icon

Neférovosť voči manželovi

7. mar 2022

Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….

pribinak
7. mar 2022

Tak treba začať robiť dlhšie pauzy medzi návštevami. Evidentne sú vás presyteni

autor
7. mar 2022

@lienka.7 ani by som nepovedala predviedcaci, skorej taky fnukaci, ona je taka ze pred nimi povie nemame kde byvat teraz, nemam navarene, treba mi moc veci prat a tak oni vsetko jej spravia, kupia, urobia …. A presne kazdy povie, ze nestarat sa, ale fakt keby mame zle vztahy nepoviem a my mame ich jedine vnuca, travime s nimi dost casu, nie ako ona, lebo teda sak sme uz rodina a chceme aj svoje sukromie, vzdy im vyhovieme, ako chcu, pomozeme … cize mrzi ma to no

mariaveronikag
7. mar 2022

tak ja by som pri takej návšteve asi nadhodila tému, že malý niečo potrebuje...do škôlky, školy, všetko je drahé...už aj tie plienky...skrátka - či sa chytia. Ich dcéra proste vie, ako na nich...

terezia323
7. mar 2022

Musíš to prestať riešiť, lebo budeš jediná ktorá cíti krivdu. Proste v niektorých rodinách je to takto. Mna by to asi tiež mrzelo, ale keď to nechce riešiť manžel tak ty sa na to vykašli, lebo budeš za najhoršiu

autor
7. mar 2022

@luccija presne to si vravim, ze nasmu malemu jeden banan, amoze na sviatky daju darcek alebo nejake peniaze, sle inak za rok nic a presne verim, ze ona ked bude mat, tak kazdu plienku jej kupia vsetko …. Ale ano presne toto si vravim, ze ona potom raz bude totalne mimo, ked si zrazu bude musiet sama všetko

sasa1310
7. mar 2022

áno je to nespravodlivosť a je to na pomyslenie, prečo jednému viac a druhému menej. Jediný, kto im má dať najavo, že niečo nie je v poriadku a nespravodlivé, je tvoj muž. On im musí povedať a ozrejmiť, že sa cíti ukrivdený. Oni možno ani netušia, že niečo takéto urobili. A chápem ťa, nechápem tvojho muža, že mu to je jedno. Ste mohli mať dávno splatenú hypotéku, keby ten byt rozdelili, ktorý darovali.

autor
7. mar 2022

@nafka0483 ano ten byt mali uz aj vtedy ….. ale tak my sme sa nan ani nepytali, my sme si proste kupili sami a hotovo …. Svagrina zasa je schopna si to nepriamo pytat …. Ale tak oni su rodicia a vedia, ze maju dve deti, cize aj keby si pytala, mali by zaujat za mna stanovisko, ze nemozem dat tebe, ked sme nedali jemu ….

diamond007
7. mar 2022

Áno rovnako by som sa k nim chovala. Je to ich majetok a môžu to dať aj okoloidúcemu.
Mňa vždy dokáže zarazat ako človek dopredu plánuje s dedičstvom čo bude robiť. Ja som v živote na to nepomyslela.
Ak si to muž s nimi nechce vydiskutovať a jemu to nevadí, nerieš. Len si pokazíte vzťahy.

kubkovamama
7. mar 2022

A presne o tomto to je,ako si ľudia dokážu dodrbat život iba kvôli peniazom.Daju,zle je.Nedaju,zle je.Kupia,nekúpia,tomu viac,tomu menej,švagriná,nesvagrina,frajerka..má,nemá,zarába,má hypo.Boze.Neries to,lebo sa zbláznis.Mna by trafilo stále takto nad tým premýšľať.A najdôležitejšia vec je,že rodičia si môžu so svojím majetkom robiť čo chcú.Ty si nevesta,nič ta do toho nie je.U nás sú tiež blbé reči,ale je mi to fuk..napr,že "majú hypo iba na 15r,ako im je super,a ja chúďa az na 25".Alebo on si postavil dom a prečo ja musím žiť v byte.Vies,to sú veci čo neovplyvnís,iba sa kvôli nim zhrýzaš a sama z toho vyjdes ako závidiaca a zatrpknuta.Vy..ondi sa na to a choď volakde sa prejst

