Nechcem žiť s jeho synom
Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.
@anjelicek26 no vies, tu je priestor urobit z matky mrchu co odisla od dieťaťa (aj ked mna to velmi mrzi, uz len ta predstava) aby sa zakrylo, ze zakladatelka je sebecka egoisticka nechcem napisat co....
@lenka3007 - ved ano, len ja si vravim skor, ze ho nechala doma je skor ZODPOVEDNY - aj ked tazky krok - v tejto situacii. Skola, kamarati, prostredie, rec... vsetko pre chalana nove a mozno o par tyzdnoch prijde o pracu a pojdu spät? Mozno ma Filip priatelku, mozno sam povedal, ze radsej zatial ostane tu. My do toho fakt nevidime. Nemam rada taketo vseobecne sudy :(
@anjelicek26 zase na upresnenie, ja som citala celu diskusiu, chapem, ze ty na to nemas cas.
sam Filip, chcel zostat doma. u stredoskolaka ani nie je lahke menit skolu, kazda krajina ma trochu iny system, ine osnovy a pod. uz aj keby sme ine veci nebrali na zretel.
@anjelicek26
@filipal ved aj ja som pisala, ze to ze mama odisla ( a je jedno kvoli comu) je tema sama o sebe... To ze Filip tu chcel zostat, je jeho rozhodnutie, len pre mna z pohladu matky je to asi nepredstavitelne... Kazdopadne neriesim mamu ani filipa, riesim zakladatelku, ktora svojim pristupom mna osobne velmi irituje a keby som si nechcela este par rokov zachovat tento profil a ucast na tomto fore, tak by som ozaj napisala co si myslim...
citala som taktiez len zopar prvych stran, k tejto teme len tolko, ze je mi z nej ZLE 😠 zo zakladatelky a takisto z @lavazza1988. ako moze niekto povedat na partnerovo dieta,ze je cudzie,alebo ako moze niekto povedat, ze by nechal vybrat partnera medzi nou a ´deckom´. moj partner ma takisto syna z prveho vztahu, dnes uz 12rocneho. mame spolu velmi dobry vztah,malu berie ako segru, a v zivote som nepipla ked k nam prisiel na kratsiu alebo dlhsiu dobu. ani si nechcem predstavit, ako by sa citil keby pocitoval,ze jeho otec ma radsej Summerku ako jeho,alebo ako by sa citil keby videl,ze ja som proti im vztahu ako otca a syna. este jedna poznamka, keby sa nahodou dakedy stalo,ze sa pristahuje k nam vobec by mi to nevadilo,nahodou bola by som rada,pretoze to NIE JE cudzie decko,ale syn mojho partnera a otca aj mojej dcery !!!
@adri2211 - takto to pocitujem aj ja co sa tyka draheho dcer. Predsa nie su cudzie. Su to sestry mojich deti.
@anjelicek26 prave preto ma tato tema stve,ci je pravdiva alebo nie je, to je jedno. naco si ho brala,ak vedela,ze ma cudzie ´decko´ 😠
@anjelicek26 ať je brzo líp 😉
Tak jsem docetla a poctive!!! 🙂
Uz klidne muzete zavolat @danu na "kontrolu"... 😀 😀 😀
Nemazala bych, muze se to hodit priste, az budeme konfrontovat dalsi "nezletilou babiku"..pripomina mi to "brianu a jeji skolu"..jestli je to dvoji nick, byla bych pro, aby TYTO pripady byly verejne vylepeny na "nastence MK"..a zamezen pristup...nejde o "divadlo", ale o vynalozene sily a chut poradit..vetsina z nas se zzije s autorkou a hleda cestu "ven" spolecne s ni a jakmile je na "krizovatce" autorka zdrhne a my tam stojime jak Zfackovane ...
Urcite se muze jednat o opravdovy pripad, ale nesedi mi tam to, ze autorka popisuje Filipa jako "super kluka" a pritom ho nechce...vubec nebudu komentovat jeji radky...uz jste okomentovaly spravne vy...skoda jen, ze obcas nekdo prijde - neprecte vse a je "na strane autorky prave z toho duvodu, protoze je zle informovan, ale vlastni vinou"...
Ja jsem vzdycky litovala toho (mozna paradox, ale pravda 😉 ), ze muj manzel nebyl uz rozvedeny a nemel zadne dite (mame rozdil 17,5 let)...urcite by to mne samou obohatilo a spousty veci bych lepe pochopila, jelikoz ja jsem malickeho "meho syna" do nasi spolecne rodiny prinesla...Nikdy zadny naznak neceho typu : moje, tvoje...ale to u nas plati i o penezich, manzelskych funkcich... a i o drobnostech...
Vcera jsem mela dum plny deti...behem par hodin to byly "moje" deti....kdyby se neco uz "dnes rano" s nekym neco stalo a mohla bych pomoct, vim, ze u nas by byly dvere otevrene dokoran...a to uz po par hodinach poznani - nezkoumala bych nic, jen, ze potrebuje pomoct...autorka syna sveho muze zna dlouho - proto nechapu vubec jeji chovani, zvlast, kdyz ho tak pekne popsala... 😢
Domnivam se(pokud to nebyla vikendova sranda Briana a spol..), 😀..
ze popis autorky ohledne Filipka se neshoduje s realitou ( a to proto, abychom ji hned nezacli vysvetlovat, ze je to vekem..), zrejme pujde o chlapce v puberte a s pubertou uvnitr...a ona se neciti na dalsi vyvoj..je i mozne to, ze matka odesla, protoze sve dite nezvladla a otec nebyl funkcni, tak jak si myslime...
