Nedokážem prežiť deň bez sĺz
Ahojte,určite je nás takých veľa žien.pomôcť si neviem,nevie to ani nik iný,chcem sa len vyrozprávať.
Zijem strašne zvláštny život.som mamou dvoch deti,ktoré chodia do skolky,samozrejme bývajú často chore.
Prácu som si aj našla,no kvôli ich castym chorobám má nik nepotrebuje.zijem bez príjmu už istý čas.dlho.snáď nekonečno.nevidim zmysel v svojom zivote.nič má nebaví,nič ma neteší.
Manzel má začína kritizovať.
Nedokážem deň prežiť bez sĺz.keď som sama.manzel je typ človeka,ktorý je výbušný,náladový,veľmi zle reaguje an na banálne veci.cize-neskutočne sa premaham,aby som pri ňom mala dobru náladu,aby mal on dobru náladu.
On ako živiteľ,mi dáva pocítiť,že bohuzial,som na ňom závislá.
Čo sa týka hľadania si prace-vždy je to s podmienkou,aby som stíhala svoju prácu,deti aj domácnosť,pretože on sa obmedzovať nemôže.
Duní mi v hlave,som na pokraji psychického vyčerpania.
Chcela som dať svojim dnom nejaký zmysel,nájsť si aspin nejakú záľubu doma,napr cvicit,venovať sa sebe,ale nezvladam to.nevladzem.mám dni,kedy dokážem iba zaniesť deti do skolky a vyzdvihnúť ich poobede,inak dokážem prespať cely čas.
Snáď to raz skončí.
ano, je to narocne obdobie, ale s nastupom do skoly to prejde, nebojte
skuste im posilnit imunitu napr. c-cko, d-cko im preventivne davat a prebiotika sem tam
ak nemate momentalne pracu, skuste porozmyslat, ci napr. by ste nechceli skusit napr. piect, teraz vsade vidim inzeraty prijimam ponuky na vianocne pecivo, cena za kg za pohybuje okolo 13-15eur, dajte si inzerat napr. na marketplace, bazos a uvidite, ci nebude nejaka odozva
ak nie, skusit vydrzat tie 2-3roky, kym neprejde toto skolkarske obdobie
@pribinak áno malo by to tak byt,lenze on sa svojej prace vzdať nechce často cestuje.ráno odchádza ,večer sa vracia domov.
Peniaze mi nedáva žiadne,keď niečo potrebujem,tak mu poviem,on nakúpi.cize nejaká študentka na žehlenie by mi nepresla :/
To by som si vypocula veľa reči.
nemate nejake financne rezervy z materskej napriklad? mne tiez manzel nedava napr. peniaze pocas rodicovskej, ale tak mam odlozene, keby bolo treba.....teraz on chodi na nakupy, aj plati co treba.....ale tak mam odlozene pre pripad, ze bude treba napr. platit sukromnu skolku, ked mi ju nezoberu do statnej
Myslim,ze si sa dostala do stavu depresie,o com svedci aj ten nadmerny spanok.V takych casoch sa velmi tazko nuti do takych aktivit ako su cvicenie,staranie sa o seba.A nemas po boku ani osobu-manzela o ktoreho sa mozes opriet,naopak robi Ti to este tazsim.Hlavne sa musis dostat z toho stavu depresie a ta nieje len o zlej nalade...Myslis,ze by Ti pomohlo,keby si si tu pracu nasla,udrzala,skratka by sa Tvoje zivotne okolnosti zmenili?
@marci77 áno,ja viem,v to dufam,že to celé prejde.pretože už to nezvladam takto.
Peniaze som si nikdy odkladať nemohla,manželovi sa to nepáčilo,vycital mi,že si potajomky skryvam peniaze a tak som ich proste musela míňať.je to komplikovane asi.
Niekedy mám pocit,že mu to takto vyhovuje,ja som doma a úplne odkázaná na neho.
Buď sa začne normálne chovať, alebo si daj návrh na výživné pre deti a aj pre seba
Je neprípustne, aby tá vydeľoval, ste manželia, čiže máš nárok na pristup k jeho financiám
Ale je na tebe čo si od neho necháš. Ty máš z neho strach a máš preto depresiu. To že nevládzeš nič robiť len sa ti chce spať je prejav depresie. Ak to nevieš sama zvládnuť tak smer psychológ príp. psychiater. Nemusíš mu vešať na nos, že ideš k psychiatrovi.
