icon

Nechcem psa

iwka1992
19. okt 2016

Dobry vecer maminky. Mam priatela ktory je rozvedeny. Byvam snim v jeho dome. Ide o to ze on mal a aj ma psa jorksira....len ja ho nechcem lebo mi vadi ze je v nutri za ten rok co som tu som ai vobec ale vobec na neho nezvykla. Skusala som ho ze nech ho da do utulku a povedal mi ze v ziadno. Pripade. Ja som mu zas povedala ze nebudem sa o neho starat mam 2 rocne dieta o ktore sa hcem starat a o psa sa nechcem starat nemam k nemu vztah....mamicky neodcudzujte ma si fakt neviem najst k nemu cestu od malicka sme psa vobec nemali a teraz sa mam o neho starat ? Dufam ze sa tu najde niekto kto ma pochopi. Dakujem.

katrin21
20. okt 2016

@natalym na prvej strane pise hned, ze to dieta je ich spolocne....

petulda333
20. okt 2016

@tetasa prepac ale my nemozme vediet ci jej prikazal starat sa o psa,to tvrdi ona!a mam pocit ze vsetko len prekruca aby ten pes vyzeral ako nieco strasne! Ak ho nema rada fajn,ale toto mala riesit davno a nie tetaz po 3r,kde bola doteraz???

sardinka336
20. okt 2016

@nadineqq tak si asi splepa..citujem..Tak ako on akceptuje jej dieťa. Neporovnávam ale je to fakt. - porovnáva a to je fakt.
Ja nemam so psom problém - podla moznosti vonku ho mat a ked je zle počasie tak v predchodbe mu dat pelech aby nebehal po dome. Ja by som to riešila v prvom rade s partnerom, nech sa aj on podiela na starostlivosti o psa, nie ze len ja. Proste je to zodpovednost a treba sa k tomu tak aj postavit. Ja by som mojmu staremu hned povedala kamaráde máš - bud sa staraj aj ty alebo mu hladaj novy domov. Nazor jej muza samozrejme nepoznáme.

natalym
20. okt 2016

@katrin21 No ja som tiež mala psa. A pes bol prvý až potom prišiel muž. Muž ho nemal rád. Ale nemusel sa oň ani starať.

Je to veľmi nepríjemná situácia.

Musia sa nejako dohodnúť. Najlepšie by bolo keby si ho zobrala tá jeho bývalá.

tetasa
20. okt 2016

@anjelicek26 aspoñ niekto kto reaguje radou ako dalej namiesto toho aby tu v kuse porovnavali "postoje ,situacie" hlavne dieta so psom,...okrem toho si myslim ze je to uplne fuk ci je to dieta spolocne alebo len jej,tym ze by nahodou nebolo obidvoch vobec nie je dovod aby ste porovnavali niektore situacie so psom...na hambu

nadineqq
20. okt 2016

@tetasa ano, to mas pravdu..nemozno nutit nikoho, aby robil to, co nechce on sam..z tohoto zistenia ale potom logicky vyplyva, ze ak zacnem chodit al.zit s niekym, kto uz psa ma a mal ho uz 8 rokov pred tym, ako ma poznal a pozadujem od neho, aby ho dal pre..........ostatne si dopln sama
to su tie nezrele vztahy, ked ani jeden nie je ochotny akceptovat toho druheho
a ak nie si zastancom utulku, tak zastancom coho si, vsak ako tu teraz jedna kocka pisala, stary pes v utulku rovna sa rozsudku smrti

nikto nie je zastancom utulku, ale vsetci obvinuju tych, ktori su proti, ze stavaju zviera nad cloveka

megavega
20. okt 2016

no ja sa nestačím čudovať. to vážne? akože baby, poniektoré sa tu spamätajte kým je čas. úplne súhlasím s @sardinka336 v dnešnej dobe vám už z tých psov fakt prepína a poniektorým teda,, že kvalitne. My sami máme doma psa z útulku a mama mala aj maltezáka v byte, takže viem čo je to. Ten útulok bol od zakladateľky dosť mimo nápad, ale zase vy sa tu do nej navážate ako do tyrana. Možno nevie ako to chodí, nikdy sa o to nezaujimala, tak jej to prišiel ako fajn nápad, ale preto sa pýtala. Stačilo napísať, že je to zlý nápad, ponúknuť radu typu podarovať atď. a nie sa do nej navážať a označovať ju za tyranku, bezcitnú a neviem akú a rovno ju vyhadzovať z domu. Robíte tu zo zvierat bohov a pritom sú to obyčajné zvieratá. Zviera nevie čo je to láska ani vďačnosť. Všetko sú to len a len obyčajné reflex. Môj otec je obrovský psomil, až taký, že sa často radšej venoval psovi ako nám deťom a tiež sa zopárkrát stalo, že naň pes zaútočil, raz aj pohryzol a to iba prichádzal domov z práce, ale pes ho nespoznal.
V lete sa mi stalo, že jedna takáto "psomilka" pustila svoje hebedo v meste pri ihrisku, tak som ju slušne požiadala, aby si ho dala na vodítko, lebo sa tu hrajú male deti. A ona mi na to povedala, že v žiadnom prípade, lebo ona svojho psa socializuje a takisto môže ona odo mňa chcieť aby som dala svoje dieťa na vodítko, lebo ona má z neho strach...
Proste bez komentára.

