Nechcem žiť s jeho synom
Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.
Neviem mozno budem za divnu, som v podobnej situacii, drahy ma z prveho manzelstva deti dve - 13&15 rocne dievcata. Jeho ex opustila s jej sefom, podvadzala ho vyse roka, deti mu nedala ani vidiet a ked ich vidiet chcel, vytlkla z neho nenormalne vyzivne, ale to je o inom. Neviem, preco tu kazdy pise, ze zena, ktora si vezme muza z minulostou musi byt stetka a ma byt rada, ze vobec "je". Kde to sme?
Neviem,ako vy idete do vztahu, ci si realne zena uvedomuje, co to znamena, ked partner ma dieta. Ja som si to neuvedomovala. Jeho deti som vlastne nikdy nevidela, deti vidaval len v nemecku cez vikend, co znamenalo ze raz za cas bol v dome v nemecku a tam mu ich ex doviezla alebo siel po ne on. Pre mna to bolo akosi - ma deti, ktore lubi, ale nic viac. Nezasahovalo to do nasho zivota, zila som mimo toho. Zmenilo sa to, ked som sa prestahovala k nemu do nemecka, tehotna zo Saskou. Oni mali kolko 7-8 rokov vtedy? Chodili len kazdy treti-stvrty vikend, ale mne to fyzicky vadilo... brala som ich ako cudzie...taky zasah " do nasho perfektneho sveta" Vadilo mi, ze mi chytaju Sasku, ze si vodia ku nam domov kamaratov, ze robia bordel, musim pre ne varit, obmedzovat sa, robit iny program...
Ono clovek je egoista, ma na to aj plne pravo a hlavne ked sa narodia vlastne deti... chce mat toho partnera pre seba... lenze toto chce stat pri sebe a uvedomit si, ze su to LEN DETI a je to ICH OTEC a maju na to PRAVO. Draheho dcerky su skvele baby a po par mesiacoch som prestala hrat urazenu hus a rozumieme si fakt super, s malou maju skvely vztah, maleho videli len par krat, kedze sme tu. Beriem ich ako sucast nasho zivota a aj nasej rodiny.
Lenze vravim trvalo mi dlho dostat sa myslienkovo az sem. Tak dajte zakladatelke temy chvilu cas to prekusnut.
@anjelicek26 nie to ona pisala ze ex jej manzela je stetka...
@lavazza1988 a k tebe len jedno... zobud sa konečne... 🙄
@pici ale ona píše iné: že vraj všetky tu píšeme, že žena,ktorá si vezme chlapa s minulosťou,je štetka 😉
a to tu teda všetky nepíšeme 😕
@anjelicek26
@anjelicek26 ja o nej nehovorim ze je stetka, ale je ex jeho manzela fakt stetka ako to prezentuje ona? Ona sa dava do polohy uboziatka a co vlastne cakala cica, ze ju tu polutujeme, ze chudatko chces byt mamou a nevies prijat syna svojho manzela? to je o com?
@macamac asi to @anjelicek26 zle pochopila... myslim ze ako o stetke tu pisala vylucne autorka ako o ex svojho manzela...
@sashulka sa uvedom, Filip nie je kus nepotrebnej veci, nezapadá do mojich predstáv, tak ju vyhodím do smetiaka...jeho mama je sebec, lebo odišla do inej krajiny, Filip je sebec, lebo nechcel ísť s ňou...len ty si chúďatko ukrivdené, lebo ty si si to predsa predstavovala inak...chudák chlapec ☹
povedz doma mužovi, to čo píšeš sem...čo ti na to povie. Pokiaľ je to NORMÁLNY chlap, tak sa o svojho syna postará... alebo čakáš, že ho pošle preč, lebo ty to tak chceš???
Mozno som to fakt zle pochopila 😕 Vravim necitala som celu diskusiu, len poslednu stranu prispevkov. Tiez neviem, preco prezentuje jeho ex ako stetku, ale tak asi bude mat na to dovody, ako definujte mi stetku - pre niekoho je to zena, co sa vlaci s kazdym, pre ineho zena, co podvadzala manzela... ale toto asi netreba analyzovat.
Viem, ze aj moj drahy ma na svoju ex tazke srdce a chcelo to vela - aj mojej - intervencie aby aspon ako-tak spolu normalne komunikovali bez jeho velkej zatrpknutosti. Lebo on ju miloval a ona ho takto ranila.
A stat sa maminou babatka a prijst k 16 rocnemu synovi je neuveritelny rozdiel baby zasa to nestavajte tak, ze je to uplna pohoda 😕 Ako ja mam tiez 27 rokov, neviem si to predstavit mat doma pubertiaka, co si bude baby vodit, co sa budem musiet zamykat v kupelni, nebudem moct behat po dome naha, ziadne romanticke vecery, varenie navyse, pranie navyse, rozvoz navyse, no obmedzujuce to je, zmeni to zivot riadne. Tiez by ma to riadne zobralo.
