Nechcem žiť s jeho synom

sashulka
30. okt 2011

Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.

tea333
30. okt 2011

Moj nazor je taky, te ked si si zobrala svojho muza, zobrala si si aj jeho rodinu a jeho problemy.neexistuje oddelit muza od jeho syna.Jasne, nemusel byt s vami, ale je to jeho syn a ked otca potrebuje, tak nech ho otec zoberie k sebe.to ze ma novu zenu- teba, na veci nic nemeni.ak je jeho matka nezodpovedna, on za to nemoze a o to viac potrebuje otca.Vezmi si to z Filipovho pohladu.mas pocit, ze chce zavadzat? jeho vlastna matka sa na neho vykaslala.o to viac mu budte oporou vy dvaja. ak nechces riesit jeho porblemy, nech to riesi s mm.ak mate trojizbak, docasne sa da obyvacka zariadit ako spalna.pre vas, alebo pre mladeho.a mozte sa s nim dohodnut ze bude striedavo u starych rodicov (napriklad na vikendy).Mozno by si bola prekvapena, ale mnoho ludi zije v mensich bytoch.Inak len pre tvoje info, dieta tak do 2 rokov vobec nepotrebuje izbu.hrat sa bude aj tak v obyvacke a spat v spalni s vami. u nas sa do detskej vzdy len veci odkladali. kym tu izbu budete potrebovat, mlady pojde na intrak alebo do podnajmu. ved je skoro dospely a ma to byt docasne.
Mozno nakoniec ocenis, ked bude muz v praci a Filip ti bude pomahat s dietatkom, kocikovat alebo varovat. este si budes pochvalovat! holt nie je zivot ako si ho vysnivame, a s takymito vecami musis ratat zvlast, ak si beries rozvedeneho s dietatom.
Hlavne sa s muzom porozpravaj o vasich planoch a o tom, ako sa to da, nie neda..

macamac
30. okt 2011

@sashulka no...chápem celkom aj tvoje pocity...ale-viem,že toto možno zrovna nechceš čítať, ale....brala si si muža so záväzkom a tam bolo treba rátať, že dieťa má každý na celý život. čo ak by jeho mama zomrela?nedajboh. má predsa aj otca, nevznikol z ničoho nič. takže-on má rovnaké povinnosti aj práva,ako mama. jasné,že ho nevezme so sebou do Talianska-tu má školu, domov, zázemie....a OTCA. bohužiaľ. skús si to otočiť. budete mať dieťa. a ty budeš vedieť, že nech sa ti čokoľvek raz stane a prihodí, môžeš sa spoľahnúť na JEHO otca. za každých okolností. že jeho dieťa bude pre neho vždy na 1. mieste a bude vždy robiť všetko len v jeho záujme a pre jeho dobro. to by bol super pocit,že? a tak je to aj s Filipom. nech ich manželstvo, vzťah bol akýkoľvek, majú spolu dieťa. a to dieťa ťa sem nepýtalo. tak je psou povinnosťou rodiča sa oň postarať.
nemyslím si,že si vadná, máš normálne pocity, je to komplikované,ale taký je život. nie všetko je podľa našich predstáv.
a ako sa stavia k tomu muž?

tea333
30. okt 2011

A len aby som nevyzerala ze kecam neviem o com- moji rodicia su rozvedeni, moja mama zije v zahranici s novym muzom a prispievaju mojim bratom na zivot, bratia byvaju sami v byte.Otec zije s priatelkou, ktora ma 5 rocneho syna a byva s nimi.moj otec nie je na deti, a o maleho sa nestara az ako jeho otec, ale v pohode vychadzaju.
Inak mame kamarata, ktory ma o cosi starsiu priatelku, a ziju s jej uz dospelou dcerou.ked sa dali dokopy, bola teenagerka.

tea333
30. okt 2011

@macamac vidim ze to vidime podobne 😀

22mia
30. okt 2011

@macamac pekne si to napisala!!a vystizne!!veru nie je vsetko vzdy tak ako si my vysnivame.. 😉

sashulka
autor
30. okt 2011

viem, ale som s nim uz niekolko rokov, zvykla som si, ze zijeme spolu len my dvaja, beriem to ako totalne narusenie skromia..viem ze je pravda vsetko co si napisala, teoriu ovladam, ja sa skratka len neviem zbavit tych negativnych pocitov. ja som si skratka naplanovala, ze v januari pojdeme na mesiac na dovolenku do teplych krajim a zacneme pracovat na babatku...ja som chcela tu izby vymalovat na fialovo a pomaly do nej vlacit postielku a podobne, a nie zariadovat ju pubertakovi... mam stale take pocity, ze niekto ide narusit moje teritorium a ze sa to dotkne mojich planov... ako mozem do riti za to ja, ze musel pred rokmi urobit dieta prvej stetke, ktora nohy roztiahla?