@natalym on neakceptuje jej dieťa, ale ich spoločné dieťa

sardinka336
20. okt 2016

@petulda333 čítaj moja čítaj, ale vidim ze nečitate ...napisala som ze tak ako su zlí ludia, su aj zlí psi. A halooo uz pochop, ze zviera nema vyššie city, pes tiez nema moralne zabrany a podobne, citi bolest ale iste nie lasku tak ako my ludia, a o tom čo dokazu zvierata ano...chod rozpravat rozpravky niekde do klietky s levom čo ta rozsape ani sa nenazdaš, medvedica ak nedokaze uživit seba tak zabije mladata. A ten chlap sa o psa nestaral, nestara...psa mala na starosti byvala zena ktora sa o neho starala tak čitajte do kelu tie prispevky lebo pišete hovadiny. S osatnym suhlasim - nech mu da jest a pusti ho von...aka veda?

sardinka336
20. okt 2016

@natalym ale ona ho nechce ta byvala...nečitaš to je cele. 🙂

tetasa
20. okt 2016

@nadineeqq @petulda333,baby,ja neriesim to ako to bolo predtym ,same pisete ze neviete situaciu ani partnera autorky ,ja reagujem len nato co vidim,nevidim dovod hrabat sa viac v jej zivote a ako to riesila predtym kedze to nepise...situacia je ;muz v praci ,nestara sa o psa,pes od ex,pritom nema ziadne navyky a robi mlaky v dome....ONA CHCE RADY NA RIESENIE SITUACIE,nepotrebuje blbe situacie ,porovnavanie a urazky,to jej nepomoze nijako,

zdenkado
20. okt 2016

Mne teda hlava neberie ľudí ako ty , pre niekoho je pes ako jeho dieťa , príklad: keby tebe niekto káže zbaviť sa dieťaťa, tiež by to nebolo asi v poriadku. 🙂

nadineqq
20. okt 2016

@natalym a teraz si trafila klinec po hlavicke
vsak 8 rocny pes v dome, vysky a vahy takmer ako vacsie morca,so srstou,ktora neplzne a nepachne, nemoze byt predsa az tajy problem
ak je ten chlap skutocne taky, ako pise autorka a ma tu drzost o psa sa nestarat, takeho fesaka treba poslat co naskor a co najdalej prec..vsak to o tom panovi velmi vela vypoveda
aj ked by bol dal psa prec, pani bude vecne nespokojna zenska, nakolko to svedci o velkom sebectve dotycneho
Mam psy dva, a ani si neviem predsavit, ze by som partnerovi povedala, ze ty sa budes starat, to za co by som ho mala, hm

takze ten maly, mozno kilovy chudak, bude v tomto vztahu tym najmensim problemom, na to dam krk 😝

natalym
20. okt 2016

@sardinka336 Chudák pes. No hrozné toto.

marcelatje
20. okt 2016

@iwka1992 sa ti ani necudujem. Yorka by som nechcela ani ja!

sardinka336
20. okt 2016

psy sa tu davaju na roven s detmi - to sme dopadli. Humanizmus uz prerastol do obludných rozmerov...tak potom nech sa o vas na stare kolena postaraju tí čokli a nie vaše deti ked su vam prednejší ako deti.

sardinka336
20. okt 2016

@natalym no hrozné toto čo? 🙂 🙂 🙂 ale aj tak ta mam rada 😉

nadineqq
20. okt 2016

@tetasa neviem si predstavit, ze za osem rokov by pes nemal ziadne navyky, to ani neviem,ako je mozne..a neviem ako sa daju zlucit dve vlastnosti do jedneho celku...na jednej strane je chlap taky sebec,ze o psa sa odmieta starat, na strane druhej je taky charakter, ze psa do utulku dat nechce...nevadi mu, ze mu 8 rokov kaka a cika v dome??
zaujimave, mne by to teda vadilo, bud by som sa o psa starala alebo by som sa ho zbavila

vies, ja si myslim, ze pravda bude niekde uprostred

natalym
20. okt 2016

@sardinka336 Ten pes si to odnesie.
Ďík.

natalym
20. okt 2016

@nadineqq Dobre hovoríš............