@sida447 neviem,fakt netusim,koľko žien,ľudí je okolo mna,ktoré si bez opýtania nemôžu kúpiť niekedy ani kopcek zmrzliny.cize myslime,že mat prácu,odkial by má nevyhodili po chvili,by bolo pre mna skvele.
Tak by si si vypocula vela reci..a? Mna by v tomto pripade nezaujimalo ci on sa niecoho chce vzdat..ty si sa vzdala..ja by som mu jednoducho oznamila ze je rovnaky rodic, ma rovnake povinnosti a teba nezaujima ci stiha ci nie..ked nestiha,nech si najde niekoho na pomoc,ked on tebe pomoc odmieta..k ostatnemu sa ani nevyjadrujem...ale zas,ja by som narobila taky vietor ze az
NIC netrva vecne !Nebooj najdes pracu!Ahlavne nebud smutna to by uz len vyzeralo keby slniecko je smutne .
No a teraz si predstav, že sú na svete ženy (a nie je ich málo), ktoré zostanú s deťmi samé. Len tak, z ničoho nič. A proste musia zabrať, musia vyriešiť príjem, deti aj s ich chorobami aj domácnosť. A aj to dajú, lebo iná možnosť ani veľmi nie je. Takže ak budeš chcieť, tak to zvládneš aj ty.
Áno, mužovi vyhovuje, že ťa cez peniaze drží na krátko. A ty si si na to tak zvykla, že nevidíš inú cestu. Ale tak keď sa o deti a domácnosť nepostará on spoločne s tebou, tak sa postará babka, tetka alebo opatrovateľka - budeš mať príjem, budeš mať z čoho ju zaplatiť. Ak sa mu nepáči, tak sa môže realizovať on tak ako sa patrí.
Nevidím jediný dôvod, prečo by si si nemohla šetriť. On čo robí s peniazmi? Všetko každý mesiac minie? Alebo poplatí, nakúpi čo treba a zvyšok odloží? Alebo vlastne ani nevieš?
inak ak chcete schudnut skuste 90dnovu dietu, to bez cvicenia chudnete, dievcata maju vysledky aj -5-7kg za mesiac.....je to v podstate delena strava, ze 1.den jete iba bielkoviny, napr. maso so zeleninou, dalsi den skroby - to je bud ryza, zemiaky napr. s baked beanes, dalsi den uhlohydraty napr. cestoviny s pestom, dalsi vitaminovy den
skuste, dievcata maju velmi dobre vysledky, viac info napr. v skupinkach:
https://www.modrykonik.sk/group/4281/
alebo recepty
https://www.modrykonik.sk/group/5470/
a v ktorej casti Slovenska byvate? ak napr. v BA kraji, skuste piect torty, cheesecaky, pagace.......
no ja si nemyslim zeby ti pomohlo kecy data studentka poupratovala a ty by si dalej spala. Ked uz sa tak opustas.Skor by si mala mat nejaku pani na varovanie ked su deti chore a ty by si bola v robote. Ty potrebujes vypadnut z domu a byt akcna. A mat svoje financie.Mas dve zdrave deti nejak si vynechala tu cast o strašně zvlastnom živote. Skor je to taky obyc život a to ta ubija Chces a potrebuhes nieco viac. Vsetko mozes zmenit podla svojej vole manzel je len vyhovorka. Ano brzi ta ale ty mas predca ruky nohy svoju volu tak dupni na plyn. Alebo najdi job co mozes robit z domu aj popri chorlavych detoch len uz nieco zmen a rob nieco pre svoje stastie!
Velky smutok ide z tvojho prispevku. Myslim, ze mas depresiu. Ako dlho tento stav uz trva? Zvladas domacnost alebo je pre teba narocna aj jednoducha fyzicka aktivita? Tesi ta este nieco v tvojom zivote?
Odporucala by som ist k psychologovi. Neviem, v akom meste zijes, ale skus sa v mestskej skupine popytat na dobreho psychologa. Prejdi s nim svoje problemy, pocity a on ta uz bude vediet nasmerovat.
Treba sa k tomu odhodlat, vyjst zo zacarovaneho kruhu a nieco aktivne spravit pre svoje dusevne zdravie, pohodu.
