icon

Nedokáže pochopiť, že práca z domu je taktiež práca

vandapirkova
29. júl 2023

Môj manžel má so svojou totálne neprispôsobilou, arogantnou ex 7 ročného syna. Samozrejme, ona sa išla pojašiť za prázdniny. Prvé 2 týždne Prvý týždeň mal manžel očr,potom sme šli spolu na dovolenku do Milána, ktorá nás nestála 5 korún, a podotýkam ex nedala malému ani euro... Ja som mu dala 100€, aby si minul na čo chce.

V auguste problém- zase tu má byť dva týždne. Tie výplaty čo chodia z očr sú smiešne, dovolenku manželovi samozrejme neschválili. Jeho ex si veselo chodí do roboty a malého necháva s babkou, ktorá je na dôchodku. Manželova babka žije 200km od nás.

A veľmi mi vadí, že mňa berú ako samozrejmosť tiež. Ja som podnikateľ, konkrétne teraz pracujem s otcom na dosť dôležitom projekte, kde ma čaká neskutočne veľa práce za krátky čas. Na jeden týždeň som zaplatila sama z firemných peňazí malému detský tábor pretože darmo mi manžel povie že "o neho neni starosť" - často som s ním doma, vkuse čo ideme robiť, čo bude na obed, kam pôjdeme, poď ku mne do izby kresliť, nudím sa atď.

Ide asi o najdôležitejší projekt v mojom živote, som marketingový líder projektu a grafik, starám sa o celý branding - visí mi tam 5 ciferné číslo, pokiaľ to sthnem a spravím dobre. Ten jeden týždeň bude ok, bude na tábore, čo aj manžel povedal že uvidí či sa mu to bude páčiť, že keď nie zaplatí mne - bohužiaľ nevie pochopiť že nejde o 100€.

To že som doma a mám tú výhodu že viem pracovať doma neznamená že sa tomu dieťaťu môžem venovať, a veľmi by som si želala, keby to manžel pochopil. Mám zaplatiť ďaľší tábor na ďaľší týždeň? Alebo vyžadovať od manžela ušlý zisk keď to proste nestihnem?
Neustále počúvam len " A veď on aj tak nikdy nič nepotrebuje ", " Aj tak nič nerobíš" pričom nevie, koľko práce čo údajne scrollujem instagram, tak koľko z toho reálne pracujem.

Už neviem čo mám robiť, aby som mu vysvetlila, že to, že ja pracujem z domu neznamená, že nemám pracovný čas, deadlines atď.

Vaše nápady?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
dadis
30. júl 2023

@vandapirkova Mne to pripada, ze si toho chlapa vydrziavas 😅..platis dovolenky, tabory, robis mu pestunku, kucharku...posli chlapa do prdele a najdi si chlapa, ci si bude hyckat teba..kde niektore zeny stratili svoju hodnotu..

thoughtfulweirdo
30. júl 2023

Riešenie je úplne jednoduché. Počas toho týždňa odchádzaj pracovať mimo domu, manželovi to oznám už dnes a on už si nejaké riešenie pre svojho syna nájde 🙂 inak, jediný problém v celej situácii je práve otec toho chlapca.

nelca84
30. júl 2023

@vandapirkova tak neprisposobivy a arogantny je tu akurat tvoj muz, ktory svoju cast zodpovednosti za svoje dieta veselo hadze na teba. Co s tym ma jeho ex? Ona si svoje tyzdne poriesila. A si si ista, ze tvoj muz tu dovolenku naozaj nedostal? Mne to pride, ze mu to takto vyhovuje....

eva8
30. júl 2023

@lonely66
@zeldia
Skústili ste sa vžiť do kože toho "decka"? Nechcené s kufrom pred dverami... Nevadí mi, čo píšete a navrhujete, ale vadí mi, ako sa vyjadrjete o tom dieťati 😔

silvike
30. júl 2023

@vandapirkova ...."dovolenku manželovi samozrejme neschválili. Jeho ex si veselo chodí do roboty"...celkom ma to zaujalo, ta formulacia...ked sa jedna o hnusnu ex, tak ta si "veselo chodi do roboty"...a ked i de o tvojho partnera, tak ten chudak nedostal dovolenku. Ta napadlo, ze zrejme ani ta hnusna exka nedostala dovolenku ? A tvoj partner si veselo chodi do prace ?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lvulik
30. júl 2023

Mne sa nechce veriť, ze tento príspevok písala dospelá pricetna zena... Tolko rozporuplnych a divnych informácií... Asi by si mala, milá autorka, zložiť ružové okuliare... Nie pani exmanželka je tu ta zla.....

katka700
30. júl 2023

@vandapirkova Asi to nechceš počuť ale hlavne sa zbaviť chlapa čo si ťa neváži a má ta len ako dojnu kravu a pestúnsku pre dieťa z prvého vzťahu. Keď ti povie že aj tak nič nerobíš - nezaujíma sa o tvoje záujmy, ciele, plány a pohŕda nimi čiže aj tebou. Ak zarobíš 5 cifernu sumu tak aj keby si si mala prenajať garsónku cez airbnb, tak sa ti to oplatí. Mužovi oznam že nebudeš doma a nech sa zariadi. Je to jeho dieťa, nech zháňa denný tábor alebo opatrovatelku.

toskanka
30. júl 2023

@silvike Ja si myslím, že nahromadena zlosť na ex pramení z toho, že si nerobí starosť o program malému, supne ho k babke na stráženie a sama ho nikam nevezme. Toto autorke príde asi nefér, že oni sa snažia ho aj niekam zobrať, aby mal zážitky a ona to nerieši. Týmto si jej muža nezastavam, treba sa k veci inak postaviť.

