icon

Nechcem žiť s jeho synom

sashulka
30. okt 2011

Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.

mirka285
30. okt 2011

@sashulka tvaris sa,ze Ti ten chlapec nic nespravil a pritom ho nenavidis....co sa tolko trases?ved ma 16 rokov,za dva roky utecie od teba co najdalej a ked Ta lepsie spozna,tak myslim,ze po mesiaci sa odstahuje radsej do toho Talianska za mamou...

dida38
30. okt 2011

@lavazza1988 sorry, ale preco by mal menit aj zivot starych rodicov?? oni nemaju zabehnuty svoj system, svoj klud a pod.??? a navyse, ked su to stary rodicia, tak pravdepodobne tiez nebudu uz najmladnsi.....v prvom rade su rodicia....matka, otec...obaja ziju a ked nieje matka schopna,ochotna sa postarat o dieta, tak je tu on- OTEC....
@sashulka a ako tu pisu zienky, raz si si zobrala muza ktory ma dieta, takze ma prava a aj povinnosti....s tym nic neurobis...
a na margo, tiez som rozvedena s dvomi detmi z prveho manzelstva a moj druhy manzel ich prijal, pomaha mi s vychovou a mame aj spolocnu dceru a cakame druhe......nikdy by som nedala prednost chlapovi pred vlastnymi detmi a myslim, ze keby toto vedel tvoj muz....no asi by ho to nepotesilo.....

vejinka
30. okt 2011

@pici alebo rovno jej moze dat navod ako sa toho chlapca zbavit nadobro..toto tu uz co je akoze... 😠

macamac
30. okt 2011

@lavazza1988 tak nechápem tvoj názor na situáciu sashulky 😕 po tvojom príspevku vôbec 😔
keď tak krásne píšeš o svojom prvom dieťatku a nie ste biologickí rodičia....potom si sashulke mala práve seba uviesť ako príklad!!!! a dokonca,že ona je na tom kúsok lepšie-lebo Filip je mužov syn!!!
alebo sa zamotávaš v svojich rozprávkach?

katka1981
30. okt 2011

@sashulka, 16 rocny chlapec? Ja som najprv citala ze 16 mesacny. Osobne by som rozvedeneho s dietatom nechcela, neviem ci by som prekusla jeho deti, ci by som neziarlila na byvalu zenu. Ty si sa vsak rozhodla inak. Ale 16 rocny chlapec ti bude skor kamarat a s babatkom vam podla mna rad pomoze. Mojej kamoske sa narodil teraz syncek a jej partner ma s byvalou zenou syna, aj dceru. Ten syn s byvaleho manzelstva byva teraz na nejaky cas u nich, neviem ci ma 16 alebo 17 rokov a stale chodili spolu za nou do porodnice, neskutocne sa na malickeho tesil, je to uzasne pozerat sa na nich. Neboj sa, zvladnes to ovela lepsie ako by si cakala, ak mate dobry vztah, budete mat este lepsi a ked budes unavena a pokocikuje vase babatko alebo ti inak pomoze, spomenies si na pocity, ktore mas teraz a povies si, ako dobre ze je tu. O 2 roky je dospely, najde si pracu alebo pojde studovat, nemyslim si, ze by mal byt nejakou prekazkou vo vasom vztahu. A bud stastna, ze tvoj manzel je rozumny a zodpovedny a nevykaslal sa na svojho skro dospeleho syna. Neboj, urcite to bude lepsie ako to teraz vyzera.
A este jedna vec, je celkom mozne, ze kym sa rozhodnete malicke dat do jeho izbicky, Filip uz bude mozno byvat v podnajme s frajerkou alebo na intraku....A keby aj byvali rok, dva spolu, aspon sa babo nebude bat.

vejinka
30. okt 2011

a taku som mala dobru naladu... 🙄

lavazza1988
30. okt 2011

@pici v dnešnej dobe majú ženy problém s otehotnením vačší a častejší a to už v mladom veku. Može byť plodná ako chce,ale z roka na rok sa može stat taká vec, že na vlastné dieťa nemusí ani pomyslieť. A už možno teraz má problémy, ked chce dietatko a este stale nie je tehotná. A za pár rokov, po tridsiatke? Ved to je už riziko ze nebude moct otehotniet. Ja na jej mieste chcem v prvom rade vlastne dieta a az potom riešim cudzie

karinnka
30. okt 2011

Toto je vec.ktoru musis vyriesis so svojim partnerom....tu to za teba nik nevyriesi..........