autor
7. mar 2022

@mariaveronikag mne to je take trapne takto nadhadzovat 😅 ja to neviem asi …. Ona to asi vie, ale tak keby aj ona vie a manzel, my nevieme takto nadhadzovat, oni si maju byt vedomi, ze maju dve deti snad ….

autor
7. mar 2022

@sasa1310 ved prave, ze ved keby to aj dali napolky, mali by sme obi dvaja dost …. Cize nechapem, ze si toto oni nevedia uvedomit, ked sa takto zachovali …. Budem musiet teda jeho nejako nabadat, aby im dal najavo, ze si ten rozdiel uvedomuje …

sissy27
7. mar 2022

"Ale tak oni su rodicia a vedia, ze maju dve deti, cize aj keby si pytala, mali by zaujat za mna stanovisko, ze nemozem dat tebe, ked sme nedali jemu …." naozaj chceš druhým určovať čo by mali a nemali? 😀 v tom prípade by si ty nemala strkať nos do finančných záležitostí tvojich svokrovcov, tam začni 😀
Ešte raz a pomaly - oni si môžu so svojim majetkom nakladať ako chcú. Môžu dať všetko jednému dieťaťu, nikomu, na charitu, alebo prehrať v kasíne vo vegas a ty sa na to môžeš akurát tak pozerať. Teba oni nejako obmedzujú, diktujú ti čo máš robiť so svojimi peniazmi? Proste NEMUSIA NIČ. A čím skôr to pochopíš a zmieriš sa s tým, tým lepšie pre teba.

autor
7. mar 2022

@diamond007 keby to dali okoloiducemu, to by nebolo nespravodlive medzi surodencami, lebo by nedostal ani jeden nič …. My sme o tom byte ani neuvazovali, dokedy nespravili toto, ze ho dali len jej a manzel nič

bikarbona
7. mar 2022

Stalo sa podobne i u nas v rodine. Co ti poviem. Neurobis nic. Manzel sa mize ozvat, ak ho to skrie.

autor
7. mar 2022

@kubkovamama akoze keby si kupi ona sama dom na hypo alebo aj za hotove zo svojho, sak nech si kupi to by som neriesila, ale toto bol byt po ich spoocnej babke a dali ho len jej, cize mi to dojde nefeeer proste voci manzelovi …

amanta5
7. mar 2022

Majetky dokážu rozdeliť aj blízkych súrodencov, nie to ešte ich partnerov...
Nevieme detaily, ale....nič nemusí byť také aké sa zdá. Možno i keď podniká, nezarába toľko koľko si myslíte. Možno ozaj potrebuje riešiť bývanie, tak jej nateraz rodičia dali tento zdedený byt. Ona by vás možno nemala ako "vyplatiť". Možno muž niečo dostane po ich smrti, o čom teraz ani neviete. A možno nie.
Pochybuje, že normálny človek dá jednému dieťaťu veľa a druhému takmer nič...len tak. Myslím, že majú na to svoje dôvody prečo robia čo robia.
Možno by bolo fajn, keby sa s nimi manžel porozpráva, normálne sa opýta....medzi 4 očami.
Súhlasím s tým, čo tu píše veľa žienok. Sú to jeho rodičia, ktorí sa tak rozhodli, mal by sa pýtať on. Ty ho môžeš k tomu akurát tak povzbudiť.

autor
7. mar 2022

@sissy27 keby prehraju vo vegas alebo daju na charitu, tak by to bolo voci surodencom fer, obi svaja by dostali rovnako, ja neriesim silou mocou dostat, ja riesim ze manzel aby dostal rovnako …. Ked uz

autor
7. mar 2022

@bikarbona a u vas ako sa to vyriesilo? Ozval sa?

