Nechuť pokračovať v manželstve: Ako riešiť partnerské problémy?
Ani nečakám nejaké rady ani nič, len sa chcem vykecať, lebo je mi do plaču.
Nikdy nič čo urobím nie je dobré. Už fakt neviem či sa mám postaviť na hlavu alebo čo a nechcem sa vyhovárať, ale toto naozaj nie ne fér.
Máme dve menšie deti, manžel má svoje podnikanie. Veľmi dlho som mu s jeho podnikaním pomáhala, a aj napriek tomu, že som o tom nemala ani páru som sa celkom slušne si myslím zabehla v tom. Nie je to ale práce, ktorá by ma napĺňala a zaujímala, na druhej strane je to práca nie na celý úväzok, takže som mohla byť viac s deťmi a samozrejme domácnosť bola mega tip top. Nie som síce super chudučka krásavica, ale rozhodne nie som príliš tučná a ani totálna škrata. Aj napriek starostlivosti o deti, o domácnosť a o podnikanie som vraj nič nerobila.
Našla som si nedávno prácu v odbore ktorý sim študovala a ktorý ma baví. Deti v škôlke a škole, ja mám aj homeoffice, inak mi pomôžu s nimi aj rodičia, domácnosť stále v pohode, iba prevádzkový neporiadok typu tu je pohár, lebo z neho Est budem piť a podobe, väčšia kopa prádla, keďže už neperiem každý deň, ale každý druhý/tretí atď. Nič strašné. Teraz som zase len tá zlá, lebo nie som doma s deťmi, ktoré sú aj tak väčšinu dňa v škole a škôlke, že sa neustále nevenujem jeho podnikaniu ale robím prácu čo ma baví, lebo len zarábam na iných a podobné reči. Nehovoriac o zvýšenej spotrebe alkoholu (nie na mojej strane) v poslednom roku /dvoch.
Fakt mi to už lezie hore krkom, pretože na každej oslave/rodinnom stretnutí sa hanbím ako pes. Lebo keď si vypije, s prepáčením žerie ako prasa. Pod ním neho bordel, uráža ma, hnusne sa rehoce na sprostostiach, príde do
Ja si myslím že pri tom spoločnom podnikaní ste začali niečo spolu a on to sám bez Teba nedáva. Asi to bral ako zradu že si z toho vycúvala..resp.dala prednosť niečomu inému.Myslím že má problém vo firme a berie to ako podraz..z tvojej strany..a začal sa začarovaný kruh..nezvláda to..pije..a ty sa mu vzdalujes..lebo ťa urazil atď. Tiež by som mu povedala že to takto ďalej nejde.. že ťa to ranilo keď ti tak vraví..a tak buď nejaký pokus o záchranu manželstva..ale to obaja musíte chcieť.
@earlgrey popravde ja som tiež názoru, že deti treba vynechať z takýchto vecí.
Snažím sa nevravieť nič také pred nimi. Je to ich otec, ľúbia ho, to že on robí niečo čo sa mne nepáči nie je ani moja vina a ani ich a už vôbec by som nechcela aby náhodou malí taký pocit.
Nikdy som nechápala ani keď na seba expartneri kydali a huckali deti proti druhému rodičovi, za mňa je to úplne neprípustné.
@pavlendovka áno tiež si to myslím, že to berie ako zradu a aj to z časti chápem. Ale hocijaký návrh ako riešiť problém je proste zamietnutý, ale s vlastným návrhom nepríde. Preto už neviem čo ďalej.
Navrhnem 100 riešení, 100 sa mu nepáči 😔
Aj som miliónkrát povedala, že ja som ochotná pomáhať s jeho podnikaním, veď je to pre rodinu a aj pre deti, zase nemôže povedať, že som to zo dňa na deň usekla. Tiež proste mojim cieľom nie je sa teraz silou mocou rozviesť, lebo medveď, len proste skúsiť nájsť kompromis a zlatú strednú cestu. Ale už odmietam byť tá čo sa neustále prispôsobuje.
Ale takto sa problémy nedajú riešiť, že jeden chce a druhý nie a dáva ultimáta, kvôli blbostiam a podobne, lebo potom už bude asi naozaj jediné riešenie rozvod.
