icon

Nedokonalé upratovanie môjho muža

4. jún 2023

Ak to admin nezmení, tak ten nadpis znie hrozne až tak harpiovsky, chápem. Ale určite poznáte aj vy ľudí, ktorí proste pod pojmom upratané, vidia diametrálne odlišné veci ako vy. Začnem takto, muž bol odmalička vedený k tomu, že domáce práce robiť treba, ale vždy voči tomu vraj vzdoroval, lebo ho to nebavilo. Ale v zásade teraz keď mu poviem, tak spravi. Sám od seba nie, ale to už neriešim, dáko fungujeme. Väčšinou mu napíšem zoznam veci, ktoré treba urobiť a on si niečo z toho vyberie a urobí alebo keď sme doma obaja, robíme to spolu. No ale ide o to, že to neurobí dokonale. Napríklad utiera prach a "zabudne" na pol miestnosti. Alebo na sprchovacom kúte máme také madla ktoré sú nonstop od vodného kameňa. On vylešti celé sklo, madlo už nie a vyzerá to hnusne. Ja nechcem kvôli tomu robiť doma scénu, aj keď ma to vytočí občas snažím sa mu len s kľudom oznámiť že tam a tam si vynechal, dorob to alebo to dorobim ja. Lenže mňa neskutočne vytáča,, jeho prístup v tom, že on si myslí, že to je dobre, že ja som tá prehnane perfekcionistická.

Strana
z8
viestta
6. jún 2023

@silvia2013 preco by mal byt nakup pre vlasnu rodinu pomocou zene? Vsak je to jeho rodina. Pomoc by bola, ak by nakupil pre sedemdesiatrocnu susedu. Aj to by nebola pomoc jeho manzelke, ale susede. Muz, manzel, otec sa podiela, nie pomaha, aby domacnost fungovala tak ako ma.

janetinka27
6. jún 2023

ahoj, necitala som celu diskusiu, lebo hned prvych par prispevkov bola konikovska klasika.
ja som doma nebola vedena k extremnemu upratovaniu, ale zasa mam oci. moj muz doma velmi neupratuje, nema k tomu ziadny vztah, aj ked zasa u nich doma bolo a je vsetko vzdy hlbkovo vycistene a vylestene (okna sa umyvaju kazdy druhy vikend, kazdy vikend sa umyvaju napr. aj garazove dvere, proste vsetko). moj muz si z domu - co sa tyka upratovania, nic nedoniesol. ale v inych oblastiach je velmi sikovny, pracovity, nikdy neodmietne nijaku pracu. pomaha aj mojim rodicom, pokosi, porobi, ponosi...
doma teda od neho toho vela nepozadujem, lebo presne... on to nevie urobit poriadne. umyvanie wc je o tom, ze posucha vnutrajsok kefou a hotovo. a samozrejme, je na seba dost haklivy, takze ked som mu raz povedala uplne slusne, ze to wc musi umyt aj dosku a aj zvonku a aj splachovacie tlacidlo, tak sa nahneval a povedal, ze u nas doma pomaly vsetko robi on 😂
takze uz upratujem sama, obcas si pri tom hundrem. obcas on povysava, to tak neprezivam, lebo mam aj rucny vysavac. ale na ine prace je naozaj velmi sikovny, porube drevo, poryluje, rozumie sa elektrike, pocitacom, ma na starosti sledovanie vsetkych uctov, poplatkov atd.

autor
6. jún 2023

@viestta možno iným to funguje, môj má chachaňu nachystanu nie za odmenu, ale za to že sa ľúbime a chceme to obaja. Ja neviem, mne by ani nechutilo, keby to mám mať za odmenu :D

andreatytler
6. jún 2023

Dala som ti radu ako na to. Funguje to u mna. Moj muz ma brata, ktory je presne taky isty bordelar ako moj muz. Jeho zena sa mi uz roky stazuje ako nic po sebe neuprace a vsetko mu musi vraviet a v kuse sa o tom hadaju. Tak som jej poradila robit to iste co ja. Povedala mi ze ona nechce dakovat muzovi za kazdu malu blbost co uprace a nechce sa tvarit ze urobil nieco svetoborne ked umyje kuplenu. Ona chce aby on umyl tu kupelnu pre seba sameho, aby mal on sam dobry pocit z toho ze zije v cistom. Ona si vybrala za muza spindura a dufa ze sa zmeni na cistotneho. A presne to iste robis ty. Lebo ty nechces vyriesit vasu situaciu. Ty sa chces nadalej rozculovat a kritizovat.

autor
6. jún 2023

@andreatytler ja sa moju situáciu riešiť snažím, snažím sa zmieriť s tým, že inak to nebude a že proste ked chcem mať nejaké veci podľa seba, musím si ich urobiť ja. Ale nedokážem ostať kľudná či ho pochváliť v momente, keď po náročnom dni prídem domov a on mi povie, že mám dokončiť jedlo, ktoré on začal varit ale už nedokončil/neurobil prilohu a ja som celá hladná posledné dve hodiny myslela na to ako sa najem. V takychto prípadoch nie len čo sa jedla týka, už začínam peniť

margaretka
6. jún 2023

Načo si tu potom prišla po radu keď ju vlastne nechceš počuť a ideš si svoje, prestaň láskavo urážať že niekto nevie čítať s porozumením ! Vieme čítať len ty potrebuješ liečbu zjavne . Prajem všetko dobré

margaretka
6. jún 2023

Okrem iného stále rypes ako anonym ....

bessdonna
6. jún 2023

@silvia2013 na co do mna navazas? Kvoli takymto neznasam uz mk. Otazka znela ze s babatkom. Prebalovanie, nosenie, kupanie, krmenie.

autor
6. jún 2023

@margaretka lebo Margarétka s prazdnym profilom bez fotky anonym nie je

silvia2013
6. jún 2023

@viestta to ny si nebola ty, keby si di nerypia tam, kde ta nikto neoslovil. Ty nas svoj nazor, ja svoj, respektuj to. Nie kazda ma doma dokonaleho chlapa. Chvalabohu ja mam.

victory7897
6. jún 2023

Mne už príde celé zle len to ,že píšeš zoznam ...nerob zo svojho muža decko , je to dospelý chlap a je to ponižujuce..asi to tkvie niekde v detstve keď po Tebe mama hukala nech lepšie upratuješ..každý si robí poriadok tak ako uzná za vhodné, však sme ľudia ...nedokončil madlo ,však to urob , nepoutieral prach veď ho utri ... snáď na tom nebude stáť život Vás dvoch , trošku uber a nehroť to tak..

viestta
6. jún 2023

@silvia2013 tak bud spokojna s tym, ze ti pomaha. Mne nepomaha, my si povinnosti delime.

margaretka
6. jún 2023

🤣🤣🤣🤣🤣 dobre som sa pobavila

silvia2013
7. jún 2023

@viestta ja pri nom nemam ziadne povinnosti 😀😉

mamusa123456789
7. jún 2023

@veronikastrickova úplne z duše mi hovoríš 😀

Strana
z8