mia258
30. okt 2011

Ja som bola s mužom, s ktorým som si plánovala budúcnosť, život, rodinu, bývanie. A keď som bola tehu a čakala jeho dieťa, opustil ma...
Teraz žijem s mužom, ktorý miluje mňa aj moju dcérku a plánujeme aj spoločné bábo. A prijala ma jeho rodina, aj moju malú, starajú sa o nás. On malej kupuje veci a prerobil jej izbu aj keď nemusel, lebo nie je jeho. Nedokážem si predstaviť, že by som mala žiť s niekým, kto by moje dieťa odmietal aj keby mňa miloval až za hrob.
Je veľa mužov, ktorí sa svojho dieťaťa dobrovoľne vzdajú, či má rok alebo 15. Buď rada, že tvoj partner je taký obetavý a nezanevrel na syna z prvého manželstva, to len dokazuje aký skvelý je otec a myslím že takého by si chcela aj pre svoje vlastné bábo 🙂
Hovoríš, že s Filipom nemáš žiadny problém, myslím že vám bude skôr vďačný akoby vám chcel robiť problémy. Je už takmer dospelý a veci chápe, dokonca ti môže byť nápomocný a pomôcť aj s bábom neskôr.
Sadni si s mužom a o všetkom sa porozprávajte, aby ste neskôr predišli problémom a hádkam.

tea333
30. okt 2011

@sashulka ty nemozes za to, ze ma dieta, ale za to ze si sa za neho vydala. brala si si muza s dietatom, nemozes si brat len to dobre.bud rada, ze ste doteraz boli sami.
A na druhej strane - keby sa tvoj muz teraz vykaslal na svojho syna a nechal ho kdesi u babky - to je otec, akeho
chces pre svoje dieta??
Preco rozlisujes medzi jeho dietatom z prveho a druheho manzelstva? preco by sa o jedno mal starat a o druhe nie?

sashulka
autor
30. okt 2011

VED TOTO JE TO! Ona nezomrela, ona zije, len si nasla v taliansku nabijaka a robotu (casnicky) a svojho mladsieho syna, ktoreho ma s niekym inym, vzala so sebou a filipa nechala tu, pretoze on samozrejme nechcel ist s nou. Keby umrela, bolo by to ine, ani by som nepipla v takom pripade, ale podla mna, jedna mater by mala byt so svojim synom ked je zdrava a plne funkcna a nie sa zdvihnut a ist za chlapom do inej krajiny a totalne tym narusit zivot vsetkych dookola. Manzel to berie asi tak, ze co uz.... urcite sa tomu ani on netesi, tiez ma rad nase pohodlie, ale on to nemoze povedat nahlas narozdiel odo mna.

macamac
30. okt 2011

@sashulka 😕 to ako si myslela - že "štetke" ?
chápem tvoje pocity, aj rozhorčenie-určite podľa reakcií to je čerstvé....
no neviem-muž asi chce a vezme ho k vám bývať,že?

tea333
30. okt 2011

@sashulka To ze je ex tvojho muza mimo a robi podla teba blbosti je jedna vec, ale to uz nezmenis. situacia je aka je.Filip ma nezodpovednu mamu, alebo mamu ktora fakt potrebuje zarobit, a isla..ries len fakty.Filip tu nema mamu, ale ma tu otca.Cakas, ze ho vlastny otec odmietne?Ze povie - tvoja mama bola nezodpovedna a preto k nam nemozes ist?