@autor
Úplne súhlasím. Mňa napr. partner podviedol ale nikdy nikdy som na neho nekydala, vychádzame super hlavne kvôli dcére ale aj z ľudského hľadiska. To, čo sa deje medzi dospelými má ostať medzi dospelými a nezaťažovať tým hlavy malých detí. Za mňa máš v tomto palec hore! Drž sa a prajem pevné nervy a správne rozhodnutie.
No, skúsila som prečítať všetko, čo píšeš a zastavím sa pri jeho vete, že "nejaká vyzerá lepšie ako ty". Tak toto moja zlatá vôbec nie je o tebe a o tom ako vyzeráš. Toto je o ňom a o jeho spôsobe ťa oslabiť, ponížiť. Toto už sú znaky manipulácie. Prečítaj si po sebe ako ho dookola ospravedlňuješ. To, že je šikovný, ako tak dobrý otec... bla bla... a nakoniec, ako sa v tom vztahu cítiš? TO je totiž skutočná realita vášho vzťahu. Neobaľuj to rozumom, nevysvetľuj racionálne. Cítiš sa pri ňom neschopná, teraz už dokonca aj škaredá, či tučná... Dáva ti to najavo, rýpe. Takto predsa láska nevyzerá. Ubližuje ti úplne vedome.
Tým by som na tvojom mieste začala. Uvedomila si svoje skutočné hodnoty a jeho rečami sa nenechala rozhodiť. Očividne ťa potrebuje mať pod kontrolou a čím viac budeš sebestačná, tým viac ju bude nad tebou strácať. Urobila si dobrý krok, že si zarábaš nezávisle od neho.
Druhý bude porozprávať sa s ním, ale tvrdo. Aby sa jednoducho spamätal a prestal sa k tebe takto správať PRETOŽE TI TO UBLIŽUJE A TY NEBUDEŠ S NIEKÝM KTO TI UBLIŽUJE (logicky). Vymenuj mu pekne všetko čo vadí TEBE, a čo už nemieniš tolerovať. Pekne mu nalož aby sa chlapec zobudil. Aby sa spamätal a začal si vážiť že po tom všetkom stojíš stále pri ňom (lebo stojíš). Treba mu to vysvetliť polopate (to väčšine chlapov).
Áno, otočí sa na päte, možno sa pôjde opiť, vyspí sa z toho a možno si to začne uvedomovať. Ak ti totiž hovorí takéto veci, má pocit, že má navrch a ty si nejaké chúďatko ktoré si to asi ani neuvedomuje. Ale očividne nie si. Staráš sa, vychovávaš deti, pracuješ. To je mu málo? Teraz mu to len s odvahou musíš dať najavo. Ak sa mu aspoň otvoria oči, bude to dobrý začiatok, aby ste mohli začať komunikovať a potom aj robiť zmeny tak, ako si to predstavuješ ty.
Síce tu ľudia píšu, že on sa bojí, ale v prvom rade je on primitív a hnusný k, ktorý si nezaslúži žiadnu ženu, lebo na ňu NEMÁ a to nie je ani chlap. Vy ste v tej rodine chlap. Mne sa takíto vždy hnusili a to okamžite, ako sa ukázalo, že nie sú muži - a zažila som takých v prvých dvoch katastrofických vzťahoch. Keď som sa jedného nakoniec zbavila a od druhého doslova utiekla, tak najprv samé podpisovanie a prosíkanie, ale aj osočovanie, lebo im utiekol zdroj peňazí. Za to, že na tú ženu nemajú, a tá žena robí všetko to, čo nerobia oni, tak robí zle. Ale to vlastne ukazuje, že je chudák a nemáte s ním byť. Treba zapracovať na tom, ako sa od takého humusáka oddeliť a šetriť peniaze, potom v prvom rade vyriešiť deti - ale na to jeho negustiózne, nemužné správanie si treba zhromaždiť dôkazy, aby sa potom nemstil cez deti - lebo on je bez vás nič, a to jeho podnikanie tak aj dopadne, keď už v tom nebudete vy.

@mantilka načo do toho zaťahovať deti? 🤦♀️