icon

Neférovosť voči manželovi

7. mar 2022

Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….

autor
7. mar 2022

@banderaska29 akoze ja som asi typ, ze keby uz aj on nic nepovie, tak minimalne ja dam nejako slovne svokre najavo, ze sme si to vsimli a sme si vedomi toho rozdielu a nech sa uz zamysli ona potom …. Ale asi toto by som asi urobila, aby vedela, ze sme si to vsimli, moj muz je typ ze tvarim sa ze nic a niektorym ludom to vyhovuje, myslim, ze aj im by to vyhovovalo keby sa bude tvarit, ze nic, ze by vdaka tomu asi nemali nejaku vycitku, ze sa zachovali nefer, ja by som im aspon to uvedomenie dopriala, ze vsimli sme si

autor
7. mar 2022

@cyberk presne toto si vravim, ze ok takto ste sa zachovali, potom ale nech sa stara svagrina a skace okolo vas ….

h2
7. mar 2022

Áno, je to nespravodlivé a mňa by to tiež štvalo. Tlačila by som na muža, nech sa na to opýta, možno je to predsa len ináč, možno majú v pláne nejako "spravodlivo" odškodniť aj jeho.
Nechápem dosť dobre tie odpovede, že nerieš to, netýka sa Ťa to... No podľa mňa sa jej to týka. Jasné, že rodičia mohli byt predať a peniaze utratiť na cestu okolo sveta. V tom prípade by nedostali tiež nič. Ale dať jednému dieťaťu a druhému nie???

janetinka27
7. mar 2022

urciteby som svokre nic nenaznacovala. pride mi to ponizujuce.
ked ste dostali peniaze na prerabku, dali aj svagrinej? vtedy to bolo fer voci nej?
kedysi 30.000 malo inu cenu ako dnes, ved za poslednych par rokov su ceny bytov dvojnasobne.
nechapem,preco su zli,ked dali vlastnej dcere byt. ved su stedri. vam dali kopec penazi. bud rada, nemuseli vam dat nic.
este nie je vsetkym dnom koniec, mozno sami uvazuju,ze to nejako vykompenzuju aj svojmu synovi.
len si ty usta neotvaraj, lebo nieze ty sa budes na nich inak pozerat, ale oni na teba.

vilma7
7. mar 2022

Tu na MK aj tak nepotešiš nič. Ak manžel chce, tak nech povie rodičom sám a ty s tým ozaj nič nespraviš, jedine čo sa budeš ale že zbytočne vytáčať.
Môj manžel zrejme zdedí dom, jeho brat byt, ale cenovo asi má, bude mať ten byt väčšiu cenu ako dom, je v meste atď, zato dom je na dedine v prírode. A teraz mám kvôli tomu riešiť svokru, nech doloží, lebo sú tam nejaké rozdiely?
Ber to tak, že ten byt vlastne svokrovci zdedili, čiže ani nedali svoj majetok, kedy vám dali hotovosť na prerábku, ktorú krvopotne nasporili, alebo? Akú cenu, hodnotu by mal byt, nerátať to extrémne dráždenie nehnuteľnosti? Možno polovičnú, alebo?

autor
7. mar 2022

@h2 presne presne!!!! Keby to utratili alebo dali na charitu, nezaujem, ale mat dve deti a dat len jednemu je uz taka situacia, ktora urcite s človekom pohne ….

annamalaga
7. mar 2022

Život nieje fer , zvykajte si. A musíš si zvyknúť aj ty autorka, že tvoj manžel nieje ani prvý ani posledný, čo takto dopadne.

maminkasisa
7. mar 2022

Prepac, ale do toho je Ta nic. Keby sa stalo Tebe to iste a manzel by Ta huckal proti Tvojim rodicom, ze dale Tvojej sestre, tak asi by si tiez nebola nadsena. Mozno na Tebe vidia, ze je Ti vadi vsetko na ich dcere. Nevies preco to urobili, nevies v akej je financnej situacii.

autor
7. mar 2022

@janetinka27 svagrinej dali peniaze zasa na ine veci, ona byvanie doteraz neriesila nejake vyslovene svoje …. Vseobecne ona dostala este viac ako manzel, ale tak neriesim nejake plus minus, ale toto mo dojde markantny rozdiel uz ….

katica06
7. mar 2022

@andreakotesova dostať 30 tis od svokrovcov na prerábku by bolo ozaj super. No od nich by som sa ani 30 euro nedočkala.