macamac
30. okt 2011

@sashulka aha...
ale aj otec je plne zdravý a funkčný....
a raz by mohol aj Filip povedať, že otec sa zdvihol a odišiel si zariadiť svoj život s inou ženou...
ono deti nemôžu za svojich rodičov, za ich zlyhanie.... sú len obeťami nesprávnych činov mnohokrát 😔

macamac
30. okt 2011

@sashulka a inak-vždy "obdivujem" ak sa zlepia vzťahy a niekto si berie niekoho so záväzkom-hlavne tú druhú stranu obdivujem, bez záväzkov
lebo skôr či neskôr prídu v živote situácie, že budú "naše deti" a "tvoje" deti a bude treba napr. riešiť všetko aj finančne ....ono život takto zamiešaný nie je ľahký
a zas - premýšľať inak len pri extrémnej situácii - že keby mama zomrela- tak máš iný názor, tiež nie je ok, lebo mama,ako vidíš, tiež nemusí zomrieť,aby opustila svoje dieťa
ale vidíš, sú aj pekné príklady- ako@mia258 píše, dá sa to. muž prijal jej dieťa bezvýhrad,aj jeho rodina, klobúk dolu 😵

sashulka
autor
30. okt 2011

@tea333 no rozlisujem to preto, lebo prve dieta nie je moje a to druhe bude (pravdepodobne :o) ja nechcem aby sa o neho nestaral, to by bolo chore, ja by som chcela aby sa ta sprostana vratila a starala sa o svojeho syna...ja skratka nemam chut prat trenirky len o par rokov mladsiemu cloveku nez som ja.. nemam na to chut ani naladu mu varit a prisposobovat, chcem sa starat len o svoje decko..ja viem ze je to sebecke a zle, ale tak to citim a nijak inak.

lillika
30. okt 2011

@sashulka Vzala si si chlapa s dietatom a ON je rovnako rodic,ako chlapcova mama.Keby to bolo naopak a ty by si mala dieta z predosleho vstahu...?

macamac
30. okt 2011

@sashulka inak-fakt ti rozumiem 😉
je to ťažké....riadne to naruší všetko-to je fakt. ale otec-pri týchto deťoch bude vždy jeden. vždy sa budeš musieť oňho deliť s jeho prvým synom. a aj tvoje deti. to nezmeníš. to je holý fakt.
a chápem-že sa tu bije tvoj rozum so srdcom

filipal
30. okt 2011

jajaaaj, uz ten nadpis je taky nepriatelsky! ☹ tomu sa hovori - laska k bliznemu svojmu.

sashulka
autor
30. okt 2011

uz mi z toho sibe, sama som prekvapena, ako zle to znasam. ono by bolo vsetko ine, keby sme neplanovali to nase dieta..ja som sa na tu myslienku dost upla a zacala som sa velmi tesit....a teraz toto...strasne sa bojim, ze ked s nim zacneme zit, zrazu nebudeme mat chut a naladu robit si nejake dalsie dita...a nakoniec budem mat 30 a nervy nadranc a nie z mojho decka, ale z jeho...ze skratka svoj zivot a svoje sny obetujem decku nejakej stetky. Toho sa naozaj bojim a to je hlavny dovod mojho rozhorcenia mile damy.

kaja73
30. okt 2011

Tymto prechadz vačšina chlapov co si najdu novu priatelku s dietatom-velmi casto sa cudzi muž stara o svoje nebiologicke dieta-často lepsie ako otec biologicky- a ked to zvlada muž,nechapem že to by to nezvladla žena.
je to nova situacia,vyžiada si vela kompromisov,ale co ma robit ten chlapec ak sa mu mama nevrati-ma ho dat otec do decaku???? Ved ten chlapec za to nemože,že mu mama odisla.

mia258
30. okt 2011

Ja neviem, ale keď niekoho milujem, tak ho milujem so všetkým. Aj s jeho minulosťou, chybami a podobne. Vedela si, že má staršieho syna, keď si s ním šla do vzťahu, nie?
Skús to aspoň na skúšku, keď ti to nebude vyhovovať, tak nech sa Filip vráti k starým rodičom. Určite mu bude lepšie tam, kde sa nebude cítiť ako votrelec...

janie80
30. okt 2011

mam pocit, ze mas k tomu vsetkemu strasne negativny postoj... 😕 je to zivotna situacia, s ktorou sa proste treba vysporiadat... brala si si chlapa, ktory ma dieta... otcovia nemaju len prava ( napr. stretavat sa s dietatom), ale maju aj povinnosti presne tak, ako maju ich matky... Filip nemoze byvat s mamou a kedze otec je takisto plnohodnotny rodic, tak je len logicke, ze sa obratia na neho... vezmi si situaciu, ze budes mat dieta, budes rozvedena a z akychkolvek dovodov niekam odides... ako by sa ti pacilo, keby otec dietata odmietol pomoct kvoli sucasnej partnerke...
chapem tvoj momentalny hnev, lebo si si to predstavovala inac... ale nie vzdy je vsetko tak, ako si predstavujeme... Filip ti s tvojim dietatkom pomoze, alebo uz mozno u vas ani nebude a vsetko bude tak, ako si povodne planovala...
strasne ma ale prekvapuju tvoje vyrazy ako decko a stetka... si predstav, ze niekedy mozno bude niekto takto hovorit na teba a tvoje dieta...