saraxyz
30. júl 2023

@vandapirkova vylievas zlosť na nesprávne osoby. Ak je dieťa u otca, neviem prečo ma dávať euro ex... Teba serie to, že ex dáva dieťa babke a ona si asi uziva 😮 keď je u vás, riešiš ty, co s dieťaťom (normalne mam pocit, že sa bavíme o nejakej veci). Tvoj manžel je otcom, tak nech to rieši v prvom rade on.

silvike
30. júl 2023

@toskanka Tak asi zalezi aj ako je na tom financne exka, ake ma moznosti. Nie kazdy ma moznost ist na nejake pobyty. A druha vec...autorka to takto podava, ze "ho supne k babka". Ale ved kolko deti sa ku babka naozaj aj tesi a su to pre nich najlepsie prazdniny. Mozno aj tento chlapec je u babky rad a nepotrebuje nic extra. Ved ma len 7 rokov, to naozaj nepotrebuje nejake extra dovolenky.

lalala94
30. júl 2023

Pozerám tvoj profil. Prečo si preboha mladá a sebestačná 24-ročná žena vzala muža s malým dieťaťom? Toto si dobrovoľne zavesiť na krk v takom veku je šialené. Na čo ti to je?

katulkagajdos
30. júl 2023

@vandapirkova myslím že je v poriadku, podeliť si s ex prázdniny na polovicu- zasa treba pochopiť, že aj ona chodí do roboty. Mne zasa toto nepríde, že chce od Vas neviem čo. Toto treba riešiť s mužom- je to aj jeho syn, nech ho naloží do auta a odnesie k babke na tyzden, keď to inak nejde.

lizatko1009
30. júl 2023

A mňa zaujíma ako si zaplatila z firemných peňazí detský tábor, ako sú to zdokladovala? :D

luccija
30. júl 2023

@vandapirkova muž vedel, že budú prázdniny ostatní ľudia majú zajednane tábory od marca.Preco si mu ty dávala vreckové?
Áno, išlo by ma rozhodiť od zlosti, že muž mi svoje dieťa "hodil" na krk a staraj sa.V prvom rade je to jeho dieťa on má vymyslieť program pre svoje dieťa.

lvulik
30. júl 2023

@lizatko1009 sak toto.. Cely príspevok je úplne mimo reality...

lizatko1009
30. júl 2023

@lvulik tak poznám to a nedá sa z firemného účtu platiť výlet, kúpalisko, tábor a tak

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
toskanka
30. júl 2023

@lonely66 Ja len predpokladám, že za týmto vylevom v neskorú nočnú hodinu sú dlhodobo neriešené problémy ohľadne dieťaťa a bez vetra sa ani lístok nepohne. Vôbec nepoznáme rodinné pomery, aby sme mohli povedať, kde je pravda. Ja som len vyjadrila svoj pohľad na situáciu, ako to vidí autorka.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lizatko1009
30. júl 2023

@lonely66 tak moj ma s.r.o. Z firemného účtu si môže poslať výplatu akú má nastavenú, odvody, uver ak ma firma, zaplatiť paušál, lebo je písaný na firmu, benzín, opravy auta lebo je písaný na firmu, PC, notebook a vsetko co sa tyka firmy, nakup tovaru, účtovníčka, DPH, spotrebná daň ale pomimo aktivity nie, max v potravinach a drogérii, vody, toaletak, hygienické potreby, čistiace ale synov tábor by neprešiel aj keby do faktúry napísal catering

luccija
30. júl 2023

@vandapirkova tvoj muž a nikto iný je ten problém.
Ty vôbec nerieš prečo je dieťa u babky to pochopíš, keď budeš sama na dieťa a 8 t prázdnin.Tvoj muž nebol schopný mu poriadne venovať ani týždeň hodil sa na OCR tým pádom stratil na výplate, druhý týždeň Miláno a ty si dávala vreckové??a tebe chce dať ušlý zisk, ak náhodou sa synovi nebude páčiť v tábore.Ved to je na smiech to ty dotujes a platíš všetko?
24 r žena, ktorá je šikovná a pracuje z domu je viac než jasné, že nemôžeš mať vzťah a chuť, čas sa venovať 7 r.dietatu
aspoň, keď príde z práce ide s ním na bicykel, do kina, lesa venuje sa mu, navarí?
Čudujem sa Ti, že si v takom veku s chlapom čo má dieťa.Je nezodpovedny

svetlonos
30. júl 2023

Mne je teda neskutocne luto toho "decka". Rodicia to posrali, vzali mu istoty, pripadne ich blbostou nikdy ziadne nemalo.
A super tatinko roka si zije nadalej pokojne svoj zivot, na paradu - v skutocnosti na zopar riadnych po papuli, nech sa spamätá!
Tiez by mi jeho pristup vadil. Pokial mam pracu, nemam cas starat sa o dieta - ani o vlastne, a mohla by som aj chciet.
A skor by som uvazovala, ci chcem zostat s takym mužom!

toskanka
30. júl 2023

@lonely66 Inak toto je častá chyba, založiť diskusiu (v tomto prípade v nevhodnú hodinu) a potom ju nechať odležať. Autor teda nereaguje na komentáre, neobjasnuje veci a keď sa ráno zobudí a si to tu prečíta, aj chuť ho často prejde.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
sidicek
30. júl 2023

@toskanka tak zobrať 7r dieťa do Milana je ozaj super program šitý mu na mieru 🙂