Zvyknut si bude musiet ;) Ale polutovat ju kludne mozme 🙂
@anjelicek26 jasne. dovody na obavy su.. ale skus precitat zaciatok... prides k synovi. nie je to srandicka.. ale jej ani tak syn nevadi ako to, ze JEHO syn bude v izbe pre JEJ dieta, narusi JEJ zivot, lebo ONA chce dieta a ON bude v izbe JEJ este nenarodeneho dieta... a najviac jej vadi, ze matka tohto syna si odisla a nezaujimalo ju, ze syn bude u NEJ. ide o to, ze dievca pozabudlo ze dieta je aj JEHO. a ze ON a ona sa manzelstvom staly MY...
chapem obavy aj dovody na paniku ale napisala to tak, ze posobi velmi sebecky az hnusne by som povedala...
Ahoj sashulka.... prepac za moje slova, citam si diskusiu, snazim sa pochopit ta, kedze som mala sama nie lahky osud, rozmyslam aj za teba aj za Filipa....ty si mlada, plna ocakavani,vlastnej rodiny...zjavne nepripravena na problem zivota s muzom, ktory ma dieta s inou zenou.....nik ta nemoze sudit.....nikto, kto to sam nepreziva....na druhej strane je tu chlapec, ktoreho opustila mama, nepochopitelne, a jeho otec....lebo je...nebudem ti pisat o tom, ze by si sa mala tesit z toho, ze tvoj muz ako chlap si zachoval totalny kredit, ked syna neopustil, pretoze, keby to spravil, nemohla by si si ani ty byt ista, ze raz nespravi to iste tebe a tvojmu dietatu...ale uprimne...si mlada a kedze som prezila podobnu dilemu, dnes, by som velmi rozmyslala, kam az by som svoj vztah viedla...ci by som chcela zit s takym niecim, co nemam spracovane v sebe..lebo reci, ze to prejde, nie su pravdive.....nic neprejde...nic, co nespracujes sama v sebe....a nespravi to ziadne dieta, izba ani dovolenka v teplej krajine...lebo ked sa vratis...budes znova v realite....
@pici - ano dost sebecky a hnusne, ale ja neviem, predstavim si seba v 21 rokoch kym som nemala deti a tiez som bola asi hnusna a sebecka 😅 Na niektore veci treba dozriet a u niekoho to mozno potrva dlhsie...Mozno by sa mala zamysliet nad tym, ci je vobec zrela na nejake dieta - aj na to jej vlastne. Lebo zivot niekedy zmeni predstavy od zakladov. Staci, ak by sa narodilo miesto jednoho dve 😅
@anjelicek26 dobre hovoris, nie je to jednoduche starat sa o dieta, ktore preslo uplne inou vychovou, navyse ta nikdy nebude brat uplne vazne, aspon moj ´nevlastny syncek´ mi dava paradne najavo kto som a to ma este len 10.. 😒 Ale padli tu take nazory, ze som skoro padla na hubu 😅
@lucy1990 ty si ale v uplne inej situacii. syncek ma rozumceky od mamicky ... cize zial... na to musi vyrast on aby ta akceptoval.. nie je to o tebe...
@anjelicek26 ona ma ale 27 a syn 16 ktory ma otca. a predovsetkym ten by mu mal byt napomocny. ked operes pre dvoch, operes aj pre troch, navyse je to docasne riesenie, s ktorym on urcite suhlasil inak by ta matka-stetka len tak neodisla do zahranicia. ved to nejde zo dna na den este aj s prenajmom bytu.
ja myslim ze ten kto rozmysla v rovine JA , MOJE atd... nie je pripraveny na dieta. na vychovu a vzdanie sa vlastneho JA, lebo to mat rodinnu a vychovavat v nej dietatko casto krat znamena vzdat sa vlastneho ega a obetovat sa ...
@pici - jj s tym sa da len suhlasit.
@sashulka aspon teraz si ukazala vela baba co su zeny muzov co maju deti z predchadajuceho manzelstva a ziadna zenska mi nevtrepe do hlavy aky maju super vztah, lebo vsetko je pretvarka, ale vnutro je ine, otas si napisala, az sa mi zdvihal zaludok! ta izba mala byt pre MOJe, NASE dieta, ber ohlad nato, ze on uz dieta ma a je PRVORODENE, aj keby si ty s nim decko mala si myslis, ze bude na prvom mieste ci ako? si nechutna
baby, nejde o to ze ci je prvorodene, alebo piatorodene...proste je to jeho dieta a filip ma to obrovske stastie ze sa otec o neho chce postarat... bohuzial @sashulka ma trochu ine predstavy o tom, co je "fasa vztah" a co je spoluzitie s teenagerom, ktory nieje "jej krv"..asi...ako my... neviem, nie somv tejto situacii, ale nemyslim si ze by som odstrcila dieta mojho chlapa... a to je jedno ci to dieta bolo predtym, alebo kolko ma rokov... sasula nie je este pripravena byt matkou...ani svojmu, ani inemu dietatu... to je jedno ci to dieta ma 16rokov alebo je to novorodenec...
