cely zivot trochu luto, ze som nebola nevesta. A on to vedel, tak sa "obetoval" a mali sme veselicu so 75 hostami. Eliminovali sme zvyky a tradicie na minimum - ziadna odobierka, unos nevesty, sutaze... mladomanzelsky tanec moj muz pretrpel a od isteho momentu si cely vecer uzival ako dobru party.

trinneo
31. aug 2022

Ja som chcela velku svadbu, manzel na urade s 2 svedkami...nakoniec sme spravili kompromis a svadba bola so 60 hosťami(len najblizsia rodina z kazdej strany) a aj manzel sa bavil ako už davno predtym ani potom nie...

h2
31. aug 2022

@katarina6856 Ahoj, áno, som v podobnej situácii a riešim to tak, že stále nie som vydatá. 😃 Ale ja nechcem ani len svadbu na úrade, proste sa nechcem vydávať. Pritom rodinné oslavy mi nevadia. Ak chceš byť vydatá, tak skús ten deň nejako pretrpieť. Nie len kvôli mužovi, lebo on chce veľkú svadbu. Ale aj kvôli rodine, zrejme by aspoň najbližší príbuzní boli sklamaní, keby tam neboli. Tradície a zvyky, ako spoločné zametanie rozbitého taniera a podobne, by som zrušila. Ani prvý tanec mladomanželov nie je povinný.

simona99687
31. aug 2022

Ja som s partnerom zasnúbená 7 rokov 😂 ale uz v maji budúci rok mame svadbu a odkladala som ju presne pre pocity ako mas ty... No cim je to blizsie tym viac sa tesim aj ja aj partner ked to začneš plánovať zrazu to zacnes inak vnímať a zabudneš aj na tieto pocity