lavazza1988
30. okt 2011

@dida38 presne ako píšeš, nikdy by som nedala prednost chlapovi pred vlastnými detmi...ani cudzim detom pred vlastným dietatom...vystihlas i to uplne presne a ani si si to neuvedomila. zena má byt v prvom rade matkou a nie macochou

kaby
30. okt 2011

@karinnka ...ano, mas pravdu, ale povedzme si na rovinu, zostal by normalny muz v manzelstve s takou zenou, keby si precital takyto prispevok? Keby vedel co je v skutocnosti zac? ... moj nazor - ANI SEKUNDU....

berenika39
30. okt 2011

@lavazza1988 bylo by fajn si někam poznamenávat, co píšeš, aby ses z toho pak vymotala...tohle je tvůj příspěvek:

nech som sebecká, ale nikdy nebudem v dome trpiet cudzie dieťa. Mám svoje a pre ne žijem.

Takže? Máš dítě z DD nebo svoje vlastní?

janie80
30. okt 2011

@lavazza1988 to si akoze myslite, ze Filip = antikoncepcia? 😀 ako im ten chlapec brani v otehotneni? som akosi nepochopila... 😅

simsalabim
30. okt 2011

@sashulka o tom, aka si egoisticka, tu pisat nebudem, to uz popisali ine...reagujem na tvoje vety ze "budes musiet pockat s vlastnymi planmi" a "zvykat si na novu situaciu". Juj, ked si pomyslim na to, ako mi prichod mojej prvej dcery obratil zivot naruby, ako som si musela zvykat na novu situaciu a ako este stale (12 rokov po jej narodeni) stale cakam s nejakymi mojimi planmi 😝 Moja zlata, zivot jednoducho nejde tak, ako si ho naplanujes!!!! Vies, co sa vsetko v zivote moze "poserkat"? Kolko obety musia rodicia priniest, kym vychovaju svoje (vlastne) deti??? Ty na toto VOBEC nie si pripravena. Ty mas svoj vysnivany zivot a niekto sa opovazuje burat ti tvoje vzdusne zamky 😒 Je to vazne smutne, pretoze rodina by mala drzat spolu - syn tvojho manzela je tvojim nevlastnym synom. Pokial to nie je narkoman, gambler a nasilnik, naozaj nerozumiem tomu, rpeco by si nemala poskytnut domov. Je sucastou tvojho manzela!!!

lavazza1988
30. okt 2011

@macamac neplet sem to, co nie je pravda. Ja so @sashulkou nemam nic spoločné. A o svojom prvom píšem preto tak krásne, pretože sme sa s manzelom prenho rozhodli obaja a slobodne, neboli sme donutení starat sa o dieta ktore ma rodicov bohvie kde. Je to nase dietatko a lubime ho strasne moc. Viem ake tažké je otehotniet, mat zdravotné problémy behom jednoho roku a potom sa dat zrazu do poriadku, preto by sa kazda matka mala zamysliet, ci sa bude celý zivot pozerat na cudzie dieta-dieta svojho manzela alebo v prvom rade na svoje.

titkovamiriam
30. okt 2011

Fu tazka tema-ja mam deti on ma deti a mame spolu dieta 😀 moja situacia-keby niektore ,,jeho decko,,chcelo k nam koly praci,skole a pod.-stanovým pravidla,samozrejme spolocne ,a život ide dalej.
Dufam že nechces zažit situaciu ked sa,,tvoje decko,, bude rozhodovat medzi hospicom a blazincom 😠 a cas rychle letí-rychlejsie než si to uvedomíme...
Vedela si do coho ides, tak teraz ber okolnosti tak ako prisli,ved snad neskonci v decaku 😠

alenka600
30. okt 2011

@sashulka Netvrdim, ze by Ta mal niekto za toto pochvalit, ale musis zabudnut na to, ze sa Ti tu dostane aspon POCHOPENIA (cest vynimkam). Lebo tu sa to proste nenosi - ak niekto nema 100%cisty moralny profil seaobetujucej sa matky, tak je na odstrel a strasne vela ludi zabija cas tym, ze pisu a nadavaju a rozohnuju sa a kamenuju.....