marca12
7. mar 2022

Pisala si,ze vam dali na prerabku,tak neklam. Metlou by som ta hnala z domu taku chuderu prijdenu a este bude paprce otrcat na ich majetok a huckat muza proti rodine. Teba do toho nic. Je to len a len ich vec.

rikarika
7. mar 2022

@sissy27 ale no. Neviem preco zacali na slovensku povedzme ze 'starsi' ludia prepisovat za svojho zivota nehnutelnosti na svoje deti. Je to uplne to najhorsie co mozu spravit, lebo 1. Uplne zbytocne rozbiju vztahy v rodine, 2.casto dozivaju v nehnutelnosti zatazenej exekuciou, s cim samozrejme vobec nerataju, 3. v pripade smrti dietata dedi manzel/manzelka a nie spatne rodic. Ze to robia z dovodu neplatenia notarskych poplatkov je uplns nevedomost, tie poplatky nie su extremne vysoke vzhladom k tomu ze zisksm nehnutelnost. Ja osobne by som za zivota mojich rodicov nikdy nikdy ich nehnutelnost na seba nebrala.

autor
7. mar 2022

@marca12 ved na prerabku ano, tak nech daju aj jej na prerabku a budu na tom rovnako …. Ale prerabka a byt je rozdiel

nnnuuunnn
7. mar 2022

Možno by zdedite nehnuteľnosť po nich, v ktorej bývajú...

nnnuuunnn
7. mar 2022

V každom prípade muža si si snáď nevyberala podľa majetkov, takže nevidím dôvod, že Ťa to trápi. Čo ak by si mala muža, čo má menej peňazí alebo viac? Toto absolútne nie je Tvoja starosť riešiť. Nech dajú nehnuteľnosť Tvoji rodičia Vám, keď sa Ti nepáči 😀 Ani tam by nebola spravodlivost, že jeho rodičia by dali aj Tebe a Tvoji by nedali jemu.

autor
7. mar 2022

@nnnuuunnn to sa vyjadrili raz pred nami sami od seba, ze to budeme mat napolky s svagrinou 😅 cize v tom sa ide spravodlivo

cyberk
7. mar 2022

mali sme podobnu situaciu, svagrina dostala byt, moj manzel nie (mame hypo, prerabku sme si sami platili)
avsak manzel si vie otvorit usta a vidi, ze to je nefer... ja to neriesim, lebo spoliehat sa na dedenie a dostavanie niecoho zadarmo ...to nemam zapotreby

autor
7. mar 2022

@nnnuuunnn od mojich rodicov mame dost a jasne muza som si nevyberala podla prachov, mne skor ide o to ako sa spravat po tomto k nim, ked sa takto nespravodlivo zachovali voci svojmu synovi, mojmu muzovi

autor
7. mar 2022

@cyberk no a ked sa manzel ozval a otvoril si usta tak co povedali?

rikarika
7. mar 2022

@sissy27 strasne od veci pises....prosim ta kolko slovenskych dochodcov poznas co vsetko minuli vo vegas.

banderaska29
7. mar 2022

ja Ťa chápem. tiež by som sa o tom s mužom rozprávala a ani mne by to neprišlo korektné. ale konečné riešenie musí urobit on, ako sa on k tomu postaví je smerodajné. ty mu môžeš povedat tvoj pohľad ale všetko ostatné už je na ňom.

cyberk
7. mar 2022

ze keby mali volny byt, tak by mu dali ... maju este 2 byty ale v nich byvaju pribuzni a ozaj som nechcela cakat pokym niekto otrci kopyta, aby som sa osamostatnila s manzelom 🙂 ... niekedy je lepsie mat svoje a mat klud ... aspon viem, ze nam by to neskor vyhadzovali na oci, ze ked nam dali... nech si ich tam nasackujeme na stare kolena a starame sa :D