Nechcem žiť s jeho synom
Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.
Ked ste sa brali vedela si že ma syna nie? a to je to že s takým treba počítat a nie len matka sa má starat ale aj otec je dakedy na rade .To je tak ,minulosť nezahrabeš....ja by som matku tak neodsudzovala 😉 pretože splodit dieta a potom si nanovo zacat nový zivot a nech sa matka stará ... to tu bude stále a treba sa s tým naučit žit.
vengaaaaaaaaaaa ...(pojdte sem - vykani)
vaaaaaaaaaaaaaa ...(to by se dalo pouzit jako : bezte nekam..)kam?kam nemuzu psat...ale tam 😉 jo jo, presne tam....je tam cerno a chladno.. 😉 )
Fu!!! Teraz som to všetko dočítala, od piatku som nebola na pc.... Našťastie. Toto by mi pokazilo víkend. Teraz som utrpela "iba" takú ujmu, že ani nemám chuť na obed...
na koho tu vlastne cakame na egoisticku zakladatelku alebo osobu ktora da vlastne "decko" radsej do decaku ako vlastnemu otcovi?! ... Teda ak ma pamat neklame ale myslim ze takto nejak to pisala.
@vejinka
drzim, ale mne je nikdo nedrzel.... ☹
ale k tomu tematu..bylo to tak s tim decakem.. 😢
Proto si myslim, ze jedna o druhe vedi vic nez si myslime, a zrejme ani otec nebude "prikladny otec"...
p.s. Vcera si opet zabodovala...😀 😀 😀
chybela @nativanativa...a spol..jinak jste byly temer v kompletnim slozeni...😝
@kaja73
asi tak...je tam nekolik otazniku, aby to slo poskladat...zacala blbe a skoncila blbe...a ty vstupy byly jak vystupy..prdlajs divadlo, cirkus to byl...smutny, protoze v manezi zustal osamoceny kluk, ktery ted nevi nejen kam jit, ale kde je jeho misto pod Sluncem...a to je nebezpecne pro 16ti leteho chlapce...at uz je jakykoliv pubertalni jeho soucasny stav...pokud ho nechaji odejit vsichni jen tak (treba jako "trest") hrozi, ze se o nem brzy dozvi a mozna nebude cesta zpet... 😉 😖
Mluvim mozna v hadankach, ale zena, ktera ma zkusenost nebo aspon cte..tak pochopi.. 😉
@sashulka ach jaj ako dalej.ma to dve stranky.vsetci vinia len teba ze si sebecka ale ako velmi sebecka je ,,matka roka,,ktora odisla a vzala si len jedno dieta na tu nik neukazuje 😖 tiez som mala cest sa stretnut s takou maminou tu u nas vo Svajciarsku dve deti nechala doma a hrala sa na matku tretieho tu vo svajciarsku no dobre ak to tak chce nech ju raz za to sudia jej deti. druha stranka je ako sa chova otec?co na to vravi,ze jeho syn by mal byvat u vas?chapem tvoje pocity ale mozno by malo tvoje dieta rado strasieho brata ako je ten chlapec povahovo zvladatelny?nedala by sa ta izba nejak sklbit dokopy?alebo trosku pockat ved mimino,ktore nieje ani len pocate nepotrebuje mat izbu tak ci tak ho budete mavat minimalne prvy rok pri sebe a potom sa mozno to velke dieta rozhodne ist k mamine do talianska alebo sa osamostatnit.
tak...neviem koho provokovali v tejto diskusii prave moje prispevky? dobre, odbocujem od temy, ale to by sa diskusia potom musela cela premazat. fakt neferove, ze prave moje, hoci sa vzdy vyjadrujem velmi korektne.
@filipal 🙄 🙄 nechápu
@irriss venga va-tak podme..sak som volaka spanielka....sak sa mi tam dite narodilo 😀 😀
zakladatelke:
Ja som prednedavnom stala pred takmer rovnakym problemom.
Moj muz, ktory ma 16 rocneho syna s ex manzelkou poziadal o striedavu starostlivost. Najskor sa vsak so mnou o tom poradil a ja som suhlasila hoci sa jedna o pubertiaka, ktory ma niekedy vie dobre vytocit 🙂. Ale.... muza si vazim aj preto, ze hned pri prvom stretnuti mi povedal, ze ma syna a nadovsetko ho lubi. Vysvetlil mi, ze chodi k nemu kazdy 2hy vikend a travi unho prazdniny. Niekedy chodi aj cez tyzden ked jeho biologicka matka nie je doma.