VELKY Respekt mam voci tym co to zazili a vyrovnali sa s tou situaciou, ostatne tu len moralizuju (maju koniec koncov na to narok, je to verejne forum 🙂. Fakt by som chcela vidiet kolko ludi by otocilo kabat keby sa ich sny a plany natvrdo stretli s uplne odlisnou realitou.

Tymto netvrdim, ze ma sashula pravdu, neobhajujem jej nazor, urobila blbost ked si brala muza so zavazkom a neratala s tym a je momentalne strasne nahnevana, ale ja jej hnev chapem. A netvarim sa, ze som moralna autorita......

Taze @sashulka vitaj vo svete dospelych, tu to tak proste chodi, necakaj len spravodlivost a to, ze ako si plany vymyslis, tak sa Ti aj budu plnit. drz sa! Dufam, ze to pre Teba aj Filipa dopadne "stravitelne"

hradnapani
30. okt 2011

@sashulka v zasade viem pochopit tvoje pocity a pravdepodobne si nemala este dost casu, aby si to nejako prezula... ale: pokial budes takto nepriatelsky naladena, tak tento "boj" nemozes vyhrat. Pokial sa nezmieris s touto situaciou a neprijmes ju taku aka je, nech ti akokolvek naburala tvoje plany, tak to bude len horsie. Lebo tuto naladu prenesies do svojej domacnosti, nebudete sa citit dobre, vsetci sa budete trapit. A urcite je to len docasne, je to takmer dospely chlapec. (a trenirky mu prat nemusis 🙂 , moze si ich prat aj sam)
Mysli na to, ze vsetko sa da zvladnut, aj tato docasna situacia, a tes sa na babatko, ktore planujete a ver, ze vam to vyjde. Prajem ti, aby si to tuto zivotnu skusku zlvadla so ctou.

vejinka
30. okt 2011

@lavazza1988 ved nech si ho spravia pre mna za mna aj dnes vecer ..dalsich 9 mesiacov nepotrebuje izbu a dalsi minimalne rok bude babo s nimi v spalni ..co riesite?? ako sa zbavit chlapca aby ich to nebolelo alebo o co tu ide?? my byvame 4 v spalni a co aj keby mali s nami spat do 18 rokov nam to nevadi ako mozes vinit chlapca za nieco co sa este nestalo a aj keby sqa stalo ze nebude moct mat deti..tak asi je to ich problem a nie chlapcov...oplodnit ju moze cez den ked chlapec bude v skole ..v noci ked chlapec bdue spat..o com to ty tu furt dokola meles??

tea333
30. okt 2011

prispela som par prispevkami na zaciatku a odovodnila som aj nasu zamotanu rozvedenu rodinu..ale tu uz asi nie je co pisat.
Baby, opakuju sa tu normalne argumenty a aj pocity nas vsetkych, ktore zakladatelku nechapu.Myslim ale, ze si z celej tejto debaty neodniesla vobec nic.

mirka285
30. okt 2011

@alenka600 ja si myslim,ze vsetky chapeme tak trosku jej hnev,ja nechapem jej vyjadrovanie a celkovy postoj k situacii...Filipovu matku,ktoru my nepozname nazyva stetkou a dalej to ani nebudem rozoberat...

lavazza1988
30. okt 2011

@simsalabim prepáč,ale uvedom sa čo píšeš. Ved ty o svojom dieťati píšeš ako o nechcenom. A dokonca TVOJE VLASTNE dieta ti obratilo zivot naruby a musis cakat so svojimi planmi.Ale je to tvoje dieta ktore ti "poserkalo" zivot nie nejake cudzie. Preco pises @sashulke o svojom zivote, ked ty svoje vlastne mas?????Ona ho nema!!!!!!