Drzim ti palce. ´
Praca sa skor ci neskor najde,situacia sa zlepsi ale ja som toho nazoru,ze taketo povahove crty ako ma manzel-ta kontrola,podozrievanie ohladne financii,to sa len velmi tazko zmeni,to su veci,ktore musi clovek chciet zmenit a pracovat na sebe,aj tak to ide tazko.Myslim,ze aj ked budes mat svoje financie,hospodarit bude manzel.?Vies,s kym zijes,uz s tym musis nejak nalozit,drz sa
Kazdy si k vam dovoli len tolko, kolko mu dovolite vy sama. Ano, toto obdobie je narocne, zlepsi sa to vsak urcite casom, ked deti podrastu, budu samostatnejsie. Ale na to, aby ste to v psychickom i fyzickom zdravi zvladli, musite urobit par veci. V prvom rade popustit trochu uzdu spravodlivemu hnevu a poriadne vycistit muzovi zaludok. Toto nie je rovnocenne partnertvo ani nahodou. Opytajte sa muza, preco sa on nemoze v praci obmedzovat a vy ano. Aky je k tomu dovod? To zaraba tak super? Ak ako - akym pravom vas ako manzelku takto ponizujuco vydeluje s peniazmi? Keby ste sa rozviedli - rozdelili majetok a on by platil vyzivne, bol by spokojnejsi? On asi nie, ale vy mozno aj ano, aspon by ste mali klud, lebo vas evidentne ten clovek depta. Aby som si nemohla bez blbych kecov od muza kupit ani kopcek zmrzliny? Prisaham, zeby letel po nom tanier, keby sa odvazil do takychto veci mi zasahovat. To je uz na hlavu a nikdy to nemalo zajst az takto daleko. Nazbierajte v sebe posledne zvysky sil a ukazte mu, ze si toto dovolovat nesmie. Ak je taky na peniaze, mal ostat slobodny alebo si najst do partie najeku bohacku. To je predsa logicke, ze vase moznosti ako matky dvoch chorlavych skolkarov su obmedzene, aj co sa tyka pracovneho trhu, zial. Kedze on sa na chode domacnosti podielat nemieni a ani na logistike ohladom deti... Proste logicky mu odprezentovat fakty, nebat sa ho a nepopustit.
mna by dost zaujimalo, prečo muži, co "zivia"svoje manzelky,rodiny,musia davat pocitit tym zenam ze ich zivia,ze su na nich zavisle a ze bez neho by nemali nic... to sa boja resp.si myslia ze ine tej zene dat nedokazu tak to hraju na peniaze? ja rozumiem ze oni nosia domov peniaze, ale vacsina zien nezaraba z nejakych normalnych dovodov,takisto si urcite doma nevala sunky... ved ked niekto je vo vztahu ma to byt o vzajomnej ucte,respekte,laske, ci nie ? tak preco v muzoch vznika potreba partnerke davat pocitit ze ju ten muz vlastne zivi a ona mu ma ruky nohy bozkavat?
to s tym spanim nie je normalne. nemam sice skusenosti, ale to uz vyzera ako depresia. jedna vec je mat blbu naladu a starosti a druha vec je prespat cely den. mozno smer psycholog/ psychiater...?
to co tu opisujes su priznaky klinickej depresie, aj ta vycerpanost, aj to ze dokazes prespat cely den a na nic ine nemas energiu, ajtie pocity co mas...mala by si zajstza psychiatrom, nasadit lieky, najst si terapeuta...sama sa z toho clovek vyhrabat nedokaze ked uz je to v takejto faze...hlavne ak nemas oporu doma
1. Pravdepodobne mate depresiu. to je dost neprijemna a nebezpecna choroba, potrebujete psychiatra a terapie, mozno aj lieky na istu dobu (najdite si takeho psychiatra ktori vam len nebachne lieky a viac sa nezaujima, ale trva aj na terapii)
2. Vas vztah s manzelom nie je v poriadku, ked sa date trocha dokopy tak si to musite usporiadat tak, aby ste vy neboli v takej prisernej pozicii v akej teraz ste, ale tak aby to aj vam vyhovovalo. Ked to manzel nepreskusne, tak aj rozvod je riesenie, bude to lepsie nez toto co popisujete. On si mozno ani neuvedomuje ako vam ublizuje.
Takze v pondelok zhanajte psychiatra (popiste co najrealistickejsie svoj problem, lebo cakacky su dlhe tak nech spravne posudia naliehavost).