lillika
30. okt 2011

Mna osobne by STRASNE stvalo,keby sa moj manzel vykaslal na SVOJE dieta z predosleho vstahu.

sashulka
autor
30. okt 2011

@mia258 ja by som mu svoje pocity nikdy nedala najavo, nie som blazon ani nijaka hyena, mam s nim dobry vztah. Ja sa s tym potrebujem vyrovnat vo svojom vnutri, ja viem, ze za to nemoze. Je to chyba jeho matky.

mateson
30. okt 2011

@filipal v tomto prípade prevažuje láska k sebe samej ☹

mateson
30. okt 2011

@sashulka čo je chyba jeho matky? Že ho ty nechceš v byte?

dada1212
30. okt 2011

preboha, ved to je skoro dospelý chlapec, tak fakt neviem akej starostlivosti sa obávaš. však plienky už hádam dávno nenosí, ani s ním nebudeš musieť chodiť vonku aby sa mu niečo nestalo, ved chlapec v takom veku je už samostatný, pochybujem, že ťa bude brať ako veľkú autoritu, takže ak by boli nejaké problémy s ním, nech sa stará v prvom rade otec a ja fakt neviem, či je taký problém navariť o porciu viac a zapnúť práčku, kde aj tak budú aj vaše veci, takže zapnúť by ste ju museli tak či tak...
toto mi príde trochu smutné, že práve žena má s tým problém, ale na druhej strane veľa mužov nemá problém vychovávať aj cudzie deti.
dúfam, že to nevyznelo tak, že ťa odsudzujem, určite by nikto s tým na začiatku nebol nadšený, ale nechápem, že sa s tým nevieš zmieriť , ten chlapec je dieťa tvojho muža a nemôže za to, že je taká situácia aká je.

sashulka
autor
30. okt 2011

@mateson a co ma ine prevazovat ak nie laska k sebe samej? jasne ze milujem viac samu seba, ako syna mojho muza a co je na tom zle???? chyba jeho matky?? ona sa zobrala a odisla, to ona sa uz nechce o neho starat, nie ja!!!

berenika39
30. okt 2011

@sashulka víš, co je rodin, které to mají obráceně? kdy muž vyžení partnerčino pubertální dítě, protože biologický otec je nefunkční? třeba my - mému synovi bylo 17, když jsme se sešli v jedné domácnosti. rozumím, že ty to to máš trochu jinak, jako žena, ale nepodařilo by se ti na tom najít něco pozitivního? a obzvlášt, když píšeš, že váš vztah není nijak narušený, že se normálně "můžete"? pokud je rozumný, bude ti pomáhat, bude vám hlídat (neocenitelné!!!), zastane něco z mužských prací doma - budete mít na sebe víc času s partnerem, navíc - je mu šestnáct - vyletí třeba z hnízda, víkendy bude lítat za holkama, než se naděješ. neházela bych flintu do žita, když ještě nevíš, jaké to bude, třeba budeš překvapená, jak to jde 😉

a nespravedlivé to je, ale je to tak - někdy dítě opustí otec, někdymatka, pak je na řadě ten druhý, aby to zachránil, to je logické.

pici
30. okt 2011

@sashulka jaj ale si ty sebecka. jeho dieta. v nasej izbe. pre nase dieta. to sa velmi zle cita. s muzoom si si vzala aj jeho zavazky. syn je velky a mozno kym budete mat vlastne dieta, davno odide z domu. keby mu matka zomrela tak co, chlapca nehate starym rodicom, aby nezabral izbu , ktora je nachystana pre dieta , ktore este nie je?

filipal
30. okt 2011

@sashulka viem pochopit, ze sa s tym musis vysporiadat. pozri sa na to tak, ze taky velky chlapec sa bude chciet postupne osamostatnit a ze s vami bude byvat iba docasne. skus jeho situaciu prijat so sucitom. mne je ho napriklad luto, chudak chlapec, matka sa na neho vykaslala....ma stastie, ze aspon otec o neho stoji.
a presne ako pisu ostatne kocky: mozes byt rada, ze si si zobrala fajn chlapa.