ellenie
30. okt 2011

@lavazza1988 tak toto je fakt silná káva, sorry. Ale tvrdiť, že by si nechcela, aby sa o tvoje deti starala iná žena, že by sa o nich starali starí rodičia... no proste to je postavené riadne na hlavu 😀

li_la
30. okt 2011

@alenka600 Odhliadnuc od toho, čo píšeš, prečo si myslíš, že urobila blbosť, keď si brala muža so záväzkami? Keď sa raz sekol, už nemá právo nájsť si lásku?

macamac
30. okt 2011

@lavazza1988 ja nepletiem nič-pletieš ty a veľmi 😉
..."neboli sme donútení starať sa o dieťa, ktoré má rodičov bohviekde"......čítaš si po sebe???????
sashulkin prípad je iný!!!!! Filip nemá rodičov "bohviekde" ale OTCA má priamo pred sashulkinými očami!!!!!!! je to jej muž!!!!!!

peta268
30. okt 2011

@lavazza1988 to sa neda nereagovat.. sa citas? .a ten Filip to akoze bude medzi nimi spavat? preco by sa im plany mali posunut? babenko moze mat aj teraz

simsalabim
30. okt 2011

@lavazza1988 no len aby sa ti nestalo to, co mne....v priebehu pol roka som prisla o rodicov aj starych rodicov. je pekne tu v diskusii hovorit, ze o tvoje deti by sa postarali tvoji rodicia. Cloevk mieni, pan boh meni....

janie80
30. okt 2011

@lavazza1988 a kde @simsalabim pise, ze dieta bolo nechcene a ze jej zivot "poserkalo"? ved pise len, to ze obratilo zivot naruby... o nemusi hned znamenat, ze zmenilo k horsiemu...

4ocka
30. okt 2011

@sashulka prepac,ale zda sa mi ze si sebecka. Chalan zato nemoze komuvsa narodi,a pokial spolu vychadzate..si vezmi ze co ak by sa raz nedajboze tebe nieco stalo a vase spolocne dieta sa nebude pacit buducej zene tvojho muza,co ho vyhodi na ulicu,da do decaku ci starym rodicom??? Teba nikdy v zivote nenapadla myslienka ze sa moze nieco stat a nastane takato situacia? A s bytom..joj,to je toho...my sme 4 v 2 izbaku,deti spua s nami dokonca v jednej posteli..zial nedalo sabinak,tiez som mala ine predstavy...a co teraz mam deti vyhodit spat do inej izby lebo s mm nemam sukromie? Jasne,ine je svoje a ine muzove..som zvedava ci aj majetky beries tak isto,alebo je vsetko spolocne. Keby sme sa mali starat trebars o mm neter tiez by som to tazko rozdychavala ale ona je len dieta a urazliva, ucit sa nechce,uplakana...ja som mala husiu kozu ked mala k nam ist na vikend,ale uz sa nmeni,je to lepsie a vies ako mi pomaha? Ci s malou,malym...nebud sebec a postav sa k zivotu ako sa patri,snaz sa mu vyjst v ustrety,lebo sa moze stat,ze nie jeho syn nebude mat s kym zit,ale mozes to byt prave ty ak by si raz mal muz vybrat...krv nie je voda,a ty s nim este dieta nemas.prepac za uprimnost,len sa mi zda totobriesit ako banalitaa...ja by dom s tym nemala problem,teda polial by to nebol nejaky fetak,alkoholik,ci problemovy chalanisko..vtedy by som to brala na zvazenie..ber ho ako svojho mladsieho brata ak ti to ma pomoct...a prepac za uprimnost,nechcem ta urazit,len nakopnut spravnym smerom

katarina7777
30. okt 2011

@lavazza1988 pocuvaj ty by si mala napisat nejaky roman, tvoja predstavivost nema hranic... tak zrazu mas jedno dieta adoptovane a robila si v detskom domove.... hlavne ze si pred troma stranami pisala ze by si nikdy nevychovavala cudzie dieta 😕 ... keby tu zacnem pisat o operacii srdca tak by si robila aj na kardiochirurgii? 😉

lavazza1988
30. okt 2011

@ellenie starí rodičia su stale rodina mojich detí,ale nie nejaka cudzia ženská, ktorá sa vydala za ich otca. A ktovie, či by im tá žena neubližovala.