Mne príde váš stav ako depresia. Zažila som niečo podobné dávno u svojej mami. Nebolo by zle nájsť si nejakého psychológa alebo psychiatra. Nie je to hanba. Má vám pomôcť. Nenechajte tento stav zájsť ďalej. Moja mama bola na Tom tak, že stratila dokonca záujem o vlastné deti... Ale sú ľudia a ľudia. A ďalej si myslím, že vaš vzťah s manželom nie je v poriadku. Príde mi to akoby vás chcel doslova vlastniť, držať na krátko pomocou peňazí a diktovať všetko čo máte robiť. Ak nie ste submisivny typ človeka, čo si niečo také nechá , tak s tým tiež nieco robte. Keď si nájdete prácu urcite si úlohy, kto bude čo robiť. Nemôžete predsa sama ťahať prácu, deti a domácnosť. Načo ho potom máte ? A ak sú deti často choré skúste im dávať vitamín C každý deň, možno zmeniť životosprávu, viac pobytu na čerstvom vzduchu... To je môj názor na vec
Zijes na dedine?Alebo v meste?.....Toto som nepochopila:"cize-neskutočne sa premaham,aby som pri ňom mala dobru náladu,aby mal on dobru náladu".....Cize nato aby ON MAL DOBRU NALADIČKU a citil sa ok sa musis usmievat, ze vsetko je v poriadku,dnes je krasny den, slniecko svieti..... i ked mas depresiu jak hovado......To je "pekne", ked on ti dava pocitit, ze si na nom zavisla a ze nevies najst robotu...Nie je tak nahodou otcom 2deti?....Ale toto je uplna TOPKA pre mna:"""Čo sa týka hľadania si prace-vždy je to s podmienkou,aby som stíhala svoju prácu,deti aj domácnosť,pretože on sa obmedzovať nemôže....""""Cize treba si nasadit vrtulu do prdele aby si stihala deti, pracu, domacnost, najlepsie vsetko...A naco je tam ako on??????🙂)))))To ze mas dve male deti je uplne pochopitelne, ze si nevies najst hned pracu...A hlavne v case corony....Vies kolko ludi je bez prace?......Potrebujes vypnut z toho prostredia v ktorom sa nachadzas...Kamosky, kamosov mas?....Rodina?Mama tato...?Sestra brat?A potrebujes si najst nieco co ta bude naplnovat, budes sa tesit, mat z toho radost a ono sa to hned naokolo zacne menit....
1. Pohyb na čerstvom vzduchu- je zadarmo, keď dáš do do škôlky prinúť sa! Sama pre seba. Myslí o sebe pozitívne. Núť sa! Núť sa mať sa rada. Hľadaj prácu, nevzdávaj to. Maj sa rada, buď vďačná aj za ráno, kávu, chleba, rožok. A postupne postupne napreduj
chciet vsetko prespat a nevediet sa do nicoho prinutit su znaky klinickej depresie. je to choroba a nie len smutna nalada. pri depresii dochadza k chemickej nerovnovahe v mozgu. najlepsie vyhladat pomoc psychiatra alebo zacat aspon s psychologom. ked sa das do poriadku, mozes zacat riesit svoj vztaj s muzom, lebo jeho chovanie naozaj nie je v poriadku a takto by to v zdravom manzelstve nemalo vyzerat
Ach kocka.. asi budem na teba zla, ale čo už. Každý ta tu len ľutuje a mne to nedá.
Ak mas depresiu, tak nasledujúce slová beriem naspäť, lebo by si za to nemohla.
Ale pokiaľ depresiu nemáš, tak ti hovorím, že by si si zaslúžila dobru facku.
Vzchop sa. Máš dve malé určite zlaté a najmä zdravé deti. Bohača, už len to je dôvod, prečo žiť.
Čo ma potom písať taká mama, ktorá vie že jej dieťa umiera ? Že je smrteľné choré alebo má nádor ?...
Toto sú skutočne problémy a nie to, že princezne sa nechce ráno vstať, CHCE len spat.
Ja naozaj pochybujem že z každej práce ťa vyhodili len preto, že máš deti.
Každá z nás tu ma deti a dobre vieme, že bývajú choré. Je to blbá situácia, ale určite nie neriešiteľná.
Tak poprosím starých rodičov. Ak nie, tak nejakú mladú kocku, absolventku najmem. Na týždeň 100€ a určite sa nejaká nájde.
Poprípade sa sa pracovať z domu. Proste nehladaj výhovorky ale konaj.
S týmto tvojim postojom ta aj muž o chvíľku opustí, lebo spolu nevychadzate. On živý rodinu a ty si v posteli. Neviem no.
