icon

Necítim sa súčasťou rodiny, sklamala ma

24. nov 2024

Sme veľká rodina, som z 5 súrodencov. Už máme skoro všetci dospelé deti. Vyrastali sme vo veľkom rodičovskom dome, veľa sme sa všetci spolu stretávali. Posledných 10 rokov je však tých stretnutí čoraz menej, väčšinou každý príde pozrieť mamu iný deň či víkend. Otec už nežije. Chýbajú mi spoločne rodinné stretnutia, ktoré sme kedysi mávali niekoľkokrát do roka. Rozhodla som sa preto zorganizovať spoločne Vianoce. Mama súhlasila, v podstate by som sa o väčšinu veci postarala ja. Od začiatku novembra som začala riešiť logistiku, poobvolavala som súrodencov, nech vedia, a dajú vedieť aj deťom. Mal to byť spoločný štedrý deň a prvý sviatok vianočný, s tým že kto by mohol, by prišiel už pred štedrým dňom. Prešli 3 týždne a už mi sestra dala vedieť že asi nepríde, bratova žena vymýšľa že tiež nechce, niektoré deti tiež nechcú - a to som ponúkla že by kľudne aj netere a synovci mohli doniesť partnerov. Proste same výhovorky počúvam a strašne ma to štve, lebo to potom úplne stratí ten účel stretnutia celej rodiny a spoločných vianoc. Preháňam podľa vás? Mama sa nechce do toho miešať, podľa mňa by však mohla skúsiť súrodencom dohovoriť, že by to aj ju potešilo...

earlgrey
28. nov 2024

@autorka
Zakazuje? to vážne? Nie je to náhodou tak, že ak bratova manželka nechce ísť, tak brat nepríde, lebo chcú byť ako rodina spolu?

sisska96
28. nov 2024

Ani sa jej nečudujem že nechce ísť na štedrý večer. Keby som jedla majonézový šalát zo špajze, tak sa pose...em, môj muž rovnako . Čiže by sme sedeli 3 dni na WC 😂

michaela329
28. nov 2024

@sisska96 ak by ste sa tam dostali 😅

karolinakr
28. nov 2024

@sisska96 može to dat na balkon, len tam hrozí, že ked pes pojde okolo, veĺa im neostane

autor
28. nov 2024

@sisska96 a kde by sa malo podľa teba skladovať veľké množstvo šalátu na Vianoce keď sa do chladničky nezmestí? Čo by sa mu malo stať v špajze kde je chladno?

sisska96
28. nov 2024

@michaela329 Bola by potrebná latrína na záhradu

ivik4
28. nov 2024

Uz Ta vidim jak by si si sla nohy dolamat keby sa mas ty a dalsich 20 ludi napriklad nasackovat presne na Vianoce ku svojej svagrinke a ona Ti to dala prikazom 😄. A ziadne vianoce doma v pohode by si nemala. Nohy by si si sla dolamat ...
Chudacik brat,urcite place doma do vankusa

sisska96
28. nov 2024

OMG ja som iba žartovala že zemiakový šalát do špajze 😂 Ešte tak rezeň tak tak prežije, možno trošku skysne na druhý deň.... Však to je najháklivejšie jedlo prebohaaaaa, majonéza, vajíčko, možno aj smotana.... uuuuuuu to potrebuje okolo 4 stupňov, a v špajzi máš koľko 10... alebo viac. No ďakujem neprosila by som

karolinakr
28. nov 2024

Tu mate, kto chce obdarovat starkych na Vianoce v domove dôchodcov
https://www.kolkolasky.sk/vianoce/

sisska96
28. nov 2024

@karolinakr Tak keď je dom poschodový, tak na horný balkon..... no ale šalát by som neriskovala.

karolinakr
28. nov 2024

@sisska96 to bolo zo Psíčka a mačičky, keď piekli tortu a zlý pes išiel okolo

autor
28. nov 2024

Skúsim dnes obvolať ešte súrodencov a uvidíme, predsa len to treba už začať organizovať ak z toho niečo bude. Žiaden tip na to, ako zorganizovať teda jedlo som tu nenašla, čo by reálne pomohol.

simca06022011
28. nov 2024

na zorganizovanie jedla potrebujes vediet pocet ludi.. aby si vedela, ci budes zhaat len velke hrnce alebo budes varit vonku :D

simca06022011
28. nov 2024

@sisska96 bezne sa salaty drzia v spajzi... v nasej ked je vonku zima a necham vyklopene okno, je tak 5stupnov... jasne, ak mrzne, tak by mi pomrzlo vsetko :D ale urcite tam nie je teplo na salat :D ale zmesti sa aj vela salatu do chladnicky, len somariny musia ist von a dobre nadoby na to treba :D mali sme posledne na chate pre 15ludi a vsetko sa spratalo kam malo..

