icon

Nechcem žiť s jeho synom

sashulka
30. okt 2011

Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.

sashulka
autor
30. okt 2011

ok, kaslat na to, aj tak sa to nevyriesi... viem ze filip za to nemoze, ze ona je sprosta stetka ktora nemala mat deti, viem ze je moj muz jediny, kto sa teraz musi postarat.... jedine co mozem urobit je prijat to a jej povedat do huby, co si o nej myslim...

katarina7777
30. okt 2011

@sashulka dufam ze tvoje dieta nebude nikdy v podobnej situacii ako je Filip... smutne 😒

lucia78
30. okt 2011

@sashulka to ze ma matka byt so svojim dietatom a starat sa o neho kym to potrebuje... nie je to celkom tak, aj otec je tu pre tie iste dovody a neviem preco si myslis, ze len matka. Mozno sa o teba otec nestaral, mozno preto mas taketo videnie sveta, ale vedz, ze vo vacsine rodin sa o dieta stara aj otec a to je normalne.

diid
30. okt 2011

@sashulka wow aby sa este nestalo to, ze vy s manzelom nebudete moct mat vlastne dieta, a ten jeho syn bude jediny potomok ktory budete mat a na stare kolena, bude jediny ktory sa postara o otca a mozno aj o teba. A neni len o par r. mladsi mas 30 on 16. Preco nazyvat jeho ex stetkou a ze sa na syna vykaslala? asi ho vychovavala viac rokov po rozvode kym ty s manzelom ste si uzivali kludny zivot. Aj muz si ho moze vychovat posledne 2 r. kym syn dospeje. Urcite synovi posle peniaze a moze ju prist navstivit kedykolvek. Preco si myslis, zeby si muz mal vazit dieta ktore ma s tebou viac ako dieta s inou zenou? a prvorodene dieta ma stale vacsie puto s rodicom ako dalsie. Lutujem toho chlapca, ze ma taku macochu. Kazdy normalny chlap ked to vyciti tak da novej zene kopacky.

A nech sa uz zeny ktore si beru rozvedenych muzov s detmi spamataju, a vedia ze nemaju slobodneho muza ale ich deti budu sucastou ich zivota kym nezomru.

lavazza1988
30. okt 2011

@lillika tak prečo má meniť osud niekomu inému. Ak je tak veľký, može bývať u starých rodičov než dospeje alebo sa zamestná a nemusí nijako zasahovať do inej rodiny, ktorá má už svoje plány.

diid
30. okt 2011

@sashulka co jej chces povedat do huby? Naco plodila dieta s tvojim muzom? to mozes rovnako povedat svojmu muzovi.

vejinka
30. okt 2011

tak z tohto mi je az zle.. Ako mozes byt v buducnosti matka ked mas takyto postoj ku dietatu tvojho muza! Zamysli sa nad sebou co si si vlastne myslela? Ze dieta muza za ktoreho si sa vydala nikdy neuvidis? Ze nebude nikdy u vas byvat? Hold smola s touto moznostou treba ratat ved je to jeho dieta! A ak budes mat nadalej takyto sebecky a povysenecky postoj riskujes svoje kratke manzelstvo. A o vlastnom dietati s tymto muzom mozes iba snivat!

lavazza1988
30. okt 2011

@katarina7777 jej dieta nikdy nebude v takej situácii ako je Filip. A vieš prečo? Pretože ona je žena, ktorá túži po dieťati a nikdy neopustí svoje dieťa pre chlapa alebo prácu. bude mat svoje vytúžené dieťatko o ktoré sa bude starať aj keby sama nemala čo do huby dať.

katy1979
30. okt 2011

@lavazza1988 do akej inej rodiny. v tejto rodine je jeho otec to jej jeho najblizsia rodina. a aky osud? a jeho mama nema osud. starala sa o neho 16rokov tak preco sa zrazu nemoze postarat otec ked filip povedal ze nikam nejde a ostane tu.

katarina7777
30. okt 2011

@lavazza1988 a ty ju tak dobre poznas alebo si ona?????

sashulka
autor
30. okt 2011

@diid precitaj si celu diskusiu, najdes tam odpoved na vsetko. Mam 27 rokov a ona je realna byvala prostitutka. A moj muz sa o neho staral vzdy, ked sa ona zobrala a odisla na niekolko mesiacov ci tyzdnov na prietrtky. Takze sa staral...lenze domov mal u nej v jej byte, tam mal svoju izbu aj vsetko. teraz to vsetko zrusila a odisla, zo dna na den zmenila zivot jemu, muzovi aj mne. ale hlavne, ze jej je teraz lepsie...