hmm,trocha nechapem... 😒 sama mam 16-rocneho syna a vlastneho a vobec neviem o tom,zeby bol doma,a ked je,tak je schovany v izbe na PC,len aby som mu nahodou nedala nejaku robotu 😀 ,alebo beha furt vonku s kamaratmi..Ale ked treba,tak ide so svojim skoro 3-rocnym bratom-polobratom,lebo druheho syna mam s druhym muzom-na prechadzku,frfle,ale ide,aj ked treba ,tak fakt vie pomoct,a preto si nemyslim ,ze by TVOJ Filip bol iny,hlavne,ked pises,ze s nim mas dobry vztah..Urcite jemu samemu sa tato situacia nepaci,ale kym si babo spravite,kym sa narodi a trocha vyrastie,tak uz s Vami Filip mozno ani nebude..Plany su jedna vec,ale zivot druha,a mozno ani jeho mama prec nebude dlho a vsetko bude ok..baby tu uz pisali,ze si vedela,ze muz ma dieta,tak si mohla ratat,ze sa niekedy moze nieco stat a podla mna Tvoj muz sa zachoval super a ty to jednoducho budes musiet rozdychat..Ale asi zalezi aj na povahe alebo na stupni vyzrelosti...Mne kebyze teraz muz zahlasi,ze ma este ine dieta a musi prist k nam byvat,tak by som to brala v pohode-ale iba v pripade,ak by to dieta bolo starsie,ako nas vztah... 😀 😀 😀
@sashulka na zaklade tvojich prispevkov sudim, ked sa teda pytas/pytala si sa preco odsudzujem/e!
si sebecka, nezrela osoba, evidentne bez skusenosti "zivota RODINU", bez pragmatickosti, nadhladu, plna negativizmu, skeptizmu!
my matky, zeny obdivujeme chlapa, ktory sa zodpovedne postavi k situacii, mozno nie je "otec roka" , ale teda prijme skutocnosti ako su a nepocita a nedeli a nehrozi sa straty "pohodlia"- len by ma zaujimalo ci pozna tieto tvoje pocity, lebo uprimne, s takou zenou, s takymto pristupom, ktora akonahle nie je nieco podla jej idey vysnenej je v "koncoch" , mat dieta by urcite nechcel -resp.tvorit rodinu.
a este ma zaraza, filip je super chalan, mate fasa vztah, ale nechces ho, to sa akoze pretvarujes, ze mam ta rada, ale nechcem ta tu? 16 rocny chalan bude rad, ked vas neuvidi, dostane vreckove, spravi co ma, co to pomoze a hajde von s kamaratmi skusat nastrahy zivota, zakazaneho ovocia a podobne! 🙄
ja by som veru v dnesnej dobe hop nekricala,kym nepreskocim...a tato tema ma totalne odradza hladat si partnera,ked bude takto isto zmyslat ako par ludi tu,tak nemam chut sa do nicoho pustat a budem radsej sama s dietatom..a mimochodom nikdy som nepouzila vyraz ''DECKO'' a dokonca na vlastne-v pripade autorky temy na buduce dietatko..a to,ze mam dieta a som sama,tak stetkou sa veru necitim byt...a pevne verim,ze tak o mne nehovori terajsia partnerka mojho byvaleho,cize otca mojej dcery.
@sashulka
ta to tak moja.. ked nezijes v krajine rozpravok... ale v realnom zivote...🙂 zivot je proste svina...🙂 asi si potrebovala touto udalostou dostat od zivota po "hube" pretoze ty zijes v krajine snov..🙂 a o tom zivot nie je..🙂 zem sa toci okolo slnka.... nie okolo teba..🙂) a dufaj aby tych ran bolo co najmenej..🙂
a ja keby mam takyto problem a som dospela a logicky rozmyslajuca zena,tak urcite by som takuto temu nezakladala na internete,kde viem,ze nebudem citat vela pozitivneho.ja by som sa dokonca bala napisat taketo nieco na verejnu stranku,kde si toto moze dokonca precitat aj ten udajny 16 rocny Filip,alebo sa mu to moze dostat do usi-ani si nevieme predstavit ako...
som tiez jedna z tych co mam otcima a ma aj deti z prveho manzelstva.S otcimom mam neskutocne dobry vztah a velmi by ma mrzelo keby takto rozmyslal ako autorka temy.. ☹ ☹ som dospela a mozem napisat,ze klobuk dolu pred nim,ze nas bral aj s bratom ako za svoje a lubil nas rovnako ako jeho deti a staral sa o nas a nevlastnu vnucku berie tak isto ako za vlastnu..dokonca mam pocit,ze je to jeho vsetko na svete...