Ja by som si takú situáciu že môžem byť doma inak vážila. Ako v bavlnke by sa mal.
Takže toľko odo mňa.
Sama musíš vedieť, či je tvoj stav naozajstná depresia ( nemyslím tým depku ako majú 15 ročne baby každý týždeň) alebo či si proste len unudena a si možno celý deň na telefónne...
Prepáč, ale tvoj muž je poriadne hovädo. Tak on si veselo chodí do práce bez akéhokoľvek obmedzenia, nemusi sa nikomu a ničomu prispôsobovat. Ak sú deti chore-jeho sa to netyka a peniažky co zarobí sú iba jeho a nedá ti ani korunu. Narozdiel od teba, ty si musíš nájsť prácu iba takú aby ti vyhovovala časovo kvôli deťom, ak sú choré tak s nimi musíš ostať doma TY, ak ostávaš často tak o ňu prídeš. Som zvedavá ako by to bral keby ti bolo naopak, či by mu táto jeho politika prišla spravodlivá. Ved kokos ste manželia, ty sa z väčšej časti obetujes pre vase deti a on pre prácu aby VAM bolo dobre. Nie jemu ale VAM. Ty máš právo na rovnaký životný štandard ako ma tvoj manžel. Ak si môže on kúpiť co len chce bez toho aby sa ta opýtal, mas na to právo aj ty. A hlúpe reči že on ta živi, nech si niekam strčí. Co si za tie jeho peniaze kupuješ? Okrem základných životných potrieb? Nemôžeš si nič kúpiť, uráža a kritizuje ta, musíš predstierať dobrú náladu, bojíš sa ho, je vybusny, ničí ti psychické zdravie, ma ta pod palcom a áno vyhovuje mu ze si od neho závislá. Pozri, ak by si odišla niekam do azyloveho domu, tak by si tam tiez mala splnené základne životné potreby ale mala by si sa omnoho lepšie ako s takýmto psychickým tyranom. Zdravie máš len jedno, nenechaj si ho zničiť úplne. Máš znaky začínajúcej depresie a to nie je dobre😳, vyhľadaj odbornú pomoc prosím ta, daj sa dokopy a rozhodni sa či chceš "zdieľať" svoj život s takym nacistickým tupelom ako je tvoj muž.
Pri takom mužovi by som si po nájdení práce našetrila, našla vlastné bývanie a kopla ho do...požiadala o rozvod. Načo taký chlap? Žiadna opora vo vzťahu, nestará sa o deti, s ničím ti nepomáha a nemá záujem nič riešiť okrem seba, ešte ťa aj ponižuje. Uvedom si jednu dôležitú vec, keď ostaneš finančne nezávislá a zoženieš si vlastné bývanie, už ho vlastne vôbec nepotrebuješ!!! A mám pocit, že on toto veľmi dobre vie, tak ťa drží na krátko a deptá, možno má aj nejakú poruchu osobnosti - manipulátor, narcista, alebo aj kombinácia obidvoch, lebo normálny chlap svoju ženu podporuje a pomáha s deťmi aj v domácnosti v rámci svojich možností a nespráva sa k nej ako k poslednej handre.
To spanie a únava, aj podľa mňa máš depresiu a potrebuješ pomoc dobrého psychológa, prípadne psychiatra - máš pocit, že si uväznená a nevieš ako z toho von, akoby si sa točila v kruhu, možno máš pocit topenia, si unavená z takého života-neživota a keď už sa nevieš tešiť ani z detičiek, tak je to vážne. Cesta von je, smer psychológ/psychiater, daj sa trošku do kopy, nájdi si prácu, neber ohľad na chlapa ani on na teba neberie, daj samu seba na prvé miesto! A k deťom si zaplať spoľahlivú opatrovateľku, aby si nemusela toľko z práce vynechávať, ak ochorejú.
@karmen118 Vystihla si to......a este mu musi robit aj dobru naladu,usmievat sa,hoci ma depresie....despota hnusny.

To sú len tvoje deti? Hľadaj si prácu akú chceš a potrebuješ. Postáv ho do situacie, že ani ty sa obmedzovať nemôžeš a hotovo
A musíte sa striedať, ak ty deti ráno zamesies, on ich poobede vyzdvihne a opačne.
Ak nestihas domácnosť a on sa nehodlá obmedzovať nájdite si študentku ktorá Vám za 20-30 EUR uprace byt či pozehli
Snáď nie si slúžka