janie80
30. okt 2011

@lavazza1988 do akej inej rodiny? ved ide o rodinu, ktorej sucastou je jeho otec.... tak chtiac, ci nechtiac je jeho sucastou aj Filip.... na mieste toho chlapca by som fakt nechcela byt... matka sa na neho vykasle a otcova zena ho nechce, lebo kazi JEJ plany... alebo mala ratat s tym, ze je to chlap so zavazkom alebo si mala vybrat slobodneho bezdetneho.... 😠 😠 😠

lillika
30. okt 2011

@lavazza1988 Pretoze ma aj OTCA a predpokladam,ze pred svadbou dieta NETAJIL.A starostlivost o dieta je POVINNOSTOU OBOCH RODICOV.

diid
30. okt 2011

@lavazza1988 to dieta ma 2 rodicov, ktory su zdravy, zivy. Chlapec nechcel ist do talianska, ma na sk skolu, tak zdravy rozum da, ze ma druheho rodica rovnako zodpovedneho ako mama ktory sa ma o nho postarat.

tortelinka
30. okt 2011

@sashulka no, hold, brala si si muza s dietatom, asi si bola velmi mlada, aby si sa nad tym zamyslela

lillika
30. okt 2011

SORRY,JA TU KONCIM,LEBO DEBILITA A SEBECKOST NIEKTORYCH LUDI SKODI MOJMU ZDRAVIU

enula222
30. okt 2011

@sashulka No to nemyslíš vážne čo si teraz napísla.Vraj je to príroda 🙂 🙂 🙂 Hm príroda je príroda a človek je človek a práve ty si mala na to mysliet že to tak dopadne nie príroda 😉 😉

macamac
30. okt 2011

@lavazza1988 podľa mňa nie je fér tvrdiť, že Filip bude zasahovať do nejakej rodiny. totiž-tá rodina nie je nejaká-ale tvorí ju JEHO otec.
on nikam nezasahuje a nič nemení.
on je na tomto svete nie svojim pričinením, nepýtal sa sem.
každý máme dvoch rodičov
ak sa nevie postarať jeden, musí sa druhý
je to otras takto sa naťahovať a vydeľovať s dieťaťom-kam kedy bude patriť 😒
on totiž už 16 rokov patrí svojim rodičom. a patrí im do ich smrti

marecek1
30. okt 2011

@sashulka Určite je to pre teba ťažké, máte s manželom svoj krásny byt, naplánovanú dovolenku s najkrajším koncom (vaše spoločné bábätko) - no a teraz tento veľký booom. ale musíš sa cez to preniesť, určite sa na to s odstupom času budeš pozerať inak, teraz je to čerstvé, a poriadne to človeka hnevá, ale brala si si muža, ktorý už jedno dieťa má, vždy tu predsa bola tá možnosť, že sa o Filipa bude musieť postarať aj on - zvlášť keď je jeho matka taká, ako ju tu opisuješ - "štetka, ktorá pred ním roztiahla nohy" - to však teraz nie je podstatné. Podstatné je to, že je tu dieťa, ktoré potrebuje domov.

lavazza1988
30. okt 2011

@katarina7777 nie som ona a ani ju nepoznám. Len mám svojho muža, svoju rodinu a neviem si predstaviť, že by k nám malo prísť bývať (ak by bolo) manželove dieťa z prvého manželstva (ak by bolo). Máme svoj každodenný režim, presne nám všetko sadne ako si naplánujeme a nedovolila by som ničomu a ani nikomu, aby nám to všetko porušil. A ak by som sa rozviedla, NIKDY V ŽIVOTE by som svoje dieťa neposlala bývať k mužovi, aj keď jeho otcovi, ktorý má svoju novú rodinu. A ak by mi povedal v 16 rokoch že nikam sa nechce sťahovať? Nemal by na výber pokial nebude mať 18 rokov, bude musieť počúvať to, čo mu poviem ja a nie aby narúšal alebo rozvracal inú rodinu a priťažoval preňho-cudzej žene

czechzuzanaba
30. okt 2011

@sashulka no me teda spis prekvapuje, ze kdyz ex tvojho muza delala stetku, a Filip tam zil, ze to tvemu muzi nevadilo a nechtel si ho k sobe (k vam) vzit uz driv.....Vsak asi moc pekne detstvi ten Filip s takovou mamou nemel, ci? Ale to vlastne tebe nezajima asi, co. Hlavne ze tobe bylo dobre a mela jsi svuj klid.... 😒