@karolinakr pouzivaju sa na to balkony na poschodi, alebo parapety na oknach ;)
Suseda napr. ked ma akice rodine doma, vidim, ze chladnickove veci = co nepotrebuju 4stupne, idu na balkon v boxoch = ciez vsetky kolace, a kadeco.. do chladnicky teda ostanu potom iba tie veci co to nutne potrebuju 🙂)) No.. nema spajzu :D

sisska96
28. nov 2024

@simca06022011 Majonéza vydrží v špajzi? No neviem u nás sú háklivé žalúdky

leopardus
28. nov 2024

Žiaden tip na to, ako zorganizovať teda jedlo som tu nenašla, čo by reálne pomohol.

paní trollová, ty fakt jedeš bomby 😀 miluju tohle vlákno.

earlgrey
28. nov 2024

@simca06022011 Aj my bežne na Vianoce máme koláče na balkóne..teda mali sme, po minulé roky, ale už toľko sa nepečie, lebo to nikto neje...a dokonca aj kapustnicu bežne držíme na balkóne...šalát nie...resp. skoro všetky polievky v zime máme na balkóne a nikdy sa nikto z toho nepos*al, ako tu bolo spomenuté 🙂

karolinakr
28. nov 2024

@earlgrey 😅

karolinakr
28. nov 2024
karolinakr
28. nov 2024

komu chceš to jedlo varit, ked nikto nedojde?

earlgrey
28. nov 2024

@karolinakr ideme my dve? 🤔

sisa_s
28. nov 2024

@earlgrey aj ja by som isla, ale zaberam si gauc 😀

michaela329
28. nov 2024

@sisa_s ja vaňu v kúpeľni, lebo chcem miesto s wc ☝️😅

ivik4
28. nov 2024

Boze... ruku by som dala do ohna za to, ze viem kto je tento anonym

sisa_s
28. nov 2024

@ivik4 z tvojho okolia? Ci niekto znamy na MK? 😀

ivik4
28. nov 2024

@sisa_s nieeee
Tu z MK
Jedna co uz asi 10x fnukala ze sa nestretavaju surodenci kazdy vikend ako kedysi a takisto stale fnuka ze nevie ako bude zit ked jej deti vyrastu lebo nevie zit vlastny zivot. Rovnako tiez pisala o bratovi ze jeho zena mu nedovoli vkuse chodit k mame ako cecok , no viac toho. ( ona totiz je s mamou vkuse, aj jej deti a muz)
Samozrejme mozem sa mylit ale toto je jak cez kopirak, uplne mi ju pripomenula hned ako zalozila diskusiu.. vidim ze po svete chodi viac takychto ludi.

michaela329
28. nov 2024

@ivik4 potom mi je ale veľmi ľúto tých detí...to je patologické 😳

jankalukasova
28. nov 2024

@ivik4 tiež mám pocit, že viem o ktorý nick ide...

mirkam3
28. nov 2024

@ivik4 snad nejaká premotivovaná teta tvojho frajera ;)?

Ak by sa ta to náhodou bytostne týkalo, skús ešte zvážiť 🙏ten spánok na nafukovacke, 2dnovu brigádu pri obsluhe 30 cudzích ľudí, a za odmenu vyber medzi šalátom z donasky a takým kyslejsim zo špajze. Možno ti frajer za to kúpi nejaký sexi darček, ktorý si pompézne otvoris pred jeho rodicmi a tetuskami 🤭. Podľa mna keď si s jeho tatkom už ráno struhnes domácu na nervy, nejak to das a my tu budeme vďačné za akékoľvek inside info 🤣, o ktoré by si sa podelila.

ivik4
28. nov 2024

@mirkam3 co ? Aka teta mojho frajera, nerozumiem
Normalne uzivatelka tu z MK, vela statusov tu mala ,potom radsej pomazala vsetko, vzdy jej povedali svoje