No dlhšie som tu nebola , a vidím že sa to tu rozbehlo teda riadne.
Je veľmi paradoxné muži často omnoho lepšie prijmu nevlastné deti ako ženy. A tak je to aj u nás. Moj manžel sa bez problémov stará o svoje nevlastné deti ale akonáhle sa moj exmanžel oženil tak uplne sa od detí oddelil, jeho manželka nie je ochotná sa starať o cudzie decká a popravde ani on nejaví žiadny záujem.
Zrejme je to tým že muži veci berú tak nejak racionálne a deti partnerky berú ako fakt , kdežto ženy do toho vkladaju city a podvedomé uprednostňovanie svojich potomkov.
A keďže som sa tohto bála aj u seba, bola som sebecká ale voči sebe, nedovolila som si vzťah s partnerom ktorý už deti má ale radšej som zvolila slobodného bezdetného.
Ja stále tvrdím že každý je zodpovedný za svoje správanie a konanie. Ak autorka rozhodla pre vzťah s rozvedeným mužom s dietatom , tak na seba prevzala aj riziko že sa všetko raz može zmenit a syn bude v ich spoločnej domácnosti.
Ja tak nejak nechápem hnevu a averzii skor voči jeho matke . Toľko neskrývanej agresivity a nenávisti voči expartnerke a toľko urážlivých slov na jej adresu som dlho nezažila v žiadnom príspevku. Videla ju asi dvakrát vo svojom živote , ale na 100 % vie že robí štetku , vie že dá každému chlapovi .......... tak ale može potom takáto hrozná mamina vychovat tak skvelého chlapca ? Mňa skor zaráža že kde bol jej manžel , kde bola sociálka ked sa dieťa potýkalo s takým prostredím ?
Ono nič nie je biele ani čierne a ja osobne si nemyslím že jeho mama je nejaká štetka, myslím že aj autorku témy ma totálne na háku a len rešpektovala prianie syna a vlastne v konečnom důsledku aj otec Filipa by musel písomne suhlasit s vycestovaním syna do Talianska. Súhlasil by vobec?
Prečítala som si celú diskusiu a mám dosť @lavazza1988 - ty máš naozaj divné uvažovanie, napíšeš že si tie deti v DD milovala lebo boli len z dobrých rodín na ktorých sa rodičia nevykašľali, tak o tom si dovolím pochybovať, väčšina detí je práve z rodín na ktoré sa rodičia vykašľali. A vôbec milovať dieťa len podľa toho že či ho rodičia chceli alebo nechceli, tak to je choré ved to dieťa za nič nemôže, také dieťa si podľa teba asi ani nezaslúži aby si ho niekto adoptoval, podľa mňa však práve takéto deti potrebujú veľa lásky ked sa im jej doteraz nedostalo, takéto choré názory som tu ešte nečítala, aby sa jedna žena tak vyjadrovala o deťoch, že sú pankharti a podobne, si uvedom že tie deti si rodičov sami nevybrali ani spomínaný Filip, prečo by mal byť rozmaznaný, len preto že už ďalej nechce žiť s takou matkou? Ty by si chcela taký život ako mal on? Asi nie. A teraz mi nechci napísať že v takom prípade by si sa sama vypýtala aby ťa dali do domova radšej ako ísť k vlastnému otcovi ktorý by ťa miloval a ty jeho. Neviem nakoľko si vážiš svojho muža a svoje deti ked by si ich dala hocikde inde len nie k otcovi, ved každé dieťa by chcelo byť predovšetkým so svojim rodičom keby sa niektorému z nich niečo stalo.
baby daval niekto typ adminom na zamknutie, podla mna je tat tema blud a niekto si robi dobry den
@cigaretka5 jasné,že je to blud 😀 😉
dievčence /dievča/ sa odhlásili naraz-večierka, bárs sú prázdniny 😅
a inak-som sa zamýšľala nad ich vyjadrovaním, slovníkom, zamotávaním-hlavne o tých DD-a je to úroveň zmýšľania max 14-ročných deciek 😝
ako-ale inak bingo-dobre to tu rozvýrili-a rekordne sa popísalo strán 😀
a lavaza-bola úplne mimo, zamotávala sa , protirečila si, bludy, bludy,bludy...o deťoch z DD vie figu borovú 😝

@sashulka mala by si sa tiez zamysliet ako pises o ex svojho manzela, je fakt ona taka stetka? Nechcem ta urazit z 99 % si chlapi vyberaju podobne typy zien