petulda333
20. okt 2016

@sardinka336 ja nepisem ze zviera ma vyssie city. To urcite nie,ale pre mna su ludia aj zvierata na jednej urovni!! Moralne zadady nemame ani my ludia,inak by sme neboli schopni tych zverstiev! Ja som nikde nwtvrdila ze zviera neublizi,len ze aj my ludia ublizujeme a niekedy viac nez zvierata! A stale tvrdim ze pozname len jeden nazor a to autorkin podpisany nenavistou k zvieratam,preto sa mi az tak nechce vsetkemu

sardinka336
20. okt 2016

@natalym pojde do guláša!!! 😀 😀 😀 jááj mojka, idem ja het lebo muz uz došiel a brble ze čo tu furt sedim... 😀 😀 😀 😀 haf haf...kiez by boli na svete len taketo problémy.

petulda333
20. okt 2016

@tetasa ja ju neurazam,len pisem ze totomala riesit uz davno,a prepac tiez sa mi nechce verit ze pes nema navyky,hlavne ak o neho bolo postarane a keby ten chlap bol fakt taky zly a nemal zaujem tak ho do utulku supne. To su len jej slova a bohvie kolko z toho je pravda

natalym
20. okt 2016

@sardinka336 Až mi ho je ľúto. Neznášam yorky fuj, ale možno by som si ho aj vzala. Ale 8 ročný nemá návyky, veľmi zvláštne.

ukulela
20. okt 2016

ach jo, az bije blivno, co som sa tu vsetko docitala ....
takze rekapitulacia: psa si zaobstaral priatel spolu s (vtedy este) manzelkou. nie len ex,spolu. to je zasadne. po rozvode mu ostal zjavne dom bez exmanzelky, ale aj so psom. ze ho ona nechcela, to nemame ako vyriesit, mozno odchadzala do zahranicia, mozno do bytu, mozno robi na smeny, .... skratka pes ostal chlapovi, ked ho nikomu nedal, tak asi ho ma rad a nechce sa ho zbavit. pes ma 8 rokov, polovicu zivota zrejme uz za sebou ...
zakladatelka prisla predrokom do domu, kde uz bol pes. ten jej zo dna na den zjavne viac a viac lezie na nervy. ale jej problemy sa daju vyriesit jednoducho. psa kastrovat, stanovit mu rezim. yourk je maznak, nepusta chlpy, nie je to vonkajsi pes (ktore ho chcet do budy na dvor - ani vy by ste v zime nespavali v nevykurenej garazi). a nie je topoludstovanie psa, je skratka tak vyslachteny, nie, nezvykne si, vonka tak akurat dostane zapal pluc a zdechne.
zo vsetkych zakladatelkinych komentov mi vychadza len to, ze pes jej nesmierne vadi. nesnazi sa ho tolerovat, skratka jej prekaza. a z toho, ako pise,( a teda nepise vsetko) jej podla mna najviac vadi, ze zto bol aj pes jeho ex.
howg

natalym
20. okt 2016

@ukulela Ale keby ho dali na dvor, tak zdochne a problém vyriešený.

sono2
20. okt 2016

Ja len toľko, že ťa chápem osobne by som psa nechcela ani muž chvála bohu máme rovnaký názor. Keď sa nestará priateľ, musíte to spolu vyriešiť. Aj keď smutné, lebo toto by som ani ja riešiť nechcela, keď už je seba to je také sa ho zbaviť. Mne jedine reálne príde ho dať uspať, ale sama by som nedokázala to urobiť, lebo človek aj keď nechce, nejaky ten vsťah si vytvorí. Alebo ho dať niekomu zodpovednemu neviem.

sono2
20. okt 2016

@natalym sadista😛

meiwe
20. okt 2016

Ked sa tolko pyta von navstiv veterinara moze mat nieco s mocovym mechurom.
2. ak psika nechces skus sa s priatelom dohodnut na darovani popytaj sa znamych svokri mami babky -nech priatel nestrati kontakt

indiankaindi
20. okt 2016

@iwka1992 nechápem ako si môže niekto nevytvoriť vzťah ku psovi. Chápem ak by to bol had, leguan, pavuky alebo niečo podobné. Ale pes??? Nechcem súdiť ale hovorí sa že ľudia, ktorí nemajú radi psov sú veľmi ale veľmi zlí. Samozrejme ak k tomu nemajú dôvod ako napadnutie psom a pod. A je jedno či ho poznáš od malička alebo nie. Je to nemá tvár, tvor, ktorý je úplne odkázaný na tvoju milosť, lebo sám si vodu w a jedlo nekúpi. Z tvojej strany je to maximálna bezcitnosť voči psovi a aj voči priateľovi. Tej starostlivosti toľko nevyžaduje

sea23
20. okt 2016

Ja nechcem aby ma tu zozrali mamičky,že uprednostnujem psa pred clovekom,ale to riešiš po roku?Niekto ked má psa doma a už dlhšie,ako som pochopila,ho určite berie ako člena rodiny,takže rozumiem,že ho nechce dať preč.Ak nemaš rada psov,mala si to riešiť pred tým,ako ste sli spolu byvať.Takže nechápem,čo čakáš,aby ti tu písali?Debilimu tipu,že ho máš dať uspať ?!a podobne-...vacsiu hluposť som už dávno nečítala...