diid
30. okt 2011

@sashulka tak v takejto situacii tvoj muz uz mu davno mal zbalit veci, a povedat aby zil s nim, a mal stabilny zivot. Tvoj muz takisto nemohol cakat od prostitutky aby sa starala o nho 100% a chce ci nie, ma rovnoku zodpovednost vychovat dieta ako ona. A kedze aj pred svadbou s tvojim muzom si videla aka je situacia ze par mesiacov sa muz o to dieta stara tak si mala vediet ze ta zena raz zdupka. Preto by tvoj muz aj ty si mala byt prikladom chlapcovi , prijat ho s laskou aby vedel, ze aj 30 rocny sa moze spolahnut na otca ked ho bude potrebovat. Si predstav seba 10 rokov dozadu keby si mala rodicov na ktorych sa vobec nemozes spolahnut a byvala by si niekde pri starych rodicoch.

sarah00
30. okt 2011

mne to príde celé tak, že si dobre rozmaznaná, si mladá a máš staršieho partnera a ty si pre neho miláčik, o ktorého sa stará a ktorého miluje a teraz vidíš vo Filipovi hrozbu, že už všetok čas nebude venovaný len tebe ale aj synovi. smutné ☹ a sebecké ☹

sashulka
autor
30. okt 2011

@janie80 ani ja by som nechcela byt v jeho kozi...lenze, preco by realne pre mna nemohli byt moje zaujmy pre mna dolezitejsie, nez zaujmy nie mojho dietata? preco to nemozem citit takto, preco ma za to odsudzujete? viete sa vzit aj do mojej koze? jasne, filip za to nemoze a oni boli mladi ked ho urobili... ale co ja? ja nemam narok byt ani len nasrata na to, ze sa teraz budem delit o domacnost s cudzym synom? ze ja budem musiet teraz chvilu pockat s vlastnymi planmi kym sa toto vsetko utrasie? ze si tiez budem musiet zvykat na novu situaciu? ani si neviete predstavit, ake je to tazke.

mia258
30. okt 2011

Napísala si, že jemu by si to do očí nikdy nepovedala. Prečo? Keď je jeho syn pre teba problém, tak mu to povedz, nie? Ste obidvaja dospelí, porozprávajte sa a dohodnite.
To že mu to nepovieš, je jedno... hlavné je, že si to už myslíš ☹

Nedokážem si ani predstaviť, že by si toto všetko môj terajší muž čo i len pomyslel o mojej malej z predchádzajúceho vzťahu.

lavazza1988
30. okt 2011

@macamac ale práve Filip je ten, ktorý si len tak povedal že on nikam nepojde a všetko toto je kvoli jeho sebeckosti. A pokial by ho jeho mater mala rada, odišla by až keby sa Filip sám osamostatnil. Nešla za ničím, čo je životu doležitejšie ako dieťa.

berenika39
30. okt 2011

@lavazza1988 jsi úplně mimo, promiň. takhle funguje plno rodin, že do nového vztahu přijde dítě jednoho z partnerů. demagogie, to co píšeš, přemýšlej, prosím..

macamac
30. okt 2011

@lavazza1988 to chápem-ale filip nemôže za rozhodnutia svojej mamy. on sa rozhodol tu byť-lebo tu má priateľov, školu,rodinu,... a má ťažší vek. je jasné,že už si nenechá len tak porúčať. a má právo žiť tam, kde chce-teda na Slovensku. v tomto veku nová krajina, jazyk, ľudia,...by aj tak pre neho nebolo dobré

janie80
30. okt 2011

@sashulka ale predsa je to dieta tvojho muza... jeho krv, cast z neho... on sa na svet nepytal, splodili ho jeho rodicia... obaja...
a podla toho, co pises, som skor prekvapena, ze nie je u vas uz davno... to je tvojmu muzovi jedno, aku mal doteraz vychovu? aky mal u matky priklad? ako sa poznam, skor by som sa manzela snazila presvedcit, nech poziada o zverenie do vychovy jemu... ze pri matke fakt nema najvhodnejsie prostredie pre zivot...

marecek1
30. okt 2011

@lavazza1988 no tak nakoniec za všetko môže Filip? a on je sebecký? veď možno je to chudák chlapec, ktorý doteraz nemal žiadne detstvo - pri matke, ktorá asi strieda chlapov ako ponožky, bez otca, a teraz si jeho matka zmyslí, že ide za frajerom do Talianska a on má ísť s ňou? opustiť školu, priateľov, veď má aj otca, nielen matku, aj on je zodpovedný za to, že je na svete, tak teraz tú zodpovednosť musí jednoducho prevziať on.