Vidim to tak, ze matka odesla a nechala Filipa tatinkovi, protoze dodnes (16let) zanedbaval svou povinnost, co se tyce syna...A to, ze je v Italii, bude jen nahoda...jeji "cesta" mohla vest trebas do Kosic...
Kazdopadne jak tvrdi @estterka a @lucinocka nejde se jen tak zbalit a zacit nekde jinde...Kdyz nemluvim o sezone, ktera skoncila, vim, ze je krize, vetsina podniku funguje s domacim vedenim..bere se personal, ktery ma jinou vyplatni pasku nez skutecnost..viz Sri Lanka, Albanie a Rumunci, kteri tu v hotelich a Restauracich dostavaji hodinovy vydelek zhruba 3 eura..proto neverim, ze by sla konkurovat Slovenka sem..protoze na Slovensku by ji bylo lepe..aspon takovy je tu momentalni "cas i stav" - krize pro vsechny Italy natoz pro pristehovalce...
@anjelicek26 Tiez som v diskusii postrehla, ze autorka pisala, ze Filipova matka chcela aby siel s nou, ale on odmietol... Nemyslim si, ze mozno hovorit o nezodpovednosti biologickej matky... Nezodpovedna matka by sa nepytala a odisla by. Nikto nema pravo nazyvat ju materou alebo stetkou ... Filip je vo veku, kedy ma pravo na vlastne rozhodnutie a jeho rozhodnutie je podla mojho nazoru pochopitelne a to z viacerych dovodov, ktore tu uz spominane boli.
Na margo tej "stetky" ... Vidiet niekoho dvakrat za zivot a takto ho pomenovat je podla mna silna kava. A keby to tak aj bolo, u nas je to jeden z dovodov preco takato matka moze prist o dieta.. Starala sa onho 16 rokov a myslim si, ze jej starostlivost tymto nekonci. Keby bola stetka, nemusi chodit do Talianska za pracou casnicky...
Asi je skoda sa viac k tomu aj vyjadrovat... Z kazdeho prispevku autorky citit, ze je to osoba zla, velmi zla... poskytla o sebe dokonaly profil.... 😢
@sashulka ....ako keby nestacilo, ze sa na chalana vykaslala jeho matka.....teraz chces aby sa na neho vykaslal aj jeho otec???? ak mas partnera, ktory uz jedno dieta ma, tak si musela ratat s tym, ze sa moze stat hocico a mlady bude s vami...pride mi sebecke hladiet len na seba, na svoje dieta a na partnerove sa jednoducho vykaslat....len preto ze sa ti to nehodi...len aby sa tvoj partner nevykaslal na teba....
ja som s mojim partnerom dostala v jednom balicku aj jeho vtedy 12 rocnu babu, zila a zije s otcom.... matka riesila svoj zivot.... dnes ma holka 18 a sme partacky neskutocne, nedala by som si ju ani za nic na svete!!!! a tiez som riesila milion jej pubertalnych vylevov..... dnes nerobim rozdiel medzi nou a nasou spolocnou dcerou....
@anjelicek26
...do Italie nemohla si jit privydelat takovym zpusobem, ktery jsi popsala Ty... 😉
A nezapomen, ze ona nechala Filipa, ale druheho syna si vzala sebou(jestli jsem to postrehla spravne)...a cisnicka ma pracovni dobu, kdy dite potrebuje mamu, pokud se nejedna o nocni bar s cervenym blikajicim napisem..v opacnem pripade by ji hlidani stalo vice nez by si vydelala...a zaradit dite do skolky - ci do skoly ze dne na den neni zadna sranda...temer nerealiticke...
Ver tomu, ziju tu uz 20 let.. 😉Sub bbnautFlash_FSCommand(ByVal command, ByVal args)
call bbnautFlash_DoFSCommand(command, args)
end sub
@kaby
Zapominame na dulezity faktor rozhodovani..ano Filip muze rict, NECHCI, ale musi to zopakovat pred Soudem ... musi se dolozit, kde toto DITE bude, protoze do 18ti je podle zakona JE Filip ditetem. Ma pravo se rozhodnout, ale nemuze zustat na ulici...Pokud matka chce, aby sel s ni, a on odmitne, nastoupi urad, ktery sveri dite do opatrovani bud otci nebo jinemu kuratorovi...neexistuje, rict "nechci" ...veeeeelmi jednoduchy alibismus...
Navic, dite je ditetem, dokud se nedokaze postavit na vlastni nohy...18let se tak muze i zdvojnasobit, dokud neprijde na chvili, kdy "dite vyleti z hnizda" a rodic se uz nemusi satrat... 😉
ne satrat ale starat 😉 😔 🤐
@irriss nazdaaarek..vidim,ze uz robis poriadky...mas moje symfonie 😀 😀 😀 😀 hon nacarodejnice sa hodia,kedze su dusicky ...vengaaaa va 😀 😀 😀

@anjelicek26 pisala, ze ide robit casnicku 😉 len na upresnenie