autor
7. mar 2022

@maminkasisa mna by nemusel huckat, akoze ja by som sa urcite ozvala ze mi to dojde trosku nepekne a nespravodlive, najma ak vztahy su dobre v poriadku z obi dvoch stran

autor
7. mar 2022

@katica06 ja si to vazim velmi, len nechapem ked mame dobre vztahy, preco dcera ma dostat 150 000€ a syn 30 000€ …. To je cele, nechapem ten markantny rozdiel

janetinka27
7. mar 2022

ked uz nechces mat s nimi dobre vztahy, tak otvor tuto temu pred nimi.

lienka.7
7. mar 2022

No tak vie ako na nich skratka. A zial keď ten tvoj drzi pusu a krok, ty nemáš pravo im čokoľvek vyčítať. Zial. Ako som napísala primárne nech sa stara švagriná.

dilino
7. mar 2022

A ja sa len chcem opytať ked ty mužových rodičov toľko opisuješ že nedali mu nič len 30 tisic eur to je nič tak sa chcem opytať tvoji rodičia vám niečo dali ked ste kúpovali byt alebo ked ste prerabali.To sa len tak pýtam ked riešiš muža že mu rodičia nedali nič a jeho sestre byt.Ved by sa snád ozval že prečo nedostal nič ak by chcel ale asi nechce.A 30 tisic eur je nič ved to je veľa.Za aký čas to zarobite tých 30 tisic eur.Keby vám dali 5 no tak si pomyslim svoje mysli ako ty v tvojom prípade ale nie že vám dali toľko a napišeš že nič vám nedali.Nič je 0 a 30 tisic je veľky rozdiel.

autor
7. mar 2022

@dilino ja som ani raz nepovedala ze 30 000€ je nic, ja len tvrdim, ze 30 000€ a 150 000€ je rozdiel

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
7. mar 2022

No a spytala si sa svokrovcov, co ich k tomu viedlo to takto prerozdelit?

Chapem, ze sa ti to zda nefer, lenze kde je napisana povinnost pol na pol? V zivote to tak obvykle nefunguje, vzdy jeden tazi viac ako druhy.

autor
7. mar 2022

@matkamirko nam rodicia dali na zariadenie zasa a teda ja som jedinacik, cize dostanem toho sama dost este …. Plus nasi nam kupili auto …. Ale to neriesim, ze kolko dali nasi a jeho, ja riesim dve deti a jedno 150 000€ a jedno 30 000€, tenro rozdiel

autor
7. mar 2022

@zmrzlinka2021 jasne, ona uz teraz tazi viac ako my, neriesila by som, ale takyto rozdiel mi uz dojde vela na neriesenie …. Zatial cakam, ci muz nieco povie, ked tak potom keby bol ticho, lebo on je poserutka … tak ked tak potom skusim ja nejako naznacit

janinah
7. mar 2022

Si neskutočná..nič tá do toho nie a hucat do muža.aby do toho sprtal je hrubá chýba.Tiez by som dala byt vydavajúcej sa dcere.nevesta už má kde bývať.Mozno plánujú.ze vy raz zdedite ich byt...oni vedia kto z ich deti si čo zaslúži.A nič tá nie je do toho ako tam ich dcéra chodí a či niečo doma využíva.ti si pozeraj ná svoju rodinu.

monika_k
7. mar 2022

nech vam daju tvoji rodicia byt

oli18
7. mar 2022

Necitala som vsetko, tak neviem, ci niekto postrehol, ze svokrovci byt zdedili. Preto to moze byt tak, ze ten byt slubili babka s dedkom vnucke. Takze rodic, ktory to zdedil, to daroval dcere, autorkinej svagrine. Autorka, opytaj sa.

zmrzlinka2021
7. mar 2022

Prepac, ale keby mne nevesta zacala nieco naznacovat, co ja si mam robit so svojim majetkom, nepacilo by sa mi to.
Toto je cisto zalezitost tvojho muza a jeho rodicov.

autor
7. mar 2022

@oli18 neslubili to jej, babka este zije, za zivota to rozdala uz synom …. A teda svokor teraz tej svagrinej to dali ….

autor
7. mar 2022

@monika_k nasi nam dali nove auto a zariadenie nabytkove všetko …. Ale ako som spominala som jedinacik, cize budem po nich raz mat dost …. Byt sme si kupili sami na hypoteku …. Ja riesim to, ze nerozumiem, preco jednemu dietatu len tak das o tolko viac, to je mozno ju ma svokra radsej, je to dcera , ze ju vseobecne stale dotuje, by som neriesila, ale toto uz mi dojde vela

autor
7. mar 2022

@zmrzlinka2021 ved mne sa tiez nepaci, ze ona dava jednemu decku a svojho syna okaslava, tak nech si aj ona vypocuje nieco, co sa jej nepaci

oli18
7. mar 2022

A nie je tvoj manzel nemanzelsky? 😆

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
7. mar 2022

@oli18 nieee, je dokonca ich prvorodeny :D