Chalan sa v minulosti dobre ucil, ale minuly rok po rozvode jeho matky s druhym manzelom sa zacal zle ucit a flakat sa s partiou po nociach. Tieto veci sa dozvedel od ucitelky na rodicku. Chalanovi, ktory mal 15 rokov a hlasil sa na strednu skolu hrozili 4 z matematiky, slovenciny, dejepisu, chemie. Proste horor. Muz sa s nim ucil, ale kazdy druhy vikend nestacilo. Jeho biologicka matka sa o syna dobre stara a ma ho velmi rada, ale na vzdelanie ma svoj nazor (nema ani ukoncenu strednu skolu a jej sestra ledva ukoncila ZŠ). Odmietala sa so synom ucit. Muz mu zaplatil doucovanie a ona mu zacala hadzat polena pod nohy. Nechcela ho na doucovanie pustat sameho (pritom chodil po nociach s kamaratmi) a muz ho musel na doucka aj z nich vozit domov.
Predtym sa spravala uplne normalne, ale po tom co ju opustil druhy manzel a po tom co sa dozvedela, ze moj muz a ja cakame dietatko zacala muzovi robit naprieky.
Sud nakoniec nepovolil striedavu starostlivost. Kolizna opatrovnicka sa stretla len s matkou a vobec nemala zaujem o stretnutie s otcom. Dokonca triedna ucitelka bola ochotna dosvedcit v prospech otca, ze len on sa zaujima o jeho studijne vysledky a odkedy sme ho dali "do parady" zlepsil si takmer vsetky znamky o 2 stupne. Syn sa nakoniec dostal na gymnazium (zobraliho na obe, na ktore sa hlasil). Mozno urobime este jeden pokus so striedavou starostlivostou. Sudkyna muzovi povedala, ze ak sa zhorsia jeho vysledky mame poziadat este raz.
Tymto som len chcela povedat, ze absolutne nechapem egoisticky postoj zakladatelky tejto temy. My s muzom sme mali tiez svoj klud, ale ani na chvilu mi nenapadlo, ze by som mu branila v tom aby sa jeho syn ku nam pristahoval. Tiez mame 3izbovy byt. Teraz uz 6 mesacne babatko, ale nie je problem aby "maly" isiel ku nam. Malu mame aj tak stale v obyvacke alebo v spalni.
Dalej som sa chcela vyjadrit k osocovaniu jeho matky. Mirka414 a spol. neber si do ust niekoho koho nepoznas. Chalan ma 16 rokov, chodi uz na strednu skolu a v zahranici by zacinal od zaciatku. Tiez si uvedom, ze chlapec ma aj otca a matka sa onho starala do 16stich rokov!!! Nakoniec je ona krava a chudak otec s priatelkou, ktori toto maju znasat. Konecne ma jeho otec moznost realizovat sa a zazit si co je to vychova dieta.
tak tomu nachapem ani ja...myslim, ze je tu minimalne jedna adeptka, ktoru by mali zmazat celu... 😠
cela tato tema by sa mala volat "MATKA ROKA" 😀 😀 😀
@poussin ja som si nebrala tu matku do ust,ale nech by som nemala ani na chleba od dietata by som neodisla.vies aj ja zijem v zahranici bodla by mi tu babka ako sol ale za vetu mirka ja mam doma este 18rocnu dceru a nechcem aby mi raz vycitala ze som od nej odisla si budem maminu vazit nadovsetko..a ty nevies ci sa do tych 16rokov nestaral aj otec ako vies ze az teraz sa ma moznost zrealizovat otec? 😕
@poussin jeho matka robila dlhe roky prostitutku, do talianska odisla za chlapom a o maleho sa niekolko mesiacov do roka staral moj muz, ked bola ona na prietrtkoch...neznasam, ked sa idy vyjadrovat osoby, ktore si ani len nedaju namahu, aby si to poriadne precitalo a mudruju velice

@lenka3007
profil byl sice vytvoreny driv nez ten Tvuj..ale zacla prispivat az dlouho po Tobe..mrkni, kolik ma prispevku... 😉
A na co cekas?Ze prijde a rekne, ze ma Filipka doma a ze mu pripravuje obed a zehli kosili na vecerni Diskohratky? toho se nedockas..a pokud cekas, ze odpovi, jestli mu o "tehotenstvi ma nebo nema rict"..tak to je zase jine tema s nazvem "Nechcene tehotenstvo"... 